1. kolo
16.08.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Fulham FC 2:1

Domácím fotbalistům první zápas v historii Premier League skutečně vyšel. S Fulhamem od úvodních minut prohrávali, nakonec ale stačili v první půli ještě vyrovnat a v té druhé rozhodli o svém vítězství.

Hull nastoupil proti Fulhamu s defenzivním složením 5-4-1, i přesto ale rozhodně jen nebránil. Ve třetí minutě zachránil hosty při hlavičce Geovanniho až úžasný zákrok Marka Schwarzera. Jako první se do střeleckých statistik ale zapsali Cottagers. Po centru Bullarda z pravé strany přesně zakončoval Ki-Hyeon.

Hosté byli také po vstřeleném gólu lepším celkem na hřišti, Gera i Davies své tutovky ovšem nevyužili, a tak přišlo potrestání v podobně vyrovnávacího gólu Tigers. Levačkou se do míče opřel Brazilec Geovanni a krásnou ranou překonal zkušeného Schwarzera. Hra se za stavu 1:1 už uklidnila a bez větších šancí se hrálo až do poločasu.

V 47. minutě mohl přidat druhou branku hostů po přihrávce od Zamory Gera, jenže scházela mu přesnost a míč poslal vedle vzdálenější tyče. Nováček z Hullu se ovšem jenom s bodem nechtěl spokojit a snažil se vývoj utkání svrhnout na svou stranu. Pěknou sólovou akci předvedl Marlon King, míč se následně dostal až k Geovannimu, který měl na kopačkách druhý gól, stoprocentní šanci ale zahodil.

Tigers se však nevzdávali, bojovali až do konce a jejich snaha se jim vyplatila. V 80. minutě vstřelili rozhodující a vítěznou branku. Gardner využil chyby Koncheského, našel Fagana, jenž přihrál Folanovi, který zvýšil na 2:1. Fulham na tento gól v podobně vyrovnání už zareagovat nedokázal, takže i přesto, že vedl, odjíždí poražen.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hull bude bojovat a vybojuje remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se priznat že o hull toho moc nevím ale tenhle zápas dopaden takhle tip: 1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

nováček prekvapi 1:0 pro Hull city

Reagovat
Devil

Novacek ukope plichtu.tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Novacek muze prekvapit, ale od sestupu jim to nepomuze :-)) Tipuju vydrene vitezstvi Hullu :-))

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to na nulku

Reagovat
smazaný uživatel

fulham vyhraje tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Hull city zatim s fulhamem remizuje

Reagovat
ajurik

pěkný fotbal hráli Hull a zaslouženě vyhráli, možná mají i navíc než bojovat jen o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne "tygri"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele