Bundesliga - preview 11. kola

09.11.2012, 08:42, aktualizováno 11.11.2012, 09:22
Previews
Leverkusen může vystoupat na třetí příčku, potřebuje ale vyhrát ve Wolfsburgu, který je pro změnu třetí od konce. V duelu dvou účastníků Evropské ligy změří síly Stuttgart a Hannover, další evropský hráč Mönchengladbach se představí ve Fürthu.
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Nedělní program nám po pohárovém týdnu opět nabízí hned tři utkání, přičemž odpoledne zavítá bundesligový maraton do Wolfsburgu, kde místní celek vyzve Leverkusen. VfL stále čeká před vlastními fanoušky na vítězství, Bayeru se však "na vlčím hradu" daří.

Automobilový celek se po nástupu Lorenze-Günthera Köstnera okamžitě chytil a na hřišti nováčka z Düsseldorfu odkryl svůj dosud pečlivě střežený potenciál, když Fortuně po obrátce srazil vaz hned čtyřmi zásahy! Nově nastoupený trend pak die Wölfe potvrdili i ve druhém kole DFB-Pokalu proti FSV Frankfurt a povedený týden mělo "korunovat" utkání na EasyCredit Stadionu, to se však nepotvrdilo...

...hosté dali vzpomenout na předchozí výkony a Frankové tak měli po dlouhé době cestu ke třem bodům velmi usnadněnou. "Je důležité, aby si každý hráč uvědomil, že musí také bojovat. Všichni musí spolupracovat tak, aby soupeře drželi daleko od vlastní branky," nabádá Köstner své ovečky před duelem s Werkself. "Tým prokazuje odpovědnost za současnou situaci. Potřebujeme dostat fanoušky zpět na naši stranu, jednoduše proto, že musíme konečně zvítězit v prvním domácím utkání," apeluje zkušený kouč na klesající zájem divácké obce.

Úplně opačné pocity vládnou ve druhém táboře: Bayer se po nemastném neslaném rozjezdu chytil na správnou vlnu a ve všech třech soutěžích (Bundesliga, Evropská liga a DFB-Pokal) drží úctyhodnou sérii dvanácti zápasů bez porážky, přičemž na evropské scéně si další snadnou výhrou nad vídeňským Rapidem zajistil po čtyřech zápasech jistotu postupu do vyřazovací fáze (Leverkusen získal deset bodů a ve čtyřech duelech neinkasoval)!

Farmaceutici se tak nyní mohou plně soustředit na domácí scénu, kde po deseti utkáních opět atakují příčky zaručující pohárovou místenku - momentálně tu cennější do Ligy mistrů. Hostující družina se však musí ohlížet i za sebe, kde čeká hned několik hladových supů, kteří budou chtít využít každého, byť jen sebemenšího zaváhání. "Nemáme nyní moc času připravovat se na další zápas, ani jsme tak speciálně neprobírali utkání proti Rapidu. Každopádně jsme rádi, že jsme si zajistili účast v další fázi," prohlásil týmový šéf Sami Hyypiä. "Nesmíme však ani na minutu podlehnout uspokojení," varuje finská legenda.

Domácí stále postrádají dlouhodobé marody Václava Pilaře a Patricka Helmese, kteří by se po operaci zkřížených vazů v koleni měli pomalu vracet do hry během února.

Také porýnské mužstvo má dlouhodobé absentéry ve dvojici Kadlec - Schwaab. Mimo nich bude chybět i Bellarabi (zánět stydké kosti) a Leno, který už se však opět vrátil do tréninkového procesu. Za vyloučení v derby s Fortunou bude trest odpykávat kapitán Rolfes.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Naldo, Kjaer, M. Schäfer - Polák, Josué - Hasebe, Diego, Olić - Dost
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Rensing - Carvajal, Toprak, M. Friedrich, Hosogai - Reinartz - L. Bender, Castro - Sam, Schürrle - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Greuther Fürth - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Přestože většina pozornosti bude v nedělním podvečeru dozajista upřena do Stuttgartu, na programu bude i souběžně hrané utkání v Trolli ARENĚ, kde se domácí Greuther pokusí zaskočit Borussii Mönchengladbach.

Franský trpaslík se po dlouhém čekání konečně prokousal až do nejvyššího patra německého klubového fotbalu, zde však zatím nezažívá dvakrát povedené časy, a od prvního okamžiku se pohybuje na samém chvostu ligového uskupení. Poslední dobou však mají výsledky SpVgg přece jen stoupající tendenci a po třech remízách v řadě by se domácí rádi se svými fanoušky zaradovali z výhry.

"Logicky bychom rádi, abychom po prvním domácím bodu a brance opět udělali další krůček směrem vpřed a získali tři body. Jsme si ale vědomi toho, že proti nám bude stát těžký protivník, který se nevzdá bez boje," pronesl trenér Michel Büskens. Ten se musí nadále obejít bez Thanose Petsose (koleno) a Djibyho Falla (rameno), dlouhodobě pak zůstává mimo hru Tyrala.

Momentálně stoupající sinusoidu výkonů prožívají také na druhé straně barikády - die Fohlen se po velmi špatném období opět nadechují a začínají pomaličku vystrkovat růžky - přesvědčit se o tom mohla hned dvakrát Marseille v rámci Evropské ligy (doma bral Gladbach tři body a ze Stade Vélodrome si odvezl remízu 2:2), mezitím ještě porýnské mužstvo dokázalo otočit utkání v AWD-Areně a remizovat s SCF.

Nyní se už však musejí hosté z pohárového režimu urychleně přeorientovat na ten ligový, kde budou mít ještě hezky dlouho co napravovat (poháry jsou ale vzdálené jen čtyři body!). "Domácí soutěž je něco jiného než Evropská liga. Bundesliga nabízí každý týden velmi těžkého protivníka - Fürth naposledy třikrát remizoval, včetně utkání v Sinsheimu, kde ztratilo S04," varuje Lucien Favre, jemuž chybí obránci Brouwers s Daemsem, de Jong a Younes.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal - Fürstner - Sararer, Prib, Stieber - Asamoah, Edu
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Wendt - Nordtveit, Marx - Rupp, Arango - Herrmann, de Camargo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Hannover 96  (neděle 17:30)
VfB Stuttgart se dokázal odrazit ode dna a se svými třinácti body okupuje dosavadní desátou pozici ligové tabulky. Od potupné porážky s Hoffenheimem v pátém kole na sobě fotbalisté, sdružení kolem trenéra Labbadii, zapracovali a svou současnou solidní formu potvrzují i v Evropské lize, kde si naposledy odvezli tři body ze hřiště kodaňského FC. Naopak hannoverská mašina má občas výpadky: v DFB-poháru přišel postup přes druholigové Drážďany až po penaltách, restartem by však mohlo být přesvědčivé domácí vítězství nad Augsburgem v desátém kole.

Těžko tedy usuzovat, který z týmů vstoupí do utkání v pozici favorita. Vyrovnaná je i statistika vzájemných zápasů, kde má VfB jen mírně navrch, podobně vyrovnaná je i bilance soubojů obou mužstev v nedávných ročnících. Ohledně zápasů v Mercedes-Benz Aréně vyhráli Švábi v 18 případech a čtyřikrát prohráli, přičemž remíza se zrodila jen jedna. Snad jen ve zmiňované Evropské lize to jde lépe Šestadevadesátkám, které si během týdne zajistily postup do další fáze této soutěže.

O výsledku nedělní partie tak dost možná rozhodnou maličkosti. Nejinak na tuto věc pohlíží trenér VfB Labbadia: "Očekávám mimořádně napínavé utkání, jelikož oba celky se v současné době nacházejí ve velmi dobrém rozpoložení," uvedl coach, jenž pravděpodobně nebude měnit osvědčené rozestavení 4-1-2-2-1. Otázkou však je, kdo přesně obsadí jednotlivé pozice tohoto schématu. Na trávníku se určitě neobjeví Cacau (ruptura křížového vazu) s Didavim (poškozená chrupavka). Labbadia však v prvé řadě doufá, že se z bolestivého utkání s Helsingborgem dají dohromady všichni pokopaní hráči, jako třeba Sakai (částečné natření kolenního vazu).

Hannoverští v těchto dnech oprašují formu z předešlých měsíců. "Musíme jít do utkání plně koncentrovaní, pokusit se nalézt naší spící kvalitu z úvodu sezóny a opět působit kompaktně," vyjmenovával úkoly svého mužstva top-střelec Mame Diouf. Jeho narážka na koncentrovanost nebyla náhodná, během týdne ztratily Die Roten dvoubrankové vedení nad švédským soupeřem a podobná lehkovážnost by se nyní proti Stuttgartu nemusela vyplatit. A obtížné bude i dávat góly - za posledních šest zápasů lovil Sven Ulreich míč ze své sítě jen jedinkrát.

Na takto skvělou obranu vyrukují Nullfünfer se svým úderným komandem v plné síle, všechna ofenzivní esa (Diouf, Ya Konan, Schlaudraff, Sobiech a "Moa" Abdellaoue) jsou trenérovi Slomkovy plně k dispozici, stejně jako všechny další opory mužstva. Doktor Felix Brych tak bude řídit utkání, do nějž budou moci nastoupit silné týmy, které se poperou o pohárové příčky. Případný poražený se naopak bude muset znovu ohlížet za svá záda - bodové rozestupy jsou zatím skutečně minimální a vždy tak bude hrozit rychlý propad ligovou tabulkou.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Kvist - Holzhauser, Gentner - Harnik, Traoré - Ibiševič
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Schmiedebach, C. Schulz - Stindl, Huszti - Ya Konan, M. Diouf
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Fotbalisté Düsseldorfu i Hoffenheimu letos balancují na hraně sestupu do druhé ligy a toto utkání tak bude pro oba celky velmi důležité. Domácí celek zatím v deseti kolech nasbíral deset bodů a nachází se na patnácté příčce, určitě by se ale rád dostal ještě výše. Hoffenheim v minulých sezónách patřil do středu tabulky a velice často byl spíše v horní polovině, letos je ale až třináctý a má pouze o bod více než jeho sobotní protivník.

Düsseldorf měl vcelku slušný vstup do sezóny a v úvodních šesti zápasech získal deset bodů, z toho hned čtyřikrát remizoval a neměl na kontě ani jednu porážku. Jenže po prohře v sedmém kole v Mainzu se situace otočila a domácí nyní mají sérii čtyř proher v řadě, když nestačili následně na Bayern, Wolfsburg a minule také na Leverkusen. Pozitivní je pouze postup z druhého kola národního poháru, když domácí vyřadili silný Gladbach.

Hoffenheim naopak nezvládl úvodní část sezóny a prohrál třikrát v řadě. Od této chvíle se však zlepšil a po výhře nad Hannoverem začal sbírat body, v sedmi utkání nestačil jen na Bayern a Mainz, v minulém kole doma senzačně porazil v poměru 3:2 silné Schalke. Tím potvrzuje, že se mu spíše daří na papírově lepší celky. I tak bude díky špatné formě soupeře mírným favoritem, jednoduché to ale mít nebude.

Domácí celek bude postrádat zraněné Bruna Soarese, Malezase a Schahina. Trenér Norbert Meier věří, že jeho svěřenci prolomí špatnou šňůru. "Vstup do sezóny byl skvělý, jenže nováčkovská euforie je už pryč a my musíme vycházet z toho, co máme. Hoffenheim je nevyzpytatelný protivník a pokud se nám povede začátek, mohli bychom uspět. Nicméně musíme si dát pozor na zadní vrátka a soupeř má skvělé protiútoky," uvedl Meier.

Hostující kouč Markus Babbel nemá k dispozici Chrise, Delpierra, Theskera, Vestegaarda a Vukčeviče. Babbel doufá, že jeho svěřenci dokážou navázat na poslední zápas: "Proti Schalke jsme se dokázali namotivovat a hlavně nám vyhovuje, že se soupeřem hrajeme fotbal. Proti celkům, které brání nerozhodný výsledek, se nám hraje hůře a na výsledcích je to znát. Düsseldorf k těmto týmům také zřejmě patří, my však chceme konečně uspět."
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Langeneke, Juanan, J. van den Bergh - Bodzek, O. Fink - Kruse, Lambertz, Bellinghausen - Rafael
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Beck, Williams, Compper, Johnson - Salihovic, Rudy - Roberto Firmino, Volland, Grifo - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Další vystoupení v nejprestižnější evropské klubové soutěži má Dortmund úspěšně za sebou a nyní už se musí pro změnu koncentrovat na domácí soutěž, kde na žlutočernou družinu čeká výlet do dalekého Augsburgu.

Skromný celek se zatím do puntíku drží předsezónní prognózy a začíná tak být čím dál jasnější, že na FCA čeká po loňské, relativně klidné, sezóně (Bavoři nakonec zakončili ročník na solidní čtrnácté příčce, když na barážovou pozici drželi sedmibodový náskok) doslova bitva o holý život! Všemu napovídá prostá statistika - domácí zvládli za třetinu soutěže jednu jedinou výhru (!) a vstřelili pouze pět branek.

Přesto přese všechno se ovšem bojovný tým nechce vzdávat předčasně a proti úřadujícímu šampionovi rozhodně nebude skládat zbraně předčasně. "Těšíme se na tento zápas. Pro nás to je vrchol sezóny, kdy jindy se ostatně můžete poměřit s úřadujícím mistrem," vyhlásil Markus Weinzierl. "Musíme být odvážní, chceme dát do utkání všechno, i když role budou zřejmě pevně vymezené," dodal 37letý kouč.

Tým dvou tváří - tohle spojení by letos asi Borussen nejlépe vystihovalo - leckdy ne úplně dotažené bundesligové výsledky doplňuje na druhé straně Liga mistrů, kde si naopak Kloppovy ovečky pošramocené sebevědomí úspěšně léčí... Nejinak tomu bylo i po bezbrankové remíze se Stuttgartem, kdy se BVB nezaleklo ani souboje na slavném Santiago Bernabéu a ze španělské metropole si po velmi odvážném výkonu přivezlo zasloužený bod za remízu 2:2.

Nikdo by se tak z vestfálského tábora jistě nezlobil, kdyby se opakovala dva týdny stará vzpomínka, kdy Dortmund po výhře nad Realem Madrid vyplenil MAGE SOLAR Stadion a zapsal si tím premiérové vítězství ze hřiště soupeře. "Chceme pokračovat v nastoupené cestě, i když proti VfB jsme z ní trochu uhnuli," řekl Klopp. "Máme před FCA potřebnou úctu. Ostatně podmínky jsou hodně podobné jako při posledním venkovním utkání ve Freiburgu," porovnal oblíbený lodivod poslední dva venkovní zápasy. "Cíl pro sobotu je jasný," zakončil "Kloppo".

Kromě zraněných beků Verhaegha (kotník) s Reinhardtem (zlomený prst u nohy) bude domácí straně chybět Jan Morávek, kterého pronásledují svalové problémy, ze stejného důvodu je rovněž nejistý start Kevina Vogta. Vrací se naopak trojice Callsen-Bracker - Koo - Mölders.

Jakub Blaszczykowski začal po pětitýdenní pauze způsobené zraněním kotníku opět trénovat a měl by tak být nachystaný již na další utkání s Fürthem! Zraněné koleno vyřadilo ze hry Kehla, jehož místo zaujme uschopněný Bender.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Vogt, S. Langkamp, Klavan, de Jong - Callsen-Bracker, Baier - Koo, Oehrl, Werner - Mölders
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Reus, M. Götze, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Mimo hlavní dění se odehraje i zápas na bádenské půdě, kde domácí SCF přivítá Hamburk, jenž potřebuje stůj co stůj napravit domácí zaváhání. Také domácí však mají před vlastními fanoušky co napravovat...

Před dvěma týdny se do města na úpatí Schwarzwaldu vypravil úřadující bundesligový mistr z Dortmundu a svěřenci Christiana Streicha hráli s vysoce favorizovaným celkem vyrovnanou partii (utkání hodně ovlivnil i těžký terén - hřiště bylo z větší části pokryto sněhovou dekou), to se však po obrátce změnilo a BVB si nakonec kýžené tři body přece jen odvezlo. Domácí bojovníci tak mají kde navazovat.

Náladu si však Freiburg spravil vzápětí - postupem do dalšího kola DFB-Pokalu (na hřišti druholigového lídra z Braunschweigu) a remízou v Borussia-Parku, odkud si odvezl bod, přesto mohl brát i více. "Před zápasem bychom remízu brali, nakonec jsme však mohli ještě přitlačit," pravil kapitán Julian Schuster. Na marodce zůstávají střední obránci Höhn a Ginter, otazník se vznáší nad startem Fluma.

Druhá strana chytla po katastrofálním rozjezdu slinu a během čtyř utkání nasbírala plných deset bodů (mimo jiné výhra nad BVB a H96), potom se však hamburská sinusoida začala opět povážlivě kácet k zemi, což jen dokumentovala těsná domácí porážka se Šváby a naposledy výprask od Bayernu, který Imtech Arenu vyplenil naprosto suverénně! Mezitím sice přišla na řadu výhra v Augsburgu, na tu už si však vyjma zasvěcených nikdo ani nevzpomene.

Hostující ekipě se na jihozápadě Německa dlouhodobě nedaří (většinou byly v minulosti na programu remízy), zlom nastal až před rokem, kdy se svěřenci čerstvého kormidelníka HSV Thorstena Finka konečně dočkali tříbodového importu do Hamburku, což by si nyní rádi zopakovali. "Freiburg má neobyčejný týmový duch a vášnivého trenéra, přesto je cílem reagovat na porážku s Bayernem," řekl Fink.

Michael Mancienne ulehl do postele s chřipkou - jeho místo ve středu obrany tak zaujme buďto konečně nachystaný Paul Scharner nebo Jefferey Bruma. Připraveni stále nebudou Rajković, Jiráček a Iličević.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Krmaš, Diagne, Sorg - Makiadi, Schuster - Schmid, D. Caligiuri - Freis, M. Kruse
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Scharner, Westermann, Aogo - Badelj, Arslan - Son, van der Vaart, Jansen - Rudņevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Königsblauen by v rámci jedenáctého kola nejraději rychle nechali zapomenout na své předchozí zaváhání na půdě TSG a proti silným Brémám složili reparát. V úterním zápase LM proti londýnskému Arsenalu prokázali fotbalisté vestfálského celku, že je do kolen nesrazí ani dvougólové manko, a svou cennou remízou tak prokázali morální připravenost. Tu by nyní rádi uplatnili i proti mužstvu z hansovního města. Schaafova ekipa se však v posledních dnech nadechla k lepším výkonům - sedm bodů z posledních tří utkání je toho dokladem.

Duely obou těchto celků jsou již tradičním kořením nejvyšší německé klubové soutěže. Z dosavadních 86 vzájemných soubojů se zrodila remíza jen v 18 případech. Bilance je pak mírně nakloněná ve prospěch brémského mužstva, jež Knappen pokořilo v 38 měřeních sil. Brémy se mohou nadto pochlubit i lepším poměrem vstřelených a inkasovaných branek (konkrétně 126:99). Důležitější roli však spíše sehrává historie nedávná a v té dominují borci v modrém: V posledních 4 zápasech zvítězilo S04 třikrát a jednou se zrodila plichta.

Před sobotním zápasem má trenér S04 Huub Stevens kromě svých vlastních zdravotních těžkostí (nachlazení) starosti se sestavou. Neboť Atsuto Uchida (stehenní zranění) a Marco Höger (pravý kotník) kvůli svým handicapům odpadli, přičemž oba zajišťují hru svého týmu na pravé straně obrany. "To je samozřejmě velmi nepříjemné, ale najdeme řešení této těžkosti. Už jsem mockrát řekl, že máme velmi kvalitní kádr a dokážeme kompenzovat všechny možné výpadky," ujistil Stevens fanoušky klubu. Na zmíněném postu by se mohl objevit i někdo z dvojice talentovaného dua Langlitz - Ayhan. Konečné rozhodnutí o obsazení této pozice padne až po závěrečném tréninku.

Každopádně je ze slov trenéra Königsblauen patrné sebevědomí - nejinak je však tomu i v případě brémského klubu. "Jsem přesvědčen, že jsme v uplynulém týdnu pracovali velmi koncentrovaně a do Veltins-Arény navíc pocestujeme s vědomím zdařilých posledních tří zápasů v zádech," burcoval Thomas Schaaf a dodal: "Samozřejmě, že je Schalke vynikající tým, jenž disponuje nesmírnou individuální kvalitou jednotlivých hráčů. Ale nás musí právě takoví soupeři přitahovat."

Během týdne se s menšími zraněními potýkali obránci Sokratis a Prödl, avšak oba se na pátečním tréninku svému trenérovi hlásili. Oproti tomu Philipp Bargfrede musel právě během této tréninkové jednotky zamířit předčasně do kabiny - na vině byla záložníkova achilovka. Otázku, zda-li tento třiadvacetiletý borec odcestuje se svým týmem do Gelsenkirchenu či nikoliv, nechává Schaaf prozatím otevřenou. "Musíme si počkat na vyšetření. Teprve poté budeme schopni rozhodnout, zda Philipp proti Schalke bude moci nastoupit," informoval novináře brémský trenér.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höwedes, K. Papadopoulos, Matip, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfán, Holtby, Afellay - Huntelaar
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Schmitz - Junuzovič - Arnautovič, de Bruyne, Hunt, Elia - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Šlágrem jedenáctého kola nejvyšší německé soutěže bude střetnutí Bayernu se zářícím navrátilcem ze druhé ligy Eintrachtem Frankfurt. Po deseti odehraných kolech mají Orli na kontě vskutku málo čekaných dvacet bodů a s klidným svědomím tak mohou vlétnout do utkání ve vyprodané Allianz-Aréně, kde mohou jen získat. A hesenský celek má k dobru trumf nemalé hodnoty - během týdne mohl šetřit síly, kdežto FCB si musel plnit své povinnosti v Champions League.

Pravdou však také je, že se Bavoři s francouzským soupeřem z Lille příliš nepárali. Přesvědčivý výsledek 6:1 byl tou nejlepší možnou manifestací sil před sobotním kláním se třetím celkem tabulky, jenž tak navzdory svému dosavadnímu ligovému počínání vstoupí do utkání jako outsider. Hrůzu musí nahánět i současný poměr vstřelených a obdržených branek mnichovského klubu - diference 26 gólů je vskutku výmluvná. Krom toho nezapomínejme na fakt, že se frankfurtské soukolí mírně zadrhlo - z posledních dvou zápasů ukořistili Orli jen jediný bod.

FCB se ve zmíněném utkání Ligy mistrů postaral o rekord: Ještě nikdy předtím nevedl jeden tým tak rychle s takovým počtem vstřelených branek, jako se stalo právě ve středečním duelu v Allianz-Aréně. Profesionálové Bayernu však vědí, že proti Frankfurtu budou muset odevzdat stoprocentní výkon. "Před Eintrachtem máme obrovský respekt. Jeho hráči podávají prvotřídní výkony," vysekl svému protivníkovi poklonu sportovní manažer Karl-Heinz Rummenigge. "Frankfurt se rozhodně nebude v naší aréně schovávat," poukázal pak trenér Heynckes na ofenzivní pojetí hry hesenského mužstva.

Ve srovnání se středečním duelem s Francouzi tak všichni představitelé bavorského klubu očekávají mnohem těžký utkání. Situaci pak komplikují i některé nepříjemné absence. Luiz Gustavo se potýká se svalovými problémy, stejně jako Holger Badstuber. Do sestavy se naopak vrací chorvatský útočník Mario Mandzukič, jehož předtím limitovalo nachlazení.

Zkušený trenér frankfurtského vyzyvatele Veh na tiskové konferenci potvrdil slova svého kolegy na druhé straně barikády Heynckese, že se jeho jedenáctka nebude chtít spokojit s bráněním. Veh pak může skládat svou sestavu téměř ze všech hráčů - pouze stoper Carlos Zambrano bude absentovat. Eintracht pak bude na horké mnichovské půdě sázet zejména na své osvědčené trio Meier (se sedmi trefami spolu s Thomasem Müllerem nejlepší německý střelec soutěže), Jung a Rode, jehož předseda představenstva klubu Heribert Bruchhagen dokonce označil za vůbec nejlepšího hráče, jaký kdy pod jeho devítiletým účinkováním ve Frankfurtu působil.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukič
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Anderson, Demidov, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Occean
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk  (pátek 20:30)
Fotbalisté Mainzu prozatím v lize předvádějí střídavé výkony a to jim stačí na slušné umístění ve středu tabulky. Nicméně stačí dvě nebo tři zaváhání a Mainz může hrát pouze o záchranu. V tuto chvíli je na slibné osmé pozici se ziskem čtrnácti bodů. V páteční předehrávce narazí na Norimberk, který je sice až čtrnáctý, má ale pouze o tři body méně může se tedy na svého protivníka bodově dotáhnout.

Mainz se po horším začátku sezóny zvedl a výsledkem je deset bodů v posledních pěti kolech. Před týdnem sice po delší době vyšel naprázdno, ale prohra 1:2 v Brémách, kde domácí vstřelili vítězný gól pět minut před koncem, není žádnou ostudou. Norimberk zažívá přesně opačnou situaci - v úvodu zazářil a získal sedm bodů v prvních třech utkáních, jenže následovala série šesti zápasů bez výhry, jen se dvěma vstřelenými góly a s jediným připsaným bodem. Tu ukončil v minulém kole nejtěsnějším vítězstvím nad Wolfsburgem.

Loňské vzájemné zápasy vyznívají lépe pro Mainz, který po divoké venkovní remíze 3:3 doma vyhrál 2:1. Zajímavostí na vzájemné bilanci těchto vyrovnaných soupeřů je, že už dvanáctkrát v řadě si hosté neodvezli více než bod.

Kouč Norimberku Dieter Hecking, který je u týmu od roku 2009, považuje toto utkání za velmi důležité. "Můžeme se posunout do středu tabulky, nebo naopak spadnout na sestupová místa. V tuto chvíli to nemusí mít až zase takový dopad na tabulku, ale spíše psychický. Po výhře nad Wolfsburgem jsme ale v dobrém rozpoložení a chceme nový začátek. Musíme hrát ofenzivní fotbal a proměňovat naše šance," uvedl zkušený stratég. Právě proměňování šancí je problém, gól do sítě Wolfsburgu byl první po více než 400 minut trvajícím půstu.

V sestavě bude postrádat Timothyho Chandlera, nicméně po několikatýdenní pauze už bude připraven Robert Mak, který je zpět v prvním týmu. Kouč domácího celku Thomas Tuchel již může postavit po zranění trénující Klasniče a Polanskiho, jistotu startu však nemá Caliguri. Tuchel chce spoléhat hlavně na maďarského útočníka Adama Szalaie, který se letos trefil už osmkrát a spolu s mnichovským Mandžukičem vévodí tabulce střelců. "Jeho výkony jsou mimořádné a já doufám, že v tom bude pokračovat i nadále."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Svensson, Noveski, Junior Diaz - Kirchhoff - Baumgartlinger, Soto - Ivanschitz - N. Müller, Szalai.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Rakovsky - Chandler, Nilsson, Klose, Plattenhardt - Balitsch, Simons - Kiyotake, Gebhart, Esswein - Pekhart.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov1090130:427
2.Schalke 041062220:1120
3.Eintracht Frankfurt1062221:1420
4.Bayer Leverkusen1053218:1418
5.Borussia Dortmund1044220:1116
6.Hannover 961042420:1614
7.Werder Brémy1042417:1514
8.1. FSV Mainz 051042413:1214
9.Hamburger SV1041511:1413
10.VfB Stuttgart1034310:1513
11.Borussia Mönchengladbach1034313:1913
12.SC Freiburg1033414:1312
13.TSG Hoffenheim1032516:2211
14.1. FC Norimberk103258:1511
15.Fortuna Düsseldorf102449:1510
16.VfL Wolfsburg102266:178
17.Greuther Fürth101457:167
18.FC Augsburg101365:156
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FSV Mainz - 1. FC Norimberk
sobota 15:30Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt (host: Milan Bokša)
sobota 17:30FC Augsburg - Borussia Dortmund
neděle 15:30VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen
neděle 17:30VfB Stuttgart - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co se stalo, že na Eurosportu2 ukazují Bayern a ne Dortmund?

Reagovat
jv

Zkus hádat.

Reagovat
Arne

Tak to už by bylo hodně na palici, kdyby takový zápas ignorovali a hodili tam Augsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

právě, že to jsem si říkal už hodně krát a vždycky stejně ukázali Dortmund

Reagovat
jv

Reagovat
penepi

Však tam sme 17:30. Už som sa zľakol, že snáď po mesiaci budem môcť vidieť náš BL mač, a nebudeme na ES2.

Reagovat
jv

Jestli se ti chce koukat ze záznamu?

Reagovat
penepi

Aha, to som nevedel.

Reagovat
smazaný uživatel

přd tv se vezmu noťas a budu sledovat oba dva zápasy

Reagovat
jv

To je na nic, nebudeš mít nic ani z jednoho (sám to vím, když třeba někdy píšu dva reporty naráz, i to stačí), radši si najdu kvalitní stream od SKY a pěkně v klidu se kouknu na BVB. Bayern to stejně zvládne suverénně, tak mi postačí sestřih.

Reagovat
db18

(to samé platí o těch "konfernecích", kdy je jeden "hlavní" zápas a občas se přepne do druhého

Reagovat
jv

Taky to nemám rád, radši se případně kouknu na livesport, když chci znát zrovna průběžný stav.

Reagovat
JozkokozleJ

Jak to nie je cele, ale len na preskacku, chybaju zapasove suvislosti...

Reagovat
smazaný uživatel

lebo je 1. :D keby bol prvy Furth tak ukazuju ten

Reagovat
Arne

Snad Allofs zůstane... Ten by z Wolfsburgu udělal mašinu.

Reagovat
jv

Musí, snad má rozum. Trefou vedle by ale pro Vlky nebyl ani Schmadtke, možná i Bader, záleželo by na tom, jestli by se z těch peněz najednou nezbláznili a ukočírovali to.

Reagovat
db18

Schmadtke snad k rivalum nepůjde

Reagovat
jv

Ani nevím, do kdy má smlouvu, ale když by VfL zatřáslo grošema, tak by mě jeho odchod snad ani nepřekvapil (Wolfsburg je pořád jinde a po letech by mohl chtít změnu). H96 stejně drží hlavně Kind a Slomka.

Reagovat
jv

Tím ho teda nechci nějak upozaďovat, ale na rozdíl od Heldta nebo Allofse mi přijde, že prostě nemá úplně to poslední slovo, nevím no. Třeba návrat Husztiho nebyl zrovna dvakrát v jeho režii.

Reagovat
db18

Schmadtke má časově neomezenou smlouvu, takže tam by Wolfsburg musel rozbít asi nejvíc prasátek jinak co jsem tak slyšel/viděl, tak měl jako hráč docela složitou povahu, takže by se mu asi líbilo, kdyby mohl samostatněji rozhodovat...

...nejvíc očekávám, že Wolfsburg sáhne po Nerlingerovi (sice by ho měli taky vyplatit, ale Bayern by ho nejspíš pustil i zadarmo, pokud by o to Nerlinger zažádal)

Reagovat
jv

Tak zrovna o Christianovi se mluví snad nejvíc a toho bych jim i "přál".

Reagovat
Arne

Tak Schmadtke i další by byli taky výhrou... Ale přece jenom Allofs a Heldt jsou ze současný bundesligy úplná špička (pro mě).

Reagovat
jv

To je bez debat, hlavně Allofs je úplně někde jinde než zbytek (Zorce třeba taky hodně uznávám, ale přijde mi to podobný jako u Schmadtkeho - většinou stejně o všem podstatným rozhoduje sám Watzke).

Reagovat
Arne

Zorc na mě taky dělá takovej dojem, ale nevím, zas tolik do toho samozřejmě nevidíme... Ale Schmadtke má přestupy výborný.

Reagovat
jv

Určitě jedny z nejlepších v poměru cena/výkon v BL, akorát je otázka, kolik je to čistě jeho zásluha a kolik Slomkova/Kindova a dalších.

Jinak máš pravdu, takhle se to může jevit úplně jinak, než to ve skutečnosti funguje, takže těžko říct, ale zrovna Allofs anebo Heldt mi přijdou prostě "razantnější" a minimálně na základě toho si toho asi dokáží víc prosadit (záleží ale taky na trenérovi, atd.). Právě o tom Hannoveru jsem to ale snad i někde četl, že to má všechno pod palcem Kind a vždycky je poslední slovo výhradně na něm a nebere tolik ohled na podřízené (Schmadtke a Slomka), mezotím se to ale mohlo třikrát změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Adler

Reagovat
Arne

Sakra, na to se fakt nechá koukat... Byť oba góly po standardkách, tak lepší hru jsem od nás letos viděl snad jen proti 1860.

Reagovat
smazaný uživatel

ale na vesnici..

Reagovat
Arne

Tak lídr tabulky dneska na vesnici jen remizoval, takže tohle se počítá..

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Aue ist Schacht !

Reagovat
jv

Zrovna takovou kanonádu jsem si nechal ujít. Btw. Ramos zdá se, to uchopil za správný konec a konečně začíná hrát to, co se od něho čeká (poslední tři zápasy ale šly zatím úplně mimo mě a neviděl jsem ani sestřihy, takže soudím čistě jenom podle statistik...).

Reagovat
Arne

Jo, vypadá dobře... S přípravou a začátkem sezóny úplně nesrovnatelný, teď je s Ronnym takřka nepostradatelnej.

Zato Sami vypadá dost mimo, aspoň ale že si ten gól nakonec dal.

Reagovat
jv

To je dobře, snad už si to definitivně srovnal a potáhne vás za postupem. Jinak myslíš, že by Ronny dokázal takhle obstát i v BL (na 2. BL už prokázal kvality, možná je to i tím, že konečně hraje pravidelně celý zápasy...)? Osobně bych to asi zatím případně viděl pořád na roli žolíka (pokud teda prodlouží).

Co se s ním stalo? Vždyť na začátku hrál dobře a dával i nějaký branky, najednou potom ze základu vypadl a už se tam nevrátil.

Reagovat
jv

Zrovna on by si to měl ve 2. Bundeslize dávat s prstem v nose, ale někde se asi stala chyba, možná si myslel, že mu to tam bude padat samo a nemakal, netuším...

Btw. Sandro zatím asi spíš pozitiva co? Potom by mě zajímal ještě Felix, taky toho moc nenahrál? Největší radost mi stejně dělá Lusti - konečně hraje pravidelně, i když teda i stopera, ale snad se konečně definitivně vrátil.

Reagovat
Arne

Ronny fotbalovosti na bundesligu rozhodně má, technickou i myšlením by i v ní mohl být jedním z top hráčů... Ale nevím nevím, co s tou fyzičkou. Jasně, zlepšil se a o dost, ale pokud nebudou hrát třeba to co Horváth v Plzni, tak stíhat bude jen těžko.

U Samiho je to očividně v hlavě... Pár gólů dal, vyhrál nám zápasy a furt se divím, proč ho Jos najednou nastálo uklidil na lávku. Nejspíš nemaká v tréninku, jiný vysvětlení nemám.

Sandro pozitiva, pomohl nám v tom úvodu a do závěrů zápasů, kde budeme bušit do plných, se hodí a bude hodit... Otázkou je, co s ním bude, až se vrátí Lasagne.

Felix včera dostal šanci na levým bekovi, tedy primární pozici, a (pochopitelně) se mi líbil víc než Holland. Ten je takovej nevýraznej, Felix je kvalitou někde jinde a hlavně podpoří útok. Předtím než se zranil, tak hrál na levém stoperovi a byl výbornej. Místo něj je tam teď mladej Brooks a dělá dost pokroky, navíc se mi líbí, že oba s Lustim dobře rozehrávají, už to není jen dozadu a do strany. Fungují dobře, nelíbí se mi tam furt ten Pekarík, ale nevypadá to, že by ho měl Jos vyndat.

Reagovat
db18

počkejte, kam půjde Magath a pošlete tam Ronnyho na hostování

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Tak třeba by ho to po postupu donutilo ještě více na sobě zamakat, když by nechtěl vypadnout z toho týmu. Akorát by asi nemohl odjet na dovolenou, protože to by manko těžko doháněl...

Zrovna u Samiho bylo něco v tomhle ohledu i v tom Mainzu ne? Tenkrát, jak se vrátil z APN, něco tam s Tuchelem měli tutově, protože od té doby přestal nastupovat a pomalu se začal rýsovat jeho odchod.

Podle mě by návrat Lasagneho mohl pomoct právě i Samimu, když by se teda začalo hrát na dva hroty (Ramos by mohl jít i ze strany) anebo by Sami hrál těsně pod ním toho prostředního z ofenzivního trojzubce.

Takže na stopera se momentálně primárně počítá s dvojkou Brooks - Lusti? Vím, že Roman i Maik vypadli kvůli zranění, ale řekl bych, že mít tyhle dva na lávce asi "neprojde", tak jeden z nich (Maik asi) by asi měl jít vedle Brookse a Lusti by se snad mohl posunout na DM, spolu s Klugem.

Reagovat
Arne

Řekl bych, že pokud nebude nějaký zranění, tak podzim takto dohrajou... Hubňa to asi neroztrhne, možná potom Maik, ale těžko říct, jak dlouho se bude po zranění do toho dostávat.

Reagovat
jv

Hubňa neskutečně klesnul, velká škoda, viděl jsem v něm pro BL naprosto ideálního stopera, snad se ještě zvedne.

Reagovat
JozkokozleJ

Podla oficialnej stranky ale Pekarik najlepsi na ihrisku. Inak obecne suhlasim s tym, ze to od neho (ako skuseneho legionara) chce dominantnejsie vykony.

Inak, ja ked nevidim zapas Herthy, znamena to jasne 3 body. Furt pridem o najlepsie zapasy Herthy

Reagovat
jv

To máme stejně.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
db18

Gustavo nakonec nedokončil trénink, místo něj by měl nastoupit Martínez

Reagovat
DieFohlenBMG

upozornuju na kurz 2 na huntelaara @tipsport (v jinych sk 1,4-1,85)

Reagovat
DieFohlenBMG

cejtim ze dneska dá

Reagovat
stas87

no este aby nedal v poslednych 4 vzajomnych zapasoch sa trafil 4x krat celkom ma desi bilancia v poslednej dobe vo veltins arene...4-0 a 5-0...tentoraz ale bez raula

Reagovat
DieFohlenBMG

dalsi takovej výprask nebude, vsadil bych X

Reagovat
stas87

ja z toho mam cudny pocit...neprehrali sme uz 3 zapasy,hraci si veria ale...moze prist pad na hubu a schalke ma v utoku velku kvalitu,nemyslim len huntelaara,farfan,holtby...a ked sa pozrem na tie zapasy tak gladbach to zabalil po druhom gole,fürth mal na konci zapasu viacej sil...tipujem prehru

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, jestli bude hrát Jiras?

Reagovat
DieFohlenBMG

to myslíš vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

V textu sem si přečetl, že stále neni připraven. Sorry, já Bundesligu moc nesleduju, jen sem si všiml, že už dlouho nehrál, tak sem se zeptal..

Reagovat
DieFohlenBMG

letos už si nezahraje - třísla, stejný zranění jako měl rosa

Reagovat
jv

To znamená, že stále nedoléčil zraněná třísla.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer -Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Martinez - Robben, Kroos, Ribéry - Pizarro. Robbben, Piza

Reagovat
smazaný uživatel

nedávno jsi tu psal jak je pizzaro slabej a po jednom dobrym zápase už ho palcuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

I s naším "nejhorším" útočníkem Eintracht stejně přejedem. Není to reakce na středeční hattrick. Navíc já jsem tu nepsal, že je špatný ani slabý. To si mě s někým pleteš.

Reagovat
stas87

ano hraje lukimya som zvedavy na pristup marka,posledne zapasy makal aj dozadu,nerozhadzoval rukami a makal co je u nho nezvycajne

Reagovat
penepi

Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Reus, Götze, Großkreutz - Lewandowski

Už si to pýtalo zmenu/y, chválim.

Reagovat
db18

Santana

Reagovat
jv

Tak v tom není ani žádný zranění - Kloppo chtěl nechat Nevena "odpočinout".

Reagovat
stas87

Wir haben "Schmolle", unseren Marathon-Fußgänger, die letzten Meter zur Arena auf Schalke abgefangen und können berichten: Er ist nach 265 Kilometern Fußmarsch gut angekommen! "Schmolle" und alle anderen Werder-Fans können sich auf folgende Startformation freuen: Mielitz - Lukimya, De Bruyne, Arnautovic, Elia, Schmitz, Hunt, Junuzovic, Sokratis, Gebre Selassie, Petersen.

ist 265 kilomterov snad to dopadne dobre pre werder aj pre neho

Reagovat
penepi

Nejaký kvalitný stream by sa našiel?

Reagovat
jv

Eurosportplayer bez komentáře...

Reagovat
smazaný uživatel

Neasi

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zatraceně nebezpečný faul. Nebýt to ve třetí minutě, asi jde ven.

Reagovat
slovaňáák

Wow nádhera Marco.

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng největší slabina. Má příšernou rozehrávku

Reagovat
stas87

aaron schalke zatial celkom bezradne az na tu sancu huntelaara,u vsetkych balonov sme skorej a sbierame ich nasa zaloha

Reagovat
db18

van Buyten se konečně taky dostane na plac

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

BUYTEN!!! A vsaďte se, že Bayern dnes bude skórovat z rohu

Reagovat
Bayern +

Daniel je kráľ.

Reagovat
Bayern +

Alaba, Javi, Fraaaaaanck!

Reagovat
db18

Javier ukázal přehled, kvůli kterému ho Bayern přivedl

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlovka

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt parchant ten Elia...

Reagovat
db18

sudí to neviděl - tak z toho asi ještě bude stopka

Reagovat
stas87

elia je mimo,je podrazdeny,sem tam mu nevyjde akcia a rozhodi ho to,trest si zasluzi o tom nie je pochyb,ja videl len opakovacku,dal höwedesovi facku?

Reagovat
smazaný uživatel

Záhlavek

Reagovat
stas87

aha,ja som len videl tu diskusiu medzi eliom a höwi,elia mu naznacoval ze ho trafil ramenom,zatial celkom prekvapivo ovladame hru...co sa to s vami deje?okrem hunterovi sance a dvoch kolmic za obranu ste pomerne neskodny

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším . Je fakt že Werder hraje hodně aktivně a obranu má poměrně stabilní, navíc chybí nějaké pořádné uvolnění a centry celkem snadno likvidujou. Chce to nějakou jistotu, přijdou mi dost nervózní

Reagovat
db18

já taky viděl jen tu opakovačku (mezi poločasama na Bayernu) a nebyla to facka, spíš takové tlačení/strčení

Reagovat
Arne

Teď v tejdnu se mu narodilo dítě, tak by snad podrážděnej bejt neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Trest by měl být. Kdyby to viděl, tak asi červená

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle byla nádhera, Alaba, nejdřív zastaví útok na levé straně vzadu a potom takhle ozjede útok z pravé strany, neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou přesně situace, kdy by se nemělo zapomínat na Neuerův podíl.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
db18

Frankfurt nás docela zlobí... brání dobře a už na půlce Bayernu se snaží zastavit naše útoky a později už se i více zapojovali do ofenzivy - hlavně mne překvapil Jung, protože často je levá strana soupeře "zabitá" Franckem, ale teď se docela často dostávají dopředu, když Jung nebo Schwegler využijí díry, která vznikne po výletu Alaby - naštěstí z toho nic nebylo

...na druhé straně mi přijde, že Pizarro je tak o krok "mimo" - buď je v ofsajdu a jde po balonu nebo není a nejde po balonu (pár případů), ale pak když jde s balonem, tak mi přijde, že vždycky propásne ten správný moment, kdy by měl přihrát a zbrzdí hru Bayernu (tak útočník zkritizován a teď může dát hattrick, abych tu byl za šaška ), obrana se nám začíná sypat - zranění přibývá, ale jsem rád, že si zahraje i Daniel - no a před naším gólem parádní akce Alaby, Javi Mara a klidné zakončění Francka

Trapp zatím chytá skvěle, ale doufám, že za něj ještě jeden gól spadne, ať to neni tak o nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Piza velice dobře vyřešil tu akci, jak Ribéry naznačil, že půjdu nastřed dal vlevo Alabovi a Pizarro mu tam vběhl.

Reagovat
Bayern +

Inak prečo zmena nicku a čo znamená tento nový?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno při gólu na výbornou. Manu rozehrávka, Alabova individuální práce, Javiho náběh a Ribéryho gól.

Reagovat
db18

...tak na Scharnera asi takový spoleh nebude

Když už byl omilostněn Rajković, tak by se snad mohl chytit místo Brumy/Mancienneho

Reagovat
db18

Thomas za Claudia

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, teď by to nemuselo už být tak nervózní

Reagovat
stas87

marko marko...taky pitomy faul spravis,zbytocny uplne ale fuchs to kopol nadherne,neustädter skakal v podstate sam,to sa schalke podarilo

Reagovat
stas87

a aby som nezabudol-mayerovi ten papadopoulos je ale klamar kevin sa ho ani nedotkol,on sa pred neho dostane a potom bez priciny padne

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Papa trochu skočil, to jem kroutil hlavou že to pískl, ale tyhle situace se těžko pro rozhodčí posuzují

Reagovat
stas87

urcite mal to tazke asi ani asistent to nemohol vidiet..ja to videl az z opakovacky ale de bruyne sa mu aj uhybal a on sa pred neho napchal a skocil si...

ten elia je trapny,musi ist dole,vsetko taha,loptu neda od nohy vcas..zadrbal niekolko akci, hrac schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Jo typický Elia. Stačí ho vynervovat a kazí na co sáhne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak gól to sice nebyl, ale kdy naposledy někdo takto vyhrál hlavičku po rohu?

Reagovat
db18

to nevím, ale komentátor mluvil o tom, že letos má Bayern jen jeden gól z rohu (ale teda nevim, kde k němu přišel )

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty víš...třeba je ten komentátor takový profík, že má v merku i dvanáctigólové mače s Trentinem...tam bych i byl ochoten připustit, že se tam něco z rohu odrazilo.

Reagovat
db18

já teď spíš přemýšlim, jak padly góly do sítě Regensburgu, protože ty dostávají góly ze standartek strašně často...

Reagovat
stas87

smutne ze si nedokazeme pohlidat odrazenu loptu..ukazkovy brejk aj ked som si myslel ze to draxler uz zadrbal tou prihravkou doprava...zlatko sa asi vysral na to dobiehat o vapna a draxler si dal gol..cakam krc a este nejaky gol schalke z brejku

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, ta naše obrana taky není žádná skála. Ale snad si to pohlídají

Reagovat
stas87

nemaj obavy,my ked mame vyrovnat a hlavne v druhom polcase tak to kazdy taha,ide do dvoch ci do troch,tipujem ze elia pojde dole a naskoci akpala alebo ekici..vacsinou sa to dohrava v krci,rozhadzovanie rukami,vycitave pohlady...

Reagovat
smazaný uživatel

Však místo Elii už tam je Füllkrug

Reagovat
db18

sice ta pecka byla taková sporná, ale Demidov tam už měl víckrát takový akce ve vápně (předtím proti Bastimu) a může být rád, že je ještě na hřišti (a doufám, že třetí gól /pokud ho dáme/ dáme až těsně před koncem, protože jinak to pak bude zas přiťukávaná na vlastní půlce)

Reagovat
smazaný uživatel

Mielitz

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to stalo s pravou stranou Werderu? Takové díry. Draxler tam má prakticky volný prostor

Reagovat
stas87

je viac ofenzivna ako lava strana kde je obranar schmitz ktory sa vracia...aaron zasa soluje na polovici,v hannoveri nas to stalo vsetky body tu zatial schalke nepotrestalo,za co dostal hunt zltu?zasa komedia kyriakosa?ja uz to ani nesledujem poriadne..ani ze sme striedali neviem problemom su druhe polcasy,v nich odchadzame fyzicky a ked sa nedari tak sa vytracaju ofenzivny hraci,komplet zaloha a ak sa snazi sam akpala a nema si to s kym dat tak sa na to neda pozerat

Reagovat
db18

tak koukam, že si Gebre i jinde nerozumí s tím, kdo hraje před ním

Reagovat
db18

tak koukam, že si Gebre i jinde nerozumí s tím, kdo hraje před ním

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby Neskutčný

Reagovat
stas87

sakra...na bod to dnes bolo a to ma stve,zasa na druhu stranu keby ste vyuzili tych brejkov tak je to teraz 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Za první poločas to mohlo být zase aspoň 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se penalta ukázala být darem z nebes. Kdoví, jak by se to nakonec vyvinulo. Docela mě dráždili ti komentátoři, kteří na začátku druhé půle tolik vychvalovali kombinace Bayernu na půli, jak si dokáží soupeře vytáhnout, počkat na správnou chvíli, počkat si na tu skulinku a neztrácet balón. Přitom to byl Frankfurt, kdo si vytvořil gólovou šanci a nastřelil břevno. Zhoubná bezstarostnost.

Jinak paráda...mnoho šancí a pěkných fotbalových momentů. Robben by si potřeboval dát gól a protrhnout to. Také bude zajímavé sledovat, co se vyvine z Boatengova zranění. Jestli tedy v příštích zápasech budu moci sledovat Buytena.

Reagovat
DieFohlenBMG

robben dal gol v minulym zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Dva.

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

bodik dobrej, hrat takovou dobu o 10, to je blby, Scharner je pablb.. dobre Schalke

Reagovat
Arne

Pekarík fanoušky zvolen nejlepším hráčem pátečního zápasu.

Reagovat
Bayern +

V repre býva pravidelne najslabší.

Reagovat
JozkokozleJ

zacinam ta podozrievat, ze si si na neho zasadol. Velika skoda, ze na ESplayer uz nie su zaznamy.

Reagovat
Arne

http://www.immerhertha.de/2012/11/09/61-hertha-mit-kantersieg-im-hartwaldstadion/

Někdo z krajanů musel na FB zorganizovat nějakou akci, ne? Tady nahoře mi to přijde docela realistický, podle toho, jak jsem to viděl já. Já teda volil Niemeyera, Ramose a Ndjenga.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to mozne, ze niekto zahral na narodnu strunu. Ale o tom neviem nic - ja som iba konzument Na druhu stranu, myslim, ze ani Slovaci Pekarika nejak nezeru, pretoze jeho vykony v repre nie su ktovieco... Takze by som to zuzil na "rodinneho hackera".

Reagovat
Arne

Reagovat
Bayern +

Alles gute zum Geburtstag, der Kapitän, Phillip Lahm!

Reagovat
madridcan

Neviem ci to tu bolo uz, ale vcera boli tri roky od smrti Roberta Enkeho Dufam, ze odpociva v pokoji.

Reagovat
db18

Sledoval teď někdo Dynamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Diego nádherně.

Reagovat
db18

hmm, po Boatengovi a Schmelzerovi odřekli repre taky Schweinsteiger a Kroos

Reagovat
jv

Snad dostane šanci Ilkay. Jinak bych rád viděl hrát spolu Marca i Maria a do branky bych postavil Reného - včera zase fantastický zákroky!

Reagovat
db18

Khedira je taky mimo, takže Ilkay by šanci dostat měl - Müller jede na sraz i s nachlazením, takže jsou šance pro trio z BVB docela slušné...

...akorát nevím, jak poskládá tu obranou čtveřici, jestli napravo povolá Höwiho nebo nalevo někoho nového

Reagovat
jv

Právě, mohlo by to konečně vyjít. Aogo pořád nehraje v základu, tak bych to viděl na Höwiho napravo a Lahma na druhý straně, střed klasika, i když Heiko by si taky mohl kopnout.

Reagovat
penepi

Diego je pán hráč. A neviem si pomôcť, ale ten Dost sa mi tam vôbec nepáči.

Reagovat
db18

Co Rensing? Mohl za góly nebo v tom byl nevinně?

Reagovat
stas87

prvy gol-trestnak do sibenice,ani sa nepohol,asi cakal ranu od nalda

druhy gol-osamoteny diego na hranici vapna,hodil sa na zem ale diego to trafil vedla neho

treti gol-schäfer utiekol po strane a naserviroval na male vapno dostovi,nemal sancu

v podstate si nezachytal,tusim chytil snad len olicovu propagacnu strelu v druhom polcase a strelu dosta vyrazil na roh,tato akcia presne sedela ako pri tretom gole nemohol za nic

Reagovat
jv

Nemohl, navíc Bayer podržel.

Reagovat
jv

Dost naopak začíná přesvědčovat, že ten cit zabijáka v sobě prostě má, i když je to od něho často takový těžkopádný (to byl ale Lewa taky).

Reagovat
DieFohlenBMG

jo redka )))

Reagovat
stas87

a bola?teraz som prisiel,nevidel som nic ani goly ani redku

Reagovat
DieFohlenBMG

2 zápasy 65 minut 9 golu

Reagovat
stas87

a myslim si ze este 2-3 goly uvidime

Reagovat
stas87

tak gol na 2-1 velka parada brejk dvoch na styroch a gol,skvele asamoah,neukvapil sa a videl priba ktory perfektne spracoval aj zakoncil gol do satne urcite pomoze,teraz len prezit druhy polcas...snad sa to podari udrzat

Reagovat
jv

Pěkný, snad to klapne. Akorát jsem neměl v plánu koukat a vidím, že jsem udělal zase chybu.

Reagovat
stas87

ja nevidel prvych 27 minut,kukam akurat zostrih z prveho polcasu,penalta jasna,nevidel som uplne dobre tu situaciu pri cervenej ale nezdalo sa mi to na vylucenie,tusim tam dobiehal nehrig ci kto to tam bol,videl som to len raz,viackrat to neukazali takze netusim ci by herrmann siel sam na grüna,wendt spravil penaltu ale potom si nabehol na center zo strany a hlavickou vyrovnal a odcinil tu chybu

videl som aj zostrih zo svabska,som rad za trefu gentnera konecne uz bude snad zdravy a dokaze naplnit to co v nom je,mimochodom myslim ze centroval holzhauser potom prisla spatna spatna prihravka ktoru zachytil diouf a napalil zrdku,penalta pre vfb...dost problematicka podla mna,kontakt tam bol ale hrac domacich podla mna az prilis nadskocil,ibisevic skusene bez sance zieler

Reagovat
jv

Sestřih jsem už taky viděl. Akorát bylo jasný, že v deseti to Greuther neudrží, což se začíná naplňovat, škoda.

Reagovat
stas87

gladbachu idu centre dneska no...treti center a treti gol,sice sa to so stastim dostalo na pravu stranu ale vdaka redke tam na zadnej zrdi ten jeden hrac chybal,ale perfektny center my ten gol na 3:3 asi nedame,chyba kvalita a nemozme to otvorit

Reagovat
jv

Bohužel, nebýt toho vyloučení mohlo to vypadat jinak.

Reagovat
stas87

tak game over nie je sa za co hanbit,mikkelsen este mohol vyrovnat ale nestalo sa,ta penalta bol vrchol zmaru dneska skoda,ja som zatial spokojny az na jeden ci dva zapasy

Reagovat
jv

Snad po Kleineho vyloučení dostane Sobiech konečně pořádnou šanci a už Tmomase do hry nepustí - horší to určitě nebude.

Reagovat
DieFohlenBMG

96 dobre se zvedli

Reagovat
penepi

Nádhera.

Reagovat
JozkokozleJ

Pritom nevyvinuli ani zaiden valec a otocili. Inak dnes sa ukazal Boka naprosto charakteristicky - dopredu , dozadu A to je problem.

Reagovat
penepi

Ako sa volá tá pesnička, čo hrá po góloch Vlkov?

Reagovat
stas87

rama lama ding dong

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tak som to nasiel na YT nazov skladby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele