Premier League - preview 27. kola: Arsenal odpovídá Citizens

11.03.2023, 09:59, aktualizováno 12.03.2023, 09:14
Previews
St. James' Park (© AFP)

Manchester City v sobotu vyhrál a na tahu je nyní Arsenal, Kanonýry čeká derby na půdě Fulhamu. Manchester United hostí Southampton, West Ham měří síly s Aston Villou a Newcastle si to rozdá s Wolverhamptonem...

Fulham FC - Arsenal FC

neděle 15:00

Arsenal si udržuje náskok před Manchesterem City a v neděli odpoledne na něj čeká zkouška na půdě Fulhamu. Kanonýrům se proti Cottagers daří, v případě dalšího úspěchu si vezmou zpět svůj pětibodový náskok.

Arsenal vyhrál sedm z posledních osmi vzájemných měření sil. Menší z obou londýnských klubů naposledy bodoval 18. dubna 2021, svého soupeře naposledy porazil před více než jedenácti lety.

Svěřenci Mikela Artety se už delší dobu vyhřívají na čele tabulky a zůstanou tam i po dnešním dni. Španělský kouč přitom bude muset rozložit síly na více hráčů, už ve čtvrtek totiž jeho tým čeká domácí odveta osmifinále Evropské ligy proti lisabonskému Sportingu, několik dní starý první zápas skončil remízou 2:2.

"Dostáváme až příliš mnoho branek ze standardních situací, propadli jsme v nich v řadě zápasů, dvakrát inkasovali od Bournemouthu a teď také Sportingu. Pokud se chcete udržet na čele a vyhrávat, tak potřebujete čistá konta," upozorňuje Arteta.

"Defenzivní činnost nám dříve fungovala, poslední dva týdny už je to jiné, neděláme správná rozhodnutí ve vlastním vápně," dodává.

Fulham je příjemným překvapením letošní sezony a stále zůstává ve hře o evropské poháry. V pondělí padl v Brentfordu, i tak je na osmém místě s pouhou tříbodovou ztrátou na pátý Liverpool.

Domácím podruhé v řadě nepomůže obránce Joao Palhinha, který si odpykává disciplinární trest. Proti svému kmenovému zaměstnavateli nemůže nastoupit Cédric Soares a na marodce zůstávají Tom Cairney, Layvin Kurzawa a Neeskens Kebano.

Do sestavy Arsenalu by se už brzy mohl vrátit útočník Gabriel Jesus, Brazilec je v pořádku po zranění kolenních vazů a trénuje. Co se týče neděle, otazníky se vznášejí nad starty Martina Odegaarda, Kierana Tierneyho (oba viróza) a Leandra Trossarda (tříslo), potíže s kotníkem má Eddie Nketiah.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.91 - 4.80 - 1.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Manchester United - Southampton FC

neděle 15:00

Man Utd splnil v Evropské lize povinnost a výhrou 4-1 nad Betisem Sevilla si aspoň trochu udobřil fanoušky, kteří museli minulý víkend zkousnout ostudnou porážku 0-7 na Anfiledu. Rudí ďáblové by se rádi vrátili na vítěznou vlnu i v lize a ve 27. kole se doma střetnou s předposledním Southamptonem.

United v týdnu napravili směšný výkon z Anfieldu a v Evropské lize si proti Betisu Sevilla spravili chuť vítězstvím 4-1. Rudí ďáblové předvedli po celých 90 minut dominantní výkon a konečné skóre mohlo být ještě vyšší. Nyní se svěřenci Erika ten Haga musí přeorientovat zase na ligu a v dalším kole přivítají na Old Trafford předposlední Southampton.

United v domácím prostředí podávají konzistentní výkony a neprohráli zde již 20 utkání v řadě. Po výprasku od Liverpoolu mužstvo určitě nepomýšlí na titul, jelikož na vedoucí Arsenal ztrácí 14 bodů. Manchester je nyní na třetím místě a sezónu chce dokončit v první čtyřce, která zaručuje účast v Lize mistrů. V srpnu Rudí ďáblové zvítězili na hřišti Southamptonu 1-0, když se o jedinou branku utkání postaral Fernandes.

Nizozemský manažer Erik ten Hag rozhodně nedělního soupeře nepodceňuje. "Southampton prochází náročným ročníkem, ale nezapomínejme na skutečnost, že před dvěma týdny porazil Chelsea. V neděli musíme předvést vynikající výkon, nechtějí sestoupit a udělají vše proto, aby nás potrápili. Čekám agresivního soupeře, který nás nenechá vydechnout, takže musíme k zápasu přistoupit na 100 %, jestliže chceme pomýšlet na 3 body," prohlásil před zápasem trenér domácího týmu.

Mimo hru zůstávají dlouhodobě zranění Eriksen a van de Beek. Naopak po krátké pauze by se v nominaci měli objevit Martial a Sabitzer.

Southampton si utrhl ostudu v rámci FA Cupu, kde nestačil na Grimsby a na domácím hřišti prohrál 1-2. V lize Saints prohru s týmem ze čtvrté ligy odčinili a vyhráli 1-0 nad Leicesterem. I tak je pro hosty zatím sezóna pohromou a v současné chvíli jsou na předposledním místě. Týmu nefunguje ofenziva a zároveň dostává spoustu gólů. Proti Man Utd navíc Southampton v Premier League zvítězil naposled v lednu 2016.

Na straně hostů nebudou k dispozici Livramento a Larios. Otazník visí i nad startem Alcaraze, jenž stále nedoléčil poraněné koleno.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Varane, Martínez, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Maitland-Niles, Bednarek, Bella-Kotchap, Walker-Peters - Ward-Prowse, Lavia - Walcott, Elyounoussi, Sulemana - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.05 - 11.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

West Ham United - Aston Villa

neděle 15:00

West Ham United se stále potácí na sestupových pozicích a opustit je hodlá v neděli odpoledne. Kladiváři hrají doma s Aston Villou a proti birminghamskému soupeři hodlají potvrdit vynikající bilanci ze vzájemných zápasů.

West Ham porazil Aston Villu pětkrát za sebou a bodoval s ní v posledních devíti duelech, Villans se z triumfu naposledy radovali před necelými osmi lety.

Svěřenci Davida Moyese v uplynulých sezonách bojovali o evropské poháry, letos se jim v Premier League nedaří a jsou osmnáctí. V ligové soutěži minulou sobotu nestačili na Brighton a schytali debakl 0:4, ve čtvrtek ovšem nakročili do čtvrtfinále Konferenční ligy, na půdě AEK Larnaka vyhráli 2:0.

"Je to dobrý a důležitý výsledek. Hodně nám to usnadní situaci v odvetě, to ovšem neznamená, že k ní nastoupíme bez koncentrace. Každopádně účast ve čtvrtfinále evropské soutěže druhým rokem po sobě by znamenala obrovský úspěch," říká Moyes.

Moyesovo jméno je už delší dobu spojováno s propuštěním a vedení k tomuto kroku zatím nesáhlo. Ke změně naopak došlo na lavičce Aston Villy, tým v průběhu sezony převzal Unai Emery a posunul ho na aktuální jedenáctou pozici.

"Má za sebou velké úspěchy v Evropě a působil v Arsenalu, takže anglický fotbal zná velmi dobře. A v Aston Ville si vede dobře, očekávám jejich další zlepšování. Během posledních let koupili několik zajímavých hráčů a nás čeká hodně těžký zápas," ví Moyes.

Do sestavy West Hamu se ve čtvrtek vrátil Maxwel Cornet, k dispozici by pak měl být i Flynn Downes. Otazníky se naopak vznášejí nad dvojicí Lucas Paqueta, Michail Antonio, oba mají potíže s lýtkem.

Aston Ville určitě nepomůže záložník Boubacar Kamara, jehož ze hry vyřadilo zranění kotníku. Nejistý je start Leandera Dendonckera, blízko je ale návrat Diega Carlose.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.28 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers

neděle 17:30

Poslední tři duely Newcastlu nevyšly. Neuspěl jak proti Liverpoolu, tak v obou měřeních sil s manchesterskými výběry, tedy jak proti United v rámci finále Ligového poháru, tak proti The Citizens. Obecně není aktuálně v úplně nejlepší pohodě, naposledy výhru slavil v lize v půlce ledna proti Fulhamu. Navrátit zašlou slávu tak bude chtít bezpochyby proti Wolverhamptonu.

Když se oba celky střetly naposledy, konala se na konci srpna loňského roku plichta. Takový výsledek by ovšem představoval pro The Magpies za nynější konstelace zklamání, oba týmy mají totiž odlišné ambice. A zatímco domácí směle pokukují po příčkách zajišťující evropské poháry, dokonce i po Lize mistrů, pro následující sezónu, pro hosty je prvořadá záchrana na nejvyšší úrovni.

Zatímco Vlci hlavně v posledních několika týdnech svým cílům jdou jednoznačně naproti, vedou si slušně od té doby, co kormidlo převzal v listopadu minulého roku trenér Julen Lopetegui, před týdnem se přitom radovali z velmi cenného vítězství nad Tottenhamem, a přerušili tak svou bilanci tří klání bez tříbodového rezultátu, pak domácí po několika nezdarech svou pozici citelně oslabili. Musejí se zkrátka navrátit ke starým kořenům a daleko častěji vítězit, aby dohnali manko na top čtyřku.

Eddie Howe, manažer Newcastlu, ví, že jeho tým prochází slabším obdobím. Nezdar z neúspěšného finále se mohl zásadně podepsat na sebevědomí jeho mužstva, zároveň nepodstupoval jednoduchý los, to je třeba připomenout. Každopádně předčasně zbraně skládat nehodlá.

Například oproti Tottenhamu, který v sobotu skolil Nottingham a drží teď strategické čtvrté místo, má totiž k dispozici o tři utkání navíc. "V každé sezoně přijdou na řadu těžší okamžiky. Prostě z nějakého důvodu nevyhráváte zápasy, i když byste měli. Věřím však, že právě nyní je ten správný čas, kdy musíme být silní, a to především po mentální stránce,” vzkazoval kabině. "Musíme se podívat na celkovou formu týmu a na to, jak si vedeme po celou dobu. A musíme mít v sobě ten pocit, že se výsledky zase budou řídit opětovně dobrým směrem,” podotkl.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.78 - 6.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AFC Bournemouth - Liverpool FC

sobota 13:30

Bournemouth čeká po Man City a Arsenalu další náročné utkání. Na Vitality Stadium zavítá Liverpool, jenž v minulém kole zesměšnil Man Utd sedmi góly a v následujících zápasech se bude snažit dostat na čtvrté místo, které zajištuje účast v Lize mistrů.

Bournemouth v posledním zápase sahal po senzačním vítězství na Emirates Stadium, ale nakonec dvougólové vedení promrhal a během poslední půlhodiny si nechal dát tři branky. Cherries může konečná prohra mrzet o to víc, že o ní až v 97. minutě rozhodl střídající Nelson. Svěřenci Garyho O'Neila zůstávají na posledním místě a v sobotu je čeká další těžký soupeř. Na Vitality Stadium přijede rozjetý Liverpool, jenž v srpnu na Anfieldu vyprovodil Bournemouth devíti góly.

Pro domácí tým nehraje ani bilance vzájemných zápasů z minulých let. V posledních 9 zápasech Liverpool slavil vítězství hned 7x, v jednom případě se urodila remíza a pouze jednou vyhráli Cherries, konkrétně to bylo v prosinci 2016, kdy Bournemouth vyhrál 4-3. V této sezóně se mužstvu tolik nedaří v domácím prostředí, kde z dosavadních 12 duelů získalo jenom 13 bodů při skóre 12-16.

Na domácí stadion určitě nevyběhnou Brooks, Stanislas a Vina. Nejisté jsou i starty Kellyho, Lermy a Taverniera.

Liverpool absolvoval v posledním kole derby s Man Utd a kdo čekal vyrovnaný zápas, byl na omylu. Vyrovnaný byl jen první poločas, v kterém šli Reds do vedení po brance Núñeze. V druhém poločase ale svěřenci Jürgena Kloppa předvedli neskutečnou kanonádu a odevzdaným Rudým ďáblům nastříleli dalších 6 gólů. Po další ligové výhře je Liverpool na pátém místě, kde ztrácí pouze 3 body na čtvrtý Tottenham, navíc má oproti Spurs jedno utkání k dobru.

V prvním vzájemném zápase v tomto ročníku Liverpool deklasoval Bournemouth 9-0. Na hostující straně nebudou k dispozici Díaz, Ramsay a Thiago. S lehčími zraněními se stále potýkají Arthur, Gomez a Keïta. Utkání odřídí rozhodčí John Brooks.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Stephens, Senesi, Zemura - Ouattara, Lerma, Billing, Traoré - Solanke

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Elliot, Fabinho, Henderson - Salah, Gakpo, Núñez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.38 - 5.19 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Everton FC - Brentford FC

sobota 16:00

Brentford by rád prodloužil ligovou sérii dvanácti utkání bez prohry a proti Evertonu má ideální šanci, jelikož s týmem z Liverpoolu ještě v rámci Premier League neprohrál.

Everton v minulém kole dlouho sahal po třech bodech, ale v 77. minutě vystřelil Nottinghamu bod Johnson, a tak tým z Liverpoolu nadále zůstává na sestupovém 18. místě. Největším problémem domácích je ofenziva, 19 vstřelených branek ve 26 zápasech je vůbec nejméně ze všech mužstev Premier League. Toffees v tomto ročníku postrádají elitního střelce a na jejich výsledcích je to hodně znát. V současné chvíli má na kontě nejvíc gólů útočník Gray, který zatím vstřelil 4 branky.

Bodový půst se bude Everton snažit přerušit proti Brentfordu, v prvním vzájemném zápase se týmy rozešly smírně po remíze 1-1. Domácí hlásí jedinou absenci, s poraněným kolenem stále laboruje Townsend. Naopak znovu k dispozici by mohli být Calvert-Lewin a Patterson.

Brentford domácí utkání proti Fulhamu zvládl a v pondělí zvítězil 3-2. V zápase se znovu prosadil anglický útočník Ivan Toney, který vstřelil již svou patnáctou branku v lize a tým svými výkony táhne. Ligová neporazitelnost hostujícího týmu tak trvá již 12 zápasů. Bees navíc s Evertonem ještě v rámci Premier League neprohráli, ze tří vzájemných zápasů dokázali dva vyhrát a jednou remizovali.

Na hostující straně budou chybět Lewis-Potter a brankář Strakosha.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey - Iwobi, Doucouré, Gueye, Onana, McNeil - Gray

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Damsgaard, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 2.99 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Leeds United - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

Na stadion sestupem ohroženého Leedsu přijede v rámci 27. kola Brighton, který v prvním vzájemném zápase této sezóny zvítězil 1:0 a celkově v lize s Peacocks již pět zápasů v řadě neprohrál.

Leeds v minulém kole nestačil na Chelsea a na Stamford Bridge prohrál 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral v 53. minutě Fofana. Peacocks se i nadále pohybují v sestupovém pásmu a nyní jim patří 17. příčka, kde jsou ale jen o skóre před Evertonem. Na Elland Road přijede ve 27. kole Brighton, jenž v prvním vzájemném zápase vyhrál na domácím stadionu 1:0.

Leedsu by mohlo hrát do karet domácí prostředí, kde v letošním ročníku získal většinu bodů, ale týmu se v novém roce zatím vůbec nedaří a v Premier League vyhrál pouze jeden zápas. Příchod nového manažera Javiho Gracii zatím neměl na mužstvo příliš velký vliv, Peacocks sice vyhráli proti Southamptonu, nicméně vzápětí je vyřadil z FA Cupu Fulham.

Spoluhráčům v zápase nepomůžou Dallas a Forshaw. Nejisté jsou i starty Bamforda, Coopera, Rodriga a Sinisterry.

V táboře hostů panuje zcela odlišná atmosféra, jelikož se tým nachází na skvělém osmém místě, a dokonce může přemýšlet o pohárovém umístění. Seagulls nejdříve vyřadili Stoke z FA Cupu a poté v lize rozdrtili West Ham, kterému nasázeli čtyři góly. Hosté jsou v tomto ročníku poměrně dost produktivní a soupeřům dohromady vstřelili již 43 branek. Brighton navíc s Leedsem v lize neprohrál již pět utkání za sebou.

Na straně hostů nebudou k dispozici Lallana a Moder. Po lehkém zraněním se stále zotavuje Lamptey.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Wöber, Firpo - Adams, McKennie - Summerville, Aaronson, Gnonto - Rutter

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Webster, Dunk, Estupiñán - Groß, Caicedo - March, Allister, Mitoma - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 3.81 - 1.86

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Leicester City - Chelsea FC

sobota 16:00

Potter si na lavičce Chelsea připsal svoje první velké vítězství a v sobotu by na to rád navázal na King Power Stadium, kde jeho svěřence přivítá Leicester City. Svěřenci Brendana Rodgerse minulý týden však podlehli 1:0 Southamptonu.

Leicester nezažívá v posledních týdnech nejlepší období a situace ohledně severoirského kouče se stále více probírá anglickými médii. Nepomohl tomu ani výsledek ze sobotního střetnutí na St. Mary's Stadium, kde před třemi a půl lety slavně Southampton rozdrtili poměrem 9:0. Minulý týden však střetnutí týmů ze spodní poloviny tabulky nebylo příliš atraktivní. Leicester sice měl 65% držení míče, nevystřelil však ani jednou mezi tři tyče, a tak si z utkání zaslouženě neodvezl ani bod. Ve 32. minutě sice neproměnil pokutový kop Ward-Prowse, o tři minuty později však vstřelil jedinou branku utkání mladičký Carlos Alcaraz.

Lišky tak podlehly svůj čtvrtý zápas v řadě, z toho tři v rámci Premier League, a propadli se na 15. místo v tabulce. Za zmínku stojí také vypadnutí Leicesteru z FA Cupu po prohře s druholigovým Blackburnem Rovers. Fanoušci navíc dali jasně najevo, že si přejí odchod Brendana Rodgerse, který je u týmu už od roku 2019.

Další nepříjemností je pak zranění Harveyho Barnese, který musel být v poločase vystřídán kvůli vyvrtnutému kotníku a přidal se tak k Jamesi Justinovi, Youri Tielemansovi a Victoru Kristiansenovi na marodku. Nejistý je také start Ryana Bertranda a Jonnyho Evanse.

Když je řeč o možném vyhazovu trenéra, tak je na místě zmínit také pozici hlavního trenéra londýnské Chelsea Grahama Pottera. Anglický trenér si však získal část znepokojených fanoušků Blues zpět na svou stranu tím, že v Lize mistrů dokázali jeho svěřenci postoupit přes Borussii Dortmund, a to díky gólu Raheema Sterlinga a proměněné penaltě Kaie Havertze. Chelsea tak smazala jednobrankový deficit z prvního zápasu a zajistila si tak místo ve čtvrtfinále milionářské soutěže.

O mírném zlepšení výkonu londýnského mužstva mohla napovědět už i těsné vítězství 1:0 v domácí soutěži nad Leedsem United, Chelsea se však i přesto nachází v tabulce Premier League až na desáté příčce s jedenáctibodovou ztrátou na čtvrtý Tottenham Hotspur, a tak zajištění si účasti v příštím ročníku Ligy mistrů je, zdá se, stále ještě v nedohlednu.

Podobně jako Rodgers, tak i Potter se musí obejít bez několika klíčových hráčů, chybět totiž bude Thiago Silva, Armando Broja či Édouard Mendy. Pomalu se do týmu vrací N'Golo Kanté, který si však bude pravděpodobně muset na svůj návrat do týmu ještě počkat.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward; Pereira, Souttar, Faes, Castagne; Tete, Ndidi, Dewsbury-Hall, Maddison; Daka, Iheanacho

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa; Badiashile, Koulibaly, Fofana; James, Kovacic, Fernandez, Chilwell; Sterling, Havertz, Felix

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.69 - 1.95

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tottenham Hotspur - Nottingham Forest

sobota 16:00

Tottenham Hotspur se v sobotu odpoledne po vyřazení z evropských soutěží vrací do Premier League, kde se střetne s Nottinghamem Forest. Spurs uprostřed týdne prohráli s AC Milán 1:0, zatímco svěřenci Stevea Coopera naposledy doma remizovali s Evertonem 2:2.

Fanoušci Tottenhamu odešli z posledního utkání velmi zklamaní, budoucnost Antonia Conteho na lavičce je stále nejistá a idylická rozhodně není ani současná situace v kabině, o čemž veřejnost informoval brazilský útočník Richarlison. Ten si stěžoval na přístup italského trenéra a na minimální vytíženost v důležitých zápasech.

Jen za posledních deset dní Spurs vypadli ve dvou důležitých soutěžích, v pátém kole FA Cupu překvapivě podlehli druholigovému Sheffieldu United 1:0 a ve středečním druhém utkání Ligy mistrů vypadnuli v osmifinále Ligy mistrů s AC Milán.

Osmnáctibodový odstup od vedoucího Arsenalu v ligové tabulce pak znamená, že i v této sezóně bude londýnský celek pravděpodobně bez trofeje, naposledy tomu bylo v sezoně 2007/08, kdy vyhráli anglický ligový pohár.

Chybět navíc Contemu bude hned čtveřice důležitých hráčů, a to Yves Bissouma, Rodrigo Bentancur, Hugo Lloris a Ryan Sessegnon. Otazník pak visí samozřejmě i nad Richarlisonem.

O zhoršující se formě se dá bavit i v souvislosti s Nottinghamam Forest, který naposledy v neděli remizoval s Evertonem. Liverpoolský celek se dvakrát ujal vedení zásluhou Demaraie Graye a Abdoulaye Doucourého, zisk bodu pro Nottingham však zajistil dvougólový Brennan Johnson.

Svěřenci Stevea Coopera mají díky remíze z minulého týdne čtyřbodový náskok před osmnáctým Evertonem, a navíc také i zápas k dobru. Z osmi soutěžních zápasů však vyhráli pouze jednou nad Leedsem, a tak stále není vyloučen jejich sestup zpátky do Championship.

Napovídají o tom i četná marodka, na které se nyní nachází kromě brankáře Deana Hendersona, také Willy Boly, Moussa Niakhaté, Scott McKenna, Omar Richards, Cheikhou Kouyaté a Giulian Biancone.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster; Lenglet, Dier, Davies; Porro, Hojbjerg, Sarr, Perisic; Kulusevski, Kane, Danjuma

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas; Aurier, Worrall, Felipe, Lodi; Yates, Freuler, Shelvey; Johnson, Wood, Gibbs-White

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.54 - 8.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Crystal Palace - Manchester City

sobota 18:30

Manchester City se bude snažit udržet tlak na vedoucí Arsenal na čele Premier League, když v sobotu večer se utká v Selhurst s Crystal Palace. Zatímco Citizens vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů v nejvyšší soutěži, Eagles na své první vítězství v roce 2023 stále ještě čekají.

Na Silvestra roku 2022 se hráči Crystal Palace naposledy radovali z vítězství, a to, když porazili Bournemouth 2:0 na jeho hřišti. Od té doby svěřenci Patricka Vieiry zažívají sérii deseti zápasů bez výhry, včetně čtyř porážek a pěti remíz v posledních devíti zápasech Premier League.

Po třech po sobě jdoucích remízách s Brightonem, Brentfordem a Liverpoolem utrpěli Eagles minulý víkend těsnou porážku 0:1 na hřišti Aston Villy, a to zásluhou vlastního gólu Joachima Andersena. Crystal Palace odehráli navíc poslední půlhodinu v početní nevýhodě, a i kvůli tomu nedokázali ve druhém zápase v řadě vystřelit na branku soupeře.

Vieirův tým se nachází na dvanáctém místě tabulky, i tak mu však hrozí sestup, neboť se nachází pouze pět bodů nad osmnáctým Evertonem.

Záložník Crystal Palace Doucouré si po červené kartě z minulého víkendu odpykává trest a mimo hru bude taky zraněná dvojice Sam Johnstone, Nathan Ferguson.

Manchesteru City se podařilo znovu objevit gólovou formu a v posledních třech zápasech skóroval dohromady devětkrát. Po venkovních vítězstvích nad Bournemouthem (4:1) a Bristolem City (3:0) následovalo minulý víkend důležité domácí vítězství nad Newcastlem United.

Gólově se na výhře podíleli Phil Foden a Bernardo Silva, a pomohli tak prodloužili Citizens prodloužit svou neporazitelnost ve všech soutěžích na sedm zápasů. Svěřenci Pepa Guardioly jsou na druhém místě za Arsenalem o pět bodů.

Guardiola se může těšit z faktu, že by měl mít k dispozici všechny hráče, žádný z nich totiž neutrpěl v poslední době žádné zranění. Otazník visí pouze nad Philem Fodenem, který v zápase si po utkání s Newcastlem stěžoval na drobné poranění kotníku.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita; Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell; Hughes, Lokonga, Eze; Ayew, Zaha, Olise

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson; Lewis, Akanji, Dias, Ake; Bernardo, Rodri, De Bruyne; Foden, Haaland, Grealish

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.80 - 5.32 - 1.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
26
20
3
3
59 : 25
63
2
Manchester City
26
18
4
4
66 : 25
58
3
Manchester United
25
15
4
6
41 : 35
49
4
Tottenham Hotspur
26
14
3
9
46 : 36
45
5
Liverpool FC
25
12
6
7
47 : 28
42
6
Newcastle United
24
10
11
3
35 : 17
41
7
Fulham FC
26
11
6
9
38 : 34
39
8
Brighton & Hove Albion
23
11
5
7
43 : 29
38
9
Brentford FC
24
9
11
4
40 : 32
38
10
Chelsea FC
25
9
7
9
24 : 25
34
11
Aston Villa
25
10
4
11
31 : 38
34
12
Crystal Palace
25
6
9
10
21 : 32
27
13
Wolverhampton Wanderers
26
7
6
13
19 : 35
27
14
Nottingham Forest
25
6
8
11
20 : 44
26
15
Leicester City
25
7
3
15
36 : 43
24
16
West Ham United
25
6
5
14
23 : 33
23
17
Leeds United
25
5
7
13
29 : 40
22
18
Everton FC
26
5
7
14
19 : 38
22
19
Southampton FC
25
6
3
16
20 : 41
21
20
AFC Bournemouth
25
5
6
14
24 : 51
21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1027)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele