5. kolo
20.09.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool se Stoke pouze plichtil

Bitva Davida s Goliášem nese překvapivý výsledek. Favorizovaný Liverpool nedokázal napodobit týden starou výhru nad Manchesterem United a se Stoke uhrál pouze bezbrankovou remízu.

Liverpool jako druhý tým Premier League vstupoval do tohoto utkání s jasným cílem vyhrát a už ve druhé minutě se málem ujal vedení. K přímému kopu se postavil kapitán Steven Gerrard a krásnou střelou míč poslal do brány. 28letý středopolař se tak radoval ze své sté branky v kariéře, ta mu ale nebyla uznána pro ofsajd Dirka Kuijta. Zanedlouho se před bránou Reds uvedl nepřesnou ránou Dave Kitson.

Novou šanci pro svůj jubilejní stý gól dostal Gerrard v 11. Minutě. Jeho pokus opět z přímého kopu ale bez větších problémů lapil gólman Sorensen. Liverpool bránící Stoke ve většině času první půle držel pod tlakem, ale moc skutečně gólových šancí si vytvořit nedokázal. Překvapit hostující brankářskou jedničku se v 27. minutě pokoušel Albert Riera, jenže moc se se svou střelou ze dvaceti metrů nepředvedl.

O poznání lépe si za malou chvíli vedl Xabi Alonso, který opět Sorensena nebezpečně protáhl nepříjemnou dělovkou. Liverpool se moc v ofenzívě skutečně nepředvedl. Proti Stoke diváci očekávali, že si hráči v červených dresech zastřílí, jenže ti byli v koncovce skutečně bezzubí a i tlak, který si na Stoke vytvořili, tak přišel vniveč. Potters pouze bránili a věřili, že přijde nějaký ten brejk, ze kterého by mohli udeřit. V prvním poločase se už ale nedočkali.

Každý očekával, že Liverpool na svého soupeře hned od začátku druhé půle vletí, zatlačí Stoke na jejich půlku a ihned se prosadí. Nic takového se ale nestalo. Největší šance přišla v 51. minutě, kdy Arbeloa našel v pokutovém území Keana, jenž pořádně vystrašil Sorensena, který musel proti jeho nevýrazné, ale dobře mířené, střele zasahovat.

V 54. minutě pro změnu hlavičkoval jen těsně vedle po centru ze strany Fernando Torres. Ten měl další tutovku na kopačkách o deset minut později, ale jeden z bránících hráčů jeho pokus dokázal zblokovat na roh a celou šanci zlikvidoval. Liverpool se stále snažil, jak bránu Sorensena ohrozit a povedlo se mu to v 69. minutě. To Gerrard poslal do pokutového území opět nebezpečný míč, který však nikdo nezasáhl a proletěl jen těsně okolo tyčky.

Liverpool to zkoušel i střelami z dálky, ale ani ty úspěch nenesly. Podobně jako rohové kopy, kterých dnes svěřenci trenéra Beníteze zahrávali celkem sedmnáct. V 83. minutě navíc Stoke dostalo možnost ohrozit Reinovu bránu z dobré pozice, ale nic ze svého ojedinělého přímého kopu nevytěžilo. Ani Reds se již neprosadili a podruhé v sezóně si na konto nepřipijí vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad pohodovka.. tip 3:0 (reira, torres, kuyt)

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool by to mel zvladnout 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný favorit ale věřím v auty dillepa 0 1

Reagovat
smazaný uživatel

delapa :)

Reagovat
irik

třeba to nebude ani uhaluzený

Reagovat
smazaný uživatel

Po těch těžkých zápasech s Villou, Man.Utd. a OM, asi nechá Rafa odpočívat některý vytížený hráče. Hlavně motor obrany Carragher si odpočinek zaslouží. Torres a Gerrard budou (teda aspoň doufám) v základu, ať se dostanou do rytmu. Jinak tohle nebude lehký zápas, takže vyhrajem maximálně o 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1, Torres hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke se dostalo do premier league a bude to jen na jednu sezonu. Poprve v tomto rocniku nevstreli branku a prohraje 1:0 po polocase 0:0.

Reagovat
Devil

Tady se asi zazrak dit nebude,skoda!

tip:-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

5:1, Torres hattrick

4-1

Jinak tohle nebude lehký zápas, takže vyhrajem maximálně o 4 goly

snad pohodovka.. tip 3:0 (reira, torres, kuyt)

liverpool by to mel zvladnout 3:0

Stokes Sám jsem remízku tipoval(tipovačka pl.cz )

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda a smůla. Blbej rozhodčí měl uznat gola a jinak mě sklamal taky trochu Torres. Na druhou stranu lepší bod a výhra nad Man Utd než jenom jeden bod

Reagovat
smazaný uživatel

skoda to mely byt 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Dámy a pánové, máme tady další kur..če fotbalu: Stoke City, celej zápas zalezlý a podělaný z toho trošku zaútočit..opravdu skvělej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys s jasně slabším týmem hrál otevřenej zápas s Liverpoolem na Anfieldu?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se hraje i pro lidi, aby se bavili, ale tobě se zřejmě líbíla perfektní 10 člená defenzíva, seš fakt znalec...

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby se mi líbila,tak v čem vidíš problem? Znalec nemůže být milovníkem defenzivní hry?

Ohledně toho,že se hraje pro lidi - nehraje... Fotbal se hraje už pro peníze. Navíc kdyby Liverpool dal gola(respektive mu byl uznán),hra se rozjede a je hezká. Nemůžeš chtít,aby slabší tým otevřel hru,když by to pro něj znamenalo jasnou prohru. To musíš pochopit ty

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice jedna vec, ale vec cislo 2 je, ze pokud bude v PL vic tymu jako Stoke, tak uz to zdaleka nebude nejlepsi, nejsledovanejsi a nejbohatsi liga na svete. Po dnesnim vykonu Stoke nepreju nic jinyho, nez aby se zas hned vratili do Premiership!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Didi didi, ako fanda lfc by som sa týchto rečí o krásnom futbale skor zdržal. Pretože koľkokrát sme to už za posledné roky hlavne v LM hrali totalny beton s cielom zozať úspech? Ktorý sa ešte k tomu aj dostavil? Krása nekrása, ak mančaft nedá gola, nemožno hovoriť moc o kráse, nech hral súper akokoľvek. Mne hra Stoke dokonca imponovala. Ašpirant na titul sa s takýmto niečim doma musí vysporiadať. Inak sa ním len tvári.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza spravodlivá. Žeby rúhanie? Ani omylom. Koľko sme mali jasných šancí? Toto obliehanie ala arsenal bez jediného nápadu neznášam . Útočné duo Torres+Keano total pod svoje možnosti a celkovo zatial hrozné sklamanie. Keano mal na nohe dva góly. Načo sú nám tri body proti mancs, ked nedokážeme dať doma gola novačikovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš brát v potaz,že hra MU vám sedla... Naprosto prázdný prostor ve středu hřiště,volné křídelní prostory,nikdo netvořil hru a nedostával vás pod tlak... Stokes měli zkonsolidovanou obranu a prakticky z bloku nevycházeli... Taky proč,když mají bod s uchazečem o LM. Jsem zvědavej,jak se proti nim bude dařit ostatním favoritům - za týden proti nám a potom x Arsenalu a MU..

Reagovat
smazaný uživatel

takova haluz aby uhrali s nekym z top 4 venku bod se jim uz nestane. Dnes meli velke stesti, palili sme jednu sanci za druhou. Dnes se od nas hold stesti odklonilo(coz se dalo cekat po peknych haluzich ze zacatku sezony).

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou to přijít muselo... Jinak jejich tuhá defenziva může dělat problemy všem,zvlášť nám,když Joe hraje 2. útočníka a jsme bez křídel...

Reagovat
smazaný uživatel

STOKE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele