Bundesliga - souhrn 11. kola

09.11.2012, 22:34, aktualizováno 11.11.2012, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern porazil Frankfurt a drží si sedmibodový náskok na Schalke, které si poradilo s Werderem. Dortmund veze body z Augsburgu, Mainz si zase poradil s Norimberkem. V Düsseldorfu a Freiburgu se body dělily. Wolfsburg rozhodl o výhře nad Leverkusenem už v první půli, zajímavé věci se děly ve Stuttgartu...

Greuther Fürth - Borussia Mönchengladbach 2:4

11.11.2012 17:30

Góly: 10. Bernd Nehrig (pen.), 43. Edgar Prib - 22. Oscar Wendt, 51. Martin Stranzl, 57. Patrick Herrmann, 90. Thorben Marx (pen.)

Agónie na domácím hřišti z pohledu Fürthu nadále trvá, přitom vše nasvědčovalo tomu, že by se proti Hříbatům mohla negativní série konečně protrhnout. Borussia však dokonale využila Kleineho brzkého vyloučení, hned dvakrát dotáhla manko a nakonec si odváží do Porýní důležité tři body.

Vyprodaný stánek domácí miláčky vyburcoval k razantnímu nástupu, který mohl po čtyřech minutách korunovat Prib, ten však ještě úspěch neslavil. O pár okamžiků později však Wendt zezadu srazil v pokutovém území Asamoaha - penalta - Nehrig si poradil jako zkušený mazák a tvrdým projektilem doprostřed branky a pod břevno otevřel skóre - 1:0. Ovšem vzápětí celá Trolli ARENA ztichla: Kleine si v souboji s Herrmannem počínal nedovoleně, a sudí Gagelmann ukázal velezkušenému stoperovi červenou kartu! Arango však z volného přímého kopu na Grüna nevyzrál!

Chybějící místo v defenzivní čtveřici zaujal Lasse Sobiech, kterému uvolnil pozici Zoltán Stieber. Hned následovala rovněž vyrovnávací trefa: Herrmann skvěle pronikl do vápna, když na sebe navázal hned dva bránicí hráče, Wendt se následně utrhl Nehrigovi a pohotově hlavou poslal míč na místo určení - 1:1. Převaha die Fohlen však byla dále neplodná a nejvíce ze všeho postrádala jakoukoliv invenci ve finální fázi. Navíc dvě minuty před pauzou chyboval v rozehrávce Arango, Sararer následně předal míč Asamoahovi, který ještě oslovil lépe postaveného Priba a překvapení bylo na světě - 2:1.

Ani čerstvými silami oplývající Nöthe (nahradil Asamoaha) však krátce po změně stran oslabené SpVgg nezachránil. Psala se padesátá první minuta, když na přední tyči Nordtveitův rohový kop prodloužil Hanke a "zavírající" Stranzl už měl snadnou práci - 2:2. Euforie domácího celku tak byla opět rázem ta tam. Tentokráte již však Hříbata žádnou sterilní převahu neopakovala a po kombinaci Hankeho s Arangem ještě Rupp našel Herrmanna, jenž definitivně otočil kormidlo na hostující stranu - 2:3.

Závěrečná půlhodina se výhradně odehrávala pod taktovkou Mönchengladbachu, který spolehlivě držel mičudu a domácí tím prakticky nepouštěl do hry. Přece jen ojedinělou možnost měl Fürstner, jeho ránu ale ter Stegen vytěsnil do bezpečí, střídající Mikkelsen pak branku natrefil! Definitivu utkání dostalo v nastaveném čase, když po ruce Petkoviče uzavřel Marx z pokutového kopu na 2:4.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:4

11.11.2012 17:30

Góly: 21. Christian Gentner, 37. Vedad Ibišević (pen.) - 57. Artur Sobiech, 65. Jan Schlaudraff (pen.), 68. Mohammed Abdellaoue, 73. Mohammed Abdellaoue (pen.)

Nezlomnou vůli a hlad po vítězství prokázali fotbalisté Hannoveru 96 v Mercedes-Benz-Aréně, když dokázali odpovědět na dvougólový náskok jejich švábského soupeře, kterému ve druhém dějství nasázeli hned čtyři branky, čímž odčinili zpackanou první pětačtyřicetiminutovku. Die Roten se tak vrátili na pohárové příčky, naopak VfB je tímto knokautem poslán zpět na zem, čímž rychle skončila série zdařilých zápasů.

Šestigólové utkání se přitom rozjíždělo velmi pozvolna, v úvodních minutách měly nad ofenzivními snahami obou celků navrch dobře fungující obranné řady. Domácí sice měli mírnou optickou převahu, avšak vyloženou šanci si dlouho nedokázali vypracovat. Postupem času byl gólman Šestadevadesátek Zieler zaměstnáván čím dál častěji, jako např. při likvidaci Holzhauserovy rány k pravé tyči. Následovala Harnikova hlavička a střely Boky a Ibiševiče - nic z toho prozatím nebylo přetaveno v úspěšný zásah.

V 21. minutě však již byli Švábi za svou převahu odměněni: Holzhauserův centr z pravého křídla nejprve minul Ibiševič, míč si však našel Gentnera, jenž placírkou přesně zacílil k pravému rohu hannoverské svatyně. Krátce nato měli hosté velkou příležitost rychle vyrovnat, když nešťastně chybující Holzhauser poslal svou nepovedenou zpětnou přihrávkou do šance Dioufa. Senegalec tváří v tvář Ulreichovi neobstál - trefil pouze pravou tyč.

Tímto ojedinělým zahrožením se domácí nenechali vykolejit ze své jízdy a nadále byli odvážnějším mužstvem, jež drželo balon a diktovalo tempo. Proto také Labbadiova družina vyhrála prvé dějství 2:0. To se totiž ve svém vápně provinil Huszti nedovoleným zákrokem proti Gentnerovi a Ibiševič z penalty rozradostnil ochozy stuttgartské arény podruhé. To však ještě nikdo netušil, že to bude pro domácí poslední veselý moment utkání.

Provinilec Huszti zůstal po poločase v kabině a byl vystřídán Schlaudraffem. Hráči VfB se zcela přirozeně uspokojili s dvoubrankovým náskokem a po svých stále ještě aktivních deseti minutách druhého poločasu se pozvolna stahovali do defenzívy. To se však mělo bádenskému celku hrubě vymstít. Nejprve Stindl okradl ve stuttgartské šestnáctce o míč Boku a bez rozpaku pálil na Ulreicha, jenž pouze vytěsnil balon před sebe. Sobiech mohl jen poděkovat a bez námahy snížil.

První brankou se hosté nadopovali tolik potřebnou sebedůvěrou. Po hodině sklepl Sobiech hlavou na Dioufa, jehož střelu z otočky zastavil rukou Tasci - penalta, tentokrát pro hosty. Nově příchozí Schlaudraff svou jistou ranou do levého horního rohu pokutový kop proměnil a začínalo se zdánlivě od nuly. Zdánlivě proto, že vývoj druhé půle očividně zacloumal s psychikou domácí jedenáctky.

Hned za tři minuty se v další šanci zjevil Diouf, který sice ještě na Ulreichovi ztroskotal, k odraženému balonu však měl nejblíže norský žolík Abdellaoue. Ten se po svém příchodu na hřišti dlouho neohřál a svou střelou levačkou do pravého rohu otočil skóre utkání. A aby toho nebylo málo, řekl si Abdellaoue o přídavek: Zadák Boka opět propadl ve vápně v souboji se Stindlem, jehož musel faulovat - pokutový kop číslo tři. Exekutor Abdellaoue svou trefou do levého rohu dokonal málo očekávanou popravu Labbadiových svěřenců, kteří se již na odpověď nezmohli.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 3:1

11.11.2012 15:30

Góly: 4. Diego, 16. Diego, 33. Bas Dost - 90+1. Stefan Kießling

Po pohárovém vítězství nad FSV Frankfurt udělali konečně Vlci radost svým fanouškům i na bundesligové scéně a proti Leverkusenu si zapsali premiérové tři body ve Volkswagen Areně! Bayer tak padl po dlouhých dvanácti zápasech.

Lorenz-Günther Köstner nechtěl dělat ani po porážce na EasyCredit Stadionu žádné unáhlené změny a vsadil tak na stejnou základní sestavu jako v předešlých dvou zápasech. To Werkself si v týdnu zajistila postup do vyřazovací fáze Evropské ligy a oproti utkání s vídeňským Rapidem došlo hned na čtyři rošády: Wollscheid, Bender, Castro a Kießling nahradili kvarteto Toprak, Rolfes, Sam a Junior Fernandes.

Koncernový celek chtěl za každou cenu vymazat nulu z kolonky domácích výher a od prvního okamžiku se do svého protivníka řádně zakousl, držel kulatý nesmysl pod svoji správou, načež se pomalu přibližoval k soupeřově pokutovému území. Kýžené ovoce si Vlci vychutnali hned záhy: Diego rozehrál volný přímý kop z dobré pozice šikovně přes zeď a balón zaplul do pravé šibenice Rensingovy branky - 1:0.

Hned o chvíli později ale Naldo na opačné straně sestřelil unikajícího Schürrleho a vyjma žluté karty dostal Bayer i výhodu zajímavé standardní situace - míče se chopil Castro, který se evidentně u brazilského kouzelníka inspiroval - Benaglio však i za cenu vlastního sebeobětování mičudu za svá záda nepustil! Farmaceutici se poté snažili převzít otěže utkání do svých rukou, ale nebylo jim to nic platné. Naopak domácí strana trestala: Olić našel parádním pasem Dosta, ten balón sklepnul pod sebe na Diega, který přízemní střelou kolem Rensinga zvýšil na 2:0.

Také po druhém úderu však mohl porýnský tým zanedlouho reagovat - Kießling se z ničeho nic objevil sám před Benagliem, kapitán VfL si však opět počínal bezchybně a nadále držel akcie svého mužstva v kursu! Na druhé straně mezitím probíhala výuka fotbalové moderny. Po spolupráci Fágnera s Hasebem už se však Dost k míči neprocpal a Naldovu hlavičku odvracel na brankové čáře Wollscheid!

Krátce po půlhodině hry už ale přetížená defenziva Bayeru odolávat dalšímu náporu nedokázala, na začátku celé akce opět stála fantastická myšlenka Diega, který oslovil nabíhajícího Schäfera, jenž si míč ideálně zpracoval na prsa, aby následně poslal do ohně přízemní centr, se kterým si už Dost věděl rady - 3:0. Ten samý hráč měl tři minuty před odchodem do kabin i další šanci, hlavou ale trefil pouze Friedricha.

Očekávaný svěží vítr měli po obrátce do hry Leverkusenu přinést Sebastian Boenisch, jenž tímto zároveň debutoval v hostujícím dresu, a uschopněný Renato Augusto, kterým uvolnila místo dvojice Hosogai - Hegeler. Nadále se však pokračovalo pod taktovkou Vlků, kterým svěřenci trenérského dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski až příliš statickou hrou pozici hodně ulehčovali, a domácí si tak mohli nejvíce ze všeho uškodit sami. Ostatně o tom dokonale vypovídá situace z 55. minuty, kdy Carvajal cpal před branku další ostrý centr a Kjaer pořádně vystrašil Benaglia!

Za velkého hrdinu mohl být oslavován Diego, střelec dvou branek však třetí zářez nepřidal, další standardku sice opět zatočil přes zeď, prostor branky ale tentokráte nenašla. To na opačném pólu hřiště opravdu zahrozilo až devět minut před koncem, kdy Augusto rozehrál roh tak šikovně, že balón nasměroval do břevna domácí svatyně! Zakrátko nato oslovil Schäfer ve vápně Dosta, ten však na skvěle reagujícího Rensinga nevyzrál, a opakování třetí branky tak nebylo na pořadu dne! Poslední slovo si vzal v nastavení Kießling, který si poradil s Kajerem i Benagliem a do prázdné branky z velkého úhlu zavěsil - 3:1.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim 1:1

10.11.2012 15:30

Góly: 4. Robbie Kruse - 39. Joselu

Fotbalisté Düsseldorfu dokázali prolomit šňůru čtyř prohraných zápasů, ovšem v domácím prostředí vyhrát nedokázali a konkurenčním Hoffenheimem uhráli pouze bod. Hosté naopak potvrdili, že na hůře postavené celky Bundesligy se jim nedaří a většinou uhrají proto bod. Düsseldorf má na kontě jedenáct bodů po jedenácti zápasech a je na čtrnáctém místě, Hoffenheim spadl s dvanácti body na třinácté místo.

Domácí se přitom rychle dostali na koně a hned v úvodu šli do vedení, avšak soupeř dokázal ještě do poločasu srovnat. V druhém poločasu bylo k vidění o trochu více zajímavých momentů, téměř celý poločas navíc hosté hráli v oslabení po vyloučení Marvina Comppera. Domácí se ale do mnoha vyložených příležitostí nedostali a k tomu na předvedené hře nebylo znát, že mají početní výhodu, spíše hosté si dokonce vytvořili mírný tlak.

Domácí se dostali ve 4. minutě do vedení a v podstatě to byla jejich jediná vážnější možnost v průběhu celého utkání. Po centru zprava si na míč naběhl Robbie Kruse a po hrubce gólmana Wieseho, který neodhadl výsku míče pohodlně otevřel skóre zápasu. V dalším průběhu se ani jeden celek nemohl dostat do pokutového území a v 39. minutě v podstatě skončila druhá vážnější akce utkání poslední brankou.

Po centru z pravé strany oklamal Joselu protihráče svým pohybem a poté hlavou poslal načechraný míč přímo k tyči - 1:1. Po změně stran ale hosté utrpěli velkou ránu. Compper totiž nejprve uviděl ve 47. minutě žlutou kartu a o čtyři minuty později po dalším neopatrném skluzu uviděl druhou žlutou a zároveň tak červenou. Düsseldorf ale nebyl lepší a po hodině hry naopak zahrozil Hoffenheim.

Po krásné narážečce Firmina vystřelil z hranice vápna znovu aktivní Joselu a tentokráte minul levou tyč o pár decimetrů. Fortuna se nadále v útoku trápila a mohla být nakonec ráda, že udržela alespoň remízu. Deset minut před koncem totiž po skákavém centru získal zčista jasna míč Fabian Johnson, jenže překvapen touto nabídkou poslal míč těsně mimo. Oba celky až do konce zodpovědně bránily a rozdělily se proto po bodu.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1:3

10.11.2012 15:30

Góly: 82. Sascha Mölders - 9. Marco Reus, 51. Robert Lewandowski, 70. Robert Lewandowski

Dortmund zavzpomínal na dva týdny starou zkušenost a po dalším skvělém představení v Lize mistrů dokázal znovu uspět i na bundesligové scéně, když si na hřišti Augsburgu zapsal druhé venkovní vítězství za sebou.

Markus Weinzierl podle očekávání zařadil do základní sestavy i uzdravené opory Callsen-Brackera a Kooa, jež na levé straně obrané čtveřice doplnil Ostrzolek, který nahradil chybujícího de Jonga a lavička musela tentokráte stačit i dvojici Morávek - Musona. Na druhé straně vytasila žlutočerná družina jednu nečekanou rošádu - místo Subotiče se vedle Hummelse představil Santana, zraněného Kehla pak nahradil Bender.

Vyprodaná SGL Arena byla pro všechny zúčastněné tím nejlepším stimulem, který hned od první minuty nastavil oboustranně vysoké tempo, a hra se plynule přelévala z jedné strany hřiště na druhou. To se potvrdilo hned po pěti minutách: Großkreutz po několika zablokovaných střeleckých pokusech mířil jen do Jentzsche, načež musel na opačné straně zasahovat i Weidenfeller proti ráně Wernera!

Sebevědomí domácích hráčů však záhy dostalo krutou ránu - volný přímý kop z těžkého úhlu si vzal pod patronát Reus a parádní ranou na zadní tyč nedal, i za pomoci samotné brankové konstrukce, Jentzschovi sebemenší naději zasáhnout - 0:1. Ani tento moment však FCA neuzemnil! Za pár okamžiků mohl po kombinaci Oehrla s Kooem srovnat krok Werner, tomu však vystavil stopku pohotový Weidenfeller! Po další kombinační akci natáhl zpoza vápna Baier, mířil však jen do připraveného strážce dortmundské svatyně a Oehrl následně sám před brankou nepochopitelně vymezený prostor přestřelil!

Postupem času zajímavých momentů přece jen ubylo, ani to však neznamenalo definitivní zastavení ofenzivních stavidel. Augsburg si musel neustále dávat pozor na zadní vrátka, jejichž pozornost náhle ozkoušel Reus, tomu však přízemní rána zdaleka nesedla podle představ. Po půlhodině hry se z ničeho nic opřel do balónu Oehrl a jeho dělovka jenom těsně minula prostor ohraničený třemi tyčemi!

Těsně před odchodem do kabin vynesla neustálá aktivita Wernera s Oehrlem velkou příležitost pro Baiera, jehož tvrdý projektil musel zpod břevna vytahovat bezchybný Weidenfeller! Takřka z protiakce mohl přijít trest: Reus našel ve vápně zcela osamoceného Götzeho, ten si kulatý nesmysl zpracoval, udělal s ním pár kroků, následně ovšem přízemní pokus namířil jen do pravé tyče Jentzschovy branky!

I po změně stran byla od bavorského mužstva k vidění místy až enormní snaha o vyrovnání, kýžená šance však ne a ne přijít. Naproti tomu Schwarzgelb udeřili podruhé: Weidenfellerův výkop zpracoval Götze pro Lewandowskiho, který využil chvilkové nepozornosti domácí obrany a mezi nohami padajícího Jentzsche propasíroval mičudu do branky - 0:2. Ani tentokrát však FCA neklesal na mysli a vytrvale pokračoval v ofenzivních výpadech. Ty dirigoval především na levé straně neúnavný Werner, který připravil další možnost pro Oehrla, ten však znovu branku nenašel.

Krátce po hodině hry však vytáhlý útočník udržel míč, který následně vrátil na Ottla, jehož ránu dortmundský brankář vyrazil pouze k čerstvě příchozímu Musonovi, ten však opřel svůj pokus jen do tyče! Zimbabwský reprezentant měl vzápětí další možnost, ale z úhlu našel pro změnu jen připraveného Weidenfellera. Na druhé straně pálil z dálky Piszczek, jeho střela se ovšem do branky nevešla.

Dvacet minut před koncem pak bylo definitivně jasno: Ottl přišel ve středu pole o míč, po rychlém kontru se dostal za obranu Reus, který dokázal obejít i Jentzsche a jeho práci "dodělal" lépe postavený Lewandowski - 0:3. Svoji troškou do mlýna chtěli přispět i střídající hráči - Schieber na jedné straně pálil jen do boční sítě, zato Mölders si devět minut před koncem na zadní tyči naskočil na přesný centr Ostrzoleka a ještě zadělal na závěrečné drama - 1:3. Ten samý hráč se po rohu dostal k další hlavičce, branku ale nenašel. Ránu Ostrzoleka pak likvidoval Weidenfeller!

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hamburger SV 0:0

10.11.2012 15:30

Góly: -

Plány Hamburku dostaly ještě během prvního dějství vážnou trhlinu, ani Scharnerovo vyloučení však přístavní celek nepotopilo a svěřenci Thorstena Finka tak po bezbrankové remíze i nadále zůstávají o bod před Freiburgem.

Oboustranně aktivní začátek nabízel pohledný fotbal, který zanedlouho přinesl i nezbytnou porci vzruchu. I přes Scharnerův faul se po deseti minutách protlačil Caligiuri až před Adlera, ten však osvědčil skvělou formu a jeho šanci zpacifikoval! Na druhé straně hned dvakrát hrozil Beister, nejdříve však mířil po Krmašově chybě nad branku, aby následně nedokázal uspět ani z bezprostřední blízkosti.

Utkání charakterizovala poměrně tvrdá hra s velkým množstvím faulů, čemuž jistě napomohl i hustý déšť, jenž se snášel na hrací plochu MAGE SOLAR Stadionu. Na to ostatně ve 35. minutě nejvíce ze všech doplatil Paul Scharner, který si při své premiéře v základní sestavě Rothosen musel zblízka prohlédnout druhou žlutou a následně červenou kartu! Smolař Beister tak byl následně obětován za Brumu.

Také ve druhém dějství pokračovalo neúspěšné dobývání hamburské svatyně - SCF si dlouho nemohl poradit s hustým obranným blokem, až po hodině hry z ničeho nic natáhl Caligiuri, jen o kousek však opuštěnou stranu branku netrefil! Hostující strážce branky však byl ještě přece jen potřeba: Kruse sedm minut před koncem natáhl zpoza vápna a Adler musel předvést parádní skok k pravé tyči, aby jeho ránu vyrazil! Stejný recept zkusil i střídající Rosenthal, ten však pro změnu ztroskotal na pravé tyči nyní už opět reprezentačního brankáře!

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 2:1

10.11.2012 15:30

Góly: 59. Roman Neustädter, 69. Julian Draxler - 16. Aaron Hunt

Podobně jako proti londýnskému Arsenalu prokázalo Schalke 04, že si dokáže poradit za nepříznivého vývoje utkání. Königsblauen tentokrát nezlomilo průběžné vedení brémského Werderu, na které domácí fotbalisté odpověděli a napínavou partii nakonec vítězně ovládli. Stevensova ekipa měla zprvu s kompaktně stojícím soupeřem velké problémy, ve druhém dějství však vystupňovala své nasazení. Po tomto kole se tak S04 pasovalo do role jediného pronásledovatele mnichovského FC.

Uteklo jen 35 vteřin a už mohli být domácí hráči ve vedení: Na levé straně se prosadil Holtby, jenž svou následnou přihrávkou oslovil Huntelaara. Ten však ztroskotal na dobře reagujícím Mielitzovi. Domácí se očividně pokoušeli chopit taktovky utkání, avšak značný počet zkažených přihrávek a dobrá defenzivní práce soupeře tuto snahu bouraly. Werder se tak spokojil s plněním taktických pokynů a nadále držel svého rivala na distanc od své svatyně. Po čtvrthodině hry pak borci Werderu sami udeřili:

Po Huntelaarově ztrátě se míče chopil Elia, jenž našel Junuzoviče. Ten rychle přeposlal balon Huntovi, jenž svou levačkou otevřel gólový účet utkání. Nelze však tvrdit, že by bylo vedení zasloužené, jelikož nadále to byli Königsblauen, kdo se snažil bavit fotbalového diváka. Schalke hrálo a Brémy sbíraly gólové příležitosti: Sokratis hlavičkoval do břevna, nebezpečný byl i de Bruynův střelecký pokus od rohového praporku.

Slabinou hry Knappen byla především levá strana, čehož si povšiml i trenér Stevens a po změně stran vyslal na hřiště Draxlera. Avšak i nadále patřily zajímavé momenty jen hostujícímu týmu. Jones posléze přehlédl lépe postaveného Draxlera, za což se však měl později rehabilitovat tím nejlepším možným způsobem. Před završením hodiny hry nejprve vyrovnal Neustädter, jenž hlavou zužitkoval Fuchsův povedený přímý kop. Brémy mohly odpovědět šancí nově příchozího Füllkruga, jenž však v souboji s Unnerstallem tahal za kratší konec. Z následného rohového kopu pak přišel rychlý protiútok, na jehož konci byla Jonesova duchaplná přihrávka na Draxlera, který zakončil střelou do vzdálenějšího rohu brány.

Na tahu tak byli najednou hosté. Trenér Schaaf posílil ofenzívu a mužstvo tak šlo do rizika inkasování další branky. Tímto měl ke své druhé úspěšné trefě velmi blízko žolík Draxler, avšak nejprve si nepřišel na Mielitze, poté pálil jen těsně vedle. Hrálo se vskutku do posledního okamžiku, ještě ve 4. minutě nastavení mohly Brémy vyrovnat: Po rohovém kopu se dostal k zakončení Gebre Selassie a na čáře stojící Holtby musel na poslední chvíli odklízet balon do bezpečí. Vítězství domácích tak bylo trochu šťastné, nicméně současně i zasloužené.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 2:0

10.11.2012 15:30

Góly: 44. Franck Ribéry, 77. David Alaba (pen.)

Drze hrající Eintracht Frankfurt nedal ve šlágru kola na půdě mnichovského Bayernu svou kůži lacino - jen s velkou námahou a sebezapřením si favorit vybojoval velmi důležité tři body. Jednomu ze svých pronásledovatelů tak Bavoři výrazně poodskočili a možná položili základy pro další skvělou sérii vítězných zápasů. To hesenský celek přes svou houževnatost potřetí v řadě nezískal ani bod a musí se rychle pídit po vhodném receptu na oživení své pozvolna vyprchávající formy.

Hned od úvodního hvizdu se Mnichované pokoušeli diktovat tempo hry, avšak i hosté potvrdili předzápasová slova svého trenéra Veha a nijak se neschovávali. První šance utkání patřila domácímu týmu - Robben trefil prozatím jen boční síť. Kdo očekával stejné galapředstavení jako proti OSC Lille v Lize mistrů, musel být velmi zklamán. V následujících minutách totiž byli Orli čím dál houževnatější a nejednou dostali svého soupeře do problému. Rozený Mnichovan Aigner hlavičkoval v 18. minutě z centrální pozice velkého vápna jen těsně vedle, podobně skončil i pokus Rodeho.

Na druhé straně se musel co ohánět gólman Trapp. Nebezpečná byla zejména šance Ribéryho, jenž se v 26. minutě před hostujícím gólmanem zjevil zcela sám. Po půlhodině musel opustit hřiště Boateng - na vině byly poraněné přitahovače a po dlouhé době tak dostal šanci van Buyten. Jestliže měli již na svých kontech gólové příležitosti Aigner s Rodem, nemohl zůstat pozadu ani třetí z úderného tria Meier. I on hlavičkoval jen těsně vedle. Krátce před završením první půle ukázkově našel Javi Martinéz svou zdařilou přihrávkou ve vápně dobře stojícího Ribéryho, jenž neměl na malém vápně žádné problémy s úspěšným dotáhnutím této akce - 1:0.

Do kabin se mohlo dokonce odházet za dvoubrankového vedení domácího celku, avšak skvělý Trapp zlikvidoval jak střelu Kroose, tak i Ribéryho hlavičkový pokus. Po změně stran zaveleli hosté ke steči Neuerovy brány. Tu nejdříve dalším ze série hlavičkových pokusů ohrožoval Anderson, který takto orazítkoval břevno. Současně však hesenští nechali pootevřená svá zadní vrátka, z čehož resultovaly dva Pizarrovy pokusy o navýšení skóre. Po hodině hry se do zajímavých střeleckých pozic dostali Robben a následně Javi Martinez, oběma však nebylo přáno.

Nevzdávali se ani Vehovy svěřenci. Rode - zcela nebráněný v bavorské šestnáctce - spálil po přihrávce na Inuie tutovou gólovku. Japonec se totiž ocital v ofsajdu. Málo pak chybělo i souhře centrujícího Schweglera a ve vápně zakončujícího Meiera. Na hráčích FCB bylo patrné napětí, stále totiž drželi jen hubený jednogólový náskok. Rozhodnutí nakonec přinesl pokutový kop. Do frankfurtského vápna se probil Schweinsteiger a Děmidov proti němu uplatnil ruce víc, než dovolují pravidla. Alaba pak penaltu suverénně proměnil, byť to odpoledne vynikající Trapp vystihl směr střely.

Ačkoliv se hosté sympaticky bili dál, dostávali se koncem zápasu do zajímavých pozic jen domácí fotbalisté. Nadále to byl zejména Thomas Müller, kdo svým parťákům distribuoval míče. Po jedné takové příhře se před Trappem ocitl zcela sám Robben, avšak brankář hesenské jedenáctky se opět vyznamenal - stejně jako proti Ribéryho ráně pár okamžiků předtím. A tak právě zásluhou gólmana Eintrachtu skončilo utkání "jen" 2:0. Hosté by si však vyšší porážku nezasloužili.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:1

09.11.2012 20:30

Góly: 12. Nicolai Müller, 21. Andreas Ivanschitz - 21. Per Nilsson

Fotbalisté Mainzu zvládli i další domácí zápas a díky těsně výhře se posunuli prozatím na páté místo tabulky o bod před Dortmund, v tuto chvíli mají na kontě sedmnáct bodů a určitě mohou být spokojeni. Norimberk naopak zůstává s jedenácti body na čtrnáctém místě a po kompletním kole se může propadnout na sestupová místa. Utkání se rozhodlo už v prvním poločase, kde padly všechny tři branky, po pauze už tolik šancí k vidění nebylo.

Domácí zvládli především první polovinu úvodního dějství a z prvních dvou šancí se dostali do dvoubrankového vedení. Tu první vsítili už ve 12. minutě, kdy se těsně za vápnem rozběhl Nicolai Müller, obešel dva protihráče, a i když byl vytlačen do složitého úhlu, tak zamířil přesně k levé tyči. O devět minut později bylo na stánku v Mohuči ještě veseleji, když se trefil Andreas Ivanschitz, který dostal krásnou přihrávku za obranu.

Poté dokázal obejít obránce Pera Nilssona i gólmana Rakovskyho a s přehledem zakončil do prázdné branky. Hosté zatlačili až po čtvrthodině hry a nakonec se dočkali snížení. Ještě předtím napřáhl z třiceti metrů Kiyotake, nicméně brankář Wetklo vytáhl fantastický zákrok a míč vyrazil nad branku. Ihned na to se po centru z pravé strany dostal k hlavičce Gebhart, jenže o pár decimetrů minul pravou tyč.

Pět minut před koncem se ale Norimberk konečně prosadil. Po dlouhém centru Kiyotakeho se na zadní tyči ocitl Nilsson a hlavou dal hostům naději. Do konce poločasu se už nic zajímavého nestalo, po přestávce ale tempo z prvního poločasu opadlo. Po necelé hodině hry mohli domácí zvýšit, jenže po rohovém kopu mířil Kirchhoff hlavou do břevna. Domácí vsítili další branku v 69. minutě, jenže po centru Ivanschitze a hlavičce Kirchhoffa byl odpískán ofsajd.

V závěrečné dvacetiminutovce si Mainz už hlídal těsně vedení a soupeře do ničeho nepustil, Norimberk si nevytvořil ani žádný velký tlak. V posledních deseti minutách se hodně přiostřilo a sudí udělil čtyři žluté karty, po šancích ale nebylo ani vidu ani slechu a stav se proto nezměnil. V příštím duelu Mainz bude hrát na půdě silného Hamburku, Norimberk přivítá největšího favorita soutěže z Bayernu Mnichov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov11100132:430
2.Schalke 041172222:1223
3.Eintracht Frankfurt1162321:1620
4.Borussia Dortmund1154223:1219
5.Bayer Leverkusen1153319:1718
6.Hannover 961152424:1817
7.1. FSV Mainz 051152415:1317
8.Borussia Mönchengladbach1144317:2116
9.Werder Brémy1142518:1714
10.Hamburger SV1142511:1414
11.SC Freiburg1134414:1313
12.VfB Stuttgart1134412:1913
13.TSG Hoffenheim1133517:2312
14.Fortuna Düsseldorf1125410:1611
15.1. FC Norimberk113269:1711
16.VfL Wolfsburg113269:1811
17.Greuther Fürth111469:207
18.FC Augsburg111376:186

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (146)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A ten Pekhart ne a ne a ne

Reagovat
spider_8

Zajímalo by mě jestli dá Pekhart ještě někdy gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nemá správnou podporu v útoku a mimochodem - TOMIO OKAMURA PREZIDENTEM !!!

Reagovat
risk je zisk

Pane bože kde jsme se to dostali!! Snad nechcete volit japonce pardon Zlíňaka jako sorry ale tohle je extrém myslíte si že to bude za něho lepší?

Reagovat
RealC.F.

Swarzenberg na hrad

Reagovat
risk je zisk

Další takový vždyť ani neumí mluvit a nikdo mu nebude rozumnět a proč dotovat někoho kdo peníze má

Reagovat
stas87

tak ja myslim ze az sem pride nejaka navsteva tak schwarzenberg bude rozpravat po nemecky

Reagovat
db18

děláte jako kdyby u nás president měl nějaký pravomoce (vyjma veta, které může být k ničemu a udělení milosti)

Reagovat
risk je zisk

Tady nejde ale ani o ty pravomoce ale půjde o to že až k nám přiletí někdo z jiný země nebo my budeme státní návštěvou tak si lidi řeknou tak vietnamci to dotáhli už do politiky jim nestačí obchodovat.

Reagovat
db18

jj, protože cizinec hodí Japonce do pytle s Vietnamcema (možná by to tak udělal Bush nebo Romney, ale ti jsou mimo )

Navíc je v politice už teď, jestli sis toho nevšiml.

Reagovat
risk je zisk

Jo vím že v politice někde ve Zlíně a na valašsku každý den jsem to viděl na bilbórdech.

Reagovat
smazaný uživatel

už jenom to, že mícháš Vietnamce a Japonce o tobě něco vypovídá..

Reagovat
risk je zisk

A udělení amnestie nebo milosti není pravomoce to je pouze na tom daném prezidentovi může ale nemusí. A za to všechno popere nějakých 250 tis. plus 100 tis. rentu až skončí po 5 letech.

Reagovat
db18

aha, takž ekdyž může, ale nemusí, tak to není jeho pravomoce (btw. nepleť si amnestii s udělením milosti)

Reagovat
risk je zisk

Já si nic nepletu já moc dobře vím jaký je mezi tím rozdíl. Milost je pouze pro jednoho vězně. Amnestie je pro určitý počet lidí nebo spíše věznů.

Reagovat
db18

to není jediný rozdíl

Reagovat
risk je zisk

Rád se přiučím protože to ve škole budu potřebovat. Jaký ještě?

Reagovat
db18

spíš mi šlo o to, jaké postavení v tom má president - udělení milosti je jen na něm - amnestie se uděluje zpravidla po jeho jmenování a musí být schválena (a většinou to ještě nebývá z jeho hlavy)

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se nepletu, amnestie je propuštění vězňů, jejichž zločin už není zločinem ne? třeba politický vězni v 60tych a 90tych letech. Co je milost to asi víš

Reagovat
EmC

Reagovat
risk je zisk

Navíc může rozpustit posl. sněmovnu, jmenovat soudce, ratifikaci smluv a přijímá demise.

Reagovat
db18

a to mu většinou bývá podstrčeno (kromě těch předčasných voleb)

Reagovat
risk je zisk

bohužel. Jinak za to navrchu

Reagovat
risk je zisk

Učitel mi to v právu řekl takhle jak jsem to napsal.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je to jedinej člověk, kterej dokáže jasně vyspecifikovat svuj názor, a ne úředník, avatar co neumí mluvit,komunista, o knížeti nemluvě Jedinej volitelnej kandidát je prostě Okamura

Reagovat
božský John

Ale ono těch kandidátů není jen 5

Reagovat
db18

(ikdyž jich vypsal víc než pět )

Reagovat
db18

už vím, proč vynechali tu partu komunistů - až teď jsem si všiml, že některé(ho) už mají pod Čechem

Reagovat
smazaný uživatel

kdo z těch kandidátů, který maj reálnou šanci je jako lepší?

Reagovat
risk je zisk

Podle mě Fischer má hodně velkou šanci a druhý Zeman.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Okamura ti vadí a Fisher kterej má německý jméno a židovský původ ti nevadí? Zeman je těžce nepřijatelnej

Reagovat
risk je zisk

Tobě vadí židi? A pokud vím co byl premiérem tak to bylo lepší než to co předvádí tahle vláda tak už proto.

Reagovat
smazaný uživatel

mě to nevadí, ale u jednoho tvrdíš, že je špatný, že je napůl Japonec a druhej žid s německym jménem je ok.

A když byl premiérem, tak sice neudělal nic vyloženě špatnýho, ale ani nic dobrýho, prostě nic.. to by si tam mohl sednout každej debil, navíc je to bývalej komunista.

Reagovat
smazaný uživatel

Okamura je nejenom Japonec, ale navíc kokot a hlavně prachobyčejnej populista, což dokázalo oblbnout přesně takový idioty, jako jsi například ty. německý jméno má každej třetí Čech a komunitstickou minulost každej druhej českej politik. je to sice smutný, ale největší bordel v tý politice kromě porevoluční privatizace dělá mladá krev, která nemá komančovksou minulost a tím bohužel taky už vůbec žádný zábrany. taky mi to vadí, ale to už bychom chtěli moc.. a německý jméno je argument asi jako per to do mě z boku, to můžeš rovnou z repre vyhodit Kollera, Bauera, Neumannovou a klidně i Poláka a Němce. židovskej původ to je jako co za argument? je to prostě Čech s českym vychováním, jazykem a všim, a ano, nemá šikmý voči, což bych si u nejvyššího reprezentatna naší země, kterej je našim symbolem, tak trošku představoval. pro Okamuru, pro jeho voliče, pro ty kandidáty celkově, bohužel líp, než na Fishera to asi nevychází, protože většina ostatních je neskutečnej póvl

Reagovat
smazaný uživatel

ano je populista, ale zas si nenechá nasrat na hlavu od poslanců, vlády, senátorů, unie atd. alespoň na to vypadá.. kdežto FIsher je obyčejná loutka iluminátů a tak bohužel vypadaj všichni ostatní kandidáti na prezidenta

Reagovat
risk je zisk

Loutka iluminátů..

Ne teď vážně vždyť Fischer šéfovaval v nějaký dobrý bance nebo něco stím v EU. Jap může být něčí loutka?

Reagovat
smazaný uživatel

a neni jejich loutka?

Reagovat
REPLIKATOR

Sejdou se takhle Čech, Žid, Rakušan, Japonec, Avatar a banda komunistů..... Ne, takhle nezačíná vtip, to jsou naše prezidentské volby :)

Reagovat
JacoBee

Jóóó,jako bych to neviděl už tak 100x na zdi na FB.

Reagovat
EmC

nemusis to cist

Reagovat
penepi

No a? Som zvedavý, dokedy bude táto drbnutá ješitnosť a obmedzenosť prevládať. Ten Japonec vyzeral úplne seriózne a hlavne inteligentne, čo som videl ale dva dlhšie kvázi dokumenty s ním. A neviem čo je na tom, že je Japonec, nech je aj tadžikistánec, keď sa vyzná. Vždy lepšie ako ten náš šašo. To by som tam mal radšej Mongolca ako toho dedka, ktorého prezidentská náplň je 2krát do mesiaca tresknúť mega sprostosť a ísť na hokej.

A celkovo, toto delenie sa ludí od pleti, cez národnosti až po miesto narodenie mi príde trápne a iba vyvoláva umelé konflikty.

Reagovat
Godwinson

Tak ale jen 'vyzeral', to není o barvě kůže a šikmosti očí.

Reagovat
smazaný uživatel

on je hlavně víc Čech než Japonec.. sice jinak vcelku přijatelnej kandidát, ale má šikmý oči, tak si radši zvolíme zas dalšího bývalýho komanče

Reagovat
risk je zisk

Ne všichni komanči jsou stejní.

Reagovat
smazaný uživatel

ale sou

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

bodik dobre, hrat 60 minut o 10, to je blby a Scharner je pablb.. Dobre Schalke

Reagovat
REPLIKATOR

Alaba kope penalty? Respekt.

Reagovat
db18

dnes to byla myslím jeho první - ale kopl jí parádně

Reagovat
smazaný uživatel

Kopal i první penaltu v penaltovým rozstřelu proti Gladbachu.

Reagovat
Arne

A v Madridu.

Reagovat
Neuro
Reagovat
db18

Reagovat
stas87

de bruyne mohol dat dnes gol priamo z rohu,skoda

Reagovat
slovaňáák

Jo jo parádička

Reagovat
smazaný uživatel

Der club pude dolu

Reagovat
Pospovič

Nebýt té smůly s Leverkusenem tak by to byla neskutečná krása ale to je vlastně i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to by byla megakrása.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Dynamo nespadne...

Reagovat
smazaný uživatel

Fíííha, jen 9 bodů?

Reagovat
JozkokozleJ

Pritom nehraju zle. Individualne su na tom lepsie, nez minulu sezonu... ale asi nefunguje taky ten nemecky tymovy buldog.

Reagovat
stas87

nefuguje hlavne stred zalohy ktory hra 5 metrov pred stopermi a boji sa hrat vyssie s unionom sa ponukol len schuppan s ktorym hral kitambala ale ten bol okamzite atakovany...pote je polovicny bez podpory spoluhracov,inak je k nicomu a utopeny..

Reagovat
Arne

Nemůže fungovat, když je to francouzsko-africký tým... Ten mančaft ve třetí lize jsem žral o 100 % víc než tenhle.

Reagovat
jv

Při takové "konkurenci" by to byl vážně kumšt.

Reagovat
db18

nevíte, co dělal ten Solga a jestli ty penalty měli být? (v druhém utkání FCI - SSV totiž byly obě penalty sporný)

Reagovat
smazaný uživatel

Magath zmizi a Wolfsburg razem patri k nejlepsim tymum

Reagovat
stas87

stas87

03.11.2012 17:23

dolare:

nürnberg-wolfsburg 1-0

drzanie lopty: 53% -47%

strely celkom: 9-2

strely na branku: 5-2

fakt to bolo len magathom?

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover hraje neskutečný fotbal. To je prostě paráda. Je sice pravda, že tomu dal řád až Schlaudraff, ale byla možná jen otázka času, kdy se kvalita projeví. Naopak Vfb má tuhle sezonu slabý útok. To je prostě fakt. Ibiševič, Harnik ani Okazaki nejsou žádné terno. A při tom záloha jim nehrála špatně. Gentner s Traorém si sáhli na dno. Nedůrazný útok, individuální chyby, místy laxní přístup a profesorská hra. S tímhle to tuhle sezonu žádný zázrak nebude.

Reagovat
stas87

Ibiševič, Harnik ani Okazaki nejsou žádné terno.

hlavne tato trojka im lonsku sezonu nahrala dost bodov...to ze sa im nedari tuto sezonu na tom nic nemeni

Reagovat
JozkokozleJ

Ibišvić ale striela golov dost, nepovedal by som, ze je z formy. Harnik hraje stale to svoje (jemu som na chut neprisiel nikdy). No s Okazakim to je pravda, parkrat, co som videl VfB a nastupil, tak hral velku nulu.

Reagovat
stas87

tak ja reagoval na vetu ze nie su ziadne terno co nie je pravda,minulu sezonu hrali vsetci paradne,harnik mal loni zivotnu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, ale je vidět, že to byl jeho strop.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale maká, takže to možná ještě přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník tam sice je hlavně od gólů, ale měl by pomoct trochu i v mezihře. Dneska se z té hry zálohy vytěžit více určitě dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě si jednou nahoře a jednou dole. Tak to prostě chodí.

Reagovat
JozkokozleJ

VfB ale prvy polcas o dost lepsi, nez Hannover, ktoremu akoby chybal (ako pises) řád. Stav 2:0 uplne odzrkadloval prvy polcas. A hlavny dovod, preco doslo k otoceniu stavu, boli predovsetkym individualne chyby hraco VfB. Samozrejme i nesporna kvalita hracov H96 v tom hrala vyznam, ale dnes si Stuttgart prehral zapas sam.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je právě ten rozdíl. Stuttgart když zapl první poločas byly z toho dva góly, ale víc nic. Když zapl Hannover, tak bylo na hřišti jedno mužstvo. Totální dominance.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě bych to radši viděl naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Smolař zápasu jednoznačně Ulreich, propadák Huzsti a za hvězdu bych dal asi Larse Stindla.

Reagovat
herbage

Huzsti propadák herně nebo odpadnul fyzicky?

Reagovat
smazaný uživatel

Takový odevzdaný byl, dostal žlutou, zavinil pentli. Trochu i smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a musím říct, že co tak v poslední době sem tam shlédnu, tak ač nemám rád německý fotbal, tak nejzábavnější kopanou hraje Dortmund, největší husinu mám, když pálí ostrými Schalke a největší strach jde z Bayernu. Holt je Bundesliga skvělá a baví. Před pár lety bych to nikdy neřekl, ale to jak přejel Dortmund herně Man. City v LM, to byl totální fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

ale i třeba Werder nebo Hannover svojí hrou baví

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně je pro mě Hannover sympatické mužstvo, žádné vyloženě atletické typy, ale takové zvláštní postavičky, které si člověk lehko zapamatuje. Připomínají mi mužstvo někde z před deseti lety.

Reagovat
herbage

jj, Hannover jsou sympaťáci a hlavně Slomkovi nejde nepřát, protože tohle celé vytvořil s minimem prostředků. Snad něco uhrají v EL, kádr na tři soutěže mají kvalitní dost

Reagovat
smazaný uživatel

Právě koukám jaký kádr tam mají.

Reagovat
herbage

no, hlavně útok maj neskutečně nabitej. A škoda věčných zranění Andreasena, to je něco jako náš Diaby. Super hráč, ale odehraje dva zápasy a pak půl roku marodí

Reagovat
jv

Ten kdyby se nezranil, tak bych jim věřil i na LM.

Reagovat
herbage

no, to zase ne tedy spíš je to na tom nezávislé, kvalitu mají i tak

Reagovat
jv

Ale on byl schopný ty zápasy rozhodovat, buldok, a po tom letošním nástupu hrál famózně, to bys musel vidět... Hodně vypovídající je fakt, že posadil Schmiedebacha, takže asi tak. Ten úsměv nebyl na místě, o čtvrtý místo budou hrát i tak, ale s ním by tu šanci měli daleko vyšší.

Reagovat
herbage

jo, kvality on má, ale hlavně působí v té jejich záloze jako zjevení, protože Pinto se Schmiedebachem jsou takoví "zakrslíci" a on taková věž. Proto jsem ho taky přirovnal k Diabymu, protože ten taky působi lv naší záloze jako zjevení, hráli jsme super, pak se zranil a naše hra šla děsně dolů. A Andreasen je něco podobného. Však on a Zidan zachránili tehdy během jara jasně sestupující Mainz, takový tandem smrti

Reagovat
Arne

Já myslím, že na čtvrté místo by byli největší kandidát a de facto jsou možná i teď... Řekl bych, že mezi Leverkusen a nima se rozhodne.

Každopádně když můžou na lavce nechávat tři z čtveřice Abdellaoue, Konan, Diouf, Sobiech, pak třeba Pandera s Rauschem či Schmiedebacha (před zraněním Andreasena), tak to svědčí o ohromný síle. Není náhoda, že z těch "komet" posledních let dokázali jako jediní poháry obhájit.

Reagovat
herbage

to se shodneme, ale nespojoval bych to se zdravím Andreasene, když právě to 4. místo i obhajoba pohárových pozic proběhli bez jeho účasti

Reagovat
Arne

Tak nemůžou hrát na 2 DM/CM většinu sezóny, to se někde projeví... Jestli dotáhnou postup v EL, tak bych i počítal, že někoho přivedou. Přesouvat tam Schulze nebo zkoušet oživovat Chaheda a vsadit, že jedno z toho se povede, to není moc rozumný.

Reagovat
herbage

no to ne, no. V současnosti asi jejich nejslabší článek

Reagovat
Arne

(v tom vidím zranění Andreasena jako dost problematický)

Reagovat
herbage

tak my máme taky 9 středních záložníků, ale zranění jediného Diabyho dokáže celou naši hru rozložit

Reagovat
jv

Právě to se po zranění Andreasena stalo i v H96, ale teď už se zdá, že se z toho "syndromu" dostali. Ono je k tomu taky potřeba přičíst výbornou formu Husztiho, který na začátku rozhodoval jeden zápas za druhým, což společně s Andreasenem dělalo hrozně moc. Jinak u nich je hlavně obdivuhodná ta vyrovnanost útočníků, kdy všichni čtyři, když nastoupí, tak prostě pálí ostrými.

Reagovat
jv

Akorát letos je ta konkurence ještě daleko vyšší.

Reagovat
jv

Přesně, navíc bych jim možná oproti Bayeru věřil víc díky Slomkovi, i když Sami se taky neukazuje vůbec špatně a jednou bude top (Lewandowskiho beru spíš jako asistenta).

Reagovat
Arne

Já letos Bayer moc zatím nasledovanej nemám, můžu jenom smeknout předtím, jak se připravili na Bayern... Slomka je ale furt výš, o tom žádná.

Reagovat
jv

Jojo, to je bez pochyby. Dneska jsem Bayeru hodně věřil, ale Vlci je hodně zaskočili (přesto mohli po prvních dvou brankách vždycky srovnat, ale Benaglio zachránil) a potom už to nepustili. Jinak má ale Bayer hodně zajímavě složený mužstvo, který může mířit hodně vysoko, chce to ale nějaký čas, což bude asi u některých hráčů problém (Bender, Schürrle).

Reagovat
herbage

já tam vidím spíš problém v tom, že nemají náhradu za často zraněného Renata Augusta a se zálohou Rolfes, L. Bender a Reinartz zkrátka nemůžeš válcovat zbytek ligy, to nejde. Navíc s Castrem na křídle

Reagovat
jv

Zrovna Castro je pro hru Bayeru čím dál víc klíčový (na křídle) a docela mu to vepředu svědčí, zvlášť když z druhý strany je dvojka Kadlec - Schürrle, právě on má velkou výhodu v tom, že to odjezdí i dozadu. Navíc na pravou stranu je tam Bellarabi, který by Augusta měl časem nahradit (když by odešel a nebo dál marodil), ten má v sobě velký potenciál... Navíc Lars Bender umí hodně i dopředu a zvládne odehrát i daleko ofenzivnější posty v záloze (to ukázal loni), akorát tuhle sezónu musí hrát kvůli zraněním a dalším věcem hlavně čistýho střeďáka (většinou toho vytaženějšího). Práce dopředu pak rozhodně nikdy nebyla cizí ani Rolfesovi (ten ale doplatil na zranění a díky tomu šla jeho forma dolu).

Reagovat
smazaný uživatel

A Werder jsem dlouho neviděl, takže nevím jak na tom jsou. Ale ti uměli hrát pěkný fotbal vždycky.

Reagovat
herbage

Werder právě co nová sezóna, to noví hráči a nový herní styl. Letos se tam sešla po dvou hlušších letech opět kvalita a mohli by i něco uhrát, kdyby zpevnili obranu. Škoda, že nezůstal Pizarro

Reagovat
smazaný uživatel

Werder jsem viděl v minulé sezóně 2x a zdálo se mi, že hrají takového kočkopsa. A hlavně si vzpomínám, že mě naštvali, když hráli ne zrovna dobře a Pizarro vstřelí v 93. min branku a rozhodne. Co to byl za zápas, to už nevím. Možná dokonce se Stuttgartem. Nevím.

Reagovat
herbage

jj, to by jim bylo podobné. Ten kočkopes hrají furt, jen mají teď mnohem kvalitnější a běhavější zálohu, takže ty góly rozložili mezi více hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

A co Gebre? Jde mu to?

Reagovat
herbage

celkem jo, ale dozadu občas hoří, protože hrajou dost ofenzivně. Rozhodně bych se nebál ho zařadit k těm lepším bekům Bundesligy. Otázka je, jestli bude hrát základ, až se uzdraví kapitán Fritz. Toho sice přesunuli na začátku sezóny do zálohy, ale tam se na jeho místě chytnul Junuzović a myslím, že se zálohou Schaaf moc točit nebude, pokud nebude muset. A na levém kraji obrany má Werder slabší místo a Fritz zahraje i tam, což takhle jeden zápas taky odehráli. rozhodně je platným hráčem a chytil se dobře, ale více by ti poreferoval stas

Reagovat
smazaný uživatel

Stase jsem nasral tím ternem neternem u Ibiševiče a spol. Ten referovat nebude.

Reagovat
herbage

no, tos zrovna ujel, protože minimálně Ibišević s Harnikem terno jsou, alespoň v rámci Bundesligy. A Okazaki měl taky pár hvězdných okamžiků, viz nůžky á la van Basten

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné.

Reagovat
herbage

podobné góly bych ti našel i u Harnika i Ibiševiće, jsou to fakt dobří hráči

Reagovat
stas87

nenasral si ma len mi prislo cudne hodnotit to ofenzivne trio na zaklade jedneho zapasu kedze minulu sezonu na jar boli skvely gebre?ma problem ze pred nim hrava arnautovic s ktorym ta spolupraca nie je a snad ani nikdy nebude 100%...uz len z povahy obi dvoch hracov lebo marko je sebec a timova hra mu moc nehovori,gebre je jeho presny opak,aj si myslim ze gebremu by viac vyhovoval elia ktory sa ma ochotu vratit a zaplnit to miesto po gebrem ked je vysoko na utocnej polovici...v tomto sa ale v poslednych zapasoch zlepsil prave arnautovic ktory nesetri na krok a uprimne ma tym sokuje ta zmena nastala asi od augsburgu kde sme hrali v podstate o desiatich lebo marko nepodal vykon hodny BL a sam to moc dobre vedel...

prave marko mal za stavu 1-0 pre nas na schalke celkom dobru sancu po brejku ale zazdil ju slabuckou strelou do ruk unerstalla...pri com na pravej strane mu bezel uplne volny spoluhrac ktory mal podstatne lepsiu poziciu pre zakoncenie,mozno aj tato sanca nas nakoniec stala bodovy zisk z gelsenkirchenu..ale nehadzem to len na marka,to rozhodne nie

prave na schalke sa ukazalo to co je nasa najvacsia slabina a bolest-nedokazame supera dorazit,odskocit mu a kontrolovat zapas az do uplneho konca,polcas sme vyhrali teda 1-0 ale mohlo to byt kludne 3-0,schalke bolo vazne slabe ale to vsetko vyplynulo z vyborneho pohybu zalaohy,agresivita,napadanie,chut do hry a hlavne nasa zaloha sbierala vsetky odrazene lopty a schalke bolo vsade o krok neskoro

cez pauzu sa ale situacia otocila,hre schalke pomohol draxler,druhe polcasy obecne su nasim problemom,kader ma priemerne 23,1 roku a okrem hunta tam snad ani nikto nie je starsi ako 26 rokov,v tychto momentoch nam podla mna chyba jeden ci dvaja skuseny hraci ktory to dokazu ukludnit,zmenit rytmus ci tempo hry,neblaznit a nezbavovat sa zbytocne lopt,na pohlad je to ale vynikajuce a da sa na to pozerat,otaznikom ale bude pokial sa bude hrat atraktivne ale nebude to vyjadrene bodovym ziskom,v tom si myslim schaaf s klausom sadnu a ked nie uz teraz v zime tak cez leto aspon jedneho hraca ktory ma okolo 30 rokov a ma skusenosti kupi ale to je vyhlad do buducnosti a to v tuto chvilu netusim co to bude vobec potreba,tuto rolu nam loni zastupoval prave claudio,tim a ked bol zdravy tak naldo

tak to je z mojej strany asi vsetko a snad ti to pomoze urobit si priblizne nejakyobrazok na nasu hru

Reagovat
JozkokozleJ

Naprosto rovnako vidim "spolupracu" dua Arnautović - Gebre i ja. K tomu este neprijemna pre Gebreho je i skutocnost, ze Arnautović nerad (bez lopty na nohe) opusta lajnu a nedava Gebremu priestor na ofenzivne prieniky po kridle. Z tohoto dovodu to moze posobit, ze je Gebre malo aktivny, co vsak nie je pravda.

Reagovat
stas87

aj to vidim ako problem lebo gebre ma v podstate len dve moznosti-prihrat obsadenemu markovi ktory je zdvojeny a ta pravdepodobnost ze sa strati lopta je velmi vysoka a ta druha je spatna prihravka alebo prihravka na stred ihriska stredakovi,pre istotu nalavo sa vlastne neutoci lebo schmitz je az prilis zviazany defenzivou co je podla mna trosku skoda,vsimol som si ze aaron ma skvele prve polcasy,diriguje hru,stahuje sa na polkruh a rozdava loptu podla potreby na petersena alebo kridla,popripade s kevinom do narazacky.to je vsetko fajn lebo ma minimum strat ci zlych prihravok ale ak prehravame a honime remizu tak je aaron viac menej nepouzity lebo ako kapitan si toho proste na seba berie prilis...a to je rozhodne skoda,v takychto chvilach zbytocne drzi loptu na ukor prihravky volnym hracom,soluje a sebci,este proste nedorastol do role prirodzeneho lidra,pochopitelne kedze ma len 26 rokov,ja verim ze to casom odbura a bude platnym hracom za akeho kolvek stavu

zastavil by som sa u EE...zaciatok vyborny,tah na branku,silovost,stabilita v subojich..toto vsetko ukazoval na zaciatok ale potom?on sa nepozre na spoluhracov,hlava do zeme,nevnima..a nedokaze ani poriadne odcentrovat co ma mrzi,jeho centre konci na prvom hraci supera,na schalke bol este k tomu neviem preco podrazdeny,tam mohol inkasovat redku a nemohol by nic povedat

dalsim problemom pre mna je nasa lavicka,respektive jej kvalita ktora neponuka prilis variant,jasne treba ekici zahra akykolvek post v zalohe na velmi dobrej urovni ale treba nasadzovanie füllkruga obcas nechapem,je mlady a potrebuje dostat sancu ale aby on vyrovnal na schalke?na to este nema a skor prekaza...treba proti gladbachu ale jeho prichod hre pomohol,akpala je fajn,mna rozhodne nesklamal za tie chvile co doposial odohral,tymto ale vycet nasich ofenzivnych hracov konci som rad za lukimyu presvedcil ma viacej ako prödl a myslim si ze by mal hravat v zakladu namiesto sebastiana ktoreho to taha na pravu stranu a potom je daleko od sokratisa...ale moze za to aj zaujatost assaniho som si hned oblubil

Reagovat
Arne

To bylo asi proti nám... Jsme hráli dobře, ale dvakrát nám zastavili akci kvůli neofsajdu, pak jsme šli do devíti, měli i tak šanci dát na 1:2 a v nastavení třetí nebo čtvrtý minutě to tam Claudio poslal.

Reagovat
herbage

to asi nebylo na jaře, co?

Reagovat
Arne

To ne, tam se nám to štěstí za ten podzimní zápas vrátilo.. Však pamatuješ...

Reagovat
herbage

matně

Reagovat
Arne

Harmoniku alá Sczeszny určitě jo..

Reagovat
herbage

jo, to jo. K tomu si vybavuji i jisté verbální projevy

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je ono. Ten zápas mě neskutečně sral.

Reagovat
Arne

Já si to docela užíval, co si tak pamatuju... Akorát jsem po zápase nebyl schopen mluvit, jak když mi dá někdo palicí.

Reagovat
Arne

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bundesliga-souhrn-7-kola-160121/

To bylo parádní kolo... Jsem byl na stáži v Německu a zůstával tam na víkend, tak jsem viděl pět zápasů BL plus jeden nebo dva z druhý ligy. Dopoledne jsem pak na kole jel do vedlejší vsi mrknout na trénink mládeže, poté Doppelpass. Nádhera. Teď by mi z toho asi už mrdlo, taky ale sleduju, že tehdy jsem uměl o zápase rozepsat a rozebrat ho, to už teď buď nedovedu, nebo nemám chuť.

Reagovat
Arne

No, tak už ho asi rád máš...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se bojím, že asi i jo.

Reagovat
Arne

Pro Jožka, stase a případně další - hodláte jet začátkem února na derby? Já teď zjistil, že oni to volně prodávají už pár týdnů (minimálně) a moc lístků nezbývá...

Reagovat
JozkokozleJ

Prave minuly vikend som si vsimol, ze s tym zacali... a ze zacali z ostra. Tento zapas som bral ako povinnu ucast, takze by som vyrazil velmi rad. Zacnem sa v tom angazovat... Dokedy chces mat listky zakupene? (Casu vela nie je, vyzera to...)

Reagovat
Arne

Co nejdřív, ale datum ti nenapíšu... Snad by ale ty poslední lístky tam měly vydržet. Kupovat to na ebayi 70 €/lístek jako dva roky zpátky, to se mi moc nechce. Jinak jel by Kily a jeho kámoš, takže teoreticky čtyři už jsme. Napíšu i dalším. Limit na jednu osobu je šest lupenů, pokud si pamatuju dobře.

Co se týče Aue, tak nevím nevím... Já budu v sobotu v Mnichově, ale kdybyste jeli a měli v autě fleka, tak bych cestou zpátky zůstal v Praze a v neděli klidně i jel... Podle situace, za každou cenu tam jet nechci, i když bych na podzim aspoň jeden zápas rád stihl. Bohužel Köln je středa a Cottbus pondělí, termíny špatný.

Reagovat
JozkokozleJ

Inak, Erzgebirge 25.11.? Listky este su. Ohladom toho asi tiez rozhodim siete, ci nebude zaujem.

Reagovat
Arne

100. für Berliner Sport-Club!

Reagovat
herbage

Hertha Berlín

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

Hrava niekto BuLi fantasy manager?

Reagovat
jv
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele