11. kolo
09.11.2012 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:1

Fotbalisté Mainzu zvládli i další domácí zápas a díky těsně výhře se posunuli prozatím na páté místo tabulky o bod před Dortmund, v tuto chvíli mají na kontě sedmnáct bodů a určitě mohou být spokojeni. Norimberk naopak zůstává s jedenácti body na čtrnáctém místě a po kompletním kole se může propadnout na sestupová místa. Utkání se rozhodlo už v prvním poločase, kde padly všechny tři branky, po pauze už tolik šancí k vidění nebylo.

Domácí zvládli především první polovinu úvodního dějství a z prvních dvou šancí se dostali do dvoubrankového vedení. Tu první vsítili už ve 12. minutě, kdy se těsně za vápnem rozběhl Nicolai Müller, obešel dva protihráče, a i když byl vytlačen do složitého úhlu, tak zamířil přesně k levé tyči. O devět minut později bylo na stánku v Mohuči ještě veseleji, když se trefil Andreas Ivanschitz, který dostal krásnou přihrávku za obranu.

Poté dokázal obejít obránce Pera Nilssona i gólmana Rakovskyho a s přehledem zakončil do prázdné branky. Hosté zatlačili až po čtvrthodině hry a nakonec se dočkali snížení. Ještě předtím napřáhl z třiceti metrů Kiyotake, nicméně brankář Wetklo vytáhl fantastický zákrok a míč vyrazil nad branku. Ihned na to se po centru z pravé strany dostal k hlavičce Gebhart, jenže o pár decimetrů minul pravou tyč.

Pět minut před koncem se ale Norimberk konečně prosadil. Po dlouhém centru Kiyotakeho se na zadní tyči ocitl Nilsson a hlavou dal hostům naději. Do konce poločasu se už nic zajímavého nestalo, po přestávce ale tempo z prvního poločasu opadlo. Po necelé hodině hry mohli domácí zvýšit, jenže po rohovém kopu mířil Kirchhoff hlavou do břevna. Domácí vsítili další branku v 69. minutě, jenže po centru Ivanschitze a hlavičce Kirchhoffa byl odpískán ofsajd.

V závěrečné dvacetiminutovce si Mainz už hlídal těsně vedení a soupeře do ničeho nepustil, Norimberk si nevytvořil ani žádný velký tlak. V posledních deseti minutách se hodně přiostřilo a sudí udělil čtyři žluté karty, po šancích ale nebylo ani vidu ani slechu a stav se proto nezměnil. V příštím duelu Mainz bude hrát na půdě silného Hamburku, Norimberk přivítá největšího favorita soutěže z Bayernu Mnichov.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

moc nechapu proc se tipuje na neprohra norimberka, kdyz mainz proti nemu ma na svem hristi 6 zapasovou viteznou serii, na svem hristi ted tahne 4 zapasovou viteznou serii v lize + jeden zapas poharu, navic bez inkasovaneho golu, to norimberk je venku 3 zapasy bez bodu a s jedinym vstrelenym golem a to na Hannoveru, ktery ma podle me aktualne nejhorsi obranu ligy tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pre FC Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je videt pro nebyl nominovanej Peky, hraje tuzku a to dostal sanci celej zapas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele