11. kolo
11.11.2012 17:30 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:4

Nezlomnou vůli a hlad po vítězství prokázali fotbalisté Hannoveru 96 v Mercedes-Benz-Aréně, když dokázali odpovědět na dvougólový náskok jejich švábského soupeře, kterému ve druhém dějství nasázeli hned čtyři branky, čímž odčinili zpackanou první pětačtyřicetiminutovku. Die Roten se tak vrátili na pohárové příčky, naopak VfB je tímto knokautem poslán zpět na zem, čímž rychle skončila série zdařilých zápasů.

Šestigólové utkání se přitom rozjíždělo velmi pozvolna, v úvodních minutách měly nad ofenzivními snahami obou celků navrch dobře fungující obranné řady. Domácí sice měli mírnou optickou převahu, avšak vyloženou šanci si dlouho nedokázali vypracovat. Postupem času byl gólman Šestadevadesátek Zieler zaměstnáván čím dál častěji, jako např. při likvidaci Holzhauserovy rány k pravé tyči. Následovala Harnikova hlavička a střely Boky a Ibiševiče - nic z toho prozatím nebylo přetaveno v úspěšný zásah.

V 21. minutě však již byli Švábi za svou převahu odměněni: Holzhauserův centr z pravého křídla nejprve minul Ibiševič, míč si však našel Gentnera, jenž placírkou přesně zacílil k pravému rohu hannoverské svatyně. Krátce nato měli hosté velkou příležitost rychle vyrovnat, když nešťastně chybující Holzhauser poslal svou nepovedenou zpětnou přihrávkou do šance Dioufa. Senegalec tváří v tvář Ulreichovi neobstál - trefil pouze pravou tyč.

Tímto ojedinělým zahrožením se domácí nenechali vykolejit ze své jízdy a nadále byli odvážnějším mužstvem, jež drželo balon a diktovalo tempo. Proto také Labbadiova družina vyhrála prvé dějství 2:0. To se totiž ve svém vápně provinil Huszti nedovoleným zákrokem proti Gentnerovi a Ibiševič z penalty rozradostnil ochozy stuttgartské arény podruhé. To však ještě nikdo netušil, že to bude pro domácí poslední veselý moment utkání.

Provinilec Huszti zůstal po poločase v kabině a byl vystřídán Schlaudraffem. Hráči VfB se zcela přirozeně uspokojili s dvoubrankovým náskokem a po svých stále ještě aktivních deseti minutách druhého poločasu se pozvolna stahovali do defenzívy. To se však mělo bádenskému celku hrubě vymstít. Nejprve Stindl okradl ve stuttgartské šestnáctce o míč Boku a bez rozpaku pálil na Ulreicha, jenž pouze vytěsnil balon před sebe. Sobiech mohl jen poděkovat a bez námahy snížil.

První brankou se hosté nadopovali tolik potřebnou sebedůvěrou. Po hodině sklepl Sobiech hlavou na Dioufa, jehož střelu z otočky zastavil rukou Tasci - penalta, tentokrát pro hosty. Nově příchozí Schlaudraff svou jistou ranou do levého horního rohu pokutový kop proměnil a začínalo se zdánlivě od nuly. Zdánlivě proto, že vývoj druhé půle očividně zacloumal s psychikou domácí jedenáctky.

Hned za tři minuty se v další šanci zjevil Diouf, který sice ještě na Ulreichovi ztroskotal, k odraženému balonu však měl nejblíže norský žolík Abdellaoue. Ten se po svém příchodu na hřišti dlouho neohřál a svou střelou levačkou do pravého rohu otočil skóre utkání. A aby toho nebylo málo, řekl si Abdellaoue o přídavek: Zadák Boka opět propadl ve vápně v souboji se Stindlem, jehož musel faulovat - pokutový kop číslo tři. Exekutor Abdellaoue svou trefou do levého rohu dokonal málo očekávanou popravu Labbadiových svěřenců, kteří se již na odpověď nezmohli.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover opet pohori na slabe obrane... 3:1

Reagovat
noustres

remízka

Reagovat
HSV1887

Nullfünfer? To je Mainz přece.

Reagovat
noustres

celkem slušné překvapení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele