Anglická Premier League souhrn - 5. kolo

20.09.2008, 15:51, aktualizováno 21.09.2008, 18:06
Komentáře a souhrny
Chelsea doma ve šlágru kola remizovala s Manchesterem United. Body s nováčkem ze Stoke překvapivě ztratil Liverpool, naopak nezaváhal Arsenal. Sunderland porazil Middlesbrough, uspěly i West Ham, Aston Villa a Blackburn. Manchester City deklasoval Portsmouth, Tottenham jenom remizoval s Wiganem...

Sunderland AFC - Middlesbrough FC 2:0

20.09.2008 13:45

Góly: 81. Michael Chopra, 90. Michael Chopra

Sunderland se na domácím hřišti zatím letos moc nepředvedl. Po prohrách s Liverpoolem a Manchesterem City chtěl konečně před vlastními fanoušky bodovat alespoň proti Middlesbrough. Dvěma Góly Michaela Chopry v závěrečné desetiminutovce se mu to nakonec také povedlo.

Domácí fotbalisté se hned od začátku snažili skórovat, ale v prvním poločase to bylo z jejich strany velmi chudé na šance, jelikož soupeř dobře bránil. První střela duelu patřila Boro, Didier Digard s ní ale naložil hodně špatně – míč poslal vysoko nad. Na druhé straně se ze začátku zastřeloval také Djibril Cissé. Až v 19. minutě přišla skutečně gólová šance. Alves sice trefil jen protihráče, míč se odrazil k Downingovi, kterého ho ale skvěle vychytal gólman Gordon.

S ubíhajícími minutami se hra zrychlovala a diváci konečně viděli zajímavou podívanou. V 35. minutě mohli Black Cats konečně otevřít skóre. Djibril Cissé však selhal v zakončení, jelikož místo střely přihrával a míč následně odvrátila hostující obrana. Krátce na to také Middlesbrough nebezpečně zaútočilo. Alvesovu střelu zlikvidoval opět až Gordon.

Ten se musel vyznamenat také osm minut po začátku druhé půle. Nebezpečně pálil opět Brazilec Alves, ale skotský brankář v dresu Sunderlandu jeho pokus vyrazil. Skutečně velmi blízko inkasování byli svěřenci trenéra Southgatea v 62. minutě, kdy musel po Cissého střele na brankové čáře zakročit obránce a kapitán Pogatetz.

Sunderland se snažil zvrátit vedení na svou stranu, ale na místo toho v 74. minutě fauloval Nosworthy v pokutovém území O’Neilla a pískala se penalta. K té se postavil Stewart Downing, ovšem naložil s ní prachbídně. Míč poslal nad bránu, a tak přišlo zanedlouho potrestání. Richardson našel přesnou přihrávkou Michaela Chopru, jenž rozhodl dnešní zápas. V závěru se Boro snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ovšem veškeré šance likvidovala buď domácí obrana nebo brankář. V nastaveném čase se navíc podruhé prosadil Chopra a zápas tak dopadl vítězně pro Sunderland.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 3:1

20.09.2008 16:00

Góly: 8. David Di Michele, 37. David Di Michele, 53. Matthew Etherington - 67. Michael Owen

Již třetí porážku v řadě si připisují na konto hráči Newcastlu United. Ti po zápase s Arsenalem a Hullem nestačili dnes ani na West Ham a stále se tak mohou chlubit pouze čtyřmi body.

West Hamu vstupy do utkání na domácím hřišti letos zatím vycházejí skutečně na jedničku. V prvním zápase diváci čekali na první trefu tři minuty, v tom dalším dvanáct a dnes pouhých osm minut. Úspěšným střelcem se stal zkušený David Di Michele a připsal si na konto první branku. Kouč Zola tak odstartoval své působení u Kladivářů skutečně impozantně. Newcastle najednou musel mnohem více otevřít obranu a dát více sil na útočení.

Jenže místo toho Hammers i nadále byli aktivnější a několikrát nebezpečně ohrozili bránu Magpies. Z přímého kopu pálil nad Noble, přesnost scházela střele Colea a po centru hlavičkoval nad pro změnu Etherington. Newcastle se dnes skutečně trápil, v útoku byl bezmocný, a proto gólman Green moc práce neměl. V 37. minutě navíc Di Michele udeřil podruhé. Nadvakrát překonal Givena a stanovil tak skóre po prvním poločase.

Po pár minutách po přestávce přišel už třetí gól West Hamu United. Dnešní největší hvězda zápasu Di Michele se tentokrát změnil v nahrávače. Míč poslal ke kopačkám Matthewa Etheringtona, jenž bez nějakých větších problémů v pohodě skóroval a v podstatě tak rozhodl o vítězi, jelikož Newcatsle byl skutečně neškodný.

Vedení mohl už po pár okamžicích potvrdit již svým třetím gólem Di Michele, ale z úrovně penalty přestřelil. Na druhé straně se naopak dokázal prosadit Michael Owen. Anglický útočník obešel v pokutovém území obránce a přesně mířenou střelou dokázal alespoň snížit. Na víc se už ale Newcastle nezmohl a opět prohrál.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Stoke City 0:0

20.09.2008 16:00

Góly: -

Bitva Davida s Goliášem nese překvapivý výsledek. Favorizovaný Liverpool nedokázal napodobit týden starou výhru nad Manchesterem United a se Stoke uhrál pouze bezbrankovou remízu.

Liverpool jako druhý tým Premier League vstupoval do tohoto utkání s jasným cílem vyhrát a už ve druhé minutě se málem ujal vedení. K přímému kopu se postavil kapitán Steven Gerrard a krásnou střelou míč poslal do brány. 28letý středopolař se tak radoval ze své sté branky v kariéře, ta mu ale nebyla uznána pro ofsajd Dirka Kuijta. Zanedlouho se před bránou Reds uvedl nepřesnou ránou Dave Kitson.

Novou šanci pro svůj jubilejní stý gól dostal Gerrard v 11. Minutě. Jeho pokus opět z přímého kopu ale bez větších problémů lapil gólman Sorensen. Liverpool bránící Stoke ve většině času první půle držel pod tlakem, ale moc skutečně gólových šancí si vytvořit nedokázal. Překvapit hostující brankářskou jedničku se v 27. minutě pokoušel Albert Riera, jenže moc se se svou střelou ze dvaceti metrů nepředvedl.

O poznání lépe si za malou chvíli vedl Xabi Alonso, který opět Sorensena nebezpečně protáhl nepříjemnou dělovkou. Liverpool se moc v ofenzívě skutečně nepředvedl. Proti Stoke diváci očekávali, že si hráči v červených dresech zastřílí, jenže ti byli v koncovce skutečně bezzubí a i tlak, který si na Stoke vytvořili, tak přišel vniveč. Potters pouze bránili a věřili, že přijde nějaký ten brejk, ze kterého by mohli udeřit. V prvním poločase se už ale nedočkali.

Každý očekával, že Liverpool na svého soupeře hned od začátku druhé půle vletí, zatlačí Stoke na jejich půlku a ihned se prosadí. Nic takového se ale nestalo. Největší šance přišla v 51. minutě, kdy Arbeloa našel v pokutovém území Keana, jenž pořádně vystrašil Sorensena, který musel proti jeho nevýrazné, ale dobře mířené, střele zasahovat.

V 54. minutě pro změnu hlavičkoval jen těsně vedle po centru ze strany Fernando Torres. Ten měl další tutovku na kopačkách o deset minut později, ale jeden z bránících hráčů jeho pokus dokázal zblokovat na roh a celou šanci zlikvidoval. Liverpool se stále snažil, jak bránu Sorensena ohrozit a povedlo se mu to v 69. minutě. To Gerrard poslal do pokutového území opět nebezpečný míč, který však nikdo nezasáhl a proletěl jen těsně okolo tyčky.

Liverpool to zkoušel i střelami z dálky, ale ani ty úspěch nenesly. Podobně jako rohové kopy, kterých dnes svěřenci trenéra Beníteze zahrávali celkem sedmnáct. V 83. minutě navíc Stoke dostalo možnost ohrozit Reinovu bránu z dobré pozice, ale nic ze svého ojedinělého přímého kopu nevytěžilo. Ani Reds se již neprosadili a podruhé v sezóně si na konto nepřipijí vítězství.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Fulham FC 1:0

20.09.2008 16:00

Góly: 84. Matt Derbyshire

Blackburn po dvou porážkách opět zabral a zvítězil. Tři body si připsal díky gólu Matta Derbyshirea v poslední minutách. Rovers se tak konečně odpoutali od sestupových příček.

Domácí fotbalisté byli po většinu prvního poločasu lepším celkem na hřišti, ale už ve čtvrté minutě mohl jít Fulham do vedení. Centr do pokutového území poslal Davies, našel Johnsona, který svou volejí jen těsně přestřelil bránu Robinsona. Zanedlouho na sebe upozornil i Blackburn, a to když Andrewsova střela proletěla kousek od tyčky.

V 15. minutě pro změnu zneškodnil příležitost Pedersena Schwarzer, který se v dnešním zápase několikrát vyznamenal. Fulham zahrozil deset minut před poločasem hlavičkou Zamory, jenž však nemířil přesně a míč poslal nad. Uběhlo pár sekund a na druhé straně nebezpečně zakončoval Santa Cruz, ale ani on míč do brány poslat nedokázal. Největší potíže domácí obraně dělal Bobby Zamora. Ten se dostal také v 39. minutě k hlavičce, jenže vedl si obdobně jako při svém první pokusu.

První šanci vstřelit branku ve druhém poločase měl Jason Roberts, ale míč poslal vedle pravé tyčky. Ani do třetice se nepovedlo v 63. minutě Zamorovi skórovat po hlavičce vyslané na bránu Paula Robinsona. Úplně stejně zakončoval o pár minut později také Santa Cruz. Bránu netrefil ani střídající Villanueva a vše nasvědčovalo tomu, že toto utkání už zřejmě vítěze nenajde. V 75. minutě se ale na hřiště dostal talentovaný Derbyshire a to byla trefa do černého, jelikož uběhlo devět minut a po hlavičce Santa Cruze zakončoval do černého právě tento mladý kanonýr. Fulham zásluhou Bullarda málem ještě vyrovnal, avšak gól se mu vstřelit nepovedlo.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Arsenal FC 1:3

20.09.2008 18:30

Góly: 14. Kevin Davies - 26. Emmanuel Eboué, 27. Nicklas Bendtner, 87. Denílson

Arsenal si znovu nechal na Reebok Stadium utéct svého soka, poté však díky úžasné dvouminutovce, kdy se ve 26. respektive 27. minutě trefili postupně Eboue a Bendtner, otočil stav skóre a v závěru rozhodl o svém dalším tříbodovém zisku brankou Denilsona. Minimálně do zítřka se tak budou Londýňané slunit v čele tabulky.

Poněkud překvapivé rozhodnutí učinil před zápasem Arsene Wenger. Mnoho zasvěcených takové změny zřejmě čekalo, je však jasné, že absence Walcotta a Van Persieho v základní sestavě leckoho zaskočily. Šanci po boku Adebayora dostal Dán Bendtner, místo mladého Angličana naskočil od začátku Eboue. Manažerovi Boltonu Garymu Megsonovi nebyl nakonec k dispozici švédský forvard Elmander, díky čemuž si odbyl debut Ebi Smolarek.

Zajímavé situacezačaly už ve 4. minutě povedenou střelou Nolana ze záklonu, která donutila Almuniu k namáhavému zákroku. Arsenal o sobě zpočátku dával vědět spíše sáhodlouhými kombinacemi uprostřed pole, až ve 12. minutě málem klapla kombinace Bendtnera a Adebayora, druhému jmenovanému však na poslední chvíli ukopl balon Andy O’Brien. A ospalá hra se Kanonýrům zanedlouho vymstila. Hned po dvou minutách se po rohu pověsil do vzduchu Kevin Davies, jako nic přeskočil Tourého a neomylně zacílil k tyči. Domácí se tak stejně jako v minulém střetnutí na Reebok Stadium ujali vedení.

Londýňané zahájili stíhací jízdu hned záhy. Denilson ovšem v 17. minutě po přihrávce Bendtnera mířil slabší levačkou z hranice šestnáctky nepřesně. O něco blíže vyrovnání byl po chvíli Touré poté, co mu šanci připravil hrudníkem skvěle hrající Bendtner. Africký zadák však z dobré pozice pálil bez přípravy vedle tyče. A do třetice dánský forvard v roli nahrávače – ve 20. minutě vyslal ideálně načasovanou kolmicí do úniku Adebayora, jenž však zamířil jen do tyče. V tu chvíli pomalu domácí nevěděli, kde jim hlava stojí a nedaleko ztráty vedení byli též o tři minuty později. Jaaskelainen si ovšem naštěstí pro Bolton dobře postavil tyče, a tak se stalo, že ani tentokrát nemířil Song po rohu přesně, přesněji řečeno nastřelil brankovou konstrukci.

Gunners mačkali svého soupeře jako citron a co nevidět dosáhli kýžené branky. Fabregas na hranici pokutového území s rozvahou hledal spoluhráče, nakonec posunul o kousek dopředu Bendtnerovi, jenž fantastickou kolmicí vyslal na zteč dvojici Eboue-Adebayor. Úspěšně posléze zakončoval prvně jmenovaný fotbalista, který však stál v době přihrávky v ofsajdu. Gól byl nicméně uznán, africký záložník si na své konto připsal (při svém 72. startu v dresu Kanonýrů) svůj první zářez v Premier League a ve 26. minutě se tak začínalo nanovo. Ne nadlouho. Hvězdné představení Bendtnera totiž ještě nekončilo. Za minutu se tentokrát představil v roli dravého hrota, když se důrazně probil k zakončení po přihrávce před branku od Denilsona. Toho našel za obranou parádním kolmým pasem Adebayor.

První půle se dohrávala v poněkud poklidnějším tempu než v tom, ve kterém se odehrávaly poslední minuty. Arsenal po delší době zaútočil ve 37. minutě, namlsaný Eboue však zakončil protiútok hostí jen střelou do protihráče. Činil se i opařený Bolton, když ve 41. minutě využil zmatku v defenzivě londýnského celku Nolan k velmi nebezpečné střele z hranice velkého vápna. Tu jen s obtížemi vyškrábl Almunia na roh. Tentýž hráč těsně před poločasovým hvizdem ještě hlavou zacílil mimo.

Kanonýři do druhého dějství vstoupili s patrným cílem navýšit náskok. Nejdříve na začátku 48. minuty nebezpečně pálil Song, vyznamenal se však Jaaskelainen. Na opačném konci hřiště mířil Gardner přímo do rukavic Almunii. Hra spíše uspávala, Kanonýři se nikam nehnali, domácí si zase nevěděli rady se založením útoku. A tak za zmínku stojí až menší příležitost Adebayora v 57. minutě, kdy po centru Djouroua hlavičkoval slabě a navíc vedle. Na druhé straně se o slovo přihlásil střídající Riga, jeho kroucený pokus z hranice šestnáctky ovšem Almunia s vypětím všech sil posunul mimo svou svatyni.

Zbývalo 20 minut do konce a Bolton pomalu ale jistě přebíral taktovku zápasu do svých rukou. Nicméně směrem vpřed stejně vymyslel máloco. Pomohlo až notné posílení ofenzivy Vaz Tem, jenž nahradil deset minut před koncem středopolaře Muambu, mimochodem produkt mládežnické akademie Arsenalu. Aktivní byl mimo jiné i Riga, v 82. minutě však nedokázal pořádně zakončit v zajímavé, ale rovněž nelehké palebné pozici. Posléze se poprvé předvedl i střídající portugalský forvard, jehož ovšem vychytal pozorný Almunia, který se nenechal překvapit mezi nohami. Tudíž mohli Gunners tři minuty před koncem pečetit svůj dnešní triumf. Walcott pronikl středem, ideálně načasoval kolmý pas na rozběhnutého Adebayora, jenž křižnou přihrávkou na zlatém podnose připravil Denilsonovi gólovou příležitost, při které se nemohl mýlit. Minutu před finišem ještě jednou popadl rychlík Walcott balon a protáhl střelou zevnitřku pokutového území Jaaskelainena. Pak už následoval jen závěrečný hvizd sudího Bennetta a radostný pochod Gunners do šaten po vítězství 3:1.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Aston Villa 1:2

21.09.2008 13:00

Góly: 33. James Morrison - 27. John Carew, 29. Gabriel Agbonlahor

Druhé midlandské derby už tentokráte Aston Villa zvládla. V nervy drásajícím souboji dříve podlehla Stoku, teď neméně napínavou bitvu s West Bromwichem zvládla v poměru 2:1. Podstatnou část zápasu odehrál v dresu domácích Roman Bednář.

Zápas začal poněkud zvolna, i když s tempem hry to nebylo tak zlé. Každopádně obě strany především pozorně bránily a nechtěly hned zkraje derby inkasovat. Jedinou možnou zbraní byly tedy standardky a po jedné takové ve 14. minutě mířil těsně vedle hostující Carew. V příštích minutách už se hrálo daleko dynamičtěji a místy i stylem nahoru-dolů. V 18. minutě se povedl protiútok West Bromwichi skutečně znamenitě, Brunt centroval, ale nehlídaný Borja ve vápně jen těsně nedosáhl na balon. Právě přihrávající levý křídelník Baggies musel posléze odstoupit kvůli neurčitým zdravotním problémům ze zápasu. Nicméně vysoké tempo zápasu slušelo, ale nevydrželo moc dlouho.

Zanedlouho se hra opět uklidnila a ochozy rozbouřila až šance ve 27. minutě. A hned šlo o příležitost s gólovou tečkou, Young rozehrával standardní situaci opět směrem ke Carewovi, jehož nikdo nestřežil, norský forvard si pohlídal ofsajd a nechytatelnou hlavičku ještě otřel o tyč. Obrana Throstles se sesypala, o čemž vypovídá i hrubice Barnetta při rozehrávce, kterou pak chladnokrevně potrestal křižnou střelou Agbonlahor – 0:2. Jen 32 sekund dělilo obě branky. S West Brom to vypadalo hodně bledě, ale hrozbu debaklu pro tuto chvíli odvrátil hned ve 33. minutě. Točenou střelu Korena z hranice šestnáctky nezkrotil Friedel v rukavicích, Morrison přispěchal s bleskurychlou dorážkou a vrátil Baggies zpátky do zápasu. Třebaže Friedel při prvním gólu domácích lehce zaváhal, minutu před koncem první půle svůj tým pro změnu mimořádně podržel. Kim hlavičkoval po centru Robinsona z velké blízkosti, americký brankář ve službách Villans však mrštným skokem po své levé ruce zabránil gólu.

Na začátku druhého dějství se k pořádné střele neprodral domácí Greening, jeho spoluhráč Zuiverloon však pohotově z velké dálky pokračoval v jeho snažení prudkou ranou těsně nad. Aston Villa odpověděla v 50. minutě povedenou kombinací, na jejímž konci byla kolmice Reo-Cokera na Carewa, jenž otřel svou střelu o vzdálenější tyč. Vytáhlý snajpr Villans byl dnes skutečně k neudržení, což potvrdil i o pár okamžiků později, když vystoupal do výšky pro centrovaný míč Petrova a usměrnil ho do téže tyče, do které se strefil před chvilkou. V minutě devětapadesáté byl pro změnu velmi blízko vstřelení branky domácí celek, jenže zaváhání Barryho při odkopu nevyužil nepřipravený Moore, a tak sám hříšník osvobodil Villans.

Zápas nabíral na obrátkách s tím, že West Brom hodně presoval, kdežto Villans se omezili jen na brejky. Z jednoho takového protiútoku střílel v 66. minutě nebezpečně Reo-Coker, Carson ovšem bezchybně zasáhl. Domácí záhy odpověděli nepřesnou hlavičkou Barnetta. V dresu Aston Villy poslední dobou vyvíjel značnou aktivitu především Reo-Coker, v 70. minutě však nemířil přesně. Síly na vyrovnání už hledali v poslední dvacetiminutovce svěřenci Tonyho Mowbraye stěží, a v 84. minutě naposledy vystoupili proti Villans, Morrisonův pokus z 25 metrů ale neměl naději na úspěch. Minutu před vypršením řádné hrací doby ještě vystřídal muže zápasu Johna Carewa stoper Cuellar, aby zocelil defenzivní linii před očekávaným závěrečným náporem domácích. Ten se nakonec ani nedostavil, Villa zkušeně kouskovala hru a cenné vítězství uhájila.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester United 1:1

21.09.2008 15:00

Góly: 80. Salomon Kalou - 18. Ji-Sung Park

Na Stamford Bridge se ostřilo, ale zároveň se taktéž hrál pohledný fotbal. Chelsea nicméně udržela domácí sérii neporazitelnosti až na poslední chvíli, kdy vyrovnával střídající Kalou. Za Manchester, který stále zůstává patnáctý, otevíral skóre Park Ji Sung.

Největší mediální hvězdy obou rivalů, Didier Drogba na jedné straně a Cristiano Ronaldo na straně druhé, se na hřišti od úvodní minuty nepotkávaly. Oba ještě nebyli připraveni odehrát celé utkání. Další žhavou změnou je nasazení mladíka Evanse namísto suspendovaného Vidiče. Scolari zase musel řešit jeden zapeklitý problém po předzápasové rozcvičce. Během ní se totiž zranil Deco a musel být nahrazen Ballackem.

Úvod střetnutí byl poněkud nervózní jak ze strany Manchesteru, tak Chelsea. Jenže hned na konci páté minuty se mohli ujmout vedení hosté. Hargreaves směřoval míč do pokutového území soupeře, na zakončujícího Fletchera se však nalepil Carvalho a nedovolil mu v klidu zakončit. Nevýrazný volej skotského středopolaře pak mířil vedle vzdálenější tyče. Zápas nabíral na obrátkách a hrálo se místy, řekněme, nahoru-dolů. O tom svědčí i fakt, že se na konci 16. minuty najednou ocitl i Rio Ferdinand v zakončení v bezprostřední blízkosti Petra Čecha. Situaci dva na dva vyřešil přihrávkou na spoluhráče-stopera Rooney, ale Ferdinanda následně skvěle pravou nohou vychytal Petr Čech.

V 18. minutě už to ovšem přišlo. Triangl Evra-Berbatov-Rooney totálně vyšachoval obranu soupeře, prvně jmenovaný na levé straně pokutového území přetlačil v souboji tělo na tělo Bosingwu, aby adresoval na hranici šestnáctky balon Berbatovovi. Ten neváhal a vystřelil, Čech míč neudržel a na pohotovou dorážku Parka už byl krátký. Co však vyváděla v tuto chvíli defenziva Chelsea, to mi není jasné. Možná se takto projevilo brzké odstoupení Carvalha. Ten musel ze hřiště už ve 12. minutě a byl nahrazen Alexem.

Ve 27. minutě dosud ne zrovna presující Blues napadli rozehrávku soupeře a výsledkem byl střet Maloudy s Van der Sarem. Holandský brankář po něm musel být ošetřován, a přestože ještě chvíli pokračoval, posléze, když si na něj lehl ještě Joe Cole, zjistil, že to dál nepůjde. Nahradil ho Polák Kuszczak. Mezitím přebírala Chelsea iniciativu a především ona tak tvořila hru a určovala tempo. Šance se ale v hojném množství nedostavovaly, snad jen střela Alexe ze střední vzdálenosti ve 40. minutě stojí za zmínku. Kuszczak si s ní naneštěstí pro hosty poradil, i když s notnými problémy. Na druhé straně zase vzbudil rozruch protiútok Manchesteru vedený Rooneym při přečíslení obrany Blues, finální pas Berbatova na Parka však nebyl přesný, přesněji řečeno, na paty korejského záložníka. Poločasový přehled uzavírá rána levačkou Ballacka, vzápětí snadná kořist Kuszczaka.

Druhé dějství zpočátku nepřineslo nic moc zajímavého, až v 55. minutě se mohutně tleskalo, když na trávník vběhl Cristiano Ronaldo, aby nahradil Scholese. Jinak hra působila dosti rozlítaným dojmem a na Chelsea nebyla znát zrovna nějaká úpěnlivá snaha dohnat Manchester. Výrazně jí nepomohl ani návrat Drogby na trávník, jenž začal od první minuty druhé půle. Až v 66. minutě o sobě dalo poprvé výrazně vědět domácí mužstvo, jenže Joe Cole z levé strany napálil akorát dobře postaveného Kuszczaka. Chelsea v poslední dvacetiminutovce zvládla místy zatlačit na soupeře, ale v rozmezí 73. a 74. minuty nejprve centr Joe Colea na malém vápně trestuhodně netrefil Anelka, záhy Ballack minul střelou z hranice šestnáctky. Manchester ovšem rozhodně nehodlal jen betonovat a mohlo být rozhodnuto, kdyby Rooney na zadní tyči trefil v těžké pozici balon lépe.

ManU tedy sice mohl vést o dva góly, hned vzápětí však už nevedl ani o jednu branku. V 80. minutě zahrávali Blues standardní situaci, balon přeplachtil všechny hráče a dopadl na malé vápno k hlavě zcela nestřeženého Kaloua. Ten už měl snadnou úlohu a Scolari, jenž ho poslal na zelený pažit teprve před šesti minutami, si mohl mnout ruce. Nabízí se rovněž otázky, koho bránil při této standardce Berbatov, a také jestli náhodou nebylo žádoucí si vyběhnout, být Kuszczakem. Odpovědi asi nemusím jmenovat.

Každopádně stalo se a obě strany se evidentně s nerozhodným stavem spokojily. Dohrávaly očividně utkání spíše jen z povinnosti. A náznaky šancí se tvořily tak jako, aby se neřeklo. Za zmínku stojí akorát Ronaldův efektní kop přes hlavu, který však mířil odrazem od země přímo do Čechových rukavic. Závěrečný hvizd sudího byl zahalen debatami ohledně Ferdinandova zákroku na Didiera Drogbu. Po něm vyběhl na hrací plochu podpořit v diskuzi Nevilla i sám Alex Ferguson. Poněkud bizarní konec tohoto velkolepého klání.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Wigan Athletic 0:0

21.09.2008 16:00

Góly: -

Krize Tottenhamu i nadále pokračuje a nespokojenost fanoušků Kohoutů roste. V dnešním domácím zápase už popáté v řadě nedokázal vyhrát, když za bezbrankovou remízu bral jen bod. Stále tak Spurs patří poslední příčka, se kterou před sezónou žádný odborník ani v nejmenším nepočítal.

Už první poločas ukázal, že vítězství dnes nebude jednoduché uhrát. Wigan byl Tottenhamu velmi vyrovnaným soupeřem a do žádných šancí svého protivníka nepouštěl. Aktivně působil akorát útočník Darren Bent. Ten měl svou největší příležitost v 19. minutě. Jeho první rána byla sice zblokována, ale míč se vrátil zpět k jeho kopačkám a následnou střelu musel likvidovat až připravený Kirkland. Wigan byl naopak velmi blízko vstřelení branky těsně před přestávkou, jenže ani tato příležitost gólem neskončila. Dlouhý míč na Paula Scharnera poslal Emile Heskey, ale rakouský reprezentant svou příležitost nevyužil, gólman Gomes jej vychytal.

Také ve druhé půli pokračovalo trápení domácího celku. Na hřišti to rozhodně nevypadalo na to, že jsou Spurs favoritem tohoto střetnutí, ba naopak. Latics byli mnohem aktivnější, ale moc vyložených příležitostí si také nevytvořili. V 64. minutě ovšem upadl po souboji s Figuerou v pokutovém území záložník Lennon a hodně hlasitě dával najevo, že by se měla pískat penalta. Jenže měl smůlu, hra totiž pokračovala dále.

Největší příležitost Tottenhamu ve druhé půli měl Lennon v 72. minutě, avšak po akci Benta s Cambellem nezakončoval přesně. Svěřenci kouče Ramose to v závěru utkání zkoušeli, ale překonat defenzívu Wiganu bylo téměř nemožné. Dalekonosný pokus vyslal například Huddlestone, jenže vše bezvýsledně, a tak utkání vítěze nepoznalo.

Více informací k zápasu

Hull City - Everton FC 2:2

21.09.2008 16:00

Góly: 18. Michael Turner, 48. Phil Neville (vl.) - 72. Tim Cahill, 77. Leon Osman

Hull City byl na svém KC Stadium velmi blízko třem bodům, jenže ke konci Tigers došly síly, čehož okamžitě využilo evertonský duo Cahill-Osman a o dělbě bodů nebylo pochyb.

V Hullu se hrálo velmi živě od prvních minut. Domácí křídelník Halmosi hned zkraje, ve druhé minutě, učinil exkurzi k defenzivě soupeře. Utekl dvěma zadákům Toffees a poté se prohnal okolo Nevilla, aby následně našel hlavu obránce Mendyho, jenž zacílil přímo do Howarda. Everton odpověděl dalekonosným pokusem rekordní posily, Maroune Fellainiho, jehož střela ještě byla sražena a stala se snadnou kořistí Myhilla. A jelikož následně pálil nad Arteta, přičemž se neujal ani projektil vyslaný Osmanem v 11. minutě, důrazně o sobě dali opět konečně vědět efektivní domácí. Za sedm minut od Osmanovy příležitosti zahrával rohový kop Marney, jeho centr našel na zadní tyči obránce Tigers Turnera a ten hladce překonal Howarda.

Evertonu ovšem dnes nedělalo příliš problémů dostat se skrze soupeřovu obranu do šancí, a tak ihned po inkasované brance Yakubu mohl po Fellainiho sklepnutí vyrovnat. Na pohotového Myhilla si však nepřišel. Na opačném konci hrací plochy byl víceméně klid, přesto tam málem zahřmělo ve 26. minutě. Tehdy Marlon King, minulý víkend dvougólový střelec z utkání s Newcastlem, z přímého kopu zacílil jen těsně mimo Howardovy svatyně.

Hned zezačátku druhého dějství udeřil Hull podruhé, a opět se tak stalo po rohovém kopu. Tentokrát však ve 48. minutě nemusel zakončovat nikdo z domácích, práci za ně obstaral nešťastný kapitán Phil Neville, jenž si centr od Marneyho srazil do vlastní sítě.

Toffees v tomto zápase vystřelili celkově 16krát, což vypovídá o tom, že jejich střelci neměli zrovna svůj den. Frustrující byla především jejich snaha o kontaktní branku, neboť po sobě selhali tito borci: Nejprve Cahill s nepřesným volejem, Sahu bravurně vychytal Myhill a Lescott pro změnu vysoko přestřelil. Vytrvalé snažení se Liverpoolským vyplatilo až v 72. minutě, kdy Zayatte pokus Osmana srazil jen ke Cahillovi, jehož střela dopadla na břevno, od nějž se balon odrazil podle čárového sudího za brankovou čáru.

Finiš utkání na KC Stadium se neodehrával výhradně pod taktovkou hostí, ti však stačili ještě vyrovnat. Když zbývalo 13 minut do konce zápasu, narazil si Yakubu se Sahou, posléze odcentroval do vápna, kde číhal neomylný Osman, a bylo vyrovnáno. Za dalších šest minut mohl Saha dokonce otočit vývoj duelu, jenže minelu Myhilla ztrestal jen ranou do boční sítě.

Více informací k zápasu

Manchester City - Portsmouth FC 6:0

21.09.2008 16:00

Góly: 13. , 20. Richard Dunne, 57. Robinho, 68. Shaun Wright-Phillips, 78. Ched Evans, 83. Gelson Fernandes

Když Portmouth přijížděl do Manchesteru, věřil, že si na konto připíše nějaký ten bod. Jenže nakonec odjíždí s děsivým a trapným debaklem 0:6, o který se postaralo šest různých hráčů.

Že Pompeys nečekaná nic snadného ukázala už první dvacetiminutovka. Nejprve Jamese protáhl nepříjemnou střelou Robinho a krátce na to také Wright-Phillips. S oběma šancemi si sice ještě hostující gólman poradil, ve 13. minutě už ale byl na Brazilce Joa krátký. Talentovaný kanonýr dostal skvělou přihrávku od svého krajana Robinha, obešel Jamese a v klidu zakončil.

Uběhlo sedm minut a byl tu další gól. Roh Zabalety ještě bránící hráči dokázali odvrátit, ale následná dorážka stopera Dunna skončila až v síti. Citizens najednou mohli zklidnit svoji hru a zaměřit se především pečlivou hru směrem dozadu. Utkání těsně před přestávkou málem ještě trochu zdramatizoval Peter Crouch, kdy jeho pokus Ireland vykopl až z brankové čáry.

Zřejmě rozhodující zásah přišel v 57. minutě. Wright-Phillips nejprve našel Joa, ten před bránou poslal míč k Robinhovi, jenž se dokázal i ve svém druhém zápase v novém působišti prosadit. To však Portmouth netušil, že jeho protivník ještě neskončil. V 68. minutě to potvrdil záložník Wright-Phillips, který využil pasu Kompanyho a prostřelil bezmocného Jamese.

24letý Robinho byl dnes skutečně velmi aktivní a častokrát zle zatápěl obraně Portmouthu, jako mapříklad v 79. minutě, kdy Evansovi přihrál patičkou do dobré šance a anglický mladík přidal pátý gól svého celku. Uběhly čtyři minuty a míč opět rozvlnil síť brány za Jamesem. Celou akci opět založil Wright-Phillips, jenž poslal míč na Zabaletu, který stihl před brankářem nahrát Fernandesovi, a ten poslal míč do prázdné brány. Mohlo být ještě hůř. V závěru se už ale Wright-Phillips neprosadil a Portmouth si nakonec odváží "jen" šest branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC540111:212
2.Chelsea FC532010:311
3.Liverpool FC53205:211
4.Aston Villa531110:710
5.Manchester City530215:79
6.West Ham United530211:99
7.Hull City52217:108
8.Sunderland AFC52125:67
9.Everton FC52129:117
10.Blackburn Rovers52126:117
11.Fulham FC42024:46
12.Middlesbrough FC52036:86
13.Portsmouth FC52035:126
14.Wigan Athletic51227:45
15.Manchester United41214:45
16.West Bromwich Albion51135:74
Bolton Wanderers51135:74
18.Stoke City51137:104
19.Newcastle United51134:94
20.Tottenham Hotspur50234:72

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (375)

Přidat komentář
One-Real

Black Cats .

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu zapasu by rozhodne slusela remiza:((.. Boro bylo 80 min jasne lepsi tym. Letos maji neskutecnou smulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakých 80 minut?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nedá penaltu nezaslouží si body.

Reagovat
Devil

Fotbal se hraje na goly,ne na to kdo je lepsi!

Reagovat
smazaný uživatel

Ze pry komentator na prime....."a Po faulu na KEANEHO".....jezis dete Ze zahrabat.....at zije galaxie sport.....jinak ten Gerrarduv gol z 2. Min. Mel platit

Reagovat
-PeCa_08-

to měl..

Reagovat
smazaný uživatel

No ale asi lepší aby to komentovali na primě, než aby jsi to dělal ty, tvá čeština není moc valná.

Reagovat
smazaný uživatel

komentari na pime totiz stoji za hovno a komentuji jak fanousci, nejlepsi komentator fotbalovy je Bosaka a to komentovane Euro na prime byl trapas!!!

Reagovat
hefy

Přál sem Boro náký aspon bod, zasloužili si jej. Ale co mě víc štve, že sem vypnul televizi v 80. minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nevíš, že Chopra a Sunderland dávají góly výhradně v závěru zápasu?

Reagovat
hefy

Dyť dal první goly v sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomeň si na loňský zápas na WHL...

Reagovat
-PeCa_08-

Ježiši low Stoke, ať spadnou s takovou hrou, takový beton ..20 strel 15 rohu, nezasloužili sme si ten gól vlastne..hned lepší nálada

Reagovat
Tomanatura

Liverpool Začala LM a Live ztrácí

Reagovat
-PeCa_08-

hahaah běž si radši na poděbradku

Reagovat
Tomanatura

To už je tradice, ztrácet body s nováčkama... 13 remíz minulý rok budiž toho důkazem.

Jinak, trefně jsi mě shodil, jsi opravdu jednička

Reagovat
-PeCa_08-

když myslíš..

Reagovat
M11

Stoke

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
fantomas

Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Live ztratilo body To ti nestačí?

Reagovat
fantomas

Tak jestli kvuli tomuhle, tak je reakce jasná: .

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Di Michele

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten David Di Michele co hraval za Udine aj Palermo?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v Itálii hrál naposled za Turín

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, trestanec...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně ten

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem koukal,já ani nevěděl,že přestoupil do WHU a hned 2 fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland, Liverpool...i to pocasie je menej uspavajuce.

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš Boro hrálo ala Arsenal.

Reagovat
fantomas

Ala Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco se mistrovi nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to možná chtělo otevřít oči a nehrát si na velkého věrného fandu, který nenávidí svého rivala a píše blbosti...Pokud hraje Boro házenou, tak pak co hraje Black Cats, Curling?

Reagovat
fantomas

To teda nezná, protože jen opakuješ ohrané klišé.

Reagovat
fantomas

*nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

paráda stoke

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

supr kuci,za ten bod vam dekuju

Reagovat
smazaný uživatel

čo na tom bolo super??? HNUSNY BETON

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

Protentokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

hm?

Reagovat
fantomas

Jaký "hm"? Sleduješ PL nebo ne? Pokud ano, tak by ses takhle hloupě neptal.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem prvé štyri tímy ked dávajú na Galaxie to je vše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim te jak muzes tohle napsat?!?!? Hrat vsichny tymy jako dneska Stoke, tak by urcite PL nebyla nejlepsi liga na svete. Meli by se za predvedenou hru stydet. Bod je sice uspokujicici proti Liverpoolu, ale bejt fanouskem Stoke, tak jsem radne nasranej za predvedenou (nebo spis nepredvedenou) hru!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool ztratil.. Jak jsem čekal Jinak místy pěkná házená ala Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Len tomu chybala ladnost a elegancia

Reagovat
smazaný uživatel

tym ktery chce vyhrat titul by mel zapasy jak tenhle vyhravat...jinak last game on my ticket,mohl jsem mit 10 litru....

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadit na kurz 1.21 je tvoje blbost,navíc když je ta sázka na liverpool(který je sám o sobě nečitelný)

Reagovat
Slejdy

ty vole ty si jakysi chytry

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,spíš si umím spočítat,že kurz 1.2 prostě nemá cenu dávat na tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kurz 1,2 Ti zvyšuje výhru o 20%. Ak ide o čistý zápas, tak to navýšenie nie je na zahodenie. Tu je problém inde! Ten kurz bol v tomto prípade silne poddimenzovaný, a pri nevyspytatelnom liverpoole naozaj samovražda. Toto síce píšeš aj ty, ale ja sa nato pozerám ako na dve rôzne veci. Jedna vec je navyšiť si výhru o 20%, druhá je či je to riziko primerané a to v prípade lfc bolo riziko nad tu potencialnu vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvýšení zisku o 20% ano,ale sázka na WHU byla mnohem jistější,s mnohem lepším kurzem.

Musíš brát taky v potaz riziko - kurz 1.2 ti dá akorát 20%-manipulační poplatky. Pokud bys už opravdu chtěl něco vyhrát,musel bys dát více než 5 zápasů. A to už je zase obrovské riziko,mnohem větší,než dát tu samou částku na dva zápasy s kurzem 1.6. Stejně tak sázka na Werder,ASR a spol byla šílená,protože prakticky nikdo neznal druhej tým. A aby se ti soupeři dostali do PL,respektive LM,svojí kvalitu mít musí...

Kurz 1.2 bych vsadil v případě zápasu Chelsea x regionální klub a věděl bych,že sestava bude na úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive každým zápasem se zvyšuje mnohonásobně riziko. Radši dám 2 zápasy s kurzem 2.2 než 10 zápasů s 1.2. Protože většinou minimálně jeden favorit selže...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale len blbec moze dat na kurz 1,2

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, známe teorie tiperov, hovoriace ze pod 1,5 sa nesmie ísť. Ale prečo tomu tak je? Nie je to len dôsledok toho že kurzy pod 1,5 sú vo väčšine prípadov poddimenzované a nezodpovedajú predpokladom na ten zapas? Ako dnes lfc? Ja som to bral čisto teoreticky a tam nevidím žiadny rozdiel medzi kurzom 1,2 a 2,2. Problem ktorý vidíš ty je už len dosledkom deformácii ktoré robia bookies, aby zarobili. S 1,2jkou na lfc namotajú týpkov aby si to pridali na tiket, a majú vyhraté, riskujú 20% na každom tikete (hovorím o bookies) ale majú zato rezervu v podobe nevyzpytatelneho lfc, ktorý im možno zahrá do karát.

Takze zaverom, nevidím problem v samotnom kurze 1,2, problem vidím v tom že v 9 z 10tich zapasov to nezodpoveda predpokladom.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle válí.

Reagovat
smazaný uživatel

Coloccini si jednoznačně "polepšil"...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Financne uricte ano

Reagovat
smazaný uživatel

Inak 20 mega za Keana

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak ta nula v kolonke golov ?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže koupě Robinha byla pro City dobrá,protože mu tam bliká jednička? A přitom toho víc zkazil než udělal?

Prostě se zatím nechytl... Za spurs hrál výborně,ne nadarmo se říkalo,že v Tottenhamu mají nejlepší útok v PL...

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem pleties Robinha ? Ja som ho ako dobru posilu za 40 mega nikde neoznacil.

Keane je zatial strasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,zatím... Uvidíme,jak bude hrát dál...Je tam měsíc,tak se není co divit,každej se nechytne a nezačne dávat goly..

Reagovat
smazaný uživatel

nezačne dávat goly okamžitě jako Torres..

Reagovat
smazaný uživatel

A preco sem pleties Robinha ?

Divit sa ozaj nie je comu, pretoze i vykony v Tottenhame 20 milionovu hodnotu nemali.

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa měl jinej názor

proč Robinha? Protože jemu nebliká v kolonce goly 0,kterou jsi tady tak zdůraznoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze si schvalil kazdy prestup, co Rafa pocas svojho posobenia v Liverpoole spravil ?

A Robinho snad nejak zachranuje Keana ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já něco schvaluju? Nevšiml jsem si,že bych řekl,že přestup byl dobrej krok nebo podobně...

Když jsi tady zmínil goly,tak jsem zmínil Robinha,protože dal gol v prvním zápase a to je podle tebe tak důležité...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Dal som ti otazku. Nikde som netvrdil, ze nieco schvalujes.

2. Ak chces argumentovat Benitezovym pohladom, tak sa ta pytam, ci z dlhodobeho hladiska schvalujes prestupovu politiku a schopnost Beniteza vicitit a nasledne financiami ohodnotit potencial hraca.

3. Ak to argument byt nemal, tak

4. Ale aky vyznam ma spominat Robinha. Nespravnost(?) jeho kupi a slabe(?) vykony nejak ospravedlnuju Keana alebo dokonca ja ho povazujem za dobru posilu ?

No dal gol a co teraz ? Co tym chces povedat.

Uz prosim ta nesaskuj.

Reagovat
Kubin1989

Asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

1)Vyznělo to jako tvrzení.

2)Mě se to líbí.

3)Nechápu

4)Na začátku jsi nic netvrdil o jeho hře,jen že nedal gol. Já se ptal,jestli je teda dobrej přestup Robinha,když dal gol v prvním zápase. Keana můžeš odsoudit po pár zápasech,ale je to stejně dobré řešení,jako když fans Live tady jásali po výhře nad upachtěným United,že bude letos titul.

Změna prostředí,neumí španělsky,jiní spoluhráči. Každý nezačne střílet goly v prvním zápase,někdo se musí adaptovat déle. Zatím to vypadá jako tragickej přestup,ale nemusí jim být.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Takze ten otaznik na konci suvetia som daval zbytocne ?

2. 17 mega libier za Babela, Morientes, atd.

4. 40 mega za Robinha je na zaklade jeho vykonov v Reale, veku, potencialu do buducnosti podla mna nezmysel. To uz som pisal pri jeho prestupe.

Preco sem ale podstrkujes ten jeho gol...

5. A v Liverpoole je uradny jazyk spanielcina ?

Reagovat
smazaný uživatel

1) Viděl jsem v tom tvrzení,jako bych to řekl.

2)Jako jejich fandu by mě to štvalo. Takhle to usnadnuje cestu nám Respektive bych řekl - vyhovuje mi to.

3)Nějak ti vypadlo číslo

4)Protože ty goly jsou pro tebe očividně šíleně důležité,jak jsi naznačil na začátku diskuze. Navíc kde tvrdím,že jsi psal,že to je dobrá koupě,to nechápu

5)To bylo jen rýpnutí

Reagovat
smazaný uživatel

1. Tak to vidis spatne.

2. Bavime sa snad v tej suvislosti, ci Rafova prestupova politika sa ukazal v minulosti tak schopna, aby bol dovod ju bezpodmienecne respektovat, aby potom bol dovod respektovat i tvoj argument(?) "Rafa měl jinej názor".

3. Cislo mi nevypadlo, len nebolo nutne pokracovat v diskusii, kedze si sa vyjadril v 2ke.

4. "šíleně důležité"...dal som tam slovo "napriklad". Mal si volny priestor pokracovat v asistenciach, v kombinacii, v presfingu, atd.

4. " Navíc kde tvrdím,že jsi psal,že to je dobrá koupě,to nechápu"...a tvrdim snad niekde, ze ty tvrdis ?

5. Rypat ano, poriadne argumentovat nie.

Reagovat
smazaný uživatel

1)Stane se

2)Rafa měl jinej názor. Nemůžeš odsoudit hráče po pár zápasech. Někomu adaptace trvá.

4)Napsal jsi goly. Já v tom pokračoval. Co je špatně?

5)Argumenty? Už jsem ti je napsal,kdybys nevybíral,co jen potřebuješ,třeba bys je našel... Ale že seš to ty,tak ti je zopakuju:

Změna prostředí,jiní spoluhráči,jiný systém. Každý nezačne střílet goly v prvním zápase,někdo se musí adaptovat déle. Zatím to vypadá jako tragickej přestup,ale nemusí jim být.

Ty ho odsuzuješ hned. Třeba jim těch 20 mil vrátí. Třeba ne. Stejně tak nejásám,že po čtyřech kolech vedeme tabulku a neoslavuju proto LFS. Stejně tak na něj nenadávám,protože nezapracovává juniory do týmu. Hodnotit budu až po určitém období,ne zbrkle,jako někteří jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

2.) A co ze Rafa mal iny nazor ? To este neznamena, ze 20 mega je za Keana spravnych. Uz proste uznaj, ze to ako argument nestaci. Ak to argument byt nemal, tak zbytocne si minal cas.

4.) Spatne je tvoje "šíleně důležité", kedze som tam dal "napriklad".

5.) Ano, argumenty napriklad v teme "Rafa měl jinej názor" evidentne postradas.

6.) 20 mega bolo pre mna nezmyselnych na zaklade vykonov v Tottenhame, 20 mega je pre mna nezmyselnych i po 5tich zapasoch v drese Liverpoolu. To je odpoved na cely ostatok tvojho prispevku.

Reagovat
smazaný uživatel

2) Samozřejmě,že jsi chytřejší,než je vítěz LM. Vždyt každý by uměl řídit klub lépe,než on

4)Napsal jsi goly. Já v tom pokračoval. Co je špatně?

5)Argumenty jsem ti vypsal. Ty jen alibisticky vybíráš,co se ti hodí.

6)Takových přestupů bylo,každej přestup nemůže být dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

2.) Takze preto, ze je vitaz Lm, tak je kazdy jeho prestup spravny ?

4.) Spatne je v tom "šíleně důležité", ale to uz som pisal v predchadzajucom prispevku.

5. ) Ak je(?) Rafov nazor ako byvaleho vitaza Lm podla teba argument, tak .

6. ) Vid predchadzajuce body, prispevky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase všechno překrucuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis vety zakoncene ? alebo obsahujuce "ak" ?

Reagovat
Tomanatura

Já nevím ,ale zdá se mi, že pochopit tebe, dělá problém kaaždému. Nemyslíš, že může být chyba v tobě?

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdemu rozhodne nie. Podla seba nesud inych.

Nemyslim.

Reagovat
Tomanatura

Co se dívám, tak zatím má každý problém

Reagovat
smazaný uživatel

Máte zájem stát se redaktorem,ale nemáte kde ukázat svoje kvality?Napište nám na FOTBALWEB@email.cz .Nezáleží na věku ani na praxi,bereme každého!

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě kvalitní web, když berete každého.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolu chyběl hráč jako byl Horst Siegl,sice fotbalové kopyto,ale ten jeden gol tam dotlačil klidně lopatkou

Hra byla bez nápadu,mizerné centry, celý jejich tlak vyplýval z házenkářské obrany Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč se tady kdo směje, kdo viděl ten zápas, tak nemůže říct ani BŮŮ, Stoke to zabetonovalo, neuznanej regulérní gól a dá se říci spousta smůly, ten zápas mohl skončit 4:0, ale neskončil ... já bych řekl, že není co řešit ...

Reagovat
Counter

zjevně ses nedíval na poločasové studio - bylo tam dokázáno, že to ofsajd opravdu byl

Reagovat
smazaný uživatel

skvele Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

super ..Arsenal komentuje mikolanda

Reagovat
smazaný uživatel

Vlevo uplne volny Eboue. Song !..prenika do vapna !!! A hraci Arsenalu maju dalsi rohovy kop.

Reagovat
Shevchenko

Ty se o tu PL poslední dobou nějak zajímáš.

Reagovat
smazaný uživatel

A nie len poslednou dobou.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší je se dívat v sobotu odpoledne na kopanou v Anglii a večer si vychutnat fotbal ve Španělsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, to mělo být jinam

Reagovat
-Kopy-

Si to posral.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať to někdo smaže

Reagovat
-Kopy-

To by musel smazat celou větev.

Reagovat
smazaný uživatel

To nejde jen od té mé chybné reakce?

Reagovat
-Kopy-

Nn.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš rád retazové reakcie co?

Reagovat
Tomanatura

Nemám rád La ligu

Reagovat
Potty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tomanatura

Výborně chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dvě reakce?

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně dám i víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš to južanské divadlo ála mexická telenovela?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

vy draci

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
Xavi

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

A pak si stěžujte, že je tu PL víc provařenější. Je vás 14 na 10.

Reagovat
smazaný uživatel

mikolanda

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli němu musím vypínat zvuk

Reagovat
smazaný uživatel

to je neskutečnej vocas. Fakt mě úplně irituje. Jako spolukomentátora ho beru, ale komentátor to určitě není a nikdy nebude. Už jen tím, jak moc drží palečky Arsenalu. Neskutečný, co si dovolí. Myslím, že při tom vyrovnání Arsenalu si krupl do textilu, idiot ...

Reagovat
smazaný uživatel

A ten jeho hlas . No dnes mi liezol na nervy menej. Pri zápase ManCity-Chelsea robil estrádny program. Čo Irelandovi furt nadával do Balla

Reagovat
smazaný uživatel

dneska sme dostali od Slovana 4ku ale dalo sa to cakat...

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan hrá kde?

Reagovat
smazaný uživatel

sorry uz som nedovidel na monitor po tazkom dni a zmylil som si nick, to je pre Cecha OT. Je to bratislavsky klub to malo byt pre DeejayLoLo... moja chyba

Reagovat
smazaný uživatel

aspon že nejde u mikolandu poznat komu fandí

Reagovat
smazaný uživatel

To je des.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tu tak čtu, tak si snad kvůli Mikolandovi pořídím Galaxii

Reagovat
smazaný uživatel

jo a ještě opakuje řeči co říkali na čt4 v týdnu v uefě

Reagovat
smazaný uživatel

nedoporučuju. Mě vyloženě sere

Reagovat
smazaný uživatel

kua taky beton som uz dlho nevidel ,mozno sa im vyrovna Rangers ,musim pochvalit Dossenu ale na druhej strane nevedel presne odcentrovat,ked si nasi utocnici nevstupia do svedomia a nezacnu poriadne makat, tak o titule mozme len snivat...

Reagovat
smazaný uživatel

To můžete tak jako tak Navíc v útoku problem není,Torres nemůže rozhodovat každej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Torres dnes nič nehral, bol tam utopený v utoku, aspon že Škrtel nesklamal

Reagovat
smazaný uživatel

A co od Torrese chceš? Aby dal každej zápas hattrick? Utok mi jako vaše slabina nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

vaše? a co ja snimi mám? a čo tu trepeš o hattricku? kde som to spomenul?

Reagovat
smazaný uživatel

som vedel ze ty zareagujes

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ten blijící smajlík? Prosté shrnutí situace

Reagovat
Counter

Teda na tebe tu snad jsou všichni vysazení - co reakce na tebe, to blijící nebo uřvaný smajlík

Reagovat
fantomas

Tak už ale nebrečte. Stoke normálně hraje jeden z nejhezčích fotbalů v Premier League a kdo čekal, že to proti favoritovi na jeho hřišti otevře, je jednoduše blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

betonovat sa nema nikde !

Reagovat
fantomas

A sebevraždit se má?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
fantomas

No kdyby to otevřeli, je samozřejmě jasné, že prohrají.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nehovorim ze by to mali otvorit ale hrat ako napr Villareal na OT

Reagovat
fantomas

A zdá se ti Stoke stejně kvalitní jako Villarreal? Jako vicemistr Španělska? Má snad v kádru alespon tolik individualit jako Villarreal?

Reagovat
smazaný uživatel

ma dost kvalitnych hracov

Reagovat
fantomas

Prosim tě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja som ale nekomentoval celkovo ale práve dnešný zápas a to bolo hnusné hladiet na to, miestami som si myslel že pozerám hokej len namiesto vyhadzovania pukov oni odkopávali loptu

Reagovat
fantomas

To se ostatně dalo čekat. Když místy, tak je to v pořádku...

Reagovat
smazaný uživatel

miestami velmi často

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No promin, ale to byla trochu kravina, cos napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

rešpetujem tvoj názor, ale ja mám svoj

Reagovat
smazaný uživatel

A cos čekal,že udělají? Budou útočit 90 minut a hrát otevřený fotbal proti aspirantovi na titul? Jen šílenec by to nezavřel,to je jako kdyby sparta hrála proti MU a snažili se je přestřílet...

Reagovat
smazaný uživatel

s tebou je ťažké diskutovat kde som zase napísal že som čakal že budu utocit 90 minut a hrat otvorený futbal?

Reagovat
smazaný uživatel

A cos čekal,že budou dělat?? Mohli hrát otevřenou partii nebo se bránit. Logicky udělali to,kde mají větší šanci na body..

Reagovat
smazaný uživatel

ja som čakal že uvidim futbal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je problem,tohle se dělá. A je to logické Stejně jako to MU zavřel X Barce,s tímhle došli Rangers do finále. Jak se říká,účel světí prostředky

Reagovat
smazaný uživatel

a ja nevinim hlavne Stoke ,proste z tolko sanci musi padnut gol

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte, že si sa Olinko opravil

Reagovat
bakasa

Mikolanda je hrubej Prej centrovač stenson

Reagovat
bakasa

suprácký zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro stokes

Reagovat
fantomas

Co to je za patvar to "stokes"?

Reagovat
smazaný uživatel

Stokes-Sundreland

Reagovat
fantomas

Ale jdi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bakasa

anthony stokes ze sunderlandu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke City

Reagovat
fantomas

Todle ale neni ani náhodou jejich přezdívka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyloučení Nolana je velkou chybou. Jak už jsem psal u zranění Eduarda, tak primární chyba je v systému ne v Taylorovi. Pokud se za takovouhle řezničinu nebudou dávat v PL karty, ktak hold budou zlomené nohy pořád, o tom není sporu. Je to jen o štěstí. Jakej je např. rozdíl mezi tou zlomenou nohou Eduarda a mezi dneškem, kdy má možná Clichi těžce zraněné koleno (vůbec mu to nepřeju, ale pravdou je, že je to klidně možný ...)? Možná tak v tom, že při jednom je to zranění viditelné u druhého ne, ale bolestivé asi stejně a doba rekonvalescence přibližně stejná ... Ještě jednou: pokud se nebude za tohle vylučovat, tak mají v PL za chvíli další Eduardy a Taylory ... Ale co, když se stane, tak se to zase vyřeší nějakým exemplárním trestem a pojede se dál, že ...?

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

anglickej tvrdej fotbal mám rád, ale tohle už bylo fakt moc....

Reagovat
smazaný uživatel

místo "bylo" "je", chtěl jsem to shrnout, zákrok jsem neviděl, byl jsem na záchodě

Reagovat
fantomas

Jak lze vyloučit někoho za zákrok o balon? Clichy si tam jen neštastně zkroutil nohu, nebylo to dáno tim zákrokem, možná jen malým dílem a za to se rudá rozhodně nedává.

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně mají fandové a NEfandové PL na tyhle zákroky jinej názor

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.. Ti v PL se řídí podle pravidel Když budeš vylučovat za faul přes míč,za chvilku bude fotbal bezkontaktní sport...

Reagovat
fantomas

Tady to neni o fandění a nefandění. Nolan tam nešel nebezpečně, jen neohroženě. Byla to akorát neštastná náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Začnime tým, že to nebol Nolan, ale Davies. A ten zákrok bol síce ostrý, ale išiel po lopte (ktorú aj zasiahol), nie po nohách Clichyho. Tie sa mu asi nepáčili. Sú zrejme chlpaté.

Reagovat
smazaný uživatel

fulham zklamání snad to bude lepší příště

Reagovat
smazaný uživatel

fulham zklamání snad to bude lepší příště

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza Live hraje CFC do karet,pokud porazí Devils,odskočí jim už na 9 bodů a dostane se před Live a to by nebylo na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted ještě nepodcenit MU... Aby nakonec nebyli hned za náma

Reagovat
smazaný uživatel

MU se nedají podcenit...Ale pokud budou lepší a uhrajou 3 body,tak se holt nedá nic dělat,ale takové zápasy bychom měli doma vyhrávat,jelikož jinak nemůžeme titul uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš teda přecenit vlastní schopnosti...

Reagovat
Tomanatura

MU vyhraje a bude jen o 3 body + zápas k dobru

Reagovat
smazaný uživatel

ač přeju ManU, tak kdybych sázel tak zítra určitě ne na výhru United. Začátek sezony maj otřesnej ...

Reagovat
smazaný uživatel

Momenttální forma je ve prospěch CFC,nicméně se v klidu může opakovat podobný výsledek,jako dnes v Bavorsku.

Reagovat
Tomanatura

Sledoval jsi loňský začátek PL?

Reagovat
Counter

Akorát že ManU má jeden zápas k dobru, takže radši počítej s 6 body

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Fulham neodepisoval...

Reagovat
Counter

tak to já taky ne, ale vždycky je lepší počítat s tou horší variantou

Reagovat
smazaný uživatel

Já počítám 9 bodů po 5. kole. Fulham jsem ve svojí kalkulaci vůbec nezohlednil,proto jsem neměl zapotřebí počítat s horší,či lepší variantou.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavá hláška - rychlostní sprint...

Reagovat
fantomas

Ještě že poslouchám experty ze Setanty, popř Foxu a ne tyhle "odborníky", jako je pan Mikolanda.

Reagovat
smazaný uživatel

no nic. volím Atlético - Huelva...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

zajimava debata na kurs 1.2....po bitve je kazdy general,jde o to ze liverpool doma neprohrava,spis je to takova pevnost,ale je pravda ze ta hra pokulhava,ja fandim arsenalu,i kdyz nic nevyhrajou hrajou futbal na ktery se da koukat,a chelsea kdyz hraje doma tak take vyhrava,i kdyz ne vzdy super hrou.tym s gerardem a a torresem by mel hrat lepe...

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohrává. Ale remíz tam bylo dostatek Jako na Live bych si taky vsadil,kdyby byl zajímavější kurz,tohle bylo směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je to čo som tým chcel povedať. Ten kurz bol silne poddimenzovaný. Kurz 1,2 si predstavujem pod uplne inými zapasmi. Celkovo mi to tam nejak nesedelo a som presvedčený že kopec extremistov tú remízu za 5 skúsilo. Dvojka neprichádzala do úvahy, lfc doma prehráva len raz za rok aj to s mancs. Tento rok sa to nestalo, čiže tento rok budeme doma bez prehry. Ale remíz je mnoho to je pravda.

Reagovat
Staenly10

Dobre pro Blackburn ze vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

This is Chopraaa!!!

Tohodle hráče mám moc rád....má slušnou předvídavost, pohyblivost mu rozhodně nechybí a má jistotu v zakončení....škoda že s ním Keano nepočítá dál než na lavičku ....

Reagovat
smazaný uživatel

Riga se šel zakopat do Boltonu? Co tam chce dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Opět arsenal velmi dobrý zápas, tři goly a návrat po brzkém inkasování je dobrý znamení. Tři body a jdem před liverpool

Reagovat
One-Real

Arsenal pěkný skore .

Reagovat
smazaný uživatel

COME ON YOU WHITES

Reagovat
smazaný uživatel

smrt stoke, smrt gumam

Reagovat
smazaný uživatel

pročpak ?liverpool nedal branku a nehrál zas tak dobře

Reagovat
smazaný uživatel

stoke? ty nuly? mozna by bylo dobre uvazovat o snizeni poctu ucastniku EPL

Reagovat
smazaný uživatel

zasmála jsem se ...ale plichtu dokázaly vydřít to musíš uznat

Reagovat
smazaný uživatel

"vydrit" ano...at tahne Benitez do hajzlu konecne

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš ho rád?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, porad tam taha ty spanely...pritom v rezerve je dost kvalitnich anglanu (viz Darby vs. Arabela)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak,přece nechceš,aby rafa rotoval v druhé lize..

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez je kokot, jinak by nemohl sedet Babel (vynikajici na Marseille)

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale no víš já fandim fulhamu a ono střídání trenérů není vždycky dobrá volba

Reagovat
smazaný uživatel

Riera do plnych, Babel skor do brejkov.

Reagovat
smazaný uživatel

Babel je lepsi nez Riera (=zbytecny nakup)

Reagovat
smazaný uživatel

Nesuhlasim. Babel minuly rok nic moc, hlavne v hre do plnych. Kluckou na stred zuzuje ihrisko, Riera presny opak. Babel na brejky, Riera do plnych. Ideal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu,proč tu řešíte,kdo je lepší z dvojice Babel - Riera,když Kuyt je o třídu horší než oni(na křídle )

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem, preco riesis Kuyta, ked Yossi je este horsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí myslet,Kuyt narozdíl od Yossiho hraje v základu. Proto ho řeším

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ma teda spolocne s temou "(=zbytecny nakup)" ?

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsi přišel na to,že to je tema dne? Vzhledem k tomu,že to bylo v závorce,tak to asi nebyla nejpodstatnější informace.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiez prispevok, na ktory si reagoval, tiez neriesil otazku alebo len otazku zakladnej zostavy, takze nechapem, ako si mohol nechapat, preco riesime Riera, Babel.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuyt je v klidu, maka...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no, gumy mám rád, hlavne pri bizarre.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

aha ..ale stejně se stoke to bylo prostě na plichtu

Reagovat
fantomas

Utkání s Blackburnem jsem neviděl, o to větší byl pro mě šok pak náš výkon v Kyjevě. Nicméně za dnešek si většina hráčů Arsenalu ode mě vyslouží pochvalu. V druhé půli jsme ušetřili síly, to se bude hodit, přesto jsem očekával, že alespon budem kontrolovat hru. To se mi uplně nezdálo, že bychom takto v rozmezí od 50- do 80. minuty činili.

1) Co se týmu povedlo...

Rozhodně to, co umíme, o to se mužeme opřít víceméně kdykoliv. Tedy kombinační hra. Myslim, že jsme uspávali jen zpočátku, později už náš přechod v před měl tempo, což se mi líbilo. Zejména ona slavná desetiminutovka, během níž jsme dvakrát trefili tyč a dvakrát skorovali, mě uchvátila. Vycházeli kolmice, na ně skutečně nevěděl Bolton jak hrát, jak je bránit a nemyslim si, že by to platilo jen na ně. Jen tak dál.

2) Co se týmu nepovedlo...

Bránění standardek, to je naše achillova pata léta a se smutkem musim konstatovat, že se tak dva roky nic nelepší v tomto směru. Jinak nemám moc co vytknout. Občasné zmatky v obraně snad časem vymizí.

3) Problematika Clichyho zranění...

Neštastné zranění, ale zároven se obávám i vážné. Každopádně otázka, zda se za toto měla udělit červená karta je dle mě zcestná. Byl to zákrok o balon v prvé řadě, za druhé stejně tak mohl zranit Clichy Nolana, protože tam šli oba stejně, takže jak muže být viněn Nolan? A do třetice - těchlech zákroků je mnoho všude, Clichy měl smulu, že dle mého špatně došlápl nebo se nák zašmodrchal do nohou Nolana. Na žlutou kartu to bylo a beru jí jako jakousi výhružku do budoucna, ale rudou? V žádném případě. Neni za co.

4) Hodnocení hráčů:

Almunia (7) - Jistota ve všech ohledech, jen to vybíhání. Naštěstí své zaváhání pak odčinil dobře pozičně zvládnutým zákrokem proti Vaz Teho střele. Jinak měl asi dva dobré zákroky, za gol absolutně nemohl. Mohl si možná vyběhnout, ale když tam byl Touré, tak nebylo proč. Ten bohužel pohořel.

Clichy (4) - Dává se mi to těžko, protože je zraněný a oplakávám ho, ale ani předtím se mi prostě nezdál zrovna jistý a OK. Párkrát zazmatkoval, prostě Clichy.

Sagna (5+1) - Tentokrát si s Ebouem nepřekáželi dle mého z toho důvodu, že se Bakary soustředil hlavně na naplnování defenzivních povinností a Ebouemu svým zpusobem nefušoval do řemesla. Pětka tedy proto, že stoprocentně fungoval dozadu, nula za podporu utoku (leč je to možná až příliš přísné). Plus bych jeden bodík možná přidal za to, jak zvládl zaskočit nalevo.

Touré + Gallas (6) - Nehodnotim zvlášt, je totiž hlavně důležité, aby stopeři fungovali společně. Dnes trochu neduraz v obraně, ale u obou příkladný přehled. Předevšim Gallas dnes v tomhle směru vynikal. Touré trochu sráží ohodnocení hlavním podílem na obdržené brance.

Denilson (8) - Pro mě jedno ze dvou překvapení večera. Jak se adaptoval nalevo, je super. Nicméně nic nezakřiknout, ale dnes tomu nechybělo nic a bylo to o třídu lepší jak v Kyjevě výkon Van Persieho (u něj jinak doufám, že mu dnes odpočinek trochu provětral hlavu, ve středu to totiž byla hruza). Gól a asistence - něco navíc.

Fabregas (8) - Přehled neskutečný, dispečerské schopnosti užasné a vypomáhání defenzivě taky také, jaké bych si ho představoval. Koneckoncu jen se opakuju, je pro nás ohromně důležitý a jak se řiká, že nikdo neni nepostradatelný, tak se obávám, že Cesc trochu toto pravidlo bourá.

Song (7) - Líbilo se mi, jak makal a pracoval dobře dozadu. Pro mě jasná volba na defenzivní štít už delší dobu. Nebezpečný ve vzduchu, škoda té tyčky. Jinak ale vpřed moc nevyrážel a ani neni proč, na to tam jsou jiní.

Eboue (8) - Čekal jsem daleko něco horšího. Na křídle jsem se zase bál, ale dobře, že dostal volnost, sbíhal nalevo i napravo, byl zkrátka všude. Parádně si měnili s Denilsonem místa, čímž motali hlavy soupeři. Gratulace k premiérové trefě - je cítit pokrok v tom, že dokáže zachovat chladnou hlavu, a to nejen v zakončení to bylo potřeba. Zvládl na sobě zapracovat v tomto ohledu.

Bendtner (10) - Hráč zápasu, jednoznačně. Brzo sice vystřídal, ale to co dokázal předtím mu nic neodpáře. Jistý na balonu (dřív nebylo), jistý v přihrávce (dřív nebylo), výběr místa při golu příkladný. Má něco v sobě a konečně to začal rozvíjet. Jak se zdá, zavrhl jsem ho moc brzy. Bravo, Big Dane.

Adebayor (9) - Dříč. Vybojoval toho strašně moc, strašně moc i připravil a rozehrál. Stahoval se dost do hloubi pole, což mu evidentně vyhovuje. Nesoloval, nesnažil se střílet za každou cenu. Jasně ukazuje, že to neni žádná one-season star, zraje jako víno a stává se komplexnějším. Vubec mi nebude vadit, když nedá 25 golu za sezonu, jen aby hrál takhle jako dnes a vubec poslední dobou.

--------------------------------------------------

Djourou (6) - Musim se přiznat, že jsem to střídání zrovna nechápal. Čekal jsem, že přijde Traoré. Ale Wenger ukázal, že zná své hráče, že ví, že Sagna umí i nalevo a spíš-stoper Djourou zase napravo. Takže to klaplo. Jinak to samé jako Sagna. Za každou cenu se nehnal dopředu, to sem zaznamenal jen povedený centr na Adeho, dozadu jistý.

Walcott (5) - Jiný už asi nebude. Miluje balon, mazlí se s ním ale moc dlouho. Sólování je jeho rutinou, ale začíná mi lézt na nervy. Kdyby alespon bylo učelné jako před třetím golem, dost často jde ale do dvou hráčů, což má akorát své vyustění ve zbytečné ztrátě balonu. Ubírá to energii, když takhle plno míčů zadrbe. Pak ještě - ta častá střelba...nevyčítal bych mu to, jen at to zkouší.

Ramsey (-)

Reagovat
fantomas

A z řad soupeře bych vyzdvihl Rigu - hodně to oživil - a i brankáře Jaaskelainena. Co mohl chytil, dá se říct.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Smolarek je fakt márny...Mimochodom, dokážu pútnici dávať góly aj z iných situácii, než štandardky?

Reagovat
fantomas

Je to nepochybně jejich síla. Zvlášt proti takovym soupeřum, jako je Arsenal, se jim to hodí. Ale oni měli pár šancí i ze země, napočítal bych tak šest. Nolan s Vaz Tem měli stoprocentní, Riga padesátiprocentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehral ten Riga za Levante? Mám taký dojem, že ano, pamätám si ho zo zápasu s Realom...im to tam natreli

Reagovat
fantomas

Jojo, je to on.

Reagovat
smazaný uživatel

ako mohol stiredat Traoré, ktory uz v Arsenale nie je?

Reagovat
fantomas

Sorry, měl jsem na mysli Gibbse.

Reagovat
afc

Traore je na hostovani..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Liverpool hral dnes hádzanú, pripomínajúcu hru Arsenalu, avšak na rozdiel od nich, absolútne bez efektu

Reagovat
Tomanatura

OT:

Hvězda Manchesteru United, Cristiano Ronaldo, se nechala slyšet, že se v létě nikam stěhovat neplánovala. "Tyto spekulace jsou normální, mám je rád a baví mě, jak ostatní lidé čekají, co udělám," řekl v rozhovoru pro deník Don Balon. Ronaldo také popřel, že by se chtěl stěhovat do Realu Madrid: "Peníze nebyly důvodem, proč jsem nezamířil do Španělska. Život je víc než peníze a já jsem nyní šťastný s United. Teď Anglii neopustím..."

Reagovat
One-Real

Chce si udobřit fanoušky . Jak naivní . Ale stejně mu uvěří .

Reagovat
One-Real

Sry za přidání dvakrát .

Reagovat
Slejdy

jop

Reagovat
smazaný uživatel

Nič sa nestalo, dostaneš len BAN

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidim,tohle se proste nesmi stavat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Chce si udobřit fanoušky . Jak naivní . Ale stejně mu uvěří .

Reagovat
smazaný uživatel

Krásne slová...v Španielsku by so svojím vzhľadom zapadol a nevynikal. V Anglicku žiari ako chlpy na prdelke.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

no comment

Reagovat
Tomanatura

No je to blázen, co jiného můžu říct

Reagovat
smazaný uživatel

A naivní fans na Old Trafford mu to spolkli i s navijákem.

Reagovat
Tomanatura

Bohužel

Reagovat
Tomanatura

Soráč za další OT

12.09.2008 - Útočník Dimitar Berbatov prohlásil, že chce letos získat Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy a udělá pro to vše. (The Sun)

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle říct mu ta jeho bible dovolí?

Reagovat
Tomanatura

Nechápu Je to ale podle Sunu takže je možné vše

Reagovat
Counter

Dobrá zpráva pro fandy Arsenalu: Oficiální webové stránky Arsenalu informovaly, že holeň Gaela je naštěstí jen pohmožděná. Clichy ihned odjel do nemocnice na kontrolu, ale zlomenina nebo jiné horší zranění se neprokázalo. Francouzský bek se tedy připojil k týmu a odcestoval do Londýna.

Ještě že tak

Reagovat
smazaný uživatel

Porad tu nebrecte scouseri.Proti Arsenalu nebo ManU souperi betonuji pravidelne.Namatkou z minule sezony AFC-Wigan nebo AFC-Reading...no to byl beton jak prase.A pokud chcete vyhrat titul,tak se pres to musite prenest.Tak tu porad nebrecte.

Reagovat
smazaný uživatel

ked uz chyba fotka Owena, tak to je uz vazne toto

Reagovat
smazaný uživatel

Mike Riley.... nejhorsi rozhodci v anglicky lize to, co zral Ronaldovi a jinym.... hanba!!!!!!!!

Reagovat
fantomas

To jo, strašně ovlivnuje hru, že mu baští simulace na polovině hřiště. Navíc já viděl jen jedinou a evidentně se upískl, když se pak zřejmě Lampsovi omlouval.

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se :) byl jsem v emocich :D jestli mi jako rozumis :D:D me to v ten mmnt strasne nastvalo :D:D:D tak jeste jednou se omlouvam za moji naprosto nemistnou reakci :)

Reagovat
fantomas

Mě to spíš pobavilo. Ronaldo ze sebe v té chvíli udělal naprostého šaška a líbil se mi ten ironický úšklibek Lampse, když ho pak šel Cristianko poplácat.

Reagovat
smazaný uživatel

:D ja to bral tak, ze Lamps mohl jit do brejku..... tak jsem se vytocil :D kazdopadne jsem nerozumel tomu konci, presne jak rika o kousek nize v teto diskuzi Scolari

Reagovat
smazaný uživatel

Kalou promenil sanci dneska se vsecko asi zblaznilo go chelsea go :D:D btw. Ashley Cole je marnej jak sáně :D

Reagovat
Usty

ty ses marnej... kdyz nevidis kvality a odsuzujes pro nic za nic...

Reagovat
smazaný uživatel

podle myho nazoru proste na levou lajnu potrebujem nekoho jako je Bosingwa.... A. Cole neda za celej zapas jedinej poradnej centr...a to neni jen dneska...

Reagovat
Usty

a kdy jeste "hral spatne" jeho vykony sou vyrovnane a kvalitni... bosingwa je proste jinej typ hrace, a.cole vic brani, proto neni tolik videt... bosingwa mel zasluhu na golu +pridal vypady, a.cole predvedl standard... tak si vyber

Reagovat
smazaný uživatel

chapej, kdyz mas dostatek casu na 4 centry za zapas a z nich nedas ani jeden, tak proste to zamrzi.... ja bych osobne radsi Bridge :D ale jak rikam, je to muj nazor, ale rozhodne nezatracuju nazory ostatnich a jsem schopen diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvůj marnej byl doteď v nové sezóně vyjma dneška náš nejlepší obránce...

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten Riley proboha dělal?Ten musel být pořádně sjetý, jak na konci to ukončil, vždyt to byl jasný faul a ještě by mě zajímalo co tam dělal ten sir, to chtěl hrát bo co?

Reagovat
fantomas

Trubko.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten Riley proboha dělal?Ten musel být pořádně sjetý, jak na konci to ukončil, vždyt to byl jasný faul a ještě by mě zajímalo co tam dělal ten sir, to chtěl hrát bo co?

Reagovat
smazaný uživatel

běž do prd*le, tvoje s*ance stačí číst jednou...

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten Riley proboha dělal?Ten musel být pořádně sjetý, jak na konci to ukončil, vždyt to byl jasný faul a ještě by mě zajímalo co tam dělal ten sir, to chtěl hrát bo co?

Reagovat
Usty

to taky nevim... proc vsici z man byli nasrani kdyz by meli mu libat nohy za ten konec a za celej prubeh... manchester ukazal ze je spatnej... bohuzel se zabetonoval od 50. minuty do 85. a neslo nic delat... hral jen 1-20 pak byl spatnej... mozna 85+ hral solidne ale chelsea mela jasne navrch... manchester je spina no...

Reagovat
smazaný uživatel

nerikal bych, ze Man Utd je spina, kazdej souper si zaslouzi respekt....a i dyz fandim Chelsea, tak podle me Man Utd neni spina... sou to fotbalisti jako ostatni, zatim nehrajou to, co v lonske sezone, ale treba se to zlomi...v coz osobne nedoufam :D:D protoze chci na konci sezony videt velkeho Phila jak se raduje z titulu :)

Reagovat
Tomanatura

Strašně mě baví poslocuhat reakce fanoušků CFC, kteří tomu nerozumí.

To si myslíš, že MU se bude po vstřeleném gólu hrnout dopředu? A kór na SfB? Neblázni, plnili přesně to, co chtěli.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas....

Reagovat
-Kopy-

Ježiši

Reagovat
Devil

Ty tomu fotbalu asi fakt moc nerozumis co??? Jeste neco chytryho nam tu prcni,at je sranda!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak C. Ronaldo sa zase neudrzal a ukazal svoje herecke schopnosti... Inak Chelsea bola lepsia a zasluzila si vyhrat

Reagovat
Devil

Reagovat
Tomanatura

Jo měla víc šancí ze kterých nehrozilo pořádné nebezpečí. Kdyby se hrálo na držení míče tak možná.

Reagovat
smazaný uživatel

..

Reagovat
Tomanatura

Hmmm... Největší strach jsem měl asi při faulu na Saara

Reagovat
smazaný uživatel

Podla teba nehrozi nebezpecie z toho ked ide J.Cole sam na brankara alebo Anelka da skoro do prazdnej branky ?

Reagovat
Tomanatura

Chceš říct když se Anelka netrefí do balonu a Coleho dosprintuje obrana tak, že střílí z úhlu do pokrytého prostoru, že?

Reagovat
Devil

Skoda,jeste chvilku a mohli jsme ten modrej kram vyloupit!

Reagovat
smazaný uživatel

A hráli jsme naprosto hrozně, Joe Cole kazil co se dalo,Čechíno zase samozřejmě vyrážel a ještě na nohy Sunga atd...

Reagovat
Tomanatura

Dostali jsme gol a už jsem se těšil na reakce modrobílých lazarů Nepřekvapili jste

Reagovat
fantomas

Ach jo, to se nám tu sešlo "objektivních" Bluesáků.

Reagovat
Devil

To takovymu dlouholetymu uzivateli na EF, jako si ty, jeste prijde divni!Vzdyd od tech smouliku uz nemuzes cekat nic jinyho!

Reagovat
Devil

divny!

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouholetý uživatel....

Reagovat
fantomas

Víc jak 3 roky sem přispívám, tak zalez.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi tu tak nanejvýš jeden rok, typická naplavenina, která přišla s novým vzhledem.

Reagovat
fantomas

Aha...jako Fantomas ano, jako Tomik10 sem tu býval už před třemi lety. Tak si laskavě nevymýšlej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos musel přispět jednou za rok, protože takový nick jsem tu nikdy nezaregistroval a myslím, že nejsem jediný, fan tomášku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si ho pamatam, prispieval sporadicky, ale nemam pocit, ze by fandil zrovna Arsenalu.

Reagovat
fantomas

Bavil jsem se s tebou často o Barceloně a byl si mi takovým guru. Stačí se podívat - pro spanhele i tebe - na nejdelší historickou diskuzi zde (když ste takový pamětníci jistě víte, o čem je řeč) a tam sem minimálně šestkrát přispěl. Mimochodem Rominho mě tam asi třikrát zval na chat.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale fandov Arsenalu si vtedy nebol, ze jo ?

Reagovat
fantomas

Už tehdy mi byl sympatický a sledoval sem jeho zápasy, co to šlo. Spíš sem nebyl tak omezený na PL, to se vykrystalizovalo až později.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no mně to bylo vždycky jasné.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Devil

Tech Tomiku tu bylo vic!

Reagovat
fantomas

Tomik10 jen jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

HOST*tomik10 29.09.2005 08:22

Skurvený lamy zjebaný hovada, čůráci, kreténi debilové, zabít zmrdy švýcarský. SMRT THUNU

Reagovat
Devil

pekny!

Reagovat
Tomanatura

Slávista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Byl sem malej no. Asi po prohře Sparty...

Reagovat
afc

ty si ten tomik co bol vcera s chesterom v sport bare?

Reagovat
fantomas

Reagovat
afc

tak asi je tych tomikov viac

Reagovat
smazaný uživatel

Man. City opravdu suprovej výkon, škoda že se teď díky Arabovi tolika lidem zhnusili...Nevím, proč se pořád diskutuje o tolika posilách, s tím co mají si zatím v pohodě vystačí. Majitel musí být trpělivý, Hughes odvede svou práci dobře

Reagovat
smazaný uživatel

manchester city tuto sezonu budu silny, maju dobry team

Reagovat
papos182

porad cekam utok toho tottenhamu na big 4

Reagovat
$dolar$

Koho totalne nebavi La Liga at na me reaguje timto smajlem :

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos out!

Reagovat
Tsigi

Třeba se ještě chytnou posily

Reagovat
GEGE

Ronaldo

Reagovat
$dolar$

jj byl naprosto trapnej

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by mohla vydržet tabulka až do konce sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, vado, mě z toho Tottenhamu jebne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez je to pre mna prekvapenim

Reagovat
Kapřík

Je to šílený, co teď předváděj . A konkrétně od nich jsem čekal mnohem, mnohem víc...čichám čichám Ramosovu kritickou chvilku.

Reagovat
fantomas

Nevim, ale podle mě pokus Ramose o to, aby jeho tým předváděl fotbal ala Sevilla, nemohl vyjít. Čekal jsem od něj přínos do ofenzivní hry mužstva, ale rovněž chytrou strategii šitou Spurs na míru. Nedočkal jsem se.

Reagovat
Kapřík

Taky jsem od nich čekal něco jiného...ale jestli dostane čas, tak není vyloučeno že se to rapidně zlepší . Já tam pořád vidím ohromný potenciál, který prostě musí vyjít najevo...snad.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že ho tak rychle nevyrazí. Přecejen by sami sobě nakakali do hnízda a vysypali by si tuny popela na hlavu po odchodu Jola ...

Ale musím říct, že me Ramos zklamal a to jako že naprosto nejvíc jak mohl. Když porovnám výstupy lomeno vstupy, tak mě vyjde hodně malé číslo. Ramos dostal, na koho si ukázal (jen Aršavina ne) a dopadlo to tak, že nejdražší posily hrajou prd a minule dokonce začínaly zápas na lavce (Bentley, Giovani) ...

Reagovat
Kapřík

Přesně tak, zatím ty obrovský náklady rozhodně nepřinášejí ovoce. A například to, jak bude Santos "zářit" v Anglii sem si tipnul už při jeho odchodu z Barcelony...a zatím jsem se teda moc neseknul. Přesně se ukzauje to, že Ramos vzal tu přeměnu až moc z gruntu, protože např. odchod Steeda jsem vážně nepochopil. No snad se z toho trochu vylížou, ale zatím to vypadá na opakování minulé sezóny . A mě to mrzí, ale aspoň že z těch mých dvou ideálních adeptů na nabourání první čtyřky se ta Aston Villa projevuje v dobrém světle.

Reagovat
Xavi

Tottenham Ramos si očividně pomohl, ze Sevilly, kde dobýval Evropu, do Tottenhamu, kde bojuje o záchranu, max střed tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl si polepšit, kdyby to celé nesesral

Reagovat
smazaný uživatel

Nezasral. V hanlivých slovech se vyznám

Reagovat
GEGE

Reagovat
fantomas

A nenapadlo tě, že to je víceméně celé jeho chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele