11. kolo
10.11.2012 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 2:1

Podobně jako proti londýnskému Arsenalu prokázalo Schalke 04, že si dokáže poradit za nepříznivého vývoje utkání. Königsblauen tentokrát nezlomilo průběžné vedení brémského Werderu, na které domácí fotbalisté odpověděli a napínavou partii nakonec vítězně ovládli. Stevensova ekipa měla zprvu s kompaktně stojícím soupeřem velké problémy, ve druhém dějství však vystupňovala své nasazení. Po tomto kole se tak S04 pasovalo do role jediného pronásledovatele mnichovského FC.

Uteklo jen 35 vteřin a už mohli být domácí hráči ve vedení: Na levé straně se prosadil Holtby, jenž svou následnou přihrávkou oslovil Huntelaara. Ten však ztroskotal na dobře reagujícím Mielitzovi. Domácí se očividně pokoušeli chopit taktovky utkání, avšak značný počet zkažených přihrávek a dobrá defenzivní práce soupeře tuto snahu bouraly. Werder se tak spokojil s plněním taktických pokynů a nadále držel svého rivala na distanc od své svatyně. Po čtvrthodině hry pak borci Werderu sami udeřili:

Po Huntelaarově ztrátě se míče chopil Elia, jenž našel Junuzoviče. Ten rychle přeposlal balon Huntovi, jenž svou levačkou otevřel gólový účet utkání. Nelze však tvrdit, že by bylo vedení zasloužené, jelikož nadále to byli Königsblauen, kdo se snažil bavit fotbalového diváka. Schalke hrálo a Brémy sbíraly gólové příležitosti: Sokratis hlavičkoval do břevna, nebezpečný byl i de Bruynův střelecký pokus od rohového praporku.

Slabinou hry Knappen byla především levá strana, čehož si povšiml i trenér Stevens a po změně stran vyslal na hřiště Draxlera. Avšak i nadále patřily zajímavé momenty jen hostujícímu týmu. Jones posléze přehlédl lépe postaveného Draxlera, za což se však měl později rehabilitovat tím nejlepším možným způsobem. Před završením hodiny hry nejprve vyrovnal Neustädter, jenž hlavou zužitkoval Fuchsův povedený přímý kop. Brémy mohly odpovědět šancí nově příchozího Füllkruga, jenž však v souboji s Unnerstallem tahal za kratší konec. Z následného rohového kopu pak přišel rychlý protiútok, na jehož konci byla Jonesova duchaplná přihrávka na Draxlera, který zakončil střelou do vzdálenějšího rohu brány.

Na tahu tak byli najednou hosté. Trenér Schaaf posílil ofenzívu a mužstvo tak šlo do rizika inkasování další branky. Tímto měl ke své druhé úspěšné trefě velmi blízko žolík Draxler, avšak nejprve si nepřišel na Mielitze, poté pálil jen těsně vedle. Hrálo se vskutku do posledního okamžiku, ještě ve 4. minutě nastavení mohly Brémy vyrovnat: Po rohovém kopu se dostal k zakončení Gebre Selassie a na čáře stojící Holtby musel na poslední chvíli odklízet balon do bezpečí. Vítězství domácích tak bylo trochu šťastné, nicméně současně i zasloužené.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

aké X ? čistá 1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://netyube.com/video/R7424X3GYM8W/Schalke-2-1-Werder-Bremen-Highlights-10-11-2012

Julian Draxler dokazuje na svůj věk až neuvěřitelnou kvalitu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele