Anglická Premier League preview - 27. kolo

23.02.2008, 09:19, aktualizováno 25.02.2008, 09:22
Previews
Anglická nejvyšší soutěž má na programu pondělní dohrávku, která by měla napovědět o možnostech postoupit do třetího předkola příštího ročníku Ligy mistrů. Manchester City doma hostí Everton...
Birmingham City - Arsenal FC  (sobota 13:45)
Před necelým měsícem a půl na domácím hřišti s Birminghamem vybojoval Arsenal pouze remízu 1:1, ale nyní plánuje tvrdou odvetu.

"Blues" se v posledních zápasech soustředili především na pečlivou obranu, ale ani tato taktika jim úspěch nepřinesla, ba naopak. Už rovných sedm utkání nedokázali vyhrát a navíc vstřelili pouze čtyři góly. "Celkově si myslím, že moji obránci podali v posledním střetnutí s West Hamem slušný výkon, hráli mnohem více tvrději než v předcházejících zápasech," prohlásil kouč City Alex McCleish. "Ovšem chybí nám houževnatost."

"Častokrát jsme v defenzívě dělali chyby, ale myslím, že to není nic zvláštního, jelikož máme mladý kádr. Velmi mladý. Muambovi ještě není ani dvacet, Ridgewell má 23, McFadden 24, Larsson 22 a další čtyři, nebo pět hráčů ještě nemá ani pětadvacet let," dodal bývalý kouč skotské reprezentace, jemuž největší radost dělá návrat nejlepšího střelce Olivera Kapa.

Arsenal si sice na prvním místě vypracoval již pětibodový náskok, ale ten se může velmi rychle ztenčit. Zvlášť při současné marodce. Kouči Wengerovi bude chybět především Kolo Touré, ale také Tomáš Rosický, Abou Diaby, Johan Djourou nebo Robin van Persie. Velký otazník visí nad startem Adebayora, jenž měl problémy s krkem, a záložníkem Hlebem. Za disciplinární trest navíc nesmí hrát ani Eboué.

Záložník Flamini předpokládá, že se nyní na "Gunners" ostatní týmy speciálně zaměří a budou se chtít vytáhnout. "V zápasech s Milánem a Manchesterem byl na nás vyvíjen velký tlak, ale to nám vyhovuje," prozradil francouzský středopolař. "Omlouváme se každému fanouškovi za výsledek ze zápasu s AC. Ovšem to utkání je už za námi a teď musíme svou pozornost přenést právě do zápasu s Birminghamem. Musíme to utkání vyhrát," uzavřel Flamini.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 4.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wigan Athletic - Derby County  (sobota 16:00)
Záchrana Derby se už spíše přesunula pouze do oblasti teorie a pokud Berani nevyhrají ani nad Wiganen, pravděpodobnost, že si i příští sezónu zahrají nejvyšší soutěž, bude minimální.

Latics očekávají návrat útočníka Emila Heskeyho, který by měl pomoci zlepšit nevýrazný útok. Svěřenci Stevea Bruce se letos prosadili pouze čtyřiadvacetkrát. Bohužel Wigan se bude muset pro toto utkání obejít bez Ryana Taylora, ale také Erika Hagena, jenž si hostování v anglickém klubu ze Zenitu Petrohrad představoval určitě jinak.

Jenže ani Berani na tom nejsou s absencemi o moc lépe. Budou postrádat hned tři hráče - Millse, Davise a Mearse. Navíc start Savageho a McEveleyho je 50 na 50. Ovšem po zranění se vrací hostující záložník Hossam Ghaly.

Wigan první letošní vzájemný zápas s Derby vyhrál 1:0. Avšak poslední zápas se mu nadvakrát nepovedl, prohrál na hřišti Sunderlandu. Hráči Paula Jewella už nevyhráli celkem 22krát v řadě, přesto stále věří v úspěšnou sérii, která by ji mohla vrátit zpět do boje o záchranu. V minulém kole ale nestačili na Tottenham.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Portsmouth s Milanem Barošem čeká ve Fratton Parku jeden z nejsnadnějších soupeřů – Sunderland. Ten na hřišti soupeře ještě ani jednou nevyhrál a vydoloval pouhé dva body, čímž je z týmů Premier League vůbec nejhorší.

To Pompey řeší opačný problém. Jejich úspěšnost před vlastními fanoušky není zrovna nejlepší. Více jak polovina jejich zápasů navíc končí neoblíbenou remízou. S návratem Afričanů by ale měly nastat lepší časy, které by chtěl Portsmouth po vydřené remíze s Chelsea potvrdit právě proti Sunderlandu. Nejvíce se očekává od ghanské hvězdy Sulley Ali Muntariho, který na Africkém pohárů národů vstřelil tři překrásné góly a zářil. Přesto jeho země obsadila na domácím turnaji pouze třetí místo.

I přes toto zklamání Muntari přiznává: "Jsem plně koncentrován pouze na Portsmouth. Turnaj je za námi a myslím, že předváděnou hrou jsme velkému množství ghanských diváků udělali radost, i když umístění už tak zářivé nebylo."a Nezodpovězenou otázkou zůstává, koho kouč Redknapp pošle do útoku po boku Jermaina Defoea, spekuluje se především o dvou jménech a to Milanu Barošovi a Johnu Utakovi.

Sunderland se sice konečně po dlouhé době opět o něco víc vzdálil sestupovým příčkám, ale jejich nepříjemnou venkovní sérii rozhodně nepomohou ukončit Liam Miller, Kieran Richardson, Danny Higginbotham, Carlos Edwards a Ross Wallace. "Mnoho lidí říká, že domácí forma je to, co nás drží nad sestupovým pásmem a my jim rozhodně nemůžeme odporovat. Venku se musíme zlepšit," prohlásil obránce Danny Collins.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.55 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - West Ham United  (sobota 16:00)
V malém londýnském derby se v sobotu od čtyř odpoledne proti sobě postaví fotbalisté Fulhamu a West Hamu. První tým potřebuje body jako sůl, neboť sídlí na předposlední příčce a je hlavním uchazečem o sestup do nižší soutěže. "Kladiváři" jsou na tom poměrně lépe, na desátém místě mají zaručený klid.

Manažer "Chalupářů" Roy Hodgson pravděpodobně v dnešním utkání vytáhne svou tajnou zbraň. Po několika měsíční vynucené pauze kvůli poraněnému kolenu by se mohl v základní sestavě objevit uzdravený americký útočník Brian McBride. Očekává se rovněž návrat bývalého fotbalisty druholigového Watfordu Hameura Bouazzy. Naopak mimo hru je obránce Chris Baird, jehož pravděpodobně nahradí Aaron Hughes.

Fulham bude v dnešním utkání potřebovat nutnou dávku štěstí, protože dokázal v letošní sezóně urvat jen tři vítězství a navíc West Hamu se na hřištích soupeřů docela daří. "Potřebujeme trochu štěstíčka víc než cokoliv jiného," řekl kouč Hodgson s tím, že by bral všemi deseti i takovou záchranu, jakou si prošel v minulé sezoně jeho nejbližší soupeř. "Ale nechceme na to moc myslet. Jdeme zápas od zápasu a snažíme se podávat solidní výkony," dodal.

Zato v Upton Parku vládne s klidným desátým místem spokojenost. West Ham se dokonce netají tím, že by chtěl proniknout do pohárové Evropy. "V této sezoně chceme skončit mezi sedmi nejlepšími," prozradil manažer Alan Curbishley. "Čeká nás velmi těžký březen, ale věřím, že je to možné."

Ke splnění snu se mohou trošičku přiblížit na Craven Cottage, kde ovšem s jistotou nenastoupí Bobby Zamora, který potřebuje dohnat fyzičku. Mimo hru jsou také záložník Scott Parker, který pomalu začne s poraněným kolenem trénovat příští týden, a Craig Bellamy, na nějž čeká operace a následná šestitýdenní pauza.

Manažer Curbishley naopak může počítat s návratem hned trojící hráčů: Norbertem Solanem, Luisem Boa Mortem a Markem Noblem. K dispozici bude také Julien Faubert, ale toho si již pro pondělní zápas "objednal" i rezervní tým.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Bída a utrpení. Tak by se dala nejlépe charakterizovat letošní sezóna Liverpoolu. Fanoušky alespoň trochu z hlubokého zklamání vyvedla nadějná výhra 2:0 nad Interem Milán, díky které jsou Reds velice blízko postupu mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů.

Před zápasem s Middlesbrough se nejvíce spekuluje ohledně sestavení defenzivní čtyřky Benítezova týmu. Jamie Carragher je mimo hru kvůli disciplinárním trestu, nová posila Martin Škrtel je pro změnu zraněný. Daniel Agger se už sice konečně uzdravil, ale pravděpodobnost, že bude schopný odehrát celých devadesát minut, je minimální. Jediným středním obráncem schopným nastoupit tak zůstal Sami Hyypia. Ten by měl vytvořit stoperskou dvojici společně s Alvarem Arbeloau.

Liverpool se stále nevrátil na čtvrtou pozici zaručující Ligu mistrů, ale nyní má poměrně velkou příležitost. Stačí když porazí Boro a Everton prohraje s Manchesterem City. Reds letos nejvíce trápí neefektivní útok, což si uvědomuje také kanonýr Dirk Kuyt.

"Na nás všechny, včetně trenéra, je vyvíjen velký tlak," prozradil holandský reprezentant. "Od letošní sezóny jsme si slibovali mnohem více, ale bohužel v posledních měsících nebyly naše výkony ideální. Alespoň v utkání s milánským Interem jsme ukázali, že dokážeme hrát lépe než proti Barnsley (prohra 1:2). Musíme se soustředit nejen na Champions League, ale také na Premier League," dodal Kuyt.

Trenéra hostujícího celku Garetha Southgatea před zápasem na Anfield Road nejvíce zaměstnává zdravotní stav jeho dvou hvězd Hutha s Tuncayem. Prvně jmenovaný vynechal zápas FA Cupu s Sheffieldem United, ale proti Liverpoolu by měl být v pořádku, zatímco turecký reprezentant se teprve před pár dny vrátil do tréninku. Diváci tak ani v tomto utkání s největší pravděpodobnosti na hřišti neuvidí nebezpečné útočné duo Tuncay – Alves. Zranění do zápasu nepustí Cattermolea a Riggotta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Manchester United  (sobota 18:15)
Na St James‘ Parku přivítá domácí Newcastle adepta na titul Premier League – slavný Manchester United. Hosté jedou na zápas s jasným cílem – vybojovat tři body. Ďáblové nemají po šokující prohře, kterou utrpěli před čtrnácti dny v městském derby s Manchester City, jinou možnost než vyhrát, pokud nechtějí Arsenal definitivně ztratit z dohledu.

Prohra United nakopla a už o týden později Rudí Ďáblové v domácím poháru roznesli 4:0 své uhlavní nepřátele – londýnský Arsenal. Tento fakt ale nemění nic na tom, že druzí United ztrácí na vedoucí Kanonýry už pět bodů, od kterých se nedá očekávat, že by v tomto kole ztratili body na hřišti velice slabého Birminghamu. Pro Manchester se tak situace stává krajně nepříznivou. Nesmí dovolit zaváhání a zároveň musí doufat v několik klopýtnutí Arsenalu.

Na druhou stranu Newcastle se trápí s dvaceti osmi body na třináctém místě. Jeho neschopnost podtrhuje fakt, že v letošním roce ještě v Premier League nebyl schopen vyhrát a získal pouhé tři body za tři remízy. Ani letošní vzájemné měření sil s United nedopadlo pro domácí zrovna lichotivě – na Old Trafford dostali "nářez" 0:6. Ve prospěch domácích může promluvit jedině jejich dvoutýdenní odpočinek, kteří si hráči Ďáblů díky své účasti v Lize mistrů i domácím poháru nemohli dovolit. Kouč Newcastlu bude postrádat pět svých svěřenců, kteří jsou zranění. Do hry určitě nenastoupí Emre, Stephen Carr, Obafemi Martins, Tim Krul ani Peter Ramage. Nad startem Shaye Givena visí veliký otazník. Naproti tomu Sir Alex Ferguson přijede bojovat s Newcastlem pouze bez tří hráčů – Garryho Nevilla, Mikaela Silvestra a Bena Fostera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.65 - 3.80 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Reading - Aston Villa  (neděle 13:30)
Krize Readingu se čím dál více prohlubuje a další bodová ztráta by se rovnala nepříjemnému problému. The Royals totiž už klesli až na sestupové příčky a dostat je z nich může pouze výhra.

Jenže tým Marka Matějovského už osm utkání nevyhrál a navíc za posledních šest utkání vstřelil jedinou branku! Situace se však může nyní zlepšit, po zranění se totiž vrací hned dva obránci - Ivar Ingimarsson a Andre Bikey. Mimo hru tak zůstává už jen Brynjar Gunnarsson a Glen Little. Reading jako jediný tým nezískal v roce 2008 ještě ani jeden bod a kouč Coppell už několikrát prohlásil, že tyto špatné výsledky bere na sebe. Každý další neúspěch by mu mohl podlomit kolena.

Gabriel Agbonlahor hlásí návrat a měl by být schopný nastoupit už od úvodních minut. Anglický záložník měl skutečně velkou smůlu, jelikož se zranil pár dní před jeho prvním reprezentačním srazem. Na hřišti se však už určitě nepotká s Lukem Moorem, který odešel na hostování do West Bromwiche. Kouč O’Neill sice svůj tým opět oslabil o nadějného talenta, ale uvědomuje si, že držet nespokojené hráče nemá cenu. "Za normálních okolností by žádný fotbalista nechtěl odejít," dodal Martin O’Neill.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.15 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Blackburn Rovers - Bolton Wanderers  (neděle 16:00)
Ještě v minulé sezóně měly tyto týmy podobné cíle. Letos se ale vše obrátilo. Zatímco Blackburn stále touží po evropských pohárech, Bolton bojuje o záchranu, a proto je jasný favorit i tohoto utkání.

Rovers se i nadále budou muset obejít bez André Ooijera a Ryana Nelsena, které shodně trápí problémy s kolenem. Po disciplinárním trestu se naopak vrací Samba, Gamst Pedersen a Dunn.

Bolton sehrál poslední utkání během čtvrtečního večera, a právě vyčerpání z náročného zápasu a cesty by chtěl kouč Hughes využít. Blackburn, který z FA Cupu vypadl už dříve, nabíral síly díky dvoutýdenní přestávce na Floridě, kde si užíval slunečních paprsků a teplého moře. Hughes doufá, že právě toto soustředění pomůže hráčům, aby se v letošní sezóně kvalifikovali do Poháru UEFA.

"Z vlastní zkušenost víme, že hrát ve čtvrtek a potom cestovat zpět do Anglie na vás nechá stopy únavy," prozradil britský kouč na lavičce Blackburnu.

Trotters uhráli s Atlétikem na domácí půdě výhru 1:0 a k postupu jim stačila na madridském stadionu jakákoliv remíza. Za tímto cílem také šli. Do žádného výrazného útočení se nehnali a nakonec vybojovali bezbrankovou remízu, která je poslala do osmifinále na úkor jednoho z největších favoritů celé soutěže.

Kapitán Kevin Nolan také připustil, že nahlas přemýšlí o finále. "Vždycky jsem chtěl dojít co nejdál. Máme dobrý a velmi talentovaný tým. Ovšem zlepšit bychom se měli především v Premier League," dodal nejlepší kanonýr Boltonu. Kouč Megson by neměl postrádat ani jednoho hráče, malý otazník ale visí nad Ricardem Gardnerem a Heidarem Helgusonem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Everton FC  (pondělí 21:00)
Velice důležitý souboj uvidí City of Manchester Stadium. Oběma týmům jde o účast ve třetím předkole příštího ročníku Ligy mistrů a vzájemný duel Manchesteru City s Evertonem hodně napoví, kdo bude mít větší šance.

"Je zde velká konkurence. Všichni hráči vědí, že nebude snadné dostat se do základní sestavy. Musejí tak pracovat o to poctivěji," pochvaluje si manažer Sven-Göran Eriksson, že má k dispozici takřka kompletní kádr. Hrát nebude pouze Božinov, do sestavy se naopak vracejí Corluka, Elano a Johnson.

Citizens jsou sice osmí, na svého soupeře ovšem ztrácejí pouze tři body. K tomu jim pomohlo i překvapivé vítězství na půdě městského rivala Manchesteru United, pod nějž se jednou brankou podepsala i čerstvá akvizice z Portsmouthu Benjani Mwaruwari. "Je velký, silný, dává branky a je klidný v zakončení. Bylo to pro mě překvapení, ale jsem rád, že je tady," říká švédský kormidelník na adresu afrického útočníka, jehož získal až několik dní po vypršení přestupního termínu.

Everton letos hraje v obrovské pohodě a potvrdil to i ve čtvrtek, když v Poháru UEFA rozstřílel Brann Bergen 6:1. "Přivedli jsme Yakubua a ten dává góly, na svém kontě jich má již patnáct. Andy Johnson dává branky také a máme více variant," pochvaluje si kapitán Phil Neville.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC26196154:1863
2.Manchester United26184450:1458
3.Chelsea FC26167338:1755
4.Everton FC26145741:2347
5.Liverpool FC251111340:1744
6.Aston Villa26128648:3444
7.Manchester City26128634:2944
8.Portsmouth FC26118736:2641
9.Blackburn Rovers26109732:3339
10.West Ham United25107830:2337
11.Tottenham Hotspur26881048:4132
12.Middlesbrough FC26781123:3829
13.Newcastle United26771229:4728
14.Sunderland AFC26751426:4526
15.Bolton Wanderers26671326:3525
16.Wigan Athletic26651524:4223
17.Birmingham City26571425:3822
18.Reading26641630:5322
19.Fulham FC263101325:4419
20.Derby County26161913:559
Zbývající zápasy
19.03. 21:00Tottenham Hotspur - Chelsea FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

man utd

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham musí vyhrát!

Reagovat
bakasa

aji kdyby tak je to jedno,red debils na newcastlu nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

tak debil si asi ty..manu vyhraji 1-2

Reagovat
Devil

Drž pysk !

Reagovat
smazaný uživatel

koukám,že když si stál ve frontě na rozum,tak se ti ta zdála moc dlouhá a raději si z tý fronty vystoupil!!!!!

Reagovat
bakasa

Přesně na nějakýho takový chytrolína jsem čekal,vůbec to prosimtě nekomentuj když absolutně nechápeš o co mi jde.

Reagovat
Devil

A o co ti teda jde ???

Reagovat
bakasa

To uvidíš večer :)

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime kdo se nakonec bude smát

Reagovat
bakasa

Já se nehodlám nikomu smát,uvozuješ si špatný závěry.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jinak: uvidime kdo bude večer stastnejsi!

Reagovat
bakasa

Jo tak toto je správná definice Já myslím že určitě já,Arsenal pořád bude ligu vést

Reagovat
smazaný uživatel

no to bude,ale united se dotahnou narozdíl 2 bodov

Reagovat
bakasa

Neříkej hop dokud nepřeskočíš

Reagovat
smazaný uživatel

správny fanda věří

Reagovat
Devil

neuvidim !

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, že největší ztráta AFC bude v Kolečkovi, protože momentálně je v lepší formě Phill. Su rád, že Eboue nehraje, protože to, co předváděl v posledních 2 zápasech mě hodně nasralo. Diaby hrál v posledních zápasech taky tužku, takže jeho absence bude zklamání, tak moýná pro lavičku. Ade a Hleb hrát budou, takže v podstatě budou nejvíc chybět akorát Rosa a van Persie. Pokud předvedem bojovný výkon (aspoň jak v druhém poločase proti AC), tak určitě vyhrajem.. C'mon you ARSENAL!

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vám tem zápas na G.Sport? Mě tam jede záznam Sunderland-Birmingham.. :/

Reagovat
bakasa

No tak to nevypadá s Eduardem moc dobře,dlouho nepamatuju že bych viděl někoho tak dlouho ošetřovanýho na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak nevypadá to z Eduardem moc dobře

Reagovat
Kily

co se přesně stalo? já jsem televizi zapnul ve chvíli, kdy ho už odnášeli na nosítkách. Při slovech komentátora, že pohled na zranění byl tak drastický, že ho televize raději už nebude opakovat, jsem se úplně zhrozil

Reagovat
bakasa

Já to sleduju přes net a viděl jsem jen 1x opakovačku a jako v té kvalitě ve které to mám to nevypadalo nějak hrozně,ani na červenou,ale jestli tohle říkali v televizi,tak otevřená zlomenina???

Reagovat
bakasa

No jo už je tam kurwa že by ztráta na Birgmingahamu,no co je to jenom sport

Reagovat
bakasa

Kvalitnější golman by to chytl,Adebayor už je tak 3 zápasy bohužel dost nulovej,trošku mu ty výkony stouply do hlavy...

Reagovat
Devil

Eduarda je me lito ale vysledek by mohl vydrzet !

Reagovat
bakasa

Vidím to na 1:1...moc nevěřím že otočíme,ale nevěřím ani že bychom nedali aspoň ten vyrovnávací gól

Reagovat
bakasa

Nicméně věřím i Newcastlu že vás taky nenechá vyhrát

Reagovat
Devil

Na to mas pravo !

Reagovat
bakasa

1:1

Reagovat
bakasa

THEO,THEO,THEO....zweimal bitte

Reagovat
bakasa

Kuwa sem si vyřval hlasivky,proto radši nevěřím že otočíme,abych se pak víc radoval

Reagovat
bakasa

Hm,co na tohle říct???Thank you Ade,thank you Gael...Ade neumí nahrát Bendtnerovi do prázdné branky,Clichy je asi vožralej nebo já nevím,ale facku by zasloužil rozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

presne Ade uz kdyz sme hrali s ACM tak nedal takovou tutovku,a dneska mel asi 7 strel a ani jeden gol.Ten samotnej najezd nedal,mel nahrat Nicklasovi kerej mu tam skvele nasprintoval.Meli sme proste dat pojistovaka.30 strel za zapas a jen dva goly,blues asi 4 strely a taky dva goly

Reagovat
Devil

Kdyby Adebayor pri te jeho strele nahral tak by Arsenal vyhral nejmin 1:3 , nabehl mu tam Bendtner . Mozna ze me to jen prijde , ale mel by mozna hrat vic kolektivne nez na sebe . Duvod je podle me ten ze citi , ze se muze stat nej strelcem PL ! Mozna jsem se na nej jen zameril a zda se me to , nevim .

Reagovat
Devil

Ty jo co se to dnes deje, Live v Boro 0:1!

Reagovat
smazaný uživatel

dobri ste manchester 5:1 .ronaldo je fenomenalny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele