14. kolo
24.11.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Everton FC 1:0

Wigan doma porazil Everton a odskočil ze sestupových příček. Toffees na JJB Stadium zklamali a jsou sedmí.

O první ohrožení Howarda se v jedenácté minutě pokusil Palacios, jeho pokus letěl hodně nad. Hosté předvedli o poznání nebezpečnější akci. Ve 14. minutě se do útoku vydali Yakubu se Sahou a po přihrávce nigerijského útočníka byl jeho francouzský kolega sám před Kirklandem, ten však vytáhl parádní zákrok.

O tři minuty později musel Howard na zem po střele, kterou vyslal Figueroa. Ve 21. minutě pak zasahovat nemusel, trestný kop Taylora proletěl jen těsně nad jeho šibenicí. Ve 33. minutě se poprvé připomněl Cahill, po centru Osmana svou hlavičkou rozvlnil jenom horní síť domácí svatyně.

Na druhé straně měl obrovskou příležitost Palacios. Tomu na malé vápno vrátil míč Valencia, Palacios však zaváhal a v ideální pozici hlavou zamířil nad. O něco lépe si poté počínal Heskey, s jeho pokusem si ale poranil Howard. Latics byli v prvním poločase lepším týmem a odměny se málem dočkali v nastaveném čase. Nejprve předvedl nádhernou akci Cattermole, ten se prokličkoval mezi třemi protihráči a svou technickou střelu kroutil k tyči, Howard ale předvedl své umění a vyrazil na roh. Po něm americký brankář předvedl další fantastický zákrok, když vychytal Scharnera.

Domácí manažer Steve Bruce do druhého poločasu poslal na hřiště Camaru a tento tah se mu vyplatil. V 51. minutě dostal dlouhý míč na pravou stranu Valencia, pohrál si s Lescottem a před prázdnou bránu naservíroval Camarovi, na něhož čekal hodně snadný úkol - 1:0.

Everton se potřeboval hnát do útoku, nějaký souvislejší tlak si ale vypracovat nedokázal a hrozil především díky centrům ze stran. Po jednom takovém spadl míč na malé vápno k Yakubuovi, jehož slabá střela si cestu ke Kirklandovi nenašla. O deset minut později zakončoval znovu Yakubu, tentokráte zkusil štěstí z hranice pokutového území a mířil nepřesně.

V 71. minutě si prostor ke střele udělal Valencia a řádně vyprášil rukavice gólmana Howarda. V 74. minutě nezafungovala komunikace v domácím vápně, Bramble se nedohodl s Kirklandem a obrovskou šanci měl Cahill, jeho možná gólový pokus však stihl zablokovat Scharner. Cahill měl ještě jednu šanci, v 92. minutě pálil ze třinácti mětrů, avšak míč poslal nad.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza (0:0)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele