Anglická Premier League souhrn - 1. kolo

16.08.2008, 15:50, aktualizováno 17.08.2008, 19:00
Komentáře a souhrny
Chelsea potvrdila mistrovské ambice a Portsmouthu nasázela čtyři branky, naopak hned v prvním kole ztratil Manchester United. Blackburn dokázal urvat výhru na hřišti Evertonu, skóre během zápasu otočil také Hull proti Fulhamu. Middlesbrough porazilo Tottenham, stejně jako West Ham Wigan. Aston Villa přestřílela Manchester City, sezonu otevřela výhra Arsenalu nad WBA...

Arsenal FC - West Bromwich Albion 1:0

16.08.2008 13:45

Góly: 4. Samir Nasri

Nový ročník odstartoval zápas Arsenalu, adepta na mistrovský titul, proti nováčkovi West Bromwichi Albion. Žádné překvapení se nekonalo. Domácí fotbalisté dovedli zápas do vítězného konce.

Arsenal nastoupil s velmi mladým týmem, i přesto ale byl od začátku podle předpokladů lepším týmem na trávníku. Navíc necelé čtyři minuty stačily Samiru Nasrimu na to, aby se ve svém novém působišti poprvé prosadil v ligovém utkání. Úspěšně zakončoval za záda bezmocného Carsona po přesné přihrávce od Denilsona. Chuť Gunners útočit ale neopadla ani po vstřeleném gólu. Hlavičku Adebayora následně zasáhl rukou v pokutovém území Robinson, penalta se ale nekopala.

Z dálky to v úvodních minutách zkoušel opět aktivní Nasri i stoper Gallas. Ani jeden se prosadit nedokázal, střely to byly však značně nebezpečné. Hodně štěstí měli hráči WBA i v 19. minutě, kdy tečovaná střela Sagny jen těsně minula branku za překvapeným Carsonem. Starosti po rohovém kopu nadělal hráčům v žlutých dresech také Bendtner.

Hosté se v prvním poločase téměř vůbec nedostávali do vážnějších příležitostí, velkou výjimkou byla 29. minuta, kdy se po dlouhém výkopu Carsona dostal míč až ke kopačkám Do-Heona, jenž protáhl gólmana Almuniu. Vybojoval však jenom roh. Svěřenci kouče Wengera bez problémů kontrolovali průběh hry a útočnou hrou se snažili přidat druhou branku, před přestávkou se jim to už ale nepovedlo.

Vedení mohl pojistit po čtyřech minutách druhé půle Adebayor, z velkého úhlu ale mířil nepřesně. Většině fanoušků na Emirates Stadium pořádně zatrnulo už o minutu později. To si Baggies vytvořili hned dvojšanci. Nejprve musel Almunia zasáhnout při střele Millera, tu ale vyrazil pouze ke kopačkám Brunta. Ten se nijak nerozpakoval a ihned míč napálil na bránu. Arsenal jeho střelu zblokoval až na brankové čáře.

Za okamžik měl tutovku na svých kopačkách i Adebayor, který předběhl zadáky West Bromwiche, ale tváří v tvář proti Carsonovi neuspěl, jelikož svou střelu poslal jen pár centimetrů vedle jeho levé tyče. V 64. minutě se prezentoval dalekonosnou střelou Eboué, ovšem ani on nemířil přesně. Arsenal přidal druhý gól o čtyři minuty, kdy poslal míč do sítě Adebayor, branka ale nebyla uznána pro ofsajd.

Důležitý moment pro českého fanouška přišel v 74. minutě, kdy se na hřiště dostal český útočník Roman Bednář a připsal si tak svůj vůbec první start v Premier League. Gunners stále toužili zvýšit své vedení a výsledkem byli dvě šance Robina van Persieho. Nejprve jeho hlavičku vychytal Carson, následně mířil nepřesně z otočky, i přesto jeho tým už ale dovedl utkání do vítězného konce.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Tottenham Hotspur 2:1

16.08.2008 16:00

Góly: 71. David Wheater, 86. Mido - 90. Robert Huth (vl.)

Očekávaná sezóna začala pro Tottenham hodně špatné. Na hřišti Middlesbrough i přes slušný výkon podlehl 1:2 a v příštím kole bude mít co napravovat.

Kohouti nastoupili bez útočníka Dimitara Berbatova, který zřejmě co nevidět zamíří do Manchesteru United, i přesto ale několikrát bránu Boro vážně ohrozili. Útočnou dvojicí se tak stal Darren Bent s mladíkem Giovanim dos Santosem. První střelu utkání si na konto připsala nová akvizice Tottenhamu David Bentley. Jeho pokus zpoza hranice pokutového území ale mířil mimo území tří tyčí.

Hrdinou následujících dvou akcí se stal útočník Giovani. Nejprve pálil po akci z rohového kopu mimo a zanedlouho připravil palebnou pozici pro Bentleyho. Tomu při zakončení scházela přesnost. V 18. minutě přišla jedna z největší příležitostí prvního poločasu. Tuncay utekl hostující obraně, v pokutovém území přihrál na úplně volného Alvese, který však zcela nepochopitelně bránu přestřelil.

Atraktivní hra pokračovala i nadále a diváci se určitě nenudili. Gól měl na kopačkách po centru ze strany z kopaček Zokory opět Giovani, míč do brány ale poslat nedokázal. V 31. minutě se sice Boro prosadilo, Wheater při zakončení fauloval, a proto se stav neměnil. Alfonso Alves pro změnu zanedlouho branku vysoko přestřelil. I přes velkou aktivitu se ani jeden tým do přestávky už neprosadil.

Úvodní desetiminutovka druhé půle žádnou skutečnou gólovou příležitost, až na dalekonosnou a nepřesnou střelu Bentleyho, nenabídla. Middlesbrough s postupem času přidávalo na otáčkách a čím dál častěji zaměstnávalo obranu hostujících fotbalistů. Ofenzívu Tottenhamu přišel podpořit v 64. minutě Dimitar Berbatov a dost možná to byly jeho poslední minuty v dresu londýnského klubu.

Jenže už zanedlouho jeho tým inkasoval. Downingův roh sice beci Spurs ještě odvrátili, míč se ale dostal zpět k exekutorovi, který jej poslal Alvesovi. Ten sice trefil ještě břevno, David Wheater už ale míč do brány dostal. Tottenham se snažil odpovědět vyrovnáním, ovšem hráči Middlesbrough měli stále více míč na svých kopačkách a nakonec to potvrdili druhý gólem, jehož autorem byl Egypťan Mido. V nastaveném čase výsledek alespoň korigoval nádhernou střelou z přímého kopu, kterou si do brány srazil Huth, Modrič.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Stoke City 3:1

16.08.2008 16:00

Góly: 34. Grétar Steinsson, 41. Kevin Davies, 45. Johan Elmander - 90. Ricardo Fuller

S tak tvrdým vstupem do nové prvoligové sezóny vedení Stoke určitě nepočítalo. Pro start přijatelný Bolton předvedl skvělý výkon a už po poločase vedl o tři branky. V závěru utkání dokázal alespoň snížit na konečných 3:1 Fueller.

Před sezónou se v souvislosti s Boltonem skloňovala především špatná ofenzíva. Po prvním poločase utkání se Stoke ale určitě každý změnil názor. Namotivovaný nováček přijel do Reebok Stadium s touhou vyhrát, jenže už po pár minutách o ní přišel, jelikož Wanderers mu v rozmezí jedenácti minut vstřelil tři branky a bylo po utkání.

Tu první měl na svědomí v 34. minutě obránce Grétar Steinsson. Islandský reprezentant míč napálil v pravém rohu pokutového území a nádhernou volejí trefil levou šibenici Sörensovy brány. Ten ještě netušil, že to je teprve začátek. Nedůrazná obrana Stoke se dopustila velké chyby o sedm minut později. Kevin Davies vyhrál hlavičkový souboj hned se dvěma zadáky a přesně mířenou ranou rozvlnil síť.

Když už si hostující hráči mysleli, že v prvním poločase se jim už nemůže nic stát, přišel pro ně velmi nepříjemný okamžik. Po standardní situace Joye O’Briena se prosadil hlavou hned ve svém prvním zápase Johan Elmander. Stoke tak v prvním poločase dostali tvrdou lekci o životě v Premier League.

Po změně stran už hosté přeci jen trochu hru vyrovnali, i přesto je ale musel několikrát zachraňovat až gólman Sörensen, kterému znepříjemňoval život aktivní a prvním gólem nabuzený Johan Elmander. Bolton byl po celý zápas jasně lepší, Stoke se alespoň nakonec dočkalo čestného úspěchu v podobě vstřelené branky. Po centru Dickinsona hlavou snížil na konečných 3:1 Ricardo Fueller. Wanderers tak může mrzet, že přišli o čisté konto v samotném závěru zápasu.

Více informací k zápasu

West Ham United - Wigan Athletic 2:1

16.08.2008 16:00

Góly: 3. Dean Ashton, 10. Dean Ashton - 47. Amr Zaki

Také Kladiváři si na své bodové konto připisují svůj první bodový zisk. Wigan dokázali zdolat v poměru 2:1.

Latics by na start do nové sezóny určitě rádi rychle zapomněl. Po deseti minutách to bylo už 2:0 a u několika šancí West Hamu při nich navíc stálo hodně štěstí. Už čtvrtá minuta přinesla Kladivářům první přesný zásah. Faubert našel Ashtona, jenž se ihned zbavil bránícího Scharnera a úspěšně zakončil.

Uběhlo dalších šest minut a Chris Kirkland lovil míč ze své sítě už podruhé. Po rohovém kopu se opět prosadil kanonýr Ashton. Wigan byl zralý na ručník. Za necelých patnáct minut navíc předvedla dvojice Behrami a Noble krásnou kombinační akci, míč poslali Carltonu Coleovi a ten i přesto, že byl tísněn, zakončil. Bohužel jen do rukavic hostujícího gólmana. Latics se jen bránili, ve předu toho moc nepředvedli a hlavně proto byl stav po čtyřiceti pěti minutách 2:0 pro domácí.

Hosté ale vstoupili do druhého dějství tím nejlepším způsobem. Už ve 47. minutě totiž dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Dlouhý aut zpracoval Heskey pro debutanta Zakiho a ten se střelecky prosadil. Wigan měl několik možností, jak vyrovnat. V ofenzívě se činil především Wilson Palacios, ale ani on branku nezaznamenal.

V závěru naopak vedení málem pojistil po centru Etheringtona z rohového kopu Davenport, svou hlavičku ovšem poslal nad. A když se v závěru nedokázal podruhé prosadit po De Ridderově akci Amr Zaki, zápas dospěl do vítězného konce pro West Ham.

Více informací k zápasu

Hull City - Fulham FC 2:1

16.08.2008 16:00

Góly: 22. Geovanni, 81. Caleb Folan - 8. Ki-Hyeon Seol

Domácím fotbalistům první zápas v historii Premier League skutečně vyšel. S Fulhamem od úvodních minut prohrávali, nakonec ale stačili v první půli ještě vyrovnat a v té druhé rozhodli o svém vítězství.

Hull nastoupil proti Fulhamu s defenzivním složením 5-4-1, i přesto ale rozhodně jen nebránil. Ve třetí minutě zachránil hosty při hlavičce Geovanniho až úžasný zákrok Marka Schwarzera. Jako první se do střeleckých statistik ale zapsali Cottagers. Po centru Bullarda z pravé strany přesně zakončoval Ki-Hyeon.

Hosté byli také po vstřeleném gólu lepším celkem na hřišti, Gera i Davies své tutovky ovšem nevyužili, a tak přišlo potrestání v podobně vyrovnávacího gólu Tigers. Levačkou se do míče opřel Brazilec Geovanni a krásnou ranou překonal zkušeného Schwarzera. Hra se za stavu 1:1 už uklidnila a bez větších šancí se hrálo až do poločasu.

V 47. minutě mohl přidat druhou branku hostů po přihrávce od Zamory Gera, jenže scházela mu přesnost a míč poslal vedle vzdálenější tyče. Nováček z Hullu se ovšem jenom s bodem nechtěl spokojit a snažil se vývoj utkání svrhnout na svou stranu. Pěknou sólovou akci předvedl Marlon King, míč se následně dostal až k Geovannimu, který měl na kopačkách druhý gól, stoprocentní šanci ale zahodil.

Tigers se však nevzdávali, bojovali až do konce a jejich snaha se jim vyplatila. V 80. minutě vstřelili rozhodující a vítěznou branku. Gardner využil chyby Koncheského, našel Fagana, jenž přihrál Folanovi, který zvýšil na 2:1. Fulham na tento gól v podobně vyrovnání už zareagovat nedokázal, takže i přesto, že vedl, odjíždí poražen.

Více informací k zápasu

Everton FC - Blackburn Rovers 2:3

16.08.2008 16:00

Góly: 45. Mikel Arteta, 64. Yakubu Aiyegbeni - 22. David Dunn, 66. Roque Santa Cruz, 90. André Ooijer

Duel plný zvratů se šťastným koncem pro Blackburn dnes zažili diváci v Goodison Parku. Rovers vstřelili rozhodující gól v 93. minutě a na konto si tak po výhře 3:2 připisují tři body.

Utkání začalo svižně a už ve třetí minutě donutil Rodwell zasáhnout hostujícího gólmana Robinsona na jeho dalekonosný pokus, který však mířil pouze do středu brány. Podobnou mincí na druhé straně odpověděl Gamst Pedersen, více jak rohový kop ale nevybojoval. Blackburn hrál ze začátku aktivně a snažil se využít chyb v domácí defenzívě. Dvakrát hlavičkoval nebezpečně Roque Santa Cruz, ale ani jednou neuspěl, gólman Howard zasahovat nemusel.

V 22. minutě už ale Rovers domácí fotbalisty potrestali. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl David Dunn a krásnou ranou propálil i Howarda. Evertonu se nedařil rychlý přechod do útoku, a proto na svého soupeře nedokázal dlouhou dobu nic vymyslet. Až v 39. minutě se dostával do zakončení Yakubu, na poslední chvíli míč ale odkopnul Nelson. Před přestávkou pálil z přímého kopu Mikel Arteta, bohužel pro fanoušky Toffees nad. Ti se ale nakonec dočkali. Španělský záložník se pár sekund před poločasovým hvizdem prosadil.

Oba týmy začaly po příchodu z kabin aktivně a zvrat v utkání se málem povedl Yakubovi už ve druhé minutě, kdy jen těsně nedoskočil na rychlý centr z levé strany. V 55. minutě upoutal na sebe pozornost Jason Roberts, který zaměstnal Howarda střelou mířenou do středu brány. Americký gólman jí ale nohou bez větších problémů vyrazil.

V 64. minutě dokonal Everton obrat. Hlavou se po krásném centru prosadil Yakubu a opět potvrdil svou pověst kanonýra. Vedení ale vydrželo domácím jen minutu. Dlouhý pas až ze středu hřiště si zpracoval Roque Santa Cruz a s velkou jistotou vyrovnal. Vedení mohl na stranu Blackburnu poslat Roberts, opět ale ztroskotal na Howardovi.

Hrdinou Toffes se mohl stát minutu před koncem normální hrací doby teprve 16letý Baxter, jenž využil zaváhání brankáře Robinsona, ale hlavou nakonec zakončil nad. Nedáš - dostaneš. Toto pravidlo se potvrdilo také dnes. V závěrečných sekundách se prosadil André Ooijer a Blackburn si veze domů vítězství 3:2.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Liverpool FC 0:1

16.08.2008 18:30

Góly: 83. Fernando Torres

Posílený Sunderland vstoupil do sezóny zápasem s Liverpoolem. Proti favorizovanému soupeři sehrál především v prvním poločase velmi vyrovnanou partii, přesto zůstane bez bodu. Jednogólové vítězství hostům zařídil Torres.

To, že Black Cats nebudou proti silnějším Reds jenom bránit, od začátku potvrzovali. V prvním poločase předvedli slušný výkon a svému soupeři byli rovnocenným protivníkem. Moc jim ani nechybělo a už od čtvrté minuty to mohlo být pro ně 1:0. Hyypia se v bránění dopustil velké chyby, okamžitě se přes něj dostal útočník Diouf, z celé akce ale nakonec nic nebylo a Liverpool se ubránil.

Sunderland měl v některých pasážích dokonce navrch a díky tomu si například vypracoval ve 12. minutě další tutovku, opět jí ale nepřetavil ve vedoucí branku. Richardson se sice zbavil Kujita, přihrál nabíhajícímu Dioufovi, jenž poslal do pokutového území nebezpečný centr, zakončující Daryl Murphy ovšem trefil hlavou pouze brankáře Reinu.

Hosté dnes rozhodně nepůsobili jistým dojmem a především v ofenzívě se skutečně trápili. Za celý první poločas si nedokázali vytvořit nějaké nebezpečnější šance, ze kterých by zahrozili. Možnost ohrozit bránu Gordona měl Gerrard po odpískání faulu Chimbondy na Benayouna. Střelou zhruba z dvaadvaceti metrů od brány ale nakonec trefil jen zeď.

Nevýrazný výkon svého týmu se rozhodnul kouč Benítez o přestávce zlepšit střídáním Xabiho Alonsa za mladíka Plessise. Úvodní šance druhého poločasu patřila domácímu Dioufovi. Senegalský útočník dostal přihrávku do pokutového území od Kierana Richardsona a z dobré pozice vypálil pouze nevýrazný pokus, se kterým neměl Reina potíže.

Liverpool ale ihned odpověděl. Benayoun se odhodlal z hranice pokutového území ke střele, ta navíc byla tečovaná útočníkem Keanem, změnila směr a gólman Gordon musel zasáhnout. Míč vyrazil alespoň na roh. Podobně zasahoval také po pár minutách proti střele Gerrarda.

V 72. minutě scházelo Reds skutečně málo. Z Gerrardovy standardní situace nic nebylo, následnou Kujitovu střelu ale gólman Gordon vyrazil pouze před sebe. Šance na vstřelení gólu si okamžitě všimli oba útočníci Keane i Torres, ovšem druhý jmenovaný při zakončení z gólové pozice trefil pouze irského reprezentanta, který se snažil na poslední chvíli uhnout. V tento moment měl Sunderland skutečně hodně štěstí.

Brankáře Gordona v 81. minutě značně vystrašil Xabi Alonso. Jeho střela z vlastní půlky hřiště ale úspěch nenesla. O pár sekund později už však mohl Liverpool slavit. Přesně mířenou ranou k tyči rozvlnil síť Fernando Torresa zajistil sobě a svým spoluhráčům úspěšný start do sezóny.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Portsmouth FC 4:0

17.08.2008 14:30

Góly: 12. Joe Cole, 26. Nicolas Anelka, 45. Frank Lampard (pen.), 89. Deco

Také třetí tým velké čtyřky započal nový ročník vítězně. Chelsea si bez větších problémů poradila s Portsmouthem, což dokazuje výhra 4:0. O tu se přesnými zásahy postarali Anelka, Joe Cole, Lampard a Deco.

Chelsea měla před tímto utkáním problém se sestavením útoku a nakonec poslala do zápasu pouze Nicolas Anelku. Zbylí dva útočníci, Didier Drogba a Andrej Ševčenko, kvůli zranění neusedli ani na lavičku. Francouzského reprezentanta ovšem podporovala v útočném snažení hned pětice záložníků.

Od začátku bylo jasné, kdo je favoritem. Blues se v úvodních minutách zkoušeli prosadit především ze standardních situací a centry ze stran, k úspěchu to ale nevedlo. První vážnější situací se pro gólmana Jamese, který se představil s novým účesem, stala až dělovka Franka Lamparda, s tou si ale poradil.

Podobné štěstí už však neměl v 12. minutě, kdy domácí fotbalisté vstřelili gól. Anelka sklepl míč Ballackovi, ten okamžitě poslal krásnou přihrávku za obranu, kde se míče zmocnil Joe Cole a jako zkušený kanonýr prostřelil Davida Jamese. Po dvaceti minutách hry to byl opět zkušený reprezentační brankář Portsmouthu, který zachránil svůj tým od druhého inkasovaného gólu. V jasné tutovce vychytal Anelku.

Za pár okamžiků už ale Chelsea druhou branku oslavovala. Přetažený centr vrátil před bránu Deco, kde vyhrál hlavičkový souboj Anelka a poslal míč do brány. Vedení mohl v 30. minutě dokonce ještě pojistit, gólmana Jamese si sice obhodil, ale nedokázal už dostihnout míč na hrací ploše.

Londýnský klub musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání, a to když zraněného Ballacka nahradil Florent Malouda. Těsně před přestávkou málem udeřil také Portsmouth, svou příležitost ale neproměnil a přišlo potrestání. Distin zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Frank Lampard.

I přes jasné vedení Chelsea začala po přestávce mnohem aktivněji a výsledkem byly dvě šance prvních dvou střelců. Nejprve pálil po chybě defenzívy Pompeys zpoza hranice pokutového území Anelka, jenže přestřelil a následně se dostal do dobré pozice také Joe Cole, vedl si ovšem podobně jako jeho francouzský spoluhráč.

Portsmouth se absolutně nedostával do hry, nedokázal delší dobu udržet míč a pouze se bránil útokům Chelsea. V 65. minutě si však konečně vypracoval zajímavou příležitost. Po přihrávce od Crouche pálil z nadějné pozice Kranjčar, ale obětavým zákrokem srazil jeho pokus na roh stoper Carvalho. Druhému dějství chyběl především gól. Domácí fotbalisté se sice snažili navýšit své vedení, ale nedařilo se jim v koncovce. Těsně před závěrečným hvizdem se ovšem dočkali. Deco vypálil z úctyhodné dálky, David James se míč snažil vyrazit na roh, ale bohužel jenom změnil jeho směr, a to přímo do vlastní branky. Luizi Felipe Scolarimu se tak premiéra na lavičce Chelsea náramně vydařila.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester City 4:2

17.08.2008 16:00

Góly: 47. John Carew, 69. Gabriel Agbonlahor, 74. Gabriel Agbonlahor, 76. Gabriel Agbonlahor - 64. Elano (pen.), 90. Vedran Ćorluka

Diváci ve Villa Parku viděli gólovou přestřelku. Vítězství 4:2 Aston Ville zařídil ve druhé půli skvělým výkonem Gabriel Agbonlahor, který se blýsknul hattrickem.

Manchester City měl pro tento zápas problémy s postavením útoku, kouč Hughes, pro něhož to byla premiéra, se nakonec rozhodnul dát šanci talentovanému Evansovi. V první půli ale jeho tým bránu Aston Villy mockrát vážně neohrozil, ovšem soupeř si vedl obdobně, a proto diváci zase tolik příležitostí neviděli.

Domácí fotbalisté si za první desetiminutovku vypracovali hned dvě gólové šance. Obě byly jak přes kopírák a o obě se postaral vysoký kanonýr John Carew. Norský reprezentant nejprve hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu, při zakončení mu ale scházela přesnost, takže gólman Hart zasahovat nemusel. V osmé minutě už ovšem měl o poznání více práce. Carew tentokrát po centru z rohového kopu z druhé strany poslal hlavou míč přesně do míst, kde stál právě brankář Citizens.

V 26. minutě Aston Villa opět zaútočila, zakončující kapitán Gareth Barry ale trefil jen boční síť branky. Další šanci, tentokrát na druhé straně, zazdil brazilský playmaker Elano, a proto oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Villans vstoupili do druhého dějství na jedničku. Ashley Young poslal do pokutového území centr, ten se dostal až k Johnu Carewovi, který přesnou hlavičkou konečně rozvlnil síť za Joem Hartem. Manchester však v 64. minutě dokázal ještě vyrovnat. V pokutovém území upadl po jednom souboji Michael Johnson, rozhodčí Dowd se nerozpakoval a odpískal penaltu, kterou proměnil Elano.

Vedení se však po pár minutách opět vrátilo na stranu domácích. Zásluhu na tom měl především mladý Gabriel Agbonlahor, jemuž se podařilo něco skutečně výjimečného – hattrick za pouhých osm minut! První gól přišel v 68. minutě, kdy míč dostal za záda manchesterské jedničky po rohovém kopu. Uběhlo šest minut a 21letý útočník zvýšil už na 3:1. V tuto dobu gólman Hart ještě netušil, že za dvě minuty bude lovit míč ze své sítě už počtvrté. Tentokrát Agbonlahor využil spolupráce s Garethem Barrym a levačkou chladnokrevně zakončil. Manchester nakonec v závěrečných minutách zásluhou Vedrana Čorluky výsledek ještě alespoň korigoval.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 1:1

17.08.2008 17:00

Góly: 24. Darren Fletcher - 22. Obafemi Martins

Starty do nové sezóny Manchesteru moc nejdou. Minulý rok v prvním kole uhrál doma remízu s Readingem, dnes to samé předvedl proti Newcastlu.

Kouč Ferguson do zápasu poslal na místo Argentince Carlose Téveze talentovaného mladíka Fraizera Campbella a určitě této volby nelitoval. Ten totiž hned od začátku nepříjemně zatápěl hostující obraně, jako například už ve druhé minutě, kdy vybojoval pro svůj tým standardní situaci ze zajímavé pozice. Exekutor Ryan Giggse jí ale nevyužil, trefil pouze zeď.

První střelu Newcastlu si připsal na konto o pár sekund později Martins. Hodně nebezpečno bylo před bránou Shaye Givena v 7. minutě. Na prudký centr z levé strany si naskočil Campbell a jen zázračný zákrok irského gólmana zachránil Newcastle od inkasovaného gólu. Ihned z protiútoku zaútočil Jonás Gutierrez, toho ale v pokutovém území odzbrojil na poslední chvíli Vidič.

Ve 14. minutě měl Manchester další šanci, opět ovšem čaroval brankář Given, který nejprve vykryl střelu Rooneyho a následně i dorážku Scholese. Velký šok pro fanoušky na Old Trafford přišel o osm minut později. Na rohový kop si naskočil Obafemi Martins, jeden z nejmenších hráčů na hřišti, a pro něj nezvykle hlavou poslal svůj tým do vedení.

To však Magpies moc dlouho nevydrželo. Za dvě minuty využil Giggsovy přihrávky Darren Fletcher a vyrovnal. United se snažili o obrat ještě v první půli, k žádnému nebezpečnému zakončení se ale nedostali. Nejvážněji vypadala střela Paula Scholese, kterou ještě tečoval Wayne Rooney asi metr od pravé hostující brány.

Očekávaný tlak Manchesteru ihned po přestávce nepřišel. Naopak v 50. minutě se snažil ohrozit bránu domácích Obafemi Martins, jeho přízemní ránu z hranice pokutového území ale gólman Edwin van der Sar bez nějakých větších problémů vychytal. Manchester poprvé zahrozil až v 57. minutě, a to zásluhou Campbella, který se zbavil bránícího N’Zogbii a jeho střelu z dvaceti metrů musel vyrazit na roh až gólman Given.

Nechybělo moc a s United to mohlo být hodně zlé. Bránící hráči si při rohovém kopu opět nepohlídali Martinse a ten všechny domácí fanoušky vystrašil hlavičkou, která mířila jen těsně nad břevno. Na druhé straně zakončoval pro změnu Campbell, Given byl však na svém místě.

V 64. minutě zahrozil na straně Newcastlu velmi aktivní Jónas Gutierrez, který dostal výbornou přihrávku od Martinse, utekl domácí obraně a až v pokutovém území jej zastavil obětavým skluzem Nemanja Vidič. Ten byl hrdinou i další zajímavé situace. Za dalších deset minut si naskočil na centr Rooneyho z rohového kopu a hlavičkou o zem trefil břevno. United v posledních minutách nic zajímavého nevymysleli a musí se spokojit s bodem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC11004:03
2.Aston Villa11004:23
3.Bolton Wanderers11003:13
4.Blackburn Rovers11003:23
5.Middlesbrough FC11002:13
West Ham United11002:13
Hull City11002:13
8.Liverpool FC11001:03
Arsenal FC11001:03
10.Newcastle United10101:11
Manchester United10101:11
12.Everton FC10012:30
13.Fulham FC10011:20
Tottenham Hotspur10011:20
Wigan Athletic10011:20
16.Sunderland AFC10010:10
West Bromwich Albion10010:10
18.Manchester City10012:40
19.Stoke City10011:30
20.Portsmouth FC10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (405)

Přidat komentář
havrys99

ty jo mi vedeme

Reagovat
smazaný uživatel

ne na dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

vediete, ale ako dlho?, zasa milion sanci a z toho jeden gol, taky isty arsenal ako minuly rok

Reagovat
havrys99

já sem zápas teda neviděl, měl sem zápas, ale hlavní jsou tři body a je jedno jak se hraje, většina týmů předvádí taky ukopávací fotbal z výhrou o gól...

Reagovat
smazaný uživatel

ale tymi ako manutd a chelsea etn gol vacsinou aj daju, ja som tym chcel povedat ze u arsenalu to bude ako pred rokom, ze doplatia na nepremienanie sanci, lebo sem tam gol ani nedaju alebo daju len tolko ci menej ako super

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš ty menťo? Arsenal měl v minulé sezoně hned za manchesterem nejvíce nastřílených gólů v PL.. Neproměňování šancí nemělo s nezískání trofejí v minulé sezoně nic společného..

Reagovat
smazaný uživatel

ale malo, lebo ich mohol dat ovela viac, efektivita je zalostna a pokracuje to aj teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hrál dobře, krásné akce, akorát ta efektivita je fakt nízká...

Reagovat
havrys99

njn, proto pořád řikam, že to chce ještě jednoho zabijáka do vápna, ať to tam padá, ale v první řadě to chce toho středopolaře....jak dneska Denilson se Samirem na tom středu???

Reagovat
smazaný uživatel

Denilson připravil první gól, jinak sjem jej ale za celý zápas moc neviděl, průměrný výkon... Nasri hrál lépe, myslím, že bude hodně užitečný.. Zařadil bych jej mezi tři největší hvězdy zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Na smrtící údery je perfektní Eduardo, ale bohužel momentálně góly dávat nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady tenhle vyrok me doslova sere.Vsichni fanousci arsenalu se porad ohani ze chelsea hraje hnusny fotbal a kdyz se neco najde na jejich fotbalistech tak je to jedno hlavne ze maji tri body ani nahodou meli stesti.

Reagovat
smazaný uživatel

peknej zapas, Nasri hral na jednicku

docela me zklamal Eboue, Walcott a Ade.. Brom se rozhodne nema za co stydet, taky hral dost slusne. Akorat to vypada na to samy co minulej rok - milion sanci, ale branka zadna

Reagovat
smazaný uživatel

velmi sa mi dnes pacil samir nasri, je to presne hrac ktoreho styl arsenal potrebuje ale aj arsenal je klub aky on potrebuje

a adebayor by sa mal po dnesnom vykone zamysliet nad svojimi platovymi poziadavkami a vyhlaseniami ze je stejne dobry ako thierry

lebo raz dva z neho bude ade-BYE-or

Reagovat
smazaný uživatel

on teda Bendtner taky nic moc :P

Reagovat
smazaný uživatel

No čekal sem teda větší golovou podívanou,kdyby zase nespálili tolik akcí.....Adebayor teda nevim nevim

Reagovat
-PeCa_08-

škoda, mohla byt remíz.

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Čech pravý záložník

Reagovat
smazaný uživatel

prečo nie?? síce tam do teraz nehrával, ale dnes už sa často využíva ľavák na pravo a naopak inak dnes bol Marek jeden z najhorších...teda aspoň mne sa to tak zdalo

Reagovat
smazaný uživatel

ale on tam v živote nehral a terz hned v premiére v anglickej lige a navyš proti Arsenalu ho tam šupne

ale dnes už sa často využíva ľavák na pravo a naopak --- to je síce pekné ale on neni Robinho nebo Messi ... on vyslovene má len lavačku

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně ho tam zkazí, měl jít do Neapole .

Reagovat
smazaný uživatel

Jj bol to velmi hlúpy prestup už bude len kopáčom

Reagovat
havrys99

...vono je to tam prostě nějak poskládaný ne????To je vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

čo je zle poskládaný?

Reagovat
havrys99

ty sestavy, že je to přeházený a nikdy to neni správně

Reagovat
smazaný uživatel

ale šak ja som to pozeral na Galaxie a fakt hral napravo

Reagovat
havrys99

fakt???Tak to se omlouvam, já ten zápas neviděl, tak se omlouvam

Reagovat
-PeCa_08-

Ashton

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Berbáč prej dneska nehraje .-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já su spokojený.. na to že byl věkový průměr okolo 21 roků.. Nasri mně absolutně pohybem, výbušností a stylem hry připomíná rosu.. Nojo Walcott nepředvedl nic převratného, jak tady mnozí píšou, ale je mu teprve 19 roků, eště je to sopel.. to si každý mosí uvědomit než ho začne kitizovat.. Adebayor se snažil, škoda že mu to tam nepadlo, on většinou vypadá, že se na tom hřišti enom tak poflakuje, ale to je prostě jeho hra.. Inak Kolečko má na hlavě mazanů řepu.. :) Škoda neproměněných šancí, inak ťukec dobrý..

Reagovat
Tomanatura

No po dvou letech v PL už se mohl oťukat...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mohl, ale první rok skoro vůbec nehrál, až minulů sezonu si neco nahrál..

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenost za Gunners, inak Bednář který zvrátil výsledek a získal zasloužené 3 body pro WBA podle jednoho z místních komentátorů to je jako bez komentáře

Reagovat
Devil

Tak Everton zatim nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádne překvapení se nekonalo. Arsenal v pohode zvítezil proti west bromwich albion a to zaslúžene

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas skončil sice prohrou ale předevedená hra nebyla zase tak špatná.....škoda toho ustrašeného začátku....někde se musí projevit přechod mezi tým když hrajete proti colchesteru a potom na plném emirates. ToMo mě překvapil hrou na jednoho utočníka, takový styl prozatím aplikoval asi u 5 procent zápasů a to jen kvůli zranění. Možná kdyby zůstal Phillips tak by se hrálo na dva......Marek Čech v záloze oidehrál skoro všechny zápasy v přípravě po přestupu takže žádné překvapení. Paul Robinson je příliš dobrý aby seděl tak proč by nemohli hrát oba dva Jinak až na prvních 5 min mě překvapila hra Meiteho, o kterém sem měl vážné pochybnosti a stále je mám. Barnett solidní. Kim min rok odehrál jen dva zápasy ale vidím to že ted už zhriště moc na lavičku nebude chodit. no příští zápas to vidím na dva hroty brousek miller a beattie vedle.....roman na lavičku.....s evertonem to budou první body!

Reagovat
smazaný uživatel

EVERTON ICH VYPRAšI

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že ne....radeji sleduj o soutez nize

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíš everton ich přejde takýchto novačkov

Reagovat
afc

nech ziju sliepky a ich utok na big4

Reagovat
smazaný uživatel

slabučcí

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mysleli utok na big10...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to jj, ale to majů co dělat GL Spurs

Reagovat
afc

aspon vlastny gol Hutha mi zachranil tiket,takze dakujem sliepkam za vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

And the Spurs go marching on...

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nehral Hutton?

Reagovat
smazaný uživatel

bo je zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Dos Santos?

Reagovat
smazaný uživatel

snažil se, špatné to nebylo, ale Boro hrálo v hrozném fofru, v 60 minutě mu zatleskal kromě 4 000 Yidos i samotný Berbatov, který ho střídal

Reagovat
smazaný uživatel

Na rovinu si řekněme, že Modrič a dos Santos měli s tempem velký problémy...snad si zvyknou, co nejrychleji.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Boru se stejne moc vyhravat nebude ... ja bych si to nijak nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to neberu...já jen doufám, že Ramos s těmi posilami nešlápl vedle :)...Je to první kolo, na Riverside, kde to není nikdy lehké. Domácí předvedli srdnatý výkon a já jim přeju, aby se jim dál dařilo, protože předvedli fotbal, jaký já mám rád...jen doufám, že se naše výkony zlepší...příští týden Black Cats, pak Čukotka...hmm, nebude to nic lehkého...snad se hráči ponaučí

Reagovat
havrys99

a Didi Zokora hrál stopíka????

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál pravého beka

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Hull celkom prekvapil, čakal som, že ten tím bude niečo ako Derby v minulej sezone. Smutné, že s Hullom neuhral aspon remízu Fulham rovnako aj prekvapujúca je porážka Spurs.

Inak zápas Evertonu s Rovers bol fakt dobrý, napínavý do samotného konca s nádhernými golmi, hlavne v prvom polčase. Inak na prime si vedia "vybrať" koho pozvať do študia, myslím tým Bičovského, mimochodom tréner, ktorý bol vyhodený zo slovenského Ružomberka rovnako ako aj spolukomentátor Palička z Trenčína.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade ceho si sakra mohl porovnavat Hull a Watford?

Reagovat
smazaný uživatel

Teda Hull a Derby, ale to je fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Hovorím, že som si len myslel, že by Hull mohol byť niečo ako Derby. Tiež postúpil Hull z baráže ako Derby pred rokom, aj ked za iných okolností každopádne.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč si myslíš, že všichni postupující z playoff musí být něco jako historicky nejhoší tým...? Tuhle logiku bych fakt chtěl poznat....Jinak takový WHU taky postoupil před třemi lety z playoff a i když je ze syndromu druhé sezony museli vysekat opravdu skvělí právníci, tak to žádné druhé Derby či Sunderland nebylo.....

Reagovat
smazaný uživatel

Everton taková škoda, ale gól Artety parádní ale prohra z 94.minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

Keby ten 16-ročný mladík z Evertonu premenil hlavou tú šancu za stavu 2-2 všetko mohlo byť inak.

Reagovat
havrys99

jak se menuje??

Reagovat
smazaný uživatel

Baxter?

Reagovat
havrys99

přitom sem si to ještě čet, já mam fakt výpadky proudu

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, inak Leeds doma prehral s Oldhamom 0:2 a Soton s Birminghamom 1:2.

Reagovat
Tomanatura

Everton - Blackburn byl vynikající zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas tolik smíchu to není. Boro má letos vynikající tým a měli obrovskou motivaci, protože osm let nevyhráli zahajovací zápas!

Reagovat
Devil

Sunderland zatim moc simpaticky vykon. Jen tak dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool obrana, záloha, útok zatím hrôza

Reagovat
božský John

Vcelku ocekavany vysledky snad krom Spurs..jinak Zakyho je ve Wiganu skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Neni. Nikde nemuze vyniknout vic, nez v tymu bez utocnika. Kez by hral tak, jako za Zemalek...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ide niekomu liverpoolsky.net?

Mne tam vypísalo neco jako Turkish Hackers

Reagovat
M11

ten Torres je neuveritelny kanonyr

Reagovat
smazaný uživatel

Torres je neuveriteľný kanonier, ale Rafa Benítez je poriadna vagína!!! On totálne odšťal 1.polčas svojou zostavou. Plessis nemôže hrať ani v rezerve a on nechá Alonsa na lavičke. A náš sladký Alváro Arbeloa, ten mu musí byť rodina, lebo inak to nechápem, mimochodom jeho utekanie radovasť sa po strelení gólu Torresa a hladkať mu vlasy a líce, na to on je expert!!!,,,,ako môže on hrať za Reds, to naozaj nechápem. Rafa nechá na lavičke Aggera, Šktela a nasadí Hyypiu,,nie že by Sami hral zle (až na pár výnimiek), ale ak ma byť Hyypia v základe celú sezónu,,, tak ďakujem pekne. Kuyt to je ďalší pán na holenie....ak jeho neuveriteľné ťarbavé pobehovanie po krídle Rafa nevidí,,,mal by konečne už vymeniť svoje dioptrie za silnejšie!!! Nebyť Torresa,,,,tak dnes totálna hamba a slabá hra,,,hlavne v 1.polčase totálna blamáž,,,,podobná ako v Lutychu...MY CHCEME BYŤ MAJSTRI??? S RAFOM NIKDY!!! Youll Never Walk Alone!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Keano

Reagovat
smazaný uživatel

slepice spu*s kvalitní výsledek :

Reagovat
smazaný uživatel

chvála bohu že nejde ten liverpoolsky net,,,,lebo by som musel toho imbecila Rafu počas zápasu slovami zavraždiť!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mne jde...

Reagovat
smazaný uživatel

už aj mne

Reagovat
smazaný uživatel

no dnesšek nic moc ale zítra hraje chelsea supr

Reagovat
Devil

Skoda,mohlo to vydrzet. Ale trefil to pekne ......

Reagovat
smazaný uživatel

Dossena vypada jako slusna posila, az se otrka a bude si vic verit dopredu. Dozadu byl temer bezchybny. Keane, to naopak vypada na vyhozene prachy protoze na opravdu velky klub asi nema. Rozdil mezi nim a Torresem byl do oci bijici.

Ale videl jsem jen 2. polocas...

Reagovat
smazaný uživatel

Keano nedostaval dobre lopty casto si musel zabiehat daleko za 16-tku ale cely zapas poctivo makal a parkrat ohrozil branu. Na to ako hral Liverpool ako celok hral este celkom slusne. V prvom polcase Torresa uplne zatienil v druhom uz nie ale Torres bol tiez takmer bezzuby az na ten jeden golovy okamzik

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý polčas vôbec nehodnoť, pretože ten Rafa kompletne nasadením Plessisa zabil. Ten chalan nedal ani jednu jedinú prihrávku dopredu, všetko alibistisky dozadu, a Gerrard musel zanho braniť. Obaja utočníci mohli oddychovať v bufete. Hrať sa začalo až ked sa Steve posunul dopredu. A Keano sa musí zohrať, bolo dosť vidieť že si s Torresom ešte nerozumia. Ostatne ten gol ktoremu spolu zabranili to len dokazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle tech 45 minut, co jsem videl, se mi zdalo, ze Keane je plasan...napriklad jeho nesmyslne behani mezi 4 prihravajicimi si obranci, to nema s presingem nic spolecneho, ci okamzik kdy nabehl torresovi do strely. Sice beha, snazi se, ale pak nema v dulezitych momentech sily. Torres je trebas neviditelny, ale vi co dela a kdyz se dostane k mici, tak byva zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na to ze Keane bol pri lopte rychlejsie lenze zbadal ze si tam nabieha aj Torres tak sa mu snazil ustupit za loptu a vzniklo z toho to ze Torres ho trafil, to by som mu za vinu nedaval mali sa dohodnut bola to chyba oboch. Ako napisal mika je to hlavne tym ze niesu zohrati

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna, nepamatuju si tu situaci tak detailne, abych se o ni mohl hadat ;)

No kazdopadne je to jen prvni zapas, ale stejne si myslim, ze Keane na velkoklub nema a v Liverpoolu se neprosadi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak není zvyklý hrát antifotbal...jak se má prosadit, když za sebou má jen bránící hráče? Možná by měl jen čekat na přihrávky jako Torés

Reagovat
smazaný uživatel

dobremu utocnikovi skutecne staci cekat na prihravku. Dokonale si ji zpracuje, na metru zrychli a strili...nemusi litat bezucelne jako blazen. Pokud lita, tak pak mu proste schazeji sily. Zadny skutecne velky utocnik proste nebude sam napadat 4 hrace jako to delal Keane. Bud v organizovanem bloku kdy se zapojuje cele muzstvo, nebo se stahne dozadu a zahusti stred, nebo naopak pujde dopredu a bude cekat na kontr.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to právě asi není zvyklý...Spurs hrají riskantní fotbal, napadají a nezatahují se jako Liverpool...proto se jeho hra do Liverpoolu nehodí...Liverpool měl koupit nějaký lenocha, který by jen čekal a koukal, jak zbytek týmu brání.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool kúpil najlepšieho hráča konkurenčného týmu, s ktorým zvedie boj o LM. Keď už pre nič iné tak aspon pre toto sa to oplatilo A po jednom zapase vyniest súd ze sa do lfc nehodí? Lebo váš Modrič a Bentley boli dneska úžasní, že? Chce to čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla taková ironie, aby měl Aranea radost, že to byla chyba kupovat Keana :)...Já nejsem rozhodně ten, který by soudil podle jednoho zápasu...Naopak, myslím, že kup Keane je ten typ, který může Liverpool dostat nahoru...Jen potřebuje lepší souhru od spoluhráčů a ten čas....Ale dnes nám chyběl

Reagovat
smazaný uživatel

*myslím, že kup je dobrý a Keane je ten typ

Reagovat
smazaný uživatel

No to už má hlavu aj pätu. K vášmu výkonu, ano chýbal vám, prišlo mi to že ste rozháraní, neviem. A u nás? Samozrejme že Keano sa potrebuje zohrať, ved preboha ani Torres neválal od prveho zapasu za lfc, ani omylom. V prvom rade tam musíme mať dm a nie plessisa, lebo potom bráni Gerrard. Od druhého polčasu ako sa Steve posunul vyššie sa nato už pozerať dalo, a nie že nie! Aj ked to malo od ideálu daleko. A ja dúfam, že ten trojuholník Gerrard-Torres-Kean fungovať bude. A krídla? No viem že ich nemáme, ale čo s tym? Mam denne posielať na vedenie maila nech niečo kupia? Arbeloa horel ako papier, z Dosseny mám lepší pocit, občas aj vyššiel hore, ale v založnej rade krídla neexistujú. Josi sa v jednom kuse tlačil dostredu a Kuyt pri hre 4-4-2 je na krídle utopený. Vie to každý len Benitez asi nie. Čo už.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ovsem casto velkokluby hraji. Maji narocny program a jejich klicovi hraci nemohou v kazdem zapase jezdit po zadku. Spolehaji se na zablesky geniality. Keane to tam bude mit tezke.

Reagovat
Devil

Nemuzes srovnavat Torrese s Keanem.Kazdy je herne uplne jinak vybaven.Me osobne se vic libi hra a nasazeni Keanea.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze zapas rozhodl Torres. A utocnik tu neni od toho aby se libil fanouskum ale aby rozhodoval zapasy. Jinak Keanova bojovnost je samozrejme sympaticka, ale malo ucelna. Z vlastni zkusenosti vim, ze tohle behani byva spise odrazem touhy nez schopnosti...kdyz se mi nedari hra, tak beham jak blazen, ale vysledek byva nulovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa, ak bude torres dávať goly a keano tam jazdiť po prdeli ako to robil v tottenhame, tak budem ako fanda spokojný.Zase z neho nerob druhého Kuyta. Keano má naviac a u spurs to už veľakrát dokázal. Chce to zžiť sa s Gerrardom, ani Torres nedával goly jak na bežiacom páse od prvého zapasu za lfc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejde jen o goly, spis o styl hry, kterym do LFC prilis nezapada. Ale neminim ho zavrhovat po jednom zapase, spis na zaklade nekterych momentu tipuju, ze se neprosadi. Podotykam, ze nejsem fanda ani nepritel LFC, takze je mi to naprosto jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

až dá ten tvůj zbožnovaný Torres v PL přes 100 gólů, tak pak ho můžeš začít srovnávat s Keanem.........tvé vývody jsou opravdu dechberoucí....typický gaučový fanoušek, který si nedávno pořídil Galaxii, tak tady rozumovat o PL...

Reagovat
smazaný uživatel

Galaxii nemam, protoze to jsou vyhozene prachy. A nevim, proc bych nemohl rozumovat o PL, neni to zas tak fantasticka liga, aby ji mohl komentovat jen ten, kdo ma steny svyho bytu oveseny dresy a nesoulozi od te doby, kdy se mu Keane podepsal na penis.

Krom toho jsem nerekl ze Keane je spatny hrac...proste podle mne patri k tem, kteri se do velkoklubu nehodi. Takovych hracu je dost a nesnizuje to jejch kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

a ¨na to jsi všechno přišel po jednom jeho zápase za Liverpooll, Gratuluju....

Reagovat
smazaný uživatel

vychazim i z toho, ze se neprosadil v Interu. Pravda, jina liga, ale tym spise podobny LFC nez Hotspurs...

Jinak ja tipuji, neprosazuji to jako jedinou pravdu. Tipovani je castecne o vareni z vody...ostatne nechces snad nadavat na ruzna preview, kde se mistr ligy tipuje dokonce jeste pred tim, nez se vubec odehral nejaky zapas...?

Reagovat
Devil

Nemuzes soudit podle jednoho zapasu.Keane se rozjizdi a urcite ukaze proc ho Liverpool koupil.Nerikam,ze bude takovej strelec jako treba Torres,ale dam ruku do ohne,ze bude platnej utocnik.A rozhodovat zapasy on umi,urcite si ho pamatujes jak radil v rdresu Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

ktery do oci bijici rozdil myslis? videl jsem cely zapas a ani Torres ani Keane se do sanci nedostavali a Keane se aspon vracel, kdyz se treba Benayoun zapomnel vepredu- jediny rozdil byl gol, ale to uz je neco jineho, ze Torres ma balon ctyrikrat za zapas, popate dostane i trochu prostoru, tak da gol

Reagovat
smazaný uživatel

No bolo to sice na River Side ale aj tak som cakal vyhru skoda... dal som to aj na tiket

Liverpool podla ocakavania uplne jalovy, Rafa moze dakovat obrancom black cats ze aspon jeden jediny krat nechali Torresa chvilu neobsadeneho a nesli hned donho ako zbytok zapasu. Inak taktika a predvedena hra katastrofalna Prial som mackam aspon bod za predvedeny vykon by si ho aj zasluzili

Kanony som nevidel... ale zjavne boli lepsi podla komentarov. Bohuzial

Reagovat
smazaný uživatel

No toto, torres dnes +1 gol, Keano -1 Bruci, čo ste nám to predali? Ale teraz vážne, dúfam že nabuduce bude redakcia pri svojich tipoch a tom neustalom pretlačani spurs dopredu troška obezretnejšia a bude sa viac riadiť faktami ako zbožnými prianiami. Po prvom kole hodnotiť je síce totalna kravina, ale aj tak si to dovolím. Učastníci big4 maju po tri body (zhodou okolností tí, ktorí majú byť nahradení) a tí ktorí planuju "utok" majú po jednej prehre.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu po prvom kole hodnotit je totalna kravina este k tomu ked ten tvoj ubohy Liverpool ukazal futbal daleko pod urovnou Hullu Rafa sa zase zaskvel ako jedinecny manazer

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš lenže tipovanie je oniečom inom, a nech hralo lfc akokoľvek, kto mal dvojku kasíruje. Kapišto?

Reagovat
herbage

Zdá se mi, že má Liverpool čím dál tím slabší kádr, vrchol je toto přestupové léto. Crouch byl určitě velmi platný do závěru zapasu nebo proti defenzivnějším soupeřům. Zcela chybí kvalitné křídla a když už měl kvalitní krajní beky Riiseho s Finnanem, tak je radši odstřelí a koupí Dossenu s Degenem. Arbeloa a Dossena jsou možná vzadu dobří, ale chtělo by to někoho, kdo solidně podpoří útok. Podívejte se dneska na Arsenal, tam Clichy brousí lajnu, vyváží míče, je u všeho podstatného, projde přes celé hřiště a přitom vzadu je celkem slabý. Kuyt na křídle mi přijde utopený, nejvíc mu sedí podhrot. Jestli Rafa nepřivede nějaké konstruktivní křídlo, tak bude mít Liverpool velmi těžkou sezónu.

Reagovat
Devil

Neco na tom bude,ale je jeste brzy neco soudit.

Reagovat
Kapřík

Já jim přeju, ať to mají těžké. Oni dělají s kádrem snad horší věci než Arsenal, to už je do nebe volající .

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé, spurs majú 0 bodov, lfc 3. Ale každý tu rieši ubohý liverpool. A čo ten kandidát na vykopnutie the reds z big4? Tí hrali čo? A ešte aj prehrali. Nechápem to. Jaaaj, vy ste spurs nevideli

Reagovat
smazaný uživatel

Za to Liverpool může být rád, že Torres je takový jaký je.

Reagovat
smazaný uživatel

ehm,ako mohol xabi alonso v 81. minute vystrasit brankara (Brankáře Gordona v 81. minutě značně vystrašil Xabi Alonso.),ked bol na polcase vystredany Plessisom (...střídáním mladíka Plessise za Xabiho Alonsa) ..alebo donho hadzal nieco z lavicky?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to Benayoun, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

kedy teraz myslis?on bol vystriedany alebo on palil?

Reagovat
smazaný uživatel

Že to pálil Benayoun.

Reagovat
smazaný uživatel

Omg, do druheho polčasu nastupil Alonso a celý ho odohral. Zanho šiel pod sprchy Plessis. A bol to Alonso ktorý si v 81vej všimol že golman je vonku z branky a z polovici ihriska vystrelil.

Reagovat
smazaný uživatel

mas to tezke

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, život scousera nie je žiadna idylka, nie sme nejakí obyčajní mancs

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, tak teď jsem do toho zamotal. Já myslel, že se ptal na to, jak se tam potom ti dva mudrci pomotali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Bude tady moznost se podivat nekde na tabulku strerlcu???Ptal jsem se asi pred pul rokem a bylo me receno,ze jo,ale abych jeste pockal.Bude ta moznost na letosni rocnik PL?Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Ta je na jiných webech (premierleague.cz).

Reagovat
Devil

Jj ja vim,ja jen,ze to me tady chybi.

Reagovat
PJ

Nový systém statistik hráčů, ve kterym nebude tabulka střelců a další vymoženosti chybět, je před dokončenim. Možná už do příštího kola by to mohlo být funkční. Tak vydrž

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to jen v Premier League?

Reagovat
smazaný uživatel

Si piš, že ne. Těš se, až se podíváš, kolik toho odehrál tvůj oblíbený Goran Maznov v dresu Tomsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, dík.

Reagovat
Counter

Reagovat
Devil

Vydrzim,diky za informaci!

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Vás, Plessis, to je takové to vysoké kopýtko, nebo se mýlím?

Reagovat
Deywid

no neviem či vysoké, ale kopyto je to poriadne

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to on, 193 cm ... Já ho viděl snad jednou, dvakrát a to mi stačilo

Ne, je mu teprv 20 let, může se zlepšit. Ale připadal mi tam jak Diaby v Arsenalu, zatím na to nemá

Reagovat
Deywid

tak-tak

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim Vás, herbage, fantomas, nebo někdo, co to bylo včera za sestavu? Ten Bendtner, to jsem si říkkal, že dával góly v přípravě, budiž. Ale když jsem neviděl Kola, byl jsem téměř přesvědčenej, že musí bejt zraněnej, a on tam jde až na posledních dvacet minut! A ještě snad na pravou zálohu!! Qué???

Jo, a ta hádka Almunia-Djourou-Gallas

Jinak Nasri super! Adebayor by mohl proměnit aspoň něco...

Reagovat
stiba

tak Bendtner si za přípravu základní sestavu zasloužil(ale zápase nic nepředvedl),

Kolo podle mě nehrál, protože se teprve před pár dny vyléčil z malárie (AW ho určitě nechtěl stavět na celej zápas proti papírově o dost slabšímu soupeři), a to vystřídání na pravou zálohu, bylo podle mě proto aby tam byl někdo zkušenější (W.B.A. začalo mít nějaký šance ke konci, tak aby to Kolo aspoň trochu zklidnil, ale čekal sem že ho dá aspon na defenzivního záložníka).

No a ta hádka byla skrz to, že Gallas chtěl zahrát offside systém a Djorou se zapoměl vzadu, i když to podle mě byla chyba Gallase,protože zahrávat offside systém uvnitř vápna je dost riskatní a nakonec díky tomu, že se Djorou zapoměl, ještě stihl vykopnout míč z brankové čáry)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všiml jsem si, proč vznikla, jen mi připadalo, že jsou nějaký až moc horkokrevný kluci...

Jo, z toho Ebouého uprostřed zálohy jsem byl taky nějakej divnej... No nic, hlavně že jsou ti body.

Reagovat
stiba

Tak Gallas se nebojí na nikoho zakřičet(někdy je to potřeba, ale ted to podle mě zbytečně přehnal), jinak Eboue na středu zahrál slušně, ale škoda jen, že neumí střílet, měl tam tři nebo čtyři střely kousek od vápna a nikdo ho neatakuje a on se trefí x metrů od brány, to mi přišlo hodně ubohý (ale nedívat se ty střely tak zahrál dobře)

Reagovat
smazaný uživatel

Abych řekl pravdu na Liverpool jsem se nemohl ani dívat,prostě hrůza ....Nechápu proč hrál Plesis(jen postával uprostřed hřiště,ani neútočil ani nebránil)...a ještě jsem se chtel zeptat na toho Nabila El Zhara...odkud přišel?

Reagovat
Kapřík

Aneb Liverpool, jak ho známe - jediným sympatickým na něm jsou fanoušci (no tak dobře, ještě asi čtyři hráči ). Jinak, Marokofrancouzský šutér Nabil El Zhar přišel v sezóně 06/07 ze AS Saint-Etienne B, kam zas rok předtím přišel z Olympique Nimes .

Reagovat
smazaný uživatel

To má Liveerpool dobré že kupuje hráče z B týmů....z toho Plesise jsem zuřil ,nevíš proč nehrál od začátku Xabi?

Reagovat
smazaný uživatel

Fanda mancs a zúri nad neschopnostou záložníka lfc? Ak by ste také poleno mali vy v kádri tak ja sa popukám od smiechu, ale zúriť??? Inak dojíma ma vaša starostlivosť o lfc, žeby mal aaron nakoniec pravdu, že im praje mnoho ludí?

Ad Plessis: Ktovie prečo nehral Alonso od žačiatku, ale nezabúdajte že je ešte stále prestupové obdobie, a Xabi isté miesto nemá. Je to niečo ako Berbs u spurs, tiež nehral od začiatku. Prečo tomu tak bolo si môžme len vymýšlať.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezuřím z toho,že se vám příliš nedařilo naopak jsem doufal ze Sunderland uhraje alespon ten bod, ale z toho jak může být někdo v klubu jako je Pool takové poleno.

Reagovat
Kapřík

Já zas zuřím, jak může takový echt-tradiční anglický klub vykopnout vlastního téměř odchovance Guthrieho a střed zálohy svěřit takovému...ehm, nechci být sprostý. Alespoň že toho Hobbse zase "výhodně neprodali", ale jen poslali do Leicestru na hostovačku...ačkoli, když je tam Rafa, tak je to jen otázka času . Jsem zvědavej-jestli to takhle půjde dál-kým budou chtít nahradit ikony Crraghera (již brzo) a Gerrarda(o něco později)? Tímhle stylem si vlastní nevychovají...

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas může hrát taky ve středu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ale ten je na OH.

Reagovat
Kapřík

Ano, umí tam...dalo se za něj tuším 10 mil. euro a opět se hodil bobek na šanci odchovancům nebo alespoň koupi někoho tuzemského .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako to robí celá big4. Nie len lfc, to zase nekrivdi. Ale vo všeobecnosti máš právdu, navrhni nejaké protiopatrenie a budem prvý za. Lenže čítal si nejaké komenty napríklad pod článkom 6+5? Pre majitelov je to nepriechodné a 8 z 10tich fandov ti povie že chce radšej francúzsky arsenal ako 6+5.

Reagovat
Kapřík

NO, Manchaster se v tomhle přeci jen chová líp a snaží se - teď třeba šance Evansovi a Campbellovi. K pravidlu 6+5 nemám vyhraněný názor - rozhodně je to hezká myšlenka, ale jestli se nespojí s omezením naturalizace cizích hráčů tak to nemá ani smysl. Navíc teď si aspoň můžu vážit klubů, které s angličany pracují(Tottenham, West Ham, Aston Villa, ManU). I Chelsea teď vyhlašuje šanci odchovancům, Arsenal radši ani nekomentuju...ačkoli dal alespoň malou šanci Wilshierovi, jen Live to dělá ještě horší, vždyť ani toho Barryho nekoupili kvůli ceně(hlavně že bylo na Torrese) a radši zadělali kádr a místo pro odchovance nějakýma naplaveninama z celýho světa ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho Plessise nevidím ani na soupisce ...A nebo mohl hrát ještě Mascherano .....V Liverpoolu je ale jinak hodně jmen které moc neznám(Insua,Cooper,Poloskei,Saric...)navíc nechápu proč máte 4golmany,ale jinak máte kádr široký až na křidla

Reagovat
smazaný uživatel

ty křídla beru zpět,až ted mi došlo že tam hraje i Kuyt s Babelem

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, chlape, nechaj nás žiť. Masche ako aj Lucas sú na OH. Alonso nebol 100% fit, tak tam Rafa dal to kopyto. Nemal moc na výber a aj tak si vybral zle :(.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promin,jen jsem chtel aby mi to někdo objasnil ...vůbec se neorientuju kdo je na OH

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, o nič nejde. Je to len taká zaujímavosť, ja som si tiež nepripuštal, ze nam olympionici budu chybať, ale pravdou je, že vdaka OH sa tam dostal Plessis a vyhorel.

Reagovat
smazaný uživatel

podle Beniteze:"Xabi mal problémy s chodidlom a my sme ho chceli šetriť. Napokon som ho ale musel nasadiť, keďže Plessis mal problémy s poranenou dolnou časťou chrbta. Vedeli sme, že Xabi je fit tak na 80%, ale aj napriek tomu hral dobre. Je stále našim hráčom a momentálne hrá kvalitne. Ak bude pokračovať v tom, čo predvádza teraz, budeme s ním naozaj spokojní,"

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak proto ze Plessis vůbec nehýbal...

Reagovat
smazaný uživatel

njn.. vzdycky kdyz mel balon, tak ho kopnul dozadu nebo prihral na max. 3 metry Gerrardovi

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nějak ho neznám,minulou sezonu jsem ho viděl akorát proti Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak nádherná bojovnost Blackburnu...kdo je to Bentley?

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, tedy promiň, že ti to tak musím napsat, ale to je dotaz, který bych se asi styděl položit i já a to se považuji za fotbalového nedouka prvního řádu. David Bentley mi totiž připadá jako nejskloňovanější jméno anglického hráče v PL posledních měsíců.

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Bentley

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to teď rozštípl

Reagovat
smazaný uživatel

no, on si hlavně neuvědomil na jakou stránku vlezl a nerozumí řeči našeho fotbalového kmene, takže tu pak působí jako navoněná blondýnka v lidové pivnici

Reagovat
smazaný uživatel

Já chtěl naznačit,že ho ani nepotřebovali.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ups! Tak to sorry. Chyba někde mezi mojí klávesnicí a židlí. 1:0 pro tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku,my se tady tak bavíme normálně jak už naznačil bruce .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Adebayor

Reagovat
havrys99

ty

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool...Musíme se zlepšit proti Sunderlandu byl jedine pozitivní moment gol Fernanda.

Reagovat
smazaný uživatel

To malo byt to tempo, ktoremu nebude Deco stacit ? S prstom v zadku a bez poriadneho sprintu jeden z najlepsich na ihrisku, ak nie vobec najlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím do systému Chelsea zapadá výtečně. V přípravě i dnes nejlepší záložník.

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligentní hráči nemusí běhat v kuse jak oslové.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Staci davat loptu rychlo od nohy(co je typicke pre La Ligu a menej typicke pre tradicnych hracov Premier League) a do ziadneho suboju sa nedostanes. Sice rychlo od nohy castokrat znamena "do sirky"(preto i lopta v Spanielsku nechodi tak rychlo zo strany na stranu), ale lepsie nez stracat a potom oslavovat "bojovnost".

Reagovat
smazaný uživatel

To je paráda...tak si to povídejte u PD, kupte si brambůrka a můžete básnit ;)...a pokud se vám EPL nelíbí, tak to nesledujte...aspoň nebudete mít pořád ty vaše deprese, že je EPL nejsledovanější liga

Reagovat
smazaný uživatel

Argumenty k veci si nedal a to o niecom svedci.

Reagovat
smazaný uživatel

Romino, nekecej prosimtě blbosti...snad si dost inteligentní ;)

Reagovat
smazaný uživatel

To uz bolo k veci, fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Já PL nesleduju. Každopádně ty si kup studený obklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak tam v úvodu pěkně prasil

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se nějak zavděčit anglickým fandům. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdavat vie, to pozname.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nezvykle nedostal kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Deeeecoooo, Deeeeecoooo, Deeeeecoooo....

Reagovat
smazaný uživatel

Deco se s tím nemaže.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá Chelsea 4:0

Reagovat
Liquid

Krása Chelsea, jen tak dál, takto hraje jen tým co si zasloží titul!!!! A Joe Cole rozhodně neprodávat, byly to snad jen novinářské kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco...nádhernej fík

Reagovat
smazaný uživatel

Reid hral na pravo v zalohe v Blackburne ?

Reagovat
smazaný uživatel

kto z obrancov hral v zalohe Pompeys ? Deco hral na kridle ?

Reagovat
smazaný uživatel

Brawoooo !!!! chelsea nadhera !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea

Tot10ham

Galaxie bez zvuku

Reagovat
smazaný uživatel

Bože můj, tohle mi nadzvedlo ještě víc můj už tak podrážděný žaludek ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, takže čekám, ajk tady bude každý vychvalovat Chelskí, jak hrála nádherně, přitom kdyby jí to Portsmouth tak neusnadil a nedala rychlý gól tak budou rádi, za to, že vyhráli z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby, kdyby, kdyby, kdyby, kdyby...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady zas plácáš?

Reagovat
smazaný uživatel

To, co si ty nikdy nedokážeš připustit....

Reagovat
smazaný uživatel

A co? To mám jako říct,že jsme dneska hráli děsně špatně? Jn,jen 4:0 plus několik nevyužitých šancí,to je na nás strašně slabý. Navíc Pompey jsou strašný tragédi,viz nedávná remíza proti MU...

Reagovat
smazaný uživatel

A řekl jsem já tady někde, že jste hráli děsne? Odpovím si sám: Ne! Já jenom řekl, že to zas tak slavné nebylo. Měl tedy kancik pravdu? Opět si odpovím sám: ANO!

Reagovat
smazaný uživatel

A můžu se zeptat,jak to má vypadat,aby to bylo slavné? Jasně jsme je přehráli a zaslouženě dali 4 branky,i když jich mohlo být víc,jakože i Pompey mohli pár přidar. Proto nevím,o co se tu snažíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Přehrát tým, který nemá vůbec formu a nevyšel mu zápas, to je opravdu mistrovost.

Reagovat
smazaný uživatel

A podle čeho soudíš,že nemá formu?

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem to špatně. Nevyěšel mu záúpas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,protože je Chelsea téměř nepustila do hry a zcela jasně vymazala jejich zálohu...Neříkám,že to je mistrovost,jak se výše snažíš zmíňovat,ale připadá mi směšný,že nahoře píšeš něco o tom,že by vyhráli z penalty,kdyby bla bla. To jsou pouze nemístné spekulace i vzhledem k průběhu zápasu,kde Pompey sice měli pár šancí na zvrat,ale Chelsea zároveň měla snad ještě víc šancí na pojištění.

Reagovat
$dolar$

A ptal se te nekdo na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, je to veřejná diskuse, takže tady nemáš co peskovat, když někdo vyjádří svůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspon nevyjadruj blbosti!!

Reagovat
smazaný uživatel

No nerad chvalim cukotku ale nemas pravdu, dnes hrali vyborne. Cely tym poctivo makal, Porcmusu nedovolili skoro nic, zaloha Chelsea bola uplne na inej urovni. Predviedli kvalitny vykon povedal by som ze jeden z tych najlepsich za posledne roky. Netvrdim ze tomu nepridal aj super ale bolo to hlavne umenie Chelsea ktore zapricinilo vyhru takym vysokym rozdielom

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň někdo tu je soudný.

Reagovat
smazaný uživatel

to sou kecy proste hrala chelsea vyborne a ty si to neumis pripustit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pompey s tou jejich zálohou budou rádi za nějaké 15. místo...ten kádr ztratil veškerou kvalitu po odchodu Muntariho, který to tam aspoň udržoval...Co z toho, že tam je silné duo Crouch-Defoe, když nedostanou pořádný balón.

Reagovat
smazaný uživatel

Mendes měl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten přestup jsem vůbec nepochopil. Sice to není žádný top hráč, ale bude jim chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu,že tam teď tvoří jen Kranjcar,tak by rozhodně přišel vhod. Aby tam hrál v záloze Diop,Diarra a Kaboul,to je výsměch...

Reagovat
smazaný uživatel

Trénuje Portsmouth ještě Harry?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nebude zase tak hrozné

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Manu: Co je zac ten Rodrigo Possebon? Pocujem o nom prvy krat. Snad je na tom lepsie nez Plessis

Reagovat
-PeCa_08-

hmm tak chelsea agbonlahor klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

Jonas dobrá posila

Reagovat
smazaný uživatel

ManUTD

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto zasloužená remíza a MU měl štěstí, že jsme ztratili po vstřelené brance koncentraci Jinak posily hrály skvěle, Jonas nejlepší chlap na hřišti a Coloccini byl spolehlivý a stejně jako Taylor se s nikým mazlit nebude, taková stoperská dvojice se mi líbí. Kevin zvolil skvělou taktiku, ale přes všechna pozitiva ze strany Strak si myslím, že MU jako mistr docela zklamal. Chápu, že Ronaldo i Tevéz chyběli, ale přece to nemůže stát na třech chlapech (Rooney byl tažnou silou). Každopádně si myslím, že pokud ještě přijde schopný střední záložník a nebo Barton ostane rozum (hahaha), tak poháry budou

Reagovat
PJ

Bohužel sem neviděl druhej pločas, ale po prvnim měl Manchester vést 2:0 a nebylo o čem. Given je holt dobrej, Jonas je jak motorová myš, když pláchnul i Rooneymu, tak to je co říct. Dobrá posila

Zbytečná ztráta bodů, škoda toho přímáku na konci, z toho se určitě dalo vymyslet víc než co s ní Rooney proved. Tak asopn místní modrý elitě dopřejeme trochu tý radosti, zajíci se počítaji až po honu a v květnu zase bude vládnuot červená (a Liverpool to nebude)

Reagovat
Norman Whiteside

Druhý poločas byl ze strany Man U slabší. Škoda šancí z prvního poločasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ty dvě šance ze začátku nic moc nevymysleli, Martins to pak taky zazdil po rohu. Pravda, že první poločas jste měli víc ze hry, druhý poločas jsme myslím byli i lepší. Boj o titul mě moc nevzrušuje, vím že na něj nemáme a když ho nevyhraje Chelsea, tak jsem spokojený, ale po minulé sezoně kdy jsme s top týmy moc bodů nepobrali a herně propadali, je to povzbuzující začátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Guthrie taktiez dobry vykon...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj překvapil mě, ale i tak je střed zálohy slabina, Butt není nejmladší a jde to už hodně poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Butta ja nemusim...snad niekto este pride a dufam,ze to nebude Saviola...

Reagovat
matZz

Aston Villa paráda. Agbonlahor už se rozjíždí, doufám že tenhle rok dotáhnou s Youngem villu do ligy mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Inac, velmi dobre tipy eurofotbalu v preview...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, vždycky se nezadaří

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na Man.city ma dost prekvapil,okrem inych...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem předpokládal, že Citizens budou jenom bránit a bude to bezgólová remíza, případně jeden gól vstřelí, nakonec se to ale svrhlo v kanonádu Villy...

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka doma to opravdu není nejlepší,ale vždy se nezadaří Pěkné první kolo PL

Reagovat
herbage

Letos bude titul v Londýně.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, na White Hart Lane

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně at není na SB ...No bude to hodně napínavé,ale první kolo napovědělo jen něco málo,ještě nás čeká celá sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked v Londyne, tak Arsenal...Krajsie by to bolo v Newcastli, pisem krajsie, aby ma nenapadali tiezfanusikovia...

Reagovat
smazaný uživatel

Z jaké části Londonu?

Reagovat
smazaný uživatel

na Upton Parku

Reagovat
herbage

To je mi celkem jedno, nejradši ale v Arsenalu.

Reagovat
havrys99

Newcastle přesvědčil, že bude výbornej, Collocini skvěle zapad

Reagovat
smazaný uživatel

ale byl hodne nervozni, stracel moc balonu, delal chyby... ale to bylo kvuli tomu ze tam je chvili neni sehrany a 1 zapas byl nervozni kazdopadne bude dobry si myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že pod články o PL spolu s bandou přiblblých uhýkaných modrých scumů tady díky Decovi začíná prudit i ta místní katalánská mafie.......no potěš pánbů......pro normálního fanouška anglicikého fotbalu přestává být na netu volný prostor ....ach jo...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě, že ty jejcih největší "perly" se tady jak koukám pravidelně promazávají....

Reagovat
afc

PL.cz to isti a mildove vylevy

Reagovat
$dolar$

Skoda, ze to Newcastle neudrzel Tam zaspala obrana Ale jinak Castle velmi dobry vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Me se dneska libili Jonas Gutierrez ten ma snad troje plice a taky Danny Guthrie

Reagovat
$dolar$

Nejen , ze ma troji plice, ale je taky velmi rychlej

Reagovat
$dolar$

Jinak jakej post hraje a kolik let je Guthriemu?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaloznik... je mu 21 a prestoupil tam z Boltonu, ve kterem hostoval z Liverpoolu

Reagovat
$dolar$

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

All-star 1 kola bych videl takto:

Given - Clichy,Wheater,Steinsson,Corluka - J.Cole,Arteta,Geovanni,Nasri - Agbonlahor,Ashton

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

sorry

Reagovat
havrys99

a co někdo z Blackburnu nebo ještě někdo další z Chelsea???

Reagovat
smazaný uživatel

nevim... ja to nerozlisuju kdo je z jakeho tymu... proste jsem tam dal hrace cose mi libili a predvedli dobry vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Steinsson je stoper ?

Reagovat
smazaný uživatel

to neber podle pozic... ja to beru jako obrance, zaloznici, utocnici... ono Geovanni neni tipicky SZ

Reagovat
smazaný uživatel

ale to potom nemas dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Man.utd

Reagovat
smazaný uživatel

manchester bez ronalda upe f prdeli muzou byt radi za X

Reagovat
Devil

Uz je to tady

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to pravda cervena hlavo??

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Andersona, Carricka, Ronalda, Naniho, Teveze, Hargreavese Fakt jen imbecil si muze myslet, ze to je o Ronaldovi ... Dneska vsechno bylo jen o Givenovi

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno o givenovi??? jenom imbecil si muze myslet ze to je jen o givenovi nerikam ze nechytal skvele ale nebylo to jenom o nem v poslednich 15 minutach mel sice manutd tlak ale nebyl schopny se propracovat k zadne vylozene sanci a tomu nezamezil given ale obrana

jinac rikam ze given chytal skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl Newcastle dneska dustojny souper, no a co? MU melo kompletni jedine obranu a NUFC taky dalo gol z ojedinely golovky, jinak se v podstate pred Sara nedostali. Mne to uprimne vubec netrapi, o titul se bude rozhodovat az v zime... pro me to byl krasnej zapas, spousta sanci a uzasny predstaveni F.Campbella u kteryho doufam, ze bude hrat co nejcasteji... uz jen kvuli jeho ucasti v zapase to za tu ztratu bodu stalo, je to paradni hrot

Reagovat
Devil

Jj,Campbel me mile prekvapil!

Reagovat
smazaný uživatel

to nepopiram talent a prslib do budoucna ale jenom rikam ze vykon devils nebyl dobry a taky nepopiram ze za to mohla jejich marodka

tohle by bylo na dlouho nemam naladu se s tebou hadat

Reagovat
Devil

Neni demente!

Reagovat
smazaný uživatel

Se nevztekej Kdyz nekdo napise, ze MU je "f prdeli" a navic, ze to jeho "f prdeli" je kvuli Ronaldovi, tak je fakt mentalni urovni tak nizko, ze tu tvoji nadavku ani nepochopi a bude provokovat jeste vic ... Nahodou ja jsem s MU spokojen, 8 Britu v zakladu, krasnej fotbal, jen smula Loni jsme meli 3 zapasy 2 body a nakonec double.. letos bod z prvniho zapasu, ted treba vyhrajeme a bude titul PL... fakt prvni kolo nic neresi scums jsou ted na vrcholu... loni to bylo U P L N E stejny....

Reagovat
Devil

Ja jsem v klidu,na takovy kasparky uz jsem si tu zvykl.

Mas recht,pro rozjezd dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

No, neni to pro rojezd dobry. Ale je dobry, ze jsme neztratili tim,ze 5 zapasu vyhrajeme a pak nekoho podcenime... kdyz ztratime na zacatku, tak se namotivujeme na dalsi zapasy... fakt, neres to, ztrata je to strasne nepodstatna... je to jen pro scums, aby meli radost... nez zacnou zase brecet

Reagovat
Devil

No,me taremiza zas tak nevadi z toho duvodu,ze to bylo s Newcastlem.Je to muj klub cislo dve.

Reagovat
Kapřík

Je pravda, že kádr ManU s šesti anglány v základu(z nichž jeden byl pak nahrazený sice irem, ale odchovancem), podpořený welšano-angličanem a skotem je něco krásného. O to víc mě v tomhle ohledu těší úspěšné představení Fraziera. A zápas to byl celkem skvělý - svižný, bojovný, pohledný...tak mě ani nemrzí moc ta remíza(navíc velký počet absencí), protože Newcastle mám taky docela rád(ten zas měl v kádru 4anglány a 2 iry) . Oproti hnusnému stylu i kádru Liverpoolu to bylo jako pohlazení po duši a nějaký náhodný tři body reds jsou mi u...

Reagovat
smazaný uživatel

A načo si teda ten liverpool pozeral? Vy tu musíte fakt byť všetci len prázdninujúce deti, ak strácate čas s tým úbohým liverpoolom. Už aby začala škola.

Reagovat
Kapřík

tak ve 24 letech už se jako dítě moc necítím...ani těch prázdnin si moc neužiju...ale budiž . A propo, díval jsem se na ten zápas proto, protože mě zajímalo s čím v nové sezóně přijde Sunderland a pak klasický adept na titul Liverpool. Kupodivu Live přišlo s něčím příšerným...ostatně to nebylo poprvé a asi ani naposledy. Bohužel Live postrestán za šílenou hru nebyl . Víš, člověk vidí hromadu nudných zápasů ale většinu jich dodívá, protože hezká hra není to jediné co ho zajímá...což mu ovšem nemůže zabránit aby kvalitu hry Live vyjádřil třemi blicími smajlíky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool-adept na titul pod Rafou? To nehrozí.

Reagovat
Kapřík

Tak v to já samozřejmě doufám, ale ambice mají .

Reagovat
smazaný uživatel

OMG dalsi 14 lety chytrak to me uz fakt se..e

Reagovat
smazaný uživatel

To vis, takovych tu mas plny web, az na par vzacnych vyjimek

Reagovat
smazaný uživatel

jn pravda

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz jestli jsi to "dalsi" myslel ve smyslu, dalsi po mne, tak je to hodne komicky ...

Reagovat
smazaný uživatel

ne tebe sem nemysel myslel jsem Devila ten mi pripada takovy detsky

Reagovat
Devil

Mel by jsi se odnaucit lidi posuzovat podle prvnich dojmu.Muze se stat,ze to bude stejna blbost jako posuzovat tym podle prvniho spilu.

Reagovat
smazaný uživatel

nj kazdy je nejaky ja treba lidi soudim podle prvniho pohledu atd...

uz mne nezmenis

Reagovat
smazaný uživatel

no, podle tuposti tvých zdejších příspěvků se tvému povrchnímu posuzování lidí ani nedivím......no, hlavně zůstaň svůj....

Reagovat
smazaný uživatel

tak se do toho neplet a na moje prispevky nereaguj neprosim te o to

Reagovat
Devil

Kdyz myslis......

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí ty jsi jen další řadově vymaštěný Baníkovec, takže se nemusíš bát, že těmihle závěry někoho urazíš....

Reagovat
smazaný uživatel

to sem rad a komu fandis ty? podle urovne chovani to vidim tak na luhacovice nebo rychnov nad kneznou

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk, který je schopný napsat už v tak hrozně debilním úsudku spojení "f prdeli" mě opravdu nemůže svými plky nijak rozčílit...ale jak říkám, jsi Baníkovec, máš na to právo, jen nemůžeš čekat, že tě někdo bude brát vážně

Reagovat
smazaný uživatel

tak se muzem sejit a rict si to z oci do oci jo?

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, holt Baníkovci nikdy nezklamou

Reagovat
smazaný uživatel

srabe

Reagovat
smazaný uživatel

To víš no, jde z tebe strach drsňáku

Reagovat
smazaný uživatel

to sem nerek ae pod dame nekkde sraz ne?

Reagovat
-PeCa_08-

lole

Reagovat
Kapřík

Stejně by ses pak vymlouval, že ti ve u Vás ve zvláštní nepřijali omluvenku, tak nevím proč tu hážeš patky... .

Reagovat
smazaný uživatel

A co bude na tom sraze? Vezmeš sebou pět svých boxerem vybavených holohlavých kamarádů, zmlátíte mě do modra křičíce "smrt Spartě!" a necháte mě teprve až moje krev ušpiní vaše kožené bundy s nápisem A.C.A.B na zádech, pak se stavíte v místních potravinách, koupíte třicet lahvoňů, které na lavičkách v parku vyžahnete a pak za zpěvu "Baníčku my jsme s tebou" odejdete domů s hřejivým pocitem na srdci, jak jsme si to krásně vyjasnili?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na 14 vypadáš tak ty!A nebo spíš hodně vypatlaný baníkovec.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál Essien??Manchester

Reagovat
Norman Whiteside

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze som nevidel zapas ManU

Reagovat
smazaný uživatel

buď rád, protože by ti to po té holomajzně ze Sunderlandu přišlo jako totálně napozemský fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

ani to som nevidel ale hlavne ze sme vyhrali a ako hral Keane ?

Reagovat
smazaný uživatel

no jak asi hrál - makal tam a celý zápas se nedočkal od těch hotentotů normální přihávky....

Reagovat
smazaný uživatel

2.cast vety je trapna

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsi ten zápas.........to co tam prováděli ti Rafovi hotentoti, jejichž jména si opravdu už ani nepamatuju, to byla tragikomedie....ten španělský buzík Arbeola - to je atrapa pravého obrance, pak nějaký naprosto nemožný střední záložník na "P" - zoufalý komik, dobrý tak do League One...no, prostě škoda slov

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ti dvaja su slabi to mas pravdu ale 2-ja hraci niesu cely tim

Reagovat
smazaný uživatel

no a zbytek se svezl....Kuyt byl klasicky utopený na křídle.....Torres vepředu především jen faouloval......nebýt Gerarda, který hře dával jakýs takýs smysl, tak je to absolutně marný manšaft.....nekonečné alibistické rozehrávky, nepřesnosti v rozehrávce............pro lidi, kteří mají rádi pořádný anglický fotbal to je prostě něco příšerného...........no, uvidíme jak se bude dařit v dalších zápasech.....ale pod Rafou to asi už žádná legrace nebude....

Reagovat
smazaný uživatel

stoperi sa mi nepacili lebo Hyypia ma zlu rozohravku na miesto neho tam mal byt Agger co je vlemi kvlaitny technicky stoper,na Dm -Xabi a na kridle Pennant,Kuyta mam rad je to bojovnik ale na kridlo sa nehodi,Benayoun ma formu a na pravo mohol dat Finnena ma momentalne formu vratil sa do repre takze jednoznacne lepsi ako Arbeloa... Rafa keby chce moze mat ovela lepsi zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

no s tím samozřejmě souhlasím, jenomže Rafa je především totální kokot, takže na Anfieldu moc veselo nebude, on ten LFC postupně pohřbí.............

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nie

Reagovat
smazaný uživatel

Hyypiä bol ešte ten lepší, prvé minuto bol trocha mimo, ale potom začal šlapať veľmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

a nevies preco nehral Agger ?

Reagovat
smazaný uživatel

No to sa spýtaj Rafy. Ja som len povedal, že zaradenie Hyypie nebol až taký veľký úser. Tragédov tam bolo omnoho viac a väčších.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to ano (podla reakcii na zapas) ale hlavne ze sme vyhrali -hra sa bude zlepsovat

Reagovat
smazaný uživatel

Bruci, že ty máš ten liverpool ešte stále rád, a potešilo by Ťa, ak by začal šlapať.

PS: Ten futbal musí byť riadna svina, ak po tom všetkom čo si napísal (a čo je pravda) majú lfc 3 a spurs 0 bodov. (Narážam na tvoju prognozu, že Torresovi nebude mať kto prihravať, zatiaľ čo u vás pojde jeden center za druhým)

Reagovat
smazaný uživatel

ale bude to lepsie prve zapasy niesu v kazdej lige ohromne ,Tottenham hrava super kridelnu hru s vynikajucimi centrami na Berbatova kedze Berbatov asi odide tak to s utocnikmi nebudu mat moc lahke,sklamali ma ze predali najlepsiu utocnu dvojicu PL

Reagovat
smazaný uživatel

on mu taky nikdo nepřihrál....se to k němu nějak odrazilo..... ....Spurs hráli aspoň fotbal, ale ještě to v záloze všechno nesedlo, navíc Boro do toho neskutečně bušilo....ale co už...chleba se láme po Chanuce (Vánocích)...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak s tymi vianocami. Lenže prečo ak v prípade spurs si veľkorysý a dávaš tomu čas, tak v prípade lfc tomu tak nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa je na Anfieldu už 5 rok.......myslím, že už dokonale prokázal svou nepoučitelnost...........zatímco Ramos teď začíná na WHL svou první celou sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

btw ako hral Bale? -uz sa nanho velmi tesim

Reagovat
smazaný uživatel

Neprajem Ti to, ale aby si ho za par rokov nepreklínal rovnako ako Beniteza . A ber to (jak by rafa povedal) z tej pozitívnej stránky. Sme nachvilku pred mancs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bruce ja by som vam prial posilu do utoku lebo utocna dvojica keane-berbatov sa velmi tazko nahradi,napr gomez,huntelaar... som sa na spurs tesil ze konecne bude mat niekto realnu sancu narusit big4 ale vy ste predali keana a berbatova

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa ma uz ´´sere´´ nevie kupit poriadne britske kridlo,som vedel ze budeme mat s DM problemy kedze Lucas a Mascherano reprezentuju

Reagovat
M11

Chelsea Deco

Reagovat
smazaný uživatel

Takže první kolo nic moc výsledky, obzvlášť už me se*e Liverpool, na to se nedalo koukat, nehráli vůbec nic, jenom se Torres "ukopl" jako vždycky....naštěstí to zachránil Hull, který jsem si už před začátkem vybral jako tým, který budu letos sledovat a první zápas mě rozhodně nezklamal ....takže mi vyHullte

Reagovat
smazaný uživatel

no, já právě v tom zápase zase fandil Fulhamu.....takže kolo totálně na hovno....:-)....ale Blades šlapou ...

Reagovat
smazaný uživatel

No v prvním zápase s Brums (kteří jsou největšími favority na první místo) to byla naprosto vyrovnaná partie, setřelil nás holt vynikající Phillips v 93.minutě, to se holt stává, ale ten zápas měl více pozitiv, rozepisovat to nebudu, to by bylo na dlouho ...ale když jsme teď s klidem rozmetali ambiciózní QPR, opravdu nevidím důvod, proč by jsme nemohli příští rok vidět Blades vidět v PL...akorát jedno mě štve - že dal Sharp hattrick...můj oblíbený Stead, který nás svými góly skoro zachránil v PL si tuhle sezonu ještě nekopl a je teď útočník čislo 4....opravdu to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky,ti Hull mi nepřišli moc sympatičtí.Je jasné,že potřebovali posílit,ale přijde mi to tam jo směska hráčů z různých klubů.Hra byla hodně bojovná,ale technika chyběla.Výhra byla vydřená.

Z Fulhamu mně zklamal Zamora a potěšil Bullard.

Reagovat
smazaný uživatel

super chelsea teď zlepšíme skóre oproti minulé sezóně tak o 10 vstřelených branek a máme titul

Manchester United:

Reagovat
smazaný uživatel

Nick Fabregas, fanoušek Chelsea. Tady se ale dějou věci.

Reagovat
smazaný uživatel

jo fandím chelsea ale nej hráč je Cesc a pak essien

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak to už je superscum....

Reagovat
PJ

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

sem rád že nastoupil taky Joe Cole jen aby se dařilo útočníkům protože minulý ročník byl nejlepší střelec Lampard s 10 góly od Drogby čekám aspoň 15 v premier league

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už není ani možné.....

Reagovat
smazaný uživatel

Deco hral na kridle ?

Reagovat
havrys99

jj, do 40.min. než vystřídal Ballacka Malouda

Reagovat
smazaný uživatel

ok dakujem

Reagovat
havrys99

za hodně...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přišlo,že hrál pravé křídlo pouze dle soupisky,protože jinak se pohyboval jako obvykle na obrovském prostoru a prohazoval si pozici s Joem,Lampsem,Ballackem...S Maloudou to ale uvadlo,jako obvykle.

Reagovat
Kapřík

A propo, moc gratuluju Aston Ville k výhře...aspoň ta mi dneska udělala radost . Ovšem přítomnost Garretha v kádru jsem po těch jeho šílenejch alotriích tak trochu nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

No to sa Ti nečudujem, vzhľadom nato že ostatní "útočníci" na 4te miesto poolu vyhoreli A s tým prestupom bacha, ešte je 14 dni.

Reagovat
Kapřík

Tak první vlašťovka jaro nedělá . Ohledně toho přestupu jsem zvědavej, ale vzhledem k tomu jak Rafa skrblí(na angličanech) a má ve zvyku spíš kádr dělat co možná nejnesympatičtější, tak nemyslím že to dopadne .

Reagovat
smazaný uživatel

Občas rozmýšlam, či to tí pretláčači týmov ako spurs, villa a toffees do big4 myslia vážne alebo je to len ich zbožné prianie . Ber to takto, ak po takom výkone aký lfc predviedol sme spravili tri body, tak potom to je na dobrej ceste Lebo horšie to už byť nemôže.

Reagovat
Kapřík

Tak nevím co jiní "pretláčači ", ale já bych si sice nevsadil(jak říká Bruce, mezi první čtyřkou a zbytkem je obří propast) na to, že někdo nový pronikne letos do Big four, ale to mi nezabraňuje fandit každým coulem . Ono totiž momentálně není v Big four zas tolik o co stát . I když, jestli Scolari bude plnit to co si předsevzal(hezká hra, víc odchovanců, inteligentní nákupy) tak Chelsea bude zas o něco sympatičtější . Live se zatím nic moc nesnaží a za to, jak v létě pracoval s kádrem by si nějakou facku zasloužil . No a Arsenal...přišel Wilhsere, ale odešel Hoyte, takže kádr se opět ustálil na dvou angličanech+jeden welšan(z 26hráčů)...k tomu není moc co dodávat . A propo, takhle pragmaticky to můžou brát jen čeští a slovenští fanoušci Live, pochybuju že angličani jsou tak schovívaví...

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou to nechávám být, ale to jsem říkal já

Reagovat
Kapřík

Vím žes to říkal i ty, ale on to tu ale prosazoval taky a už delší dobu .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu never. Cz+sk fandovia lfc sú kritickí až až. Stačí prelistovať diskusie na liverpoolsky. Skôr tí anglickí mi prídu paradoxne menej "akční" ostatne ako inak by tam mohli taký dlhý čas tolerovať toho vola Beniteza. Takže asi tak o tých eng fandoch lfc. A inak, nikde nepíšem, že som so situáciou spokojný. Naopak. Reagujem len na to tvoje a iných pranierovanie po prvom kole. Ale ako som už dakde písal, spurs nešli v tv, žejo? Takže ich nikto nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte čo sa týka tých pretláčačov, tak sú to paradoxne fandovia iných týmov, spursáci vidia, že to tento rok vyjde len ak bude fakt super konstelacia hviezd. Ved to viac menej prve kolko aj ukazalo. Lfc hrá hovno, ale i z toho hovna ten 4ty flek upletie. A pravdupovedia to je ZLE. Začínam sa zastávať Platiniho aby obmedzil miestenky anglicka, možno to rozhýbe lfc vedenie, že nestačí mať zaistenú miestenku v money league.

Reagovat
smazaný uživatel

My pouze věříme...sami víme, že to není lehký...Liverpool i přesto, že hrál strašně, tak má v týmu takové borce jako Gerrard, Tores + kvalitní stopery a Goons taky mají svoji kvalitu.......vedení, trenér a fanoušci si toho jsou taky vědomi

Reagovat
Kapřík

No u fandů Live mě to prosazování Beníteze taky stále a stále překvapuje ale znáš to, těžko se vyhazuje člověk, který ti byť haluzí přiveze pohár vítěze LM(stačí se podívat na držáka Ancelottiho). To potom nevidíš plno věcí...Navíc si všimni, že Rafa v poslední době - asi aby klidnil fanoušky, nebo je provokoval...jinak fakt nevím proč to proboha dělá - vesele prohlašoval že chce koupit Downninga, Bentleyho, Barryho, Owena, Millnera, Bridge...jenže jaká je skutečnost? Rafa nekoupil angličana žádnýho protože vždycky byl buť drahý(ovšem Torres za miliardu...)nebo se stalo něco jinýho, co tomu zabránilo. Naopak z týmu vypráskal Crouche, Guthrieho, v minulosti Kirklanda a Fowlera(myslíš že by byl horší leštič lavičky než Voronin?) a teď i Carsona, kterýmu díky krizi vztahů s Aston Villou zazdil i skvělé angažmá v Aston Ville. A jejich místa zabrali hráči, ze kterých je mi do breku. Ale abych jen nekritizoval eng. fanoušky a jejich slepotu, tak se docela silně ozývali proti dalším španělům v kádru a taky jsem četl už hromadu kritiky na pana Beníteze(hlavně co se týče žádného příchodu vytouženého eng. křídla), takže doufám, že jestli v tomhle bude Rafa pokračovat, dají mu to tam sežrat .

Reagovat
smazaný uživatel

no, mně hlavně dostal když pustil odchovance Warnocka - kterému prakticky nedal šanci a na jeho flek koupil nějaké ty hotetntotské pekla, které ani náhodou nejsou lepší než Warnock.....přitom Warnock by na rozdíl od těch hotentotů na place za Lfc padl.......nebo jako s lehkým srdcem vykopl praktiicky bez rozloučení Didi Hammana....což už byl regulérní scouser........anebo ti náhradní brankáří...to už je přímo tragikomedie....

Reagovat
Kapřík

Přesně, Warnock ukazuje jak by zvládnul hrát, kdyby se mu dala šance...tohle prostě nechápu. Stejně jako i odejití Riiseho nebo zazdění Finnana. Hammana mi bylo tehdy dost líto, bylo to k němu po tom všem krutý. Když se na to všechno tak podívám, nechápu proč tam Rafu ještě tolerujou, vždyť i ta jejich akademie slouží jen k tomu, aby zásobovala ostatní kluby(od doby Gerrarda) .

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak ty a bruce mate pravdu teraz sme mohli mat Warnocka aj Guthriio ,Warnock hra v Blackburne velmi dobre a ked ho Rafa pustil ma zas a znova sklamal,na miesto Plessisa tam mohol dat ofenzivnejsieho Dannyho.... a do A timu by mohol konecne zaradit stopera Hobbsa

Reagovat
Kapřík

Bohužel, bohužel, bohužel...je to děsný plýtvání talentama kdysi sympatického klubu . Aspoň že toho Hobbse zatím poslali jen na hostovačku do Lecestru...zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda no ,ked odide generacia Carragher ,Gerrard a spol, som zvedavy aky Anglani ich nahradia... ,Rafa by mal zacat pracovat z mladymi Aglanmi a ked sa to nenauci nech radsej odide

Reagovat
Kapřík

Je to tak a je to smutný...tenhle přístup mu ani žádný úspěchy v LM nevyžehlej, ale furt mám pocit že jsou někteří fanoušci Live jako slepí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Garretha nepotrebujeme,ja by som chcel radsej Dawninga

Reagovat
-PeCa_08-

ja taky..moc jinych jich uz moc nezbyva

Reagovat
smazaný uživatel

aha ´´konecne ta tu vidim´´

Reagovat
-PeCa_08-

ja tu su porad, ale nezapojuju se to kazde diskuze, jen ctu..

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. ...a videl si zapas spurs ? zaujima ma vykon Bala

Reagovat
-PeCa_08-

nene nevidel..ani lpool sem nevidel..nevyslo me to..jen chelsea a utd sem sledoval..chelsea ta fakt dobry vykon, utd taky docela dobry, mohli rozhodnout hned na zacatku, ale pry my zase hovno co sem slysel..ale hlavne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

presne hlavne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle hrál hodně dobře, ale měli štěstí když je několikrát musel zachránit Given. Hodně mě překvapil Gutierez Zasloužená remíza

Reagovat
Kapřík

Jonás byl výtečný, ovšem třeba Coloccini mě trochu zklamal - ovšem chápu že to byl jeho první zápas v PL . Jinak, myslím že Guthrie rozhodně nezklamal...takže o důvod víc, proč nesnášet Rafovu kádrovou politiku .

Reagovat
smazaný uživatel

Premier League Deja Vu aneb rádoby fejetonek prvního kola té nejvyšší

Taaak - a už nám to začalo. Sázkaři hbitě opouštějí nevyzpytatelné ligy Severu či bývalého sovětského bloku a spěchají pod světla ramp. Každý v tu chvíli ví, čí bude na konci sezony titul, kdo půjde dolů a kdo nahoru. Nutno říct, že osobní sympatie zatemňují mozek více, nežli například marihuana a to nám ji ani nechtějí povolit...

Než se pustíme do onoho guláše (či snad by se lépe hodilo označení zákusku - dle libosti dosaď si po svém), musíme si osvětlit ten tajemný pojem Deja vu - okřídlené to heslo, není-liž pravda? Nuže...co ono "Deja vu" vlastně je? Výraz pocházející z noblesní francouzštiny v doslovném překladu znamená "již viděno". A vcelku i charakterizuje jeho význam, kterým jsme si zvykli pojmenovávat situaci, ve které "jsme se již ocitli" a přijde nám povědomá. Co na tom, že Deja vu není označení příliš přesné a podle definice vědního oboru zvaného Psychopatologie by se do takové situace hodilo použití spíše termínu Deja vecu, tedy pocit "již prožitého". Opět tedy vidíme, že ne vše, na co jsme si v jazyce českém tolik zvykli, je opravdu přesné. Ať tak či tak, tento prožitek je dán chybným zpracováním informací v mozku, je řazen mezi "Poruchy vnímání" a setkalo se sním až 70% dospělé populace. Toliko řeč vědy. Ale co to má společného a taky vůbec co to má co dělat na fotbalovém webu? Inu, kdo fotbal sleduje, jistě si některé z momentů na následujících řádcích popsaných vybaví. A pak si s hrůzou před zrcadlem může začít trhat vlasy a řvát z otevřeného okna na ulici: "Deja vu už dostalo i mě!!!"

Sobota, 13:45 středoevropského času, na Ostrovech však čas o hodinu dřívější a tím pádem skvělý zákusek k sobotnímu obědu. I když, opět to není úplně přesné, že? Každý přeci ví, že v Britském království je oním hlavním jídlem večeře. A vlastně ještě, že tak. "Kanonýři" totiž na úvod šetřili proti "Baggies" střelným prachem, když jejich jedinou střelu do černého zařídila mladá puška z Marseille Samir Nasri. Mno, alespoň že Roman Bednář vběhl na Emirates Stadium poprvé na trávník Premier League. Snad se nezakope jako nejrychlejší útočník světa (čti skoro 300 km/h), kterého nebudu jmenovat.

Později odpoledne to už ale bylo jiné kafe. Na Primu "zbyl" zápas Evertonu s Blackburnem, ale podívaná to byla náramná. Přesně taková, na jakou jsme zvyklí a kvůli které je tahle soutěž prostě "The best of" (stranou musím dát sympatie, které mě k Evertonu pojí a skrze zuby napsat další řádky). "Karameky" se s Blackburnem přetahovaly jako Železný Zekon se šesti naloženými Tatrami na zádech, laškujíce s prsatou blondýnou agentury rekordů. Nejprve Dunn si posadil na prdel zkušeného Jagielku a krásně obstřelil Howarda, aby poté svůj tým dostal místy do drtivého tlaku. Naštěstí mají "Toffees" Artetu, který nachytal Robinsona na švestkách a vyrovnal. Inu, dobrý kup. Friedela pustit a vzít si nechvalně proslulého anglického gólmana. No, neříkám nic. Krásná akce se udála po změně stran. Bitevní tank Yakubu poslal do křídla Artetu a ten mu do šestnáctky poslal nadýchaný oblouček. Nigerijec zbořil, co se dalo a křídla vytvořená na prsou tiše plesaly všem v Goodison Parku. A vzlétly by ještě výše, kdyby Joleon Lescott neskutečně o pár desítek vteřin poté nezkolaboval. Totálně dezorientovaný přenechal Santa Cruzovi vyrovnávací branku. Domácí znervózněli a slabší chvilku si vybral i dosavadní hrdina Yakubu, když 35 metrů před bránou fauloval a následný centr hlavou nejprve do tyče a poté z dorážky do prázdné brány přetavil ve vítěznou branku Blackburn. Nutno říci, že z ofsajdu, ale opravdu jen říci. Na co se taky dohadovat? Vźdyť to je další z věcí, kterou na fotbale milujeme. Sporné momenty - to je naše!

Co bylo dále? Podle předpokladů si "Kladiváři" dobře namazali kladiva a dvěma přesnými údery odsoudil vrchní "Kladivář" Dean Ashton již v 10. minutě hostující "Atlety" z Wiganu k odjezdu bez bodu. Také Bolton svými zkušenostmi k ničemu nepustil druhý nejstarší anglický klub ze Stoku. Taková neslýchanost. Zde! V kolébce konzervatismu a tradice! "No, ale taky fotbalu a ten rozhoduje!!!", znělo jistě z mnoha tisíců hrdel na Reebok Stadium.

To "Tygří parta" z Kingstonu se předvedla. "Chataři" sice v jejich "kleci" vedli, ale brzy byli rozcupováni ostrými zuby Geovanniho a Folana, statečných to "Tygřích bratří".

Také "Kohoutům" spadl hodně rychle jejich předsezónní hřebínek. Kdekdo na severu Anglie, ve stánku "Boro", čekal procházku růžovým sadem, avšak já byl od začátku proti. Podívejte se na soupisku Middlesbrough. Aliadiere, Alves, Downing, Tuncay...ba ne, ti mají sílu. Hlavně v ofenzivě a věřte mi, budou černým koněm letošního ročníku. Ale jména nic neznamenají, že "Spurs"?

Sobotní účet završil "Rudý" úspěch u "Černých koček" v Sunderlandu. Bylo to však především vítězství zkušeností než přehráním soupeře. Kdyby jen Roy Keane kupoval Whiskas, to by ty jeho "Kocouři" lítali po hřišti...

Ještě ani neskončil víkend a neutichli debaty a už tu byla neděle naplněná ještě šlágrovitějšími šlágry té nejšlágrovitější ligy.

V pohodě a poklidu hrající Chelsea zadupala do země ambiciózní "Pompeys". Nejsem žádným fanouškem Chelsea, ale letos je to hlavní adept na titul. Navíc konečně, konečně, konečně (napsal bych to i vícekráte nejraději) začala hrát útočný fotbal. Big Phil či Felipao, prostě Velký Filip po našemu, vtiskl týmu svou tvář. Vtiskne i úspěchy? Těžko říct, ale 4:0 Portsmouthu? Mám pocit, že Sulley Muntari nebude jen tak lehce nahraditelný.

Krásný zápas se hrál také ve Villa Parku. Gabriel Agbonlahor ukázal, co v něm dřímá a věřím, že po neděli si již při vyslovování jeho jména nikdo jazyk lámat nebude. Hattrick je vždy událost a hattrick v Premier League? Tss...i u nás v Horní Dolní jsem za hvězdu, když sestřelím třemi góly soupeře z Dolní Horní. Nerad to říkám, ale pustit Erikssona na mexické pláže byla největší chyba "Citizens". Jeho práce měla výsledky a teď? Poblázněný Thajec v čele celé léto nahání Ronaldinha. To je hnus, velebnosti, jdu blejt. Přeji Švédovi pěkné počasí a ať se sklenkou tequilly v ruce, jointíkem v puse a sličnou černovláskou krmící jej tortillou postoupí na MS2010.

Závěr kola obstaral další tahák. Něco mi říkalo, že letos to "Straky" už tolik neprokoučujou a taky, že ne. Z Old Trafford si vezou cennou remízu a hlavně - zaslouženou. Že by daly na svého jmenovce z Čech a posilnili se tatarákem ve tvaru "Ďáblů"? Tomu se nechce věřit.

Čemu ale dneska věřit můžem? Vždyť ono Deja vu je vlastně je také jen klam...

Reagovat
smazaný uživatel

proč si myslíš, že Deja-vu je klam?

Reagovat
smazaný uživatel

mno.vzhldeem k tomu, že deja vu je způsobeno chybou mezi krátkodobou a dlouhodobou pamětí a uložením informací mezi nima, pak je to klam

spíš jsem myslel,že bude více reakcí na "článek" než slovíčkaření

Reagovat
smazaný uživatel

chcel by som prispieť trochu viac ku kauze Warnock a Guthrie...osobne som strašne sklamaný, že títo dvaja už niesú v našom tíme, ale treba to brať v trochu širších súvislostiach...keď Stephen odchádzal tak na jeho mieste hral Riise vo svojej top forme(osobne by som vtedy aj ja dával prednosť Johnovi), mal už 24,5 rokov a chcel proste pravidelne hrať a nie robiť dvojku...podobne aj Danny by sa momentálne do kádra nedostal Gerrard, Masch sú jasný a za Steva tam je Xabi...osobne by som ho poslal zas len na hosťovanie a keby dalšiu sezónu Xabi náhodou odišiel tak by mohol robiť dvojku, ale Dannymu sa táto predstava asi neľubila...

Reagovat
smazaný uživatel

Sice do toho nevidím, ale třeba Warnock mohl jím při té konkurenci na hostování. Jenže třeba chtěl sám vypadnout a to je pak těžké ho nutit....Guthrie je takový nový Gerrard. Podle je správné, že odešel. V Liverpoolu by to měl těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

no teraz by sa Stephen fakt hodil, ale vtedy jak vravím hral Riise prefektne + prišiel Aurélio(+ v rezerve talent Insua) a on už mal dosť zrelý vek a asi chcel hrať pravidelne a dostať sa do repre...o Guthrieho som moc stal dúfal som že mu nebude vadiť počkať si ešte nejaký rok na svoju šancu na hosťovačkach ale bohužial, asi ho menenie drasu nebavilo(podobne ako Carsona)...pre nich je to lepšie, pre klub horšie..tajne dúfam, že danny za nás ešte v budúcnosti bude hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Rafa chce ty své koně, chce si povídat španělsky na střídačce, takže se toho asi moc nedočkáš....sice jsem nenáviděl Houliéra, ale to byly časy...v základu Hamann, liverpoolský "beckham" Murphy, Owen, Babbel, Heskey....teď je všechno pryč....

Reagovat
smazaný uživatel

jj vďaka Owenovi som dostal k LFC(keď sa objavil ako mladíček v anglickej repre, ktorej som vtedy fandil, tak som začal vnímať pojem FC Liverpool) a Murphy som mal tiež dosť rád....síce to bol praktický lahšie nadpriemerný hráč ale svojimi gólmi Manchestru má vždy potešil:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pak Houliér začal kupovat ty své Frantíky jako Le Tallec, Cheyrou,Pongolle, Douf(sice Senegalec, ale z francouzské kolonie) a bylo zle :)

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte k včerajšej zostave...neviem prečo nasadil Rafa Samiho, ale až na prvé kiksy hral dobre takže tam problem nebol...nasadenie mnou nenávidenej Arabelky ospravedlnuje jedine to, že Finnan a Degeš sú zranení a rafa sa bal dať v prvom zápase sezóny šancu Darbymu...Xabi mal nejake zranenie, tak nasadil rafa Plessisa(osobne myslím že máme talentovanejších mladíkov ktorý mali dostať šancu)...Kuyt je Rafou koň bohužial, takže jeho nominácia neprekvapila, skôr prekvapilo prečo nebol Pennant ani lavičke(neviem či je zranení alebo čo???)...ten to tam mohol po prestávke rozhýbať, miesto toho tam dal Rafa El zhara ktorý doteraz v rezerve vôbec nevynikal...Benayoune bol nutnosť pri absencií Babela, Aurélio by bol možno lepšie riešenie keby hral od začiatku, ale je to fuk, Holandsko vypadlo z OH tak tam hádam teraz bude hrať Ryan

Reagovat
smazaný uživatel

Benítez to z taktického hlediska nezvládl. Jeho kroky jsem taky nepochopil....Liverpool prostě potřebuje nového manažera, nový impuls...

Reagovat
smazaný uživatel

výmeny trenéra sa dosť bojím, aby to nebolo ešte horšie...Rafové niektoré ťahy má fakt vytáčajú(z niektorých sa už aj pomaly sám poúča) ale aspoň mu verím, že LFC fakt miluje

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt...Rafa si ten lub docela zamiloval...ale zas si říkám, jestli může být někdo horší než Rafa:)

Reagovat
smazaný uživatel

tak oproti Houlierovi hráme aspoň pravidelne CHL a úspechy v neja sa Rafovi nedajú zaprieť(minulú sezónu to v nej boli aj pekné zápasy + sme myslím asi dali najviac gólov) ale v premierleague je to vetšinou hrozný futbal(aj keď výsledkovo to není tak hrozne, stále sme v top 4)..proste ešte také 2-3 roky a Rafa si pomaly uvedomí svoje chyby:D...teraz konečne priviedol top britského hráča(+ chcel ešte Barryho), tak hádam dalšie leto kúpi aj nejaké krídlo:D

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by měl dostat šanci Pennant...sice ho dost lidí kritizují, ale podle mě hraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

súhlasím...vetšina ľudí tvrdí, že odohrá dobré jeden z piatich zápasov, ale minulú sezónu podľa mňa nesklamal ani v jednom z toho mála zápasov čo odohral..je to naše jedine klasické krídlo a radšej by som ho videl na kraji ako Dirka(ktorý je síce bojovník ale na krídlo nemá ani rýchlosť ani potrebnú techniku)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Dirk by byl paltnější na pozici podhrotového útočníka. Teď tam je ale Keane...Kuyt sice maká, ale to křídlo není jeho pozice...

Reagovat
smazaný uživatel

inak máme dve nádejne mladé krídla:Andersona a Leta...Anderson je túto sezónu na hosťovaní v Nottinghama(dúfam, že dalšiu sezónu bude robiť minimálne dvojku napravo zálohy) a Leto je na vynútenom hosťovaní v Olympiakose, kedže nedostal doteraz pracovné povolenie po 1,5 roku:\(ale aspoň si zahrá CHL)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele