Aktuality

Dortmund prodloužil smlouvu s kapitánem týmu Kehlem

Německý mistr Dortmund prodloužil smlouvu se svým kapitánem Sebastianem Kehlem. Dvaatřicetiletý záložník zůstane v Borussii i v příští sezoně. Smlouva, která měla původně vypršet na konci tohoto soutěžního ročníku, navíc obsahuje opci až do léta 2014.

Blochin povede ukrajinskou reprezentaci i po domácím ME

Trenér ukrajinské reprezentace Oleg Blochin dostal novou smlouvu, která mu měla původně vypršet po mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Majitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 1975 má nyní kontrakt až do konce kvalifikace na světový šampionát v Brazílii v roce 2014.

Plzeňští si na odvetu proti Schalke věří i bez Horvátha

Ztratili svého klíčového hráče, ale ani absence distancovaného kapitána Pavla Horvátha prý nepodlomí sebevědomí Plzně před odvetou 2. kola Evropské ligy na hřišti Schalke 04. Byť skládat základní sestavu Plzně bez tvořivého záložníka byla v posledních sezonách výjimečná a takřka nemyslitelná věc.

Terry půjde na operaci kolena a zmešká až dva měsíce

Anglický obránce John Terry z Chelsea podstoupí operaci zraněného kolena a bude mimo hru až dva měsíce. Přijde tedy nejen už o dnešní zápas Ligy mistrů v Neapoli, ale také o přátelské utkání proti Nizozemsku, které mělo být jeho prvním zápasem v reprezentaci od ztráty kapitánské pásky.

Jednadvacítka vyzkouší v přípravě v Rumunsku sedm nováčků

Sedm nováčků povolal trenér české jednadvacítky Jakub Dovalil k přípravnému utkání v Rumunsku, které čeká "lvíčata" příští středu 29. února. V osmnáctičlenné nominaci chybějí zranění útočníci Václav Kadlec a Matěj Vydra, kvůli zdravotním problémům scházejí také brankář Roman Valeš a sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Rajtoral: Od únavového syndromu přes titul a LM k reprezentaci

Když před necelými čtyřmi lety bojoval František Rajtoral s únavovým syndromem a jeho slibně rozjetá kariéra visela na vlásku, myslel jen na své úplné uzdravení. Talentovaný obránce se ale vzepřel osudu a poté, co loni s Plzní získal titul a na podzim si zahrál i věhlasnou Ligu mistrů, se dnes objevil v nominaci národního týmu.

Fotbalista roku vzejde z deseti hráčů

Z deseti hráčů vzejde v pondělí český Fotbalista roku 2011. Mezi kandidáty na vítězství ve 47. ročníku ankety je šest legionářů a čtyři hráči působící v domácí lize. Nechybí obhájce brankář Petr Čech, reprezentační kapitán Tomáš Rosický ani objev loňského roku Petr Jiráček.

Magera se vrací do Baníku, do konce sezony tam bude hostovat

Baník Ostrava posílil do konce sezony Lukáš Magera. Devětadvacetiletý útočník se vrací do svého někdejšího klubu ze Swindonu, se kterým hrál čtvrtou anglickou ligu. Angažování čtyřnásobného reprezentanta oznámil předseda představenstva Petr Šafarčík.

Bílek povolal na Irsko nováčka Rajtorala, stále chybí Necid

Plzeňský bek František Rajtoral je nováčkem ve dvacetičlenné nominaci trenéra reprezentace Michala Bílka na přípravné utkání v Irsku. Český kouč povolal na úvodní duel v tomto roce všechny hlavní opory včetně brankáře Petra Čecha, kapitána Tomáše Rosického a útočníka Milana Baroše.

Cesena mění trenéra, Arrigoniho střídá Beretta

Nejhorší celek italské ligy Cesena, kde působí i český reprezentant Daniel Pudil, odvolal trenéra Daniele Arrigoniho, pod jehož vedením tým v posledních pěti zápasech získal jediný bod. Nástupcem dvaapadesátiletého kouče se stal Mario Beretta. Bývalý trenér Sieny a Turín podepsal smlouvu do konce sezony.

Podle Uličného byla remíza spravedlivá, Cipro chválil Řepku

České Budějovice nedovolily Olomouci se v tabulce přiblížit, proto trenér František Cipro remízu bral. "Pro nás je bod cenný. Jak moc, to ukáže až čas," řekl Cipro na tiskové konferenci.

Pelta jednal také se šéfem FIFA Blatterem

Týden poté, co jednal s nejvyšší postavou evropského fotbalu Michelem Platinim, se předseda FAČR Miroslav Pelta dnes sešel s hlavou světového fotbalu Seppem Blatterem. V sídle FIFA v Curychu jednali například o čerpání dotací, nasazování českých rozhodčích, zapojení českých funkcionářů do komisí FIFA či o kandidatuře na MS ve futsalu.

Velké nákupy nečekejte, vzkazuje Hiddink

Nizozemec Guus Hiddink začíná s prací v Machačkale, kterou má za úkol dovést v ruské lize k co nejlepšímu umístění. Anži má takřka neomezené finanční možnosti, Hiddink ale velké utrácení neplánuje.

Gyan je na dně. Dočasně skončil v reprezentaci

Útočník Asamoah Gyan po vyřazení Ghany v semifinále mistrovství Afriky dočasně ukončil reprezentační kariéru. Šestadvacetiletý fotbalista se rozhodl dát si nespecifikovaně dlouhou pauzu kvůli opakované kritice jeho výkonů v národním týmu.

Dovalil chce talentům v nové akademii rozšířit obzory

Trenér reprezentace do 21 let Jakub Dovalil se stal hlavním garantem nového projektu Coca-Cola akademie, který sdružuje talentované šestnáctileté hráče a má jim pomoci nastartovat jejich kariéry.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele