1. kolo
16.08.2008 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Blackburn Rovers 2:3

Duel plný zvratů se šťastným koncem pro Blackburn dnes zažili diváci v Goodison Parku. Rovers vstřelili rozhodující gól v 93. minutě a na konto si tak po výhře 3:2 připisují tři body.

Utkání začalo svižně a už ve třetí minutě donutil Rodwell zasáhnout hostujícího gólmana Robinsona na jeho dalekonosný pokus, který však mířil pouze do středu brány. Podobnou mincí na druhé straně odpověděl Gamst Pedersen, více jak rohový kop ale nevybojoval. Blackburn hrál ze začátku aktivně a snažil se využít chyb v domácí defenzívě. Dvakrát hlavičkoval nebezpečně Roque Santa Cruz, ale ani jednou neuspěl, gólman Howard zasahovat nemusel.

V 22. minutě už ale Rovers domácí fotbalisty potrestali. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl David Dunn a krásnou ranou propálil i Howarda. Evertonu se nedařil rychlý přechod do útoku, a proto na svého soupeře nedokázal dlouhou dobu nic vymyslet. Až v 39. minutě se dostával do zakončení Yakubu, na poslední chvíli míč ale odkopnul Nelson. Před přestávkou pálil z přímého kopu Mikel Arteta, bohužel pro fanoušky Toffees nad. Ti se ale nakonec dočkali. Španělský záložník se pár sekund před poločasovým hvizdem prosadil.

Oba týmy začaly po příchodu z kabin aktivně a zvrat v utkání se málem povedl Yakubovi už ve druhé minutě, kdy jen těsně nedoskočil na rychlý centr z levé strany. V 55. minutě upoutal na sebe pozornost Jason Roberts, který zaměstnal Howarda střelou mířenou do středu brány. Americký gólman jí ale nohou bez větších problémů vyrazil.

V 64. minutě dokonal Everton obrat. Hlavou se po krásném centru prosadil Yakubu a opět potvrdil svou pověst kanonýra. Vedení ale vydrželo domácím jen minutu. Dlouhý pas až ze středu hřiště si zpracoval Roque Santa Cruz a s velkou jistotou vyrovnal. Vedení mohl na stranu Blackburnu poslat Roberts, opět ale ztroskotal na Howardovi.

Hrdinou Toffes se mohl stát minutu před koncem normální hrací doby teprve 16letý Baxter, jenž využil zaváhání brankáře Robinsona, ale hlavou nakonec zakončil nad. Nedáš - dostaneš. Toto pravidlo se potvrdilo také dnes. V závěrečných sekundách se prosadil André Ooijer a Blackburn si veze domů vítězství 3:2.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady to bude remíza

Reagovat
smazaný uživatel

velmi težký zápas ale vidím to spiše na rovers tip: 0 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn vyhrajou 1:0

Reagovat
Devil

Bude to asi vyrovnany boj,tipuji 2:1 pro Everton!

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn se podle meho mineni hodne oslabil, takze to prilis dobre nedopadne. Everton pravdepodobne zvitezi :-))

Reagovat
smazaný uživatel

správně,blackburn bude hrát hodně dole letos

Reagovat
smazaný uživatel

everton vyhraje.pojdme TOFFEES

Reagovat
smazaný uživatel

věřím Toffees, letos doufám že zkončíme zhruba jako loni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele