12. kolo
26.11.2016 15:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Hamburger SV - Werder Brémy 2:2

Hamburk s Werderem si body rozdělily, takže situace na chvostu tabulky zůstává stejná. HSV je se čtyřmi body poslední, brémský celek setrvá na barážové pozici.

Na Volksparkstadionu byly všechny čtyři branky k vidění v úvodní pětačtyřicetiminutovce. O tu první se postaral už ve 3. minutě Michael Gregoritsch. Lewis Holtby z pravé strany poslal ideální balon na neobsazeného spoluhráče, který mohl hlavou v klidu zakončit. Tady český brankář Jaroslav Drobný opravdu nemohl nic dělat - 1:0.

Svěřencům Markuse Gisdola ale vydrželo vedení jenom něco málo přes deset minut. Pak dostal míč do vápna Fin Bartels, obehrál Douglase Santose a razantně napálil kulatý předmět přízemní střelou k bližší tyči - 1:1. V šestadvacáté minutě to zkoušel Nicolai Müller, ale příznivci jediného klubu, který nikdy nesestoupil z Bundesligy, se podruhé radovali až o dvě minuty později. Lewis Holtby filigránskou patičkou vrátil rozběhnutému Müllerovi, který zavezl balon přes dva protivníky až do šestnáctky, kde měl na výběr hned ze dvou dobře postavených spoluhráčů. Nakonec vybral Gregoritsche, který byl blíže a dobře udělal, protože dvaadvacetiletý Rakušan tak mohl z bezprostřední blízkosti poslat HSV podruhé v utkání do vedení - 2:1.

Poté se musel Jaroslav Drobný, poprvé hrající proti svému bývalému klubu, vytáhnout proti Filipu Kostićovi. Na druhé straně se blýskl Christian Mathenia proti Bartelsovi, ale v závěru poločasu znovu inkasoval. Vynikající formu, která jej dovedla až do Nationalelf, potvrdil Serge Gnabry. San Marinu vstřelil hattrick, proti Hamburku vyrovnával na 2:2. Jak? Prostě si doběhnul až do pokutového území, kde zvolil pomalou přízemní střelu, která se dokutálela až za bývalého gólmana Darmstadtu.

Po změně stran už to taková kanonáda nebyla, přestože do hry přišel kupříkladu Claudio Pizarro. Nebezpečnější byla akorát Gregoritschova hlavička, nicméně třetí branka mu v tomto duelu nebyla přána. V nastaveném čase musel ještě Drobný předvést vynikající zákrok proti Holtbymu, takže spokojenější bude přeci jen Alexander Nouri. Na jeho skvadru čeká příštý týden další důležité střetnutí s Ingolstadtem, který doposud nasbíral o dva body méně. Hamburk se utká s Darmstadtem, kterému se zatím také příliš nedaří.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele