Anglická Premier League preview - 5. kolo

20.09.2008, 08:32, aktualizováno 21.09.2008, 09:13
Previews
Největší pozornost poutá v Anglii souboj Chelsea s Manchesterem United, ale hrají se i další zajímavé zápasy. Třeba midlandské derby West Bromwich versus Aston Villa. Tottenham hostí Wigan, Hull hraje proti Evertonu a Manchester City přivítá Portsmouth.
Sunderland AFC - Middlesbrough FC  (sobota 13:45)
Sunderland - tým, který v minulém roce utekl hrobníkovi z lopaty a s velikým štěstím se udržel v Premier League, na svém hřišti přivítá Middlesbrough – celek, jež v minulé sezóně nedokázal naplnit očekávání a také se musel zasnažit, aby neokusil přímé boje o záchranu.

V posledním vzájemném měření dokázal Sunderland těsně vyhrát a zajistit si tak důležité body v boji o záchranu. Letošní sezónu započaly oba celky tak, jak se od nich čekalo – Sunderland se se třemi body dělí o šestnácté místo s Newcastlem a Middlesbrough se se ziskem šesti bodů nachází na devátém místě. Zajímavá je statistika mluvící ohledně formy obou celků na domácím hřišti, respektive venku. Sunderland má na domácí půdě velice tristní bilanci – od dubna doma nezískal ani bod. Middlesbrough zase na hřištích soupeřů od dubna získalo pouze jediný bodík.

Manažer domácích Roy Keane má výhodu oproti svému protějšku Southgateovi v rozsáhlosti marodky. Domácím bude chybět pouze jeden jediný hráč, zraněný Jones. Oproti tomu hosté přijeli bez tří zraněných hráčů – Williamse, Shawkyho a Sanliho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Newcastle United  (sobota 16:00)
Spory fanoušků s vedením i špatné výkony. Newcastle na tom v současnosti moc dobře není a další porážka by mu situaci zkomplikovala ještě více. Jenže ani West Ham United, s novým koučem Zolou na lavičce, si neúspěch nepřipouští a touží samozřejmě po další, již třetí, výhře.

Krize Strak pokračuje a na minulém utkání s Hullem se naplno projevila. Většina fanoušků na stadiónu hlasitě protestovala proti majiteli Miku Ashleymu a ani hráči se moc nepředvedli. Nováčkovi totiž nečekaně podlehli 1:2 a celá situace se ještě přiostřila. Během týdne však také milionář Ashley usoudil, že mnohem lepší bude, když se klubu zbaví, a tak veřejně prohlásil, že je Newcastle na prodej.

West Ham United startuje novou éru. I přes dobré výkony skončil v Upton Parku zkušený manažer Alan Curbishley. Kladivářů se nově ujal bývalý skvělý hráč Chelsea Gianfranco Zola a s týmem má velké plány. "Chceme skončit lépe než loni (10. místo)," ohlásil jeden ze svých cílů. Na začátek jej ale čeká velmi těžký úkol. West Ham na Newcastle neumí, na vítězství čeká už skoro sedm let a celkem devět zápasů.

Marodka na straně hostů je skutečně velmi rozsáhlá. Hrát z jakýchkoliv důvodů nemohou Viduka, LuaLua, Smith, Gutierréz, Enrique a Beye. K tomu stále není jisté, zda nastoupí Obafemi Martins a Damien Duff. West Ham je na tom o něco lépe. Bude však postrádat svého kanonýra Deana Ashtona, dále Kierona Dyera, Jonathana Spectora a Dannyho Gabiddona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Stoke City  (sobota 16:00)
Nakopnutý celek Liverpoolu přivítá na svém stadionu nováčky Premier League – tým Stoke. Vzhledem k dosavadním výsledkům obou mužstev se může zdát, že půjde o zápas, kde jsou karty jasně rozdány.

Druhý Liverpool zatím v letošním ročníku nejvyšší anglické soutěže neokusil prohru a své solidní výkony podtrhl v minulém kole, kdy se mu podařilo porazit Manchester United, a v Champions League, kde v prvním zápase vyhrál na hřišti Marseille. Naproti tomu předposlední Stoke nevkročil do Premier League zrovna oslnivě – ve čtyřech dosavadních zápasech dokázal vybojovat pouze tři body, když ve druhém kole těsně a senzačně zároveň porazil Aston Villu. Ani minulé kolo ale nebyli hosté daleko od bodového zisku, když doma prohráli se silným Evertonem v poměru 2:3. Otázkou zůstává, jestli Stoke dokáže zopakovat překvapení z již zmíněného druhého kola a sebere body rozjetému mužstvu Reds.

Oba manažeři mohou být spokojení se stavem svých marodek. Jak Liverpoolu, tak Stoke chybí po jednom hráči. Na straně domácích to je Degen a na straně hostí Davies. Na hřišti se ale neukáže ani potrestaný hráč hostujícího celku – Faye. Kouč Reds si může mnout ruce – do sestavy se po zranění vrátí dvě největší opory – kapitán Steven Gerrard a elitní střelec Fernando Torres.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.25 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Fulham FC  (sobota 16:00)
Blackburn má po nepovedených zápasech z minulých týdnů co napravovat. O reparát se bude pokoušet proti Fulhamu, který je v úplně jiném rozpoložení.

Poslední dvě utkání přinesla celkem osm branek v síti Rovers. Tato hrozivá statistika dokazuje, kde je největší problém svěřenců manažera Ince. Ti mají po čtyřech kolech na kontě jen čtyři body a i když do sezóny dobře vstoupili, nyní se nacházejí až v sestupovém pásmu. I přesto, že poslední tři vzájemné duely s Fulhamem skončily nerozhodně, dlouhodobě je Blackburn úspěšnější.

"Bylo tam mnoho chyb, nyní musíme bránit jako tým," prozrazuje Paul Ince plán, jak opět konečně bodovat. Talentovaný lodivod si navíc uvědomuje, že příští víkend na jeho tým čeká nepříjemný Newcastle. Tentokrát možná bude postrádat klíčového obránce Andre Ooijer, jehož start je nejistý. Hrát určitě nebude Vince Grella, stejně tak jako David Dunn.

Fulham už dlouhou dobu nevstoupil do nového ročníku stejně úspěšně jako letos. Po čtyřech kolech má na kontě šest bodů a je sedmý v tabulce. K tomu všemu ještě zápas s Manchesterem United k dobru. Roy Hodgson tak s týmem dokazuje, že to v letošní sezóně na boj o záchranu zřejmě, na rozdíl od loňska, nebude. Hodně si slibuje od kanonýra Andyho Johnsona, který si v minulém kole připsal premiérový start v novém působišti.

I tentokrát se na hřišti nepotká pouze s dlouhodobě zraněným Diomansym Kamarou, jenž se vrátí až na začátku nového roku. Po zranění se už naopak vrací Leon Andreasen. Roy Hogson tak se složením své základní jedenáctky moc velké problémy mít nebude.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bolton Wanderers - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Kanonýři jsou alespoň na domácích kolbištích na vzestupu, což se pokusí v sobotu potvrdit na hřišti Boltonu Wanderers, který se loni zachraňoval jen taktak a ani letos to s ním zatím nevypadá zrovna růžově.

Jak už je uvedeno výše, v rámci Premier League Arsenal poslední dobou válí. Naposledy dvakrát po sobě zvítězil, a to ne ledajakým způsobem. Nejprve si coby hlavní chod dal na Emirates Stadium Newcastle, jenž přemohl v poměru 3:0, posléze si ještě pochutnal na dezertu v podobě Blackburnu, kterému i na jeho půdě nadělil čtyři "banány". Nicméně suverénní formu z posledních dvou ligových kol v tomto týdnu nedokázali Gunners potvrdit. Ba naopak, jejich výkon na Ukrajině v rámci Ligy mistrů spíše připomněl už téměř zapomenutou blamáž z Craven Cottage. Pro Londýňany zachránil aspoň jeden bod kapitán Gallas až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Horší se zdá být fakt, že jestli anglický gigant Dynamo Kyjev někdy přehrával, tak jen chvílemi v první půli.

Pakliže Arsenal vstupuje do pátého kola s menší tržnou ranou na psychice, Bolton je v problémech až po uši. Jakkoliv vstoupil do nového ročníku Premier League úspěšně, když porazil nováčka ze Stoku, dále už jen ve výkonnosti klesal. Od prvního kola čeká na výhru, přičemž od té doby stihl navíc ostudně vypadnout z Carling Cupu. Příčinou takovýchto nepříjemností Trotters může být nechvalná střelecká potence jejich útočníků. Ti za poslední tři ligová střetnutí vsítili jen jedinou branku, která navíc měla jen minimální význam, když takto Davies upravoval v 82. minutě posledního kola na půdě Fulhamu na 1:2 z pohledu Wanderers. Jestli někdy mají střelci Boltonu stávající smůlu protrhnout, jen těžko se tak stane zrovna v nadcházejícím utkání s Arsenalem. Kanonýři v této sezoně totiž prozatím inkasovali jen jedinkrát, přičemž v minulých třech ligových duelech nelovil Almunia míč ze sítě ani jednou.

Faktem však zůstává, že Trotters umí mnohem slavnějšího soka potrápit. O kousek raději sice zřejmě mají Manchester United, ovšem naposledy, leč se nakonec v poslední minutě smilovali a vstřelili si vlastní gól, byli nedaleko senzace v podobě alespoň jednoho vybojovaného bodu. To však nebylo nic proti tomu, co onomu souboji předcházelo. Ještě dříve totiž hned pětkrát po sobě na severozápadě Anglie Arsenal nebodoval naplno a v posledních třech případech dokonce pokaždé prohrál.

I proto Gary Megson, lodivod Boltonu, navzdory neskonalému respektu k soupeři neskládá předčasně zbraně. "Jsou určité zápasy, kde se od vás nic neočekává, ale z mého úhlu pohledu můžeme něco udělat. Když budeme hrát tak, jak umíme, můžeme přemoci každého," tvrdí sebevědomě 49letý manažer. Tomu v sobotu nebude po ruce Matt Taylor, střelec dvou branek z posledního klání s Gunners, jenž laboruje se zlomeným palcem u nohy, ani suspendovaný Cahill. Naopak návrat vyhlíží Švéd Elmander, stojící do této doby zhruba měsíc z důvodu poranění kolenní šlachy.

Na druhé straně barikády se budou muset obejít bez služeb francouzského tria ve složení Nasri, Silvestre, Diaby. Francouzské kořeny má i další fotbalista Arsenalu mimo hru, mladík Bischoff, jemuž mimo jiné na marodce sekunduje též český internacionál Tomáš Rosický.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.45 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Aston Villa  (neděle 13:00)
Druhý letošní souboj dvou celků pocházejících výhradně z Midlands (střední hrabství Anglie) je mimo jiné na programu Premier League v neděli. Aktéry tohoto derby budou fotbalisté z birminghamské Aston Villy a West Bromwiche, tedy předměstí největšího města tohoto rozsáhlého regionu.

Celkově se obě mužstva potkávají již po stopadesáté třetí, konkrétně se jedná o bitvu, která se odehraje v západní části středozemního teritoria Albionu, a bez zajímavostí také není, že hostům stačí urazit ke svému sokovi pouhých šest kilometrů. Favorit se ostatně jako při každém derby hledá stěží, nicméně čistě papírově je více vepředu asi Aston Villa. Ta má navíc za sebou mimo jiné i skalp svého jiného rivala, Stoke City, když ho na jeho hřišti v nervy drásajícím duelu přemohla 3:2. Krom tohoto triumfu Villans ještě jednou zvítězili, v jednom případě remizovali a jedinkrát okusili hořkost porážky. Taková bilance jim vynesla prozatímní status pátého nejlepšího celku Premier League.

West Bromwich coby nováček mezi anglickou smetánkou ovšem také nezahálí. Sice je až šestnáctý, jenže čtyři body na kontě nejsou tak hrozná vizitka. K tomu by mohla Baggies pomoci výhoda domácího prostředí, která sice v derby nemusí být rozhodujícím faktorem, nicméně naposledy na Hawthorns udolal West Brom Kladiváře 3:2. A to je solidní úspěch. Především tři góly v síti soupeře musely být pro příznivce Throstles příjemným překvapením. Vždyť doposud v lize skórovali jejich miláčci jen jedinkrát, což byla skutečně tristní bilance.

West Bromwich tedy sice v minulém kole zaúřadoval a bodoval naplno, avšak dvakrát po sobě nezvítězil už hodně dlouho. Dohromady 49 zápasů a vyjádřeno časovým údajem od dubna roku 2005. Když už jsme u té historie, připomeňme si, že Aston Villa dosud v rámci Premier League ještě nikdy Baggies nepodlehla. Nutno uvést, že na to, přemoci svého rivala, měli Drozdi hned šest pokusů a čtyřikrát alespoň neodešli poraženi. Další faktum, které fandy West Bromu zamrazí – pokaždé během posledních 23 let se Aston Villa z Hawthorns vracela alespoň s jedním bodem v kapse.

Aston Villa je tím týmem v Premier League, který nejméně často zasahuje do základní jedenáctky. A ani v této sezoně nemá O’Neill příliš důvodů točit sestavou. Ne že by jeho svěřenci hráli nadpozemsky, spíše ho k tomu nenutí zranění klíčových hráčů. Přitom se zdálo, že před nedělním kláním by se vše mohlo změnit. Carew, Young i Davies by však nakonec měli být připraveni. Především posledně jmenovaný borec touží po startu v nedělním střetnutí z jednoho prostého důvodu – dříve oblékal právě barvy West Bromwiche (rovněž by se jednalo o jeho 50. představení v Premier League). "Mé koleno je v pořádku. Mohl jsem hrát už v Bulharsku a chtěl jsem, šéf tu ale viděl ideální příležitost, jak mě nechat odpočinout, když mě pobolívalo koleno," vystihl svůj stav mladý stoper.

Manažer Bromwiche, Tony Mowbray, stále ještě doufá, že bude mít v neděli k dispozici kompletní trio Meite-Zuiverloon-Miller. Všichni tři jsou pro domácí velmi důležití, hlavně branky Millera, jenž laboruje s poraněným kolenem, by mohly scházet. Jinak jsou Baggies kompletní a lodivod Drozdů věří v úspěch. "Všechna derby jsou důležitá pro fanoušky z toho důvodu, že pak mají právo se chlubit výsledkem, a že je to doba, co jsme porazili naposledy Villu. Oni vidí souboj s nováčkem jako další šanci získat tři body, ale nechme se překvapit tím, co se stane. Těšíme se na to," tvrdí někdejší řízný stoper.

Midlandské derby se odehraje na stánku The Hawthorns zrovna po obědě, jelikož pan rozhodčí Mike Dean poprvé foukne do píšťalky již ve 13 hodin CET.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chelsea FC - Manchester United  (neděle 15:00)
Hodně náročný program mají za sebou Rudí ďáblové, a to je teprve to nejhorší čeká. Chelsea, bažící po odplatě finále Champions League, prozatím vévodí tabulce Premier League a evidentně je tak ve výtečném rozpoložení.

Dva slovutní soupeři již během uplynulých sedmi dnů prověřili Manchester a obhájce anglického titulu si nevedl nikterak znamenitě. Nejprve podlehl ve velmi sledovaném derby Liverpoolu 1:2, poté se trápil v Lize mistrů se španělským vicemistrem z Villarrealu a nakonec uhrál jen bezbrankovou remízu. Celkově to letos nebyla ze strany ManU žádná sláva. Mnozí odhadují, že se na neodpovídajících výkonech podepsala absence Cristiana Ronalda, jiní zase dávají Red Devils čas a poukazují na fakt, že ani velkoklub, jenž loni kraloval evropské kopané, není božským souborem.

Naproti tomu Chelsea zatím působí téměř nedotknutelným dojmem. Naposledy Blues nešetřili francouzské Bordeaux, jemuž na cestu domů přibalili hned čtyři "banány", a doposud zůstávají spolu s Liverpoolem jediným neporaženým celkem anglické nejvyšší soutěže. I z dlouhodobého hlediska nejsou Londýňané snadným soustem soupeřů. Posledně vyšli naprázdno uprostřed prosince 2007, kdy na ně vyzráli sousední Kanonýři. Od té doby hořkost porážky nepoznali (činí to celých 25 utkání). Doma jsou modří ještě suverénnější. Ze svého stánku si udělali dokonalou nedobytnou pevnost, kterou úspěšně střeží již více jak čtyři a půl roku. I tuto předlouhou sérii odstartoval Arsenal, když na Stamford Bridge loupili přesně 21. února 2004.

Co se vzájemných soubojů týče, každému se pochopitelně ihned vybaví finálové klání Ligy mistrů, jehož aktéry byli právě fotbalisté Chelsea a Manchesteru. Až po penaltách se tehdy radovali Reds a leckdo tak ani po tomto střetnutí neměl zcela jasnou představu o tom, kdo že je vlastně lepší. Mohl by to rozseknout právě nadcházející zápas, který mimochodem může do historie vstoupit i tím, že po 122 zápasech přinese Rudým ďáblům druhou porážku v řadě. Tím pádem by se zároveň jednalo o jejich doposud nejhorší start do nového ročníku Premier League. Z ryze historického hlediska převažují triumfy ManU, nicméně v minulosti byly často (celkově 40krát) na pořadu dne i nerozhodnuté duely. Bez zajímavosti není, že Manchester je posledním celkem, který dokázal Chelsea porazit o více než jeden gól (23. září 2007). Totéž však můžeme tvrdit i opačně a nebudeme se mýlit (29. dubna 2006).

Mimořádně sledovaný samozřejmě je stav klíčového křídelníka hostí, Portugalce Cristiana Ronalda. "Tohoto kluka jsem zkoušel už ve středu a podstatně přidal zápasu na obrátkách," chválí svůj klenot Sir Alex Ferguson, jenž rovněž uvedl, že na něj hvězdný záložník neustále naléhá, aby ho postavil od první minuty. Další podstatnou zprávou pro všechny zasvěcené je návrat Dimitara Berbatova, nové akvizice Reds, která poslední dny laborovala s poraněným kolenem. Hned dvojího povzbuzení by se tak mohlo v neděli Manchesteru dostat. Na druhou stranu by mu mohl citelně scházet Nemanja Vidič, jenž byl v minulém kole vyloučen. Jeho místo po boku Ferdinanda ve stoperské dvojici zřejmě zaujme jeden z dvojice hráčů Wes Brown-Jonny Evans, na post pravého beka, který měl kdysi rezervované, se dost možná vrátí Gary Neville. Toho (pravděpodobně) čeká letos v Premier League první start. Nadále schází Carrick, a to až do listopadu z důvodu vykloubeného kotníku.

Chelsea má téměř totožné problémy s absencemi jako její příští sok. Chybí jí elitní defenzivní štít, v případě Blues jde o Mickaela Essiena, jehož návrat je zatím v nedohlednu. Do hry se na druhou stranu vrací hvězdný útočník z Pobřeží Slonoviny, Didier Drogba, ten však ještě není způsobilý pro odehrání celého zápasu. Je tak dost možné, že Scolari vsadí na osvědčenou jedenáctku z posledních utkání. Tedy nepostaví ani Ballacka, definitivně finišujícího s rehabilitací a zřejmě schopného odehrát všech 90 minut.

Velkolepá bitva gigantů se uskuteční na Stamford Bridge a svůj výkop má naplánován na poněkud netradiční třetí hodinu odpolední středoevropského času. Na průběh duelu bude dohlížet věhlasný sudí původem z Yorkshiru - Mike Riley.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Cech, Bosingwa, A Cole, Terry, Carvalho, Mikel, Lampard, Deco, J. Cole, Malouda, Anelka
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Van der Sar; Neville, Ferdinand, Brown, Evra; Hargreaves, Fletcher; Ronaldo, Scholes; Rooney; Tevez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic  (neděle 16:00)
Na White Hart Lane změří síly Tottenham s Wiganem – týmy z dolní poloviny tabulky. Domácí jsou po čtyřech kolech na neuvěřitelném posledním místě, protože doposud dokázali vydolovat pouze jeden bod a to paradoxně ve velmi těžkém utkání s Chelsea.

Lze pouze spekulovat, jak velký vliv má na mizerné výsledky Spurs prodej elitního střelce Berbatova do Manchesteru. Nakopnout by domácí mohla pohárová výhra nad nevyzpytatelnou Wislou Kraków. Naproti tomu slušně do Premier League vstoupil tým hostí. Momentálně je se čtyřmi body na dvanáctém místě, což je oproti minulé sezóně, kdy hasil případný sestup na poslední chvíli, určitý posun. Ale obecně lze říci, že na jakékoliv závěry je po čtyřech kolech opravdu příliš brzo.

Oba kouči se musí vyrovnat s absencí některých hráčů ve svých týmech. Domácím bude chybět zraněný Hutton a s největší pravděpodobností i Ghaly a Modrič. Hosté zase přijedou bez Taylora a Edmana, ti jsou také zraněni.

Tottenham zažívá svůj nejhorší ligový start za poslední léta a tak lze s jistou pravděpodobností očekávat jeho až fanatickou snahu naplno bodovat. Pokud domácí předvedou to, na co ve skutečnosti mají a vyhnou se přemotivovanosti, tak lze očekávat výhru domácích.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Everton FC  (neděle 16:00)
Skvěle nastartovaný nováček Premier League, Hull, přivítá na svém trávníku Everton, tým, kterému se v minulé sezóně téměř povedlo narušit hegemonii takzvané "Big four" a skončil na pátém místě.

Vstup do nové sezóny se domácím náramně vyvedl, po čtyřech zápasech mají na svém kontě pěkných sedm bodů, což jim prozatím vyneslo sedmou pozici. Naopak Everton si jistě začátek letošní sezóny představoval jinak, z dvanácti možných bodů doposud získal pouze šest za dvě výhry nad ligovými nováčky, což momentálně stačí pouze na dvanáctou pozici. Ani v Poháru UEFA si Everton nevede příliš dobře – v prvím zápase prvního kola na domácím hřišti pouze remizoval s Lutychem.

Domácí mají výhodu v tom, že mají zraněné pouze dva hráče – Fagana a Boatenga, u kterého je navíc možné, že do tohoto zápasu přece jen zasáhne. Naopak hosté mají marodku poměrně velkou, zraněných je rovnou sedm hráčů – Jacobsen, Saha, Pienaar, Van Der Meyde, Hibbert, Osman a Gosling. U posledních dvou jmenovaných ovšem nelze start v zápase s Hull nelze vyloučit.

Zda dokáže Hull opět bodovat, nebo jestli se Evertonu podaří obrat o body i posledního z nováčkovského tria se dozvíme již brzy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Portsmouth FC  (neděle 16:00)
Premiérový zápas brazilského reprezentanta Robinha v dresu Manchesteru City výsledkově příliš nevyšel. Náladu si bude snažit spravit jeho tým proti Portsmouthu.

Prohra s Chelsea se však za žádnou velkou tragédie považovat nedá, i přesto ale chtěli Citizens prodloužit vítěznou sérii na číslo tři. 24letý Robinho sice hned v prvním zápase zaznamenal branku, ta ale na body nestačila, jelikož londýnský soupeř byl lepší a nastřílel tři. Manchester se tak propadnul až na šesté místo, ale stále se chlubí nejlepší ofenzívou, a to společně právě s Chelsea.

City se ve čtvrtek pořádně zapotilo v zápase Poháru UEFA na horké půdě Omonie Nikósia. Hvězdou střetnutí se stal Brazilec Jo, který se blýsknul dvěma brankami. Talentovaný útočník se o místo nemusí bát zřejmě ani nyní, jelikož kouč Hughes má pořád problémy s útočnou řadou. Mimo hru totiž zůstává stále trojice Božinov, Benjani i Vassell. K tomu nemůže počítat s Martinem Petrovem a moc dobře to nevypadá ani s Michaelem Johnsonem.

Také Portsmouth má za sebou úspěšné vystoupení v Poháru UEFA a výhrou nad Vitoríi SC Guimaraes jen potvrdil skvělou formu z posledních týdnů. Tentokrát je ale čeká hodně těžké střetnutí, jelikož Manchester je favoritem, což si uvědomuje i kouč Redknapp. "Jsou velmi silní. Viděl jsem, co předvedli na Kypru, a jsou hodně schopní," složil poklonu soupeři zkušený lodivod. Největší strach mu nahání především Brazilci v dresu Manchesteru a nová posila Shaun Wright-Phillips.

Pompeys se budou muset obejít bez dlouhodobě zraněného klíčového záložníka Nika Kranjčara, který se na hřiště jen tak nedostane. O moc lépe na tom není ani Ben Sahar a Jerome Thomas. Povzbuzující zprávou je alespoň návrat Bouba Diopa a Younese Kaboula do tréninku. Nastoupit by také mohl Glen Little.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC43109:210
2.Liverpool FC43105:210
3.Arsenal FC43018:19
4.Aston Villa42118:67
5.Hull City42115:87
6.Manchester City42029:76
7.Fulham FC32014:36
8.West Ham United42028:86
9.Middlesbrough FC42026:66
10.Portsmouth FC42025:66
11.Everton FC42027:96
12.Wigan Athletic41127:44
13.Bolton Wanderers41124:44
14.Manchester United31113:34
15.West Bromwich Albion41124:54
16.Newcastle United41123:64
Sunderland AFC41123:64
18.Blackburn Rovers41125:114
19.Stoke City41037:103
20.Tottenham Hotspur40134:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no bude to dobry kolo ale asi trhakem kola manchester uneted vs chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

asi

Reagovat
smazaný uživatel

Už by to chtělo střílet branky, při nadlidském výkonu na chelsea vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Bohuzel musim uznat,ze kdyz MU ukope na Cukotce plichtu ,budu spokojenej.

Nadruhou stranu,uz by mel nekdo Cukotce ukazat jakej je to pocit doma prohrat! A kdo jinej by jim to mel ukazat nez MU!

Reagovat
smazaný uživatel

Těch týmů je dost a MU je poslední,komu bych přál,aby se mu to podařilo

Reagovat
Devil

Prave proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland AFC - Middlesbrough FC 0:1

West Ham United - Newcastle United 1:2

Liverpool FC - Stoke City 2:0

Blackburn Rovers - Fulham FC 1:1

Bolton Wanderers - Arsenal FC 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
smazaný uživatel

ses zbláznil ne?

Reagovat
Tomanatura

Nesouhlasím akorád s tím Newcastle...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime třeba vyjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea - Manchester Utd. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po těch těžkých zápasech s Villou, Man.Utd. a OM, asi nechá Rafa odpočívat některý vytížený hráče. Hlavně motor obrany Carragher si odpočinek zaslouží. Torres a Gerrard budou (teda aspoň doufám) v základu, ať se dostanou do rytmu. Jinak tohle nebude lehký zápas, takže vyhrajem maximálně o 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za tipy ksindle ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty zlutý dresy arsenalu jsou hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

ty im fandis?

Reagovat
smazaný uživatel

nefandím, ale spiíš jde o to, kdo mohl tak hrůzostrašný dresy vůbec navrhnout

Reagovat
smazaný uživatel

ty žlutý dresy, to máš pravdu, jsou děsné

Reagovat
bakasa

Naopak,jsou krásný...

Reagovat
fantomas

Jsou super.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou výborný, nevim co se do toho ten franta z ČT s*re...

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland - Middlesbrough 1:3 (Richardson - Mido,Alves,Johnson)

V derby si myslím uspěje celkem dobře hrající Middlesbrough.

Přeju si: 0

Blackburn - Fulham 1:1 (Santa Cruz - Davies)

Blackburn hraje doma zatím slabě,podle mě Fulham překvapí.

Přeju si: 1

Liverpool - Stoke 2:0 (Keane,Gerrard)

Tohle by měla být jasná záležitost.

Přeju si: 2

West Ham - Newcastle 3:1 (Boa Morte,Di Michele,Cole - Martins)

Newcastle je na tom blbě,WHU pod Zolou doma vyhrajou.

Přeju si: 2

Bolton - Arsenal 1:2 (O´Brien - Van Persie,Fabregas)

Ošidný zápas,Arsenalu to v Boltonu moc nejde,přesto dávám dvojku.

Přeju si: 1

Reagovat
smazaný uživatel

se tak divam, ze jsi optimista

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
Tomanatura

Že dá Keano gol

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím,že s celkem slabým Stokem by se už mohl prosadit,ale přát mu to určitě nebudu.

Reagovat
Tomanatura

Taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

no ja jsem to myslel z tveho podledu, ze u kazdeho zapasu mas jiny tip nez prani....ale to s tim Keanem taky, jestli on nenechal strelky v Londonu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo táákhle sjsi to myslel...no já to beru tak,že dávám tipy spíš rozumem než srdcem a když pak něco výjde tak,jak bych to chtěl,tak je aspoň větší radost.

Jinak si myslím,že s tím Keanen je to jedno. Otřepaná fráze praví: je jedno kdo dá gól,hlavně,že se vyhrává a vám to zatím jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám vychytaný tipy aji se celkem shodujem

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland-Boro-0

WHU-Newcastle-1

Liverpool-Stoke-1

Blackburn-Fulham-2

Bolton-Arsenal-0

Reagovat
smazaný uživatel

No, nejvetsi zapas tohodle kola stejne bude WBA - Aston Villa:)))... Podle me to nebude mit Villa vubec lehky, WBA hraje z tech novacku nejlepsi fotbal, jen zatim meli smulu. Vidim to tak na 2:2 s tim, ze vic strel pujde na Friedela.

i kdyz CFC-MU bude urcite dost zajimave.

Reagovat
Devil

Urcite zajimave a u nas i urcite atraktivnejsi!

Reagovat
smazaný uživatel

ako tak pozeram tak som asi jediny kto mal na tikete sunderland 1 teraz je uz jasne ze som mal prevdu

Reagovat
smazaný uživatel

Když neprohrajeme,budu spokojený.. Zápasy se špičkou jsou vždy ošemetné a i když máme mnohem lepší formu,neznamená to automaticky výhru. 1 bod neberu jako ztrátu,protože Stoke vypomohlo s Liverpoolem

Reagovat
smazaný uživatel

West Bromwich - Aston Villa 2:3 (Morrison,Greening - Young,Agbonlahor,Larson)

Mohlo by padnout dost gólů,vidím to na přestřelku s výhrou AV.

Přeju si: 2

CHELSEA - Man United 2:1 (J.Cole,Drogba - Tevez)

Nic než výhra pro nás neexistuje,musíme si udělat na ně náskok.

Přeju si: 1

Tottenham - Wigan 2:2 (Lennon,Bent - Zaki,Heskey)

Nemyslím si,že těsnou výhrou nad Wislou se Tottenham chytne.

Přeju si: 2

Hull - Everton 2:1 (Gardner,King - Yakubu)

Myslím,že příjde nepříjemný šok v podobě další prohry Evertonu

Přeju si: 2

Man City - Portsmouth 2:1 (Jo,Ireland - Crouch)

City začnou být teď hodně silné a myslím,že o gól vyhrajou.

Přeju si: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jááj jasně že ne Larson ale Laursen..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby ty kopyta z Chelsea otočili. Hrajou takovou tužku, že když se zvednem teď od piva, dáme jim 3 fíky taky.

Reagovat
fantomas

Tak Manchester brání pozorně, disciplinovaně, neni to nic jednoduché. Takhle od piva umí dirigovat každý.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, že Manchester nebrání, ale tvoří hru a útočí...A tady bych viděl problém a nemusím být nutně u piva...

Reagovat
fantomas

Manchester sice útočí, ale zároven nezapomíná bránit. To dělá velkokluby velkoklubama. Viděl si někdy povedenej brejk Chelsea? Jen těžko, a to neni dáno špatnou hrou Chelsea směrem vpřed, ale poctivým vracením hráčů ManU a disciplinovaností obranné linie.

Reagovat
smazaný uživatel

No viděl jsem průměrný zápas se špatným výsledkem pro Chelsea. Včera večer Nice-Le Mans byl opravdový fotbal.

Reagovat
fantomas

Villans - WBA bylo opravdové derby. Takovými "takyderby" si nesmíš kazit chut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele