Anglická Premier League - souhrn 14. kola

22.11.2008, 18:10, aktualizováno 24.11.2008, 22:56
Komentáře a souhrny
Čtrnácté kolo anglické Premier League se stalo pohřebištěm favoritů. Chelsea ani Liverpool nedokázaly doma překonat soustředěné obrany Newcastlu a Fulhamu, hrály tak bez branek jako Aston Villa s Manchesterem United. Arsenal dopadl ještě hůř na hřišti Manchestru City, kde prohrál 0:3. Tottenham zdolal Blackburn, Everton prohrál ve Wiganu...

Liverpool FC - Fulham FC 0:0

22.11.2008 16:00

Góly: -

Reds si na své konto připisují další zbytečnou ztrátu bodů. V domácím zápase s Fulhamem to měla být jasná záležitost, jenže proti londýnskému soupeři se nedokázali prosadit a museli se spokojit pouze s bodem.

Liverpool nastoupil po dlouhé době opět v základní sestavě s kanonýrem Fernandem Torresem a věřil, že Fulham dokáže rozstřílet. První vážnější střela ale patřila hostům. Bullard pálil nepřesně. Na druhé straně nenadělal vážnější starosti Schwarzerovi Keane.

V 26. minutě měl Fulham skutečnou gólovou šanci a jen s velkou smůlou se nedokázal dostat do vedení. V zakončení selhal kanonýr Andy Johnson, jelikož jeho pokus nebyl dostatečně razantní. Podobně si vedl taktéž domácí Keane. Poslední velkou příležitost měli opět Cottagers. Bullard dokázal najít Zamoru, který se snažil brankáře Reinu překvapit, ale ani on neuspěl a skóre se tak stále neměnilo.

V 50. minutě se mohl prosadit Fernando Torres, ale opět narazil na gólmana Schwarzera. Už o dvě minuty později to zkoušel také Dirk Kuijt, scházela však přesnost. Neuvěřitelný zásah předvedl v 69. minutě proti Kuytovi Schwarzer. Trenér Benítez se snažil hru svého týmu oživit a poslal na hřiště útočníky Babela s El-Zharem, ale ani tento krok mu moc nepomohl. Jednu z poslední příležitostí totiž Aurelio spálil nepřesnou střelou. Těsně před koncem byla naopak rána Torrese zblokována. Liverpool zaváhání Chelsea nevyužil a stále zůstává i po tomto kole na druhém místě.

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC 3:0

22.11.2008 16:00

Góly: 45. Stephen Ireland, 46. Robinho, 90. Daniel Sturridge (pen.)

S velkým počtem absentujících hráčů se Arsenal proti Manchesteru City moc nepředvedl a ynovu prohrál, tentokrát 0:3. O góly vítězů se postarali Sturridge, Robinho a Ireland.

Oba celky se letos prezentují atraktivní podívanou s velkým počtem gólů, v prvním poločase se však moc nepředvedly. Brankáři neměli téměř žádnou vážnou práci, v bráně se tak povětšinu času nudili. Až v 27. minutě bylo před bránou Arsenalu značně horko. Nebezpečný přízemní centr poslal do pokutového území záložník Vassell, míč dokázal před bránou tečovat Benjani a Manuel Almunia měl hodně štěstí, že míč letěl těsně vedle tyčky.

První skutečná gólovka Gunners prozměnu přišla až v 34. minutě. Po faulu na van Persieho zahrával z dobré pozice přímý kop Samir Nasri a nadělal gólmanu Hartovi potíže střelou k tyči. Mladý anglický gólman si poradil. Hlavička o chvíli později Benjaniho byla sice ještě nepřesná, v nastaveném čase se však po chybě Clichyho dostal do skvělé možnosti Stephen Ireland a mazácky ji proměnil.

Arsenal vstoupil do dalšího dějství velmi aktivně a již v úvodních minutách se prezentoval dvěma nebezpečnými příležitostmi. Nejprve z úhlu pálil nepřesně záložník Abou Diaby a o pár sekund později nedosáhl na nebezpečný centr z levé strany Nicklas Bendtner. V 51. minutě se prozměnu prezentoval zajímavou střelou z přímého kopu van Persie, ale svůj pokus poslal těsně vedle tyče.

V 55. minutě se ovšem dokázal již podruhé prosadit Manchester. Krásnou přihrávku za obranu dostal Brazilec Robinho a lobem přes brankáře Almuniu rozvášnil domácí fanoušky. Citizens byli ve velké pohodě a obranu Arsenalu několikrát nebezpečně zaměstnali. Hodně jim pomohl také často chybující Gael Clichy. V 66. minutě dokonce Robinho vstřelil svůj druhý gól, ten ale nebyl uznán pro domnělý ofsajd.

Gunners se na žádné velké ohrožení brány Joea Harta nezmohli a na místo toho se mohli radovat, že v 79. minutě neinkasovali. Sám na bránu totiž postupoval Robinho, udělal kličku brankáři Almuniovi, ale Johan Djourou na brankové čáře dokázal míč odvrátit. Manchester si své vedení, které v nastaveném čase gólem z penalty ještě zvýraznil Sturridge, bez větších problémů hlídal až do konce a zaslouženě si na své konto připsal další velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Hull City 2:2

22.11.2008 16:00

Góly: 20. Peter Crouch, 63. Glen Johnson - 54. Michael Turner, 89. Noé Pamarot (vl.)

Hull v poslední době na své skvělé výkony ze začátku ročníku nenavázal, v tomto zápase s Portsmouthem byl ovšem úspěšný. Z jihu Anglie si odvezl vydřenou remízu 2:2, které se dočkal díky vlastnímu gólu Pamarota ze závěru zápasu

Už ve 2. minutě měli Tigers hodně štěstí, že neinkasovali, a to když se povedlo Bouba Diopovi hlavou nastřelit tyčku. Na druhé straně si naopak zanedlouho poradil se střelou Geovanniho gólman James. Podobné štěstí neměl ve 20. minutě jeho kolega v dresu Hullu Boaz Myhill. Mezi úspěšné střelce se totiž hlavou zapsal dlouhán Peter Crouch, který zaslouženě poslal Portsmouth do vedení.

Velmi aktivní byl domácí útočník John Utaka, jenž bzl u většiny šancí Pompeys, jako například šest minut po úvodní brance, kdy našel Crouche, jenž míč sklepl Diopovi, kterému však scházela přesnost. Krátce na to prozměnu James zabránil pohotovým zákrokem inkasovanému gólu při hlavičce Marneyho.

V 54. minutě se radovali hosté. Rohový kop zahrál Marney, Zayatte prodloužil centr na Turnera, který se již dokázal prosadit a vyrovnal. Nerozhodný stav moc dlouho nevydržel, protože už v 60. minutě přidali domácí druhý gól. Nádhernou střelou se prezentoval obránce Glen Johnson, který přesně mířenou ranou do levého horního rohu překonal bezmocného Myhilla.

Portsmouth se snažil své vedení ještě navýšit. Jednu z dobrých příležitostí měl Utaka, scházela mu ovšem přesnost. V závěru zápasu mohli domácí fotbalisté těchto šancí litovat, jelikož v 87. minutě se povedlo Hullu vyrovnat. Po rohovém kopu si míč do brány nešťastně srazil Pamarot a určitě tak značně rozzuřil trenéra Adamse, který se dozajista viděl se třemi body v kapse, ale musí se spokojit pouze s jedním.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Bolton Wanderers 1:3

22.11.2008 16:00

Góly: 78. Emanuel Pogatetz - 8. Grétar Steinsson, 10. Matthew Taylor, 78. Johan Elmander

Middlesbrough se před tímto zápasem pyšnilo skvělou formou a pětizápasou sérii bez prohry. Statistika mu ale moc nepomohla. Bolton si totiž odváží nesmírně důležité vítězství.

Bolton proti Boro už po pouhých deseti minutách vedl o dvě branky. První přesný zásah přišel v 8. minutě, kdy našel centrem z přímého kopu Taylor obránce Steinssona, který dokázal poslal míč do sítě a otevřel tak gólový účet tohoto střetnutí. Už za další dvě minuty si oba aktéři své pozice vyměnili a do kolonky úspěšných střelců se zapsal pro změnu Matt Taylor.

Krátce na to však Middlesbrough málem dokázalo vyrovnat. Střelu Garyho O’Neilla s vypětím všech sil dokázal zlikvidovat kapitán Kevin Nolan. O vstřelení kontaktní gólu se snažil během první půle také Tuncay, ale ani jeho střela v síti bohužel pro domácí fanoušky neskončila. Do kabin tak odcházely oba celky za překvapivého stavu, a to vedení Boltonu 2:0.

Pro domácí fotbalisty mohlo být ještě hůř v 61. minutě. Pokus Muamby se sice s úspěchem nesetkal, i přesto ale se dostal ještě k zakončení Johan Elmander, jenže nemířil přesně. Šanci na zisk bodového úspěchu pro Middlesbrough vykřesal v 77. minutě obránce Emanuel Pogatetz. Přesně mířenou střelou dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Jenže tento stav nevydržel moc dlouho. Už za další minutu zvýšil vedení Boltonu Elmander. I přes tlak soupeře se Wanderers ubránili až do konce a překvapivě na Riverside Stadium zvítězili.

Více informací k zápasu

Stoke City - West Bromwich Albion 1:0

22.11.2008 16:00

Góly: 84. Mamady Sidibé

West Bromwich Albion zůstává i po neúplném 14. kole na posledním místě Premier League. Dlouho se zdálo, že utkání dvou nováčku nenajde vítěze. Ale v 84. se prosadil Sibidé, který rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou Stoke City.

Začátek utkání byl ovlivněn zraněním domácího útočníka Kitsona, který byl po jednom ze soubojů odnesen na nosítkách ze hřiště a musel být vystřídán. Jak se později ukázalo, Kitsona ze hry vyřadilo zraněné koleno.

První vážnější šanci přinesla až dvacátá minuta a dalekonosný pokus Sidibeho, gólman hostů dokázal tento pokus ztlumit se svých rukavicích. V útoku nebezpečnější domácí tým měl další dobrou příležitost o pár chvil později, ale Higginbotham nedokázal dopravit míč do sítě i přesto, že měl dost času si balón ideálně připravit.

West Bromwich se prezentoval za první poločas jedinou vážnější šancí, ale útočník Miller prohrál souboj s početnější obranou domácích. Na konci prvního poločasu se po strkanici s hostujícím Meitem dožadoval odpísknutí pokutového kopu střídající Cresswell, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Druhý poločas začal dobrou příležitostí Stoke City, ale gólman hostů se proti střele Soarese prezentoval dobrým zákrokem. Hosté ohrožovali domácí branku sporadicky, většina jejich útoků končila před pokutovým utkáním Stoke City. Dvacet minut před koncem se do pokutového území probíjel Sidibe, při souboji s obráncem Olssonem upadl, ale ani tentokrát se penalta nepískala. S přibývajícími minutami se hra začala kouskovat a na obou stranách bylo k vidění množství faulů.

O osudu utkání rozhodla 84. minuta. Domácí vyrazili do rozhozené obrany West Bromwiche, Sidibe si naběhl na přesný centr Higginbothama a povedenou střelou zajistil Stoke City velmi cenné tři body. Ze souboje nováčků tak vyšli jako vítězové domácí fotbalisté a v neúplné tabulce se posunuli na třináctou pozici, hosté zůstávají na posledním místě.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 0:0

22.11.2008 16:00

Góly: -

Chladný anglický podvečer přinesl bezbrankovou remízu Chelsea s Newcastlem. Domácí byli po celý zápas aktivnějším mužstvem, ale nedokázali najít recept na soustředěnou obranu hostů. Chelsea ale stále zůstává v čele soutěže, protože pronásledovatelé z Liverpoolu si vylámali zuby na Fulhamu a také pouze bezbrankově remizovali.

První momenty utkání byly ve znamení útoku Newcastlu, ale Duffův centr s přehledem odvrátila obrana domácího týmu. To byla jedna z mála šancí hostů v průběhu celého zápasu. První příležitost Chelsea přišla ve 12. minutě, ale rozběhnutého Bosingwu na hranici šestnáctky zastavil faulem Duff, píšťalka sudího zůstala po dlouhém rozmýšlení němá. O čtyři minuty později Anelkova slabá střela z dvaadvaceti metrů skončila v náručí gólmana Givena. Po dvaceti minutách hry se snažil prosadit Malouda, ale z těžké pozice nedokázal dát míči potřebnou razanci a brankář Newcastlu neměl s tímto pokusem žádný problém. Běžela 30. minuta a největší šanci prvního poločasu měl na hlavě po centru Bosingwy Ashley Cole, ale míč usměrnil o pár centimetrů vedle branky Newcastlu. Závěr první pětačtyřicetiminutovky se změnil v dobývání branky hostů, fotbalisté Newcastlu ale dokázali sérii šancí odvrátit a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

I druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, hrálo se převážně před brankou Newcastlu. Velkým nebezpečím pro hosty byla střela Anelky, kterou s vypětím všech sil zlikvidoval brankář Given. Chelsea byla nejblíže branky v 53. minutě, ale gólovou radost Joe Colea zastavil zvednutý praporek rozhodčího. Po hodině hry zkoušel štěstí z přímého kopu Lampard, ale Given byl opět připraven zasáhnout. Poslední brankovou příležitost zápasu měli na kopačkách opět domácí fotbalisté, ale jejich útok zmařil výborným obranným zákrokem Beye.

Hráči Newcastlu dokázali po celých devadesát minut odolávat nájezdům Chelsea a domů si odvážejí cenný bod za remízu 0:0.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester United 0:0

22.11.2008 18:30

Góly: -

Napínavý souboj, jemuž nevévodila ani jedna ze stran, po zásluze pojal za svůj remízový výsledek. Aston Villa se přesto vtěsnala mezi elitní čtyřku Anglie, když o bod přeskočila Arsenal, Manchester si tímto dílčím úspěchem upevnil třetí příčku.

Zajímavým způsobem reagoval Martin O’Neill na absenci pravého beka Carlose Cuellara, jehož dnes do hry nepustil poraněný stehenní sval. Na pravý kraj obranné řady totiž dosadil spíše záložníka Nigela Reo-Cokera. Neúplná regenerace Johna Carewa zase umožnila nastoupit letní posile Jamesi Milnerovi. Na druhé straně hřiště se vedle sebe v útočné formaci postavili opět Rooney s Tévezem.

Zápas se od počátku odvíjel stylem nahoru-dolů, obě strany se pokoušely tvořit hru. V šesté minutě pak poprvé mírně zahrozila Aston Villa. Na konec standardky kousek za půlící čárou se dostal Laursen, který hlavou za sebe prodlužoval k Agbonlahorovi, jenž akorát špičkou kopačky zvládl posunout balon přímo do náruče van der Sara. Taktovku utkání si nadále oba celky předávaly z ruky do ruky, popřípadě na Villa Parku nastalo bezvládí. Mezitím ve 14. minutě z hranice šestnáctky povedenou střelou protáhl Friedela Ronaldo. Domácí za pár okamžiků kontrovali dalekonosným projektilem Reo-Cokera, který hravě zkrotil brankář ManUtd.

Posléze se hra poněkud uklidnila, stále však nelze ani jeden z týmů označit za zřetelně aktivnější. Ani šancí se příliš nerodilo, za zmínku stojí snad jen pokus Ronalda z přímého kopu, který minul o dobré tři metry pravou tyčku domácí svatyně. Ve 39. minutě zase adresoval Rooney jen o pár milimetrů delší přízemní pas do vápna na laxně stíhaného Parka. V těchto chvílích hře víceméně dominovali hosté a do přestávky ještě jednou zahrozili. Pro další centr ze standardní situace si na zadní tyči doskočil O’Shea, ale minul.

Zkraje druhého dějství si sice začal ihned zjednávat respekt Manchester, byl to však domácí Young, kdo ve 49. minutě málem dalekonosnou ranou nachytal na švestkách van der Sara. Ten nakonec včas stihl doskočit do své pravé šibenice. Naopak tato šance dodala sebevědomí Villans a hráčů oděných do vínových dresů bylo rázem na hřišti plno. Přesto v 63. minutě měl na kopačce první gól zápasu Wayne Rooney. Dostal pěkný lob do veliké blízkosti od branky, míč však bez přípravy ze dvou metrů napálil trestuhodně mimo.

Zbytek duelu byl poněkud rozháraný. Oba celky především pozorně bránily a do gólových příležitostí se zrovna nehnaly. Až v 88. minutě se jako vítr vehnal do šestnáctky soupeře Milner a jeho nebezpečnou přihrávku pod sebe na malé vápno jen s obtížemi vystihl Vidič. ManUtd měl namále. Ani závěrečný tlak hostí, dnes netradičně v bělomodré kombinaci, branku nepřinesl, a tak se obhájce titulu rozešel s Aston Villou smírně.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers 1:0

23.11.2008 14:30

Góly: 9. Roman Pavljučenko

Souboj dvou týmů ze sestupových příček přinesl tři body podle očekávání pro Tottenham. O vítězství rozhodl již na začátku duelu útočník Roman Pavljučenko.

Spurs po dlouhé době nastoupili se dvěma útočníky v základní sestavě a už v první minutě se nastěhovali před bránu bývalého "Kohouta" Paula Robinsona. Jeho svatyni však nijak výrazně neohrozili. V 6. minutě naopak předvedl další chybu domácí Gomes, kterému vypadl míč z rukou po centru Pedersena a před střílejícím Sambou na poslední chvíli odvrátil Čorluka.

V 9. minutě se dopustil velké chyby Blackburn, konkrétně Olsson, kterému ukradnul míč Lennon, dostal se až do pokutového území, kde přihrál na nehlídaného Pavljučenka, jenž bez větších problémů poslal Tottenham do vedení. Tentýž hráč si už o pár minut později málem připsal druhý přesný zásah, jeho hlavičku ale zastavila tyčka.

Velké štěstí měli Spurs v 24. minutě. Po centru z levé strany střílel z vynikající pozice McCarthy, jenže přestřelil. Hra byla v první půli velmi vyrovnaná, ani jeden celek si nedokázal vytvořit nějaký dlouhodobý a drtivý tlak. Situace se hodně změnila ve 39. minutě, kdy zastavil nedovoleně pronikajícího Lennona Olsson a viděl již druhou žlutou kartu. V první půli Tottenham své početní výhody nevyužil, nejblíže byl Jenas a jeho dalekonosný pokus, Robinson jej však vychytal.

Hostující manažer Ince o přestávce na nepříznivě vyvíjející se utkání zareagoval střídáním útočníka McCarthyho, jehož nahradil obránce Danny Simpson. Blackburn nezačal po přestávce vůbec špatně, velmi nebezpečně se jevil především centr Pedersena, který s velkým údivem doputoval až ke gólmanu Gomesovi a značně jej překvapil. Brazilská jednička Tottenhamu si ale poradila.

Od tohoto okamžiku převzali iniciativu zcela jasně Spurs, kteří obranu Blackburnu zaměstnávali svými nebezpečnými útoky. Blízko ke vstřelení druhé branky byl například Huddlestone, jehož dělovka z dobrých třiceti metrů proletěla jen těsně nad břevnem. Velké problémy hostující obraně dělal především rychlonohý záložník Lennon.

Blízko pojištění vedení byl v 70. minutě po standardní situaci stoper Woodgate, ale svou hlavičku poslal nad. Jednu z mála možných šancí na vyrovnání pro změnu měl po dlouhém výkopu Robinsona záložník Pedersen, ale míč nedokázal poslat ani na bránu. Tottenham svého soupeře už k ničemu výraznému nepustil a své vedení si bez problémů uhlídal.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - West Ham United 0:1

23.11.2008 17:00

Góly: 20. Valon Behrami

West Ham se skutečně zvedá. Gianfranco Zola si s hráči konečně sedl a dostavily se i výsledky, rozuměj první výhra po sedmi zápasech. Díky šťastnému zásahu Behramiho totiž dnes Hammers přemohli Keanův Sunderland.

Úvodní minuty se nesly v duchu hesla hlavně neinkasovat. Zatímco Sunderland se snažil zaskočit soupeře spíše vzduchem a po stranách, West Ham se pokoušel hlavně o pozemní kombinace. První zajímavý moment nám však přinesl až počátek 11. minuty, kdy se do centru Reida z rohu šestnáctky položil Cissé a z necelých deseti metrů hlavičkoval nad branku. Kladiváři po následné mrtvé pasáži odpověděli ve 20. minutě daleko lépe. Přímou hrozbu ze standardní situace ještě sice Nosworthy zvládl odvrátit, jenže na hranici šestnáctky se k balonu dostal Behrami, okamžitě po zemi vystřelil a díky nešťastnému Jonesovu přizvednutí se mohl radovat z gólu. Hned poté zahrozily Black Cats po stejné trase jako před deseti minutami, Cissé tentokrát hlavičkoval vedle bližší tyče.

Ve 27. minutě se o daleko nebezpečnější projektil postaral Reid, když z hranice velkého vápna vypustil technickou střelu, která přeletěla bezmocného Greena a dopadla na hořejšek břevna. Za pár okamžiků na druhé straně pálil Cole v záklonu hodně mimo. Ke konci poločasu pak srážela aktivnější Sunderland nepřesná muška. Nejprve to byl Cissé, kdo trefil jen boční síť, posléze Danny Collins již alespoň přinutil soupeřova brankáře k decentnímu zákroku. Zatímco se v nedávných chvílích Black Cats prezentovaly spíše takovými polovičními šancemi, Hammers stačila jediná, zato pořádná. Ve 45. minutě Bellamy utekl poslednímu obránci, oběhl Fulopa a vylákal ho tímto k tyčce, aby následně servíroval balon před odkrytou klec Behramimu. Ten ovšem skákající míč netrefil ideálně a trestuhodně nastřelil břevno. Přesto šli do kabin hosté v lepší náladě než fotbalisté Sunderlandu, které dokonce domácí fandové vyprovodili hromadným pískotem.

Do druhého dějství vstoupili daleko aktivněji domácí. Cissé hned zkraje hlavičkoval opět nepřesně a vůbec v těchto chvílích létal do Greenova teritoria jeden nebezpečný centr za druhým. Na druhé straně se zanedlouho o slovo přihlásil Bowyer hlavičkou na "střechu" Fulopovy svatyně. I v 65. minutě mohli hosté děkovat Cissému, že se na dnešek tak špatně vyspal. Ideální centr Reida se totiž vinou jeho bídného zakončení hlavou znovu minul účinkem. O sedm minut později zase z obrany pronikl Bardsley, přičemž z dálky napřáhl a míč jen těsně minul branku. Tentýž borec neúspěšně pokoušel štěstí z uctivé vzdálenosti i za dalších pět minut.

Závěrečná desetiminutovka, jak se dalo předpokládat, patřila víceméně domácím Černým Kočkám. Jenže v 84. minutě ojedinělou příležitost neproměnil Whitehead, když za sebe prodlužoval prudký centr, ale pozorný Green jeho lišácký pokus zlikvidoval. Od té doby Kladiváři umně rozmělňovali tlak soupeře, který ve finále prakticky neexistoval, a do šancí ho vůbec nepouštěli.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Everton FC 1:0

24.11.2008 21:00

Góly: 51. Henri Camara

Wigan doma porazil Everton a odskočil ze sestupových příček. Toffees na JJB Stadium zklamali a jsou sedmí.

O první ohrožení Howarda se v jedenácté minutě pokusil Palacios, jeho pokus letěl hodně nad. Hosté předvedli o poznání nebezpečnější akci. Ve 14. minutě se do útoku vydali Yakubu se Sahou a po přihrávce nigerijského útočníka byl jeho francouzský kolega sám před Kirklandem, ten však vytáhl parádní zákrok.

O tři minuty později musel Howard na zem po střele, kterou vyslal Figueroa. Ve 21. minutě pak zasahovat nemusel, trestný kop Taylora proletěl jen těsně nad jeho šibenicí. Ve 33. minutě se poprvé připomněl Cahill, po centru Osmana svou hlavičkou rozvlnil jenom horní síť domácí svatyně.

Na druhé straně měl obrovskou příležitost Palacios. Tomu na malé vápno vrátil míč Valencia, Palacios však zaváhal a v ideální pozici hlavou zamířil nad. O něco lépe si poté počínal Heskey, s jeho pokusem si ale poranil Howard. Latics byli v prvním poločase lepším týmem a odměny se málem dočkali v nastaveném čase. Nejprve předvedl nádhernou akci Cattermole, ten se prokličkoval mezi třemi protihráči a svou technickou střelu kroutil k tyči, Howard ale předvedl své umění a vyrazil na roh. Po něm americký brankář předvedl další fantastický zákrok, když vychytal Scharnera.

Domácí manažer Steve Bruce do druhého poločasu poslal na hřiště Camaru a tento tah se mu vyplatil. V 51. minutě dostal dlouhý míč na pravou stranu Valencia, pohrál si s Lescottem a před prázdnou bránu naservíroval Camarovi, na něhož čekal hodně snadný úkol - 1:0.

Everton se potřeboval hnát do útoku, nějaký souvislejší tlak si ale vypracovat nedokázal a hrozil především díky centrům ze stran. Po jednom takovém spadl míč na malé vápno k Yakubuovi, jehož slabá střela si cestu ke Kirklandovi nenašla. O deset minut později zakončoval znovu Yakubu, tentokráte zkusil štěstí z hranice pokutového území a mířil nepřesně.

V 71. minutě si prostor ke střele udělal Valencia a řádně vyprášil rukavice gólmana Howarda. V 74. minutě nezafungovala komunikace v domácím vápně, Bramble se nedohodl s Kirklandem a obrovskou šanci měl Cahill, jeho možná gólový pokus však stihl zablokovat Scharner. Cahill měl ještě jednu šanci, v 92. minutě pálil ze třinácti mětrů, avšak míč poslal nad.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC14103132:433
2.Liverpool FC14103121:833
3.Manchester United1374225:1025
4.Aston Villa1473422:1624
5.Arsenal FC1472525:1823
6.Hull City1464421:2322
7.Everton FC1454519:2219
8.Portsmouth FC1454515:2019
9.Fulham FC1353512:1118
10.Middlesbrough FC1453615:2118
11.Manchester City1452729:2217
12.Bolton Wanderers1452714:1617
13.West Ham United1452717:2217
14.Stoke City1452714:2417
15.Wigan Athletic1444616:1816
16.Tottenham Hotspur1443717:2015
17.Sunderland AFC1443712:2015
18.Newcastle United1435617:2214
19.Blackburn Rovers1434714:2513
20.West Bromwich Albion1432910:2511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (521)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele