14. kolo
23.11.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham po dlouhé době zvítězil

West Ham se skutečně zvedá. Gianfranco Zola si s hráči konečně sedl a dostavily se i výsledky, rozuměj první výhra po sedmi zápasech. Díky šťastnému zásahu Behramiho totiž dnes Hammers přemohli Keanův Sunderland.

Úvodní minuty se nesly v duchu hesla hlavně neinkasovat. Zatímco Sunderland se snažil zaskočit soupeře spíše vzduchem a po stranách, West Ham se pokoušel hlavně o pozemní kombinace. První zajímavý moment nám však přinesl až počátek 11. minuty, kdy se do centru Reida z rohu šestnáctky položil Cissé a z necelých deseti metrů hlavičkoval nad branku. Kladiváři po následné mrtvé pasáži odpověděli ve 20. minutě daleko lépe. Přímou hrozbu ze standardní situace ještě sice Nosworthy zvládl odvrátit, jenže na hranici šestnáctky se k balonu dostal Behrami, okamžitě po zemi vystřelil a díky nešťastnému Jonesovu přizvednutí se mohl radovat z gólu. Hned poté zahrozily Black Cats po stejné trase jako před deseti minutami, Cissé tentokrát hlavičkoval vedle bližší tyče.

Ve 27. minutě se o daleko nebezpečnější projektil postaral Reid, když z hranice velkého vápna vypustil technickou střelu, která přeletěla bezmocného Greena a dopadla na hořejšek břevna. Za pár okamžiků na druhé straně pálil Cole v záklonu hodně mimo. Ke konci poločasu pak srážela aktivnější Sunderland nepřesná muška. Nejprve to byl Cissé, kdo trefil jen boční síť, posléze Danny Collins již alespoň přinutil soupeřova brankáře k decentnímu zákroku. Zatímco se v nedávných chvílích Black Cats prezentovaly spíše takovými polovičními šancemi, Hammers stačila jediná, zato pořádná. Ve 45. minutě Bellamy utekl poslednímu obránci, oběhl Fulopa a vylákal ho tímto k tyčce, aby následně servíroval balon před odkrytou klec Behramimu. Ten ovšem skákající míč netrefil ideálně a trestuhodně nastřelil břevno. Přesto šli do kabin hosté v lepší náladě než fotbalisté Sunderlandu, které dokonce domácí fandové vyprovodili hromadným pískotem.

Do druhého dějství vstoupili daleko aktivněji domácí. Cissé hned zkraje hlavičkoval opět nepřesně a vůbec v těchto chvílích létal do Greenova teritoria jeden nebezpečný centr za druhým. Na druhé straně se zanedlouho o slovo přihlásil Bowyer hlavičkou na "střechu" Fulopovy svatyně. I v 65. minutě mohli hosté děkovat Cissému, že se na dnešek tak špatně vyspal. Ideální centr Reida se totiž vinou jeho bídného zakončení hlavou znovu minul účinkem. O sedm minut později zase z obrany pronikl Bardsley, přičemž z dálky napřáhl a míč jen těsně minul branku. Tentýž borec neúspěšně pokoušel štěstí z uctivé vzdálenosti i za dalších pět minut.

Závěrečná desetiminutovka, jak se dalo předpokládat, patřila víceméně domácím Černým Kočkám. Jenže v 84. minutě ojedinělou příležitost neproměnil Whitehead, když za sebe prodlužoval prudký centr, ale pozorný Green jeho lišácký pokus zlikvidoval. Od té doby Kladiváři umně rozmělňovali tlak soupeře, který ve finále prakticky neexistoval, a do šancí ho vůbec nepouštěli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady to bude zajímaví, těžký na tipování, nevýrazný výkony obou týmu takže remíza sedí (1:1)?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby mělo utkání mezi černými kočkami a kladiváři skončit stejně jako dvě utkání českých fans obou klubů, které se odehrálo minulou sobotu v Bělé pod Bezdězem, tak by opravdu skončilo remízou. Ale věřím, že SAFC potvrdí zlepšenou formu vítězstvím 2:0, oba góly kdo jiný než Djibril Cissé

Reagovat
smazaný uživatel

Toto musíme vyhrátl, jak se píše, WHU nevyhrál už sedmkrát v řadě, navíc čaroděj z časoprostoru snad už našel optimální útočnou dvojci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele