Aktuality

Reprezentanti si před čtvrtfinále vyzkoušeli penalty, nebojí se jich

Z tréninkového hřiště reprezentace ve Vratislavi se ozývaly radostné výkřiky i zklamané reakce, když si hráči v závěru dnešní přípravy zkoušeli pokutové kopy. Dopředu se totiž "nenásilně" chystají na variantu, že by čtvrteční čtvrtfinále evropského šampionátu s Portugalskem mohl rozhodnout také penaltový rozstřel. Prý by se ho nebáli.

Buffon děkoval Španělům, že s Chorvatskem neremizovali 2:2

Brankář italské reprezentace Gianluigi Buffon děkoval po pondělním vítězství 2:0 nad Irskem Španělům, že ve svém duelu porazili Chorvatsko. Pokud by obhájci titulu remizovali 2:2 a více, spolu s Chorvaty by prošli dál a Italům by nestačila k postupu ani jakkoliv vysoká výhra.

Příbram začala přípravu i s Hájovským či Danovskim

Příbrami odstartovala v pondělí přípravu na sezonu hned s několika novými hráči. Středočeský klub posílili útočník Zoran Danoski z druholigového Mostu, stoper Tomáš Hájovský z Plzně či pravý bek Zdeněk Šmejkal z Baníku Ostrava, který je ale stále v rekonvalescenci po zranění. Na zkoušce je v týmu také skotský stoper Craig McKeown z Dundee FC.

K fotbalistům se vrátil Rosický, ve středu zkusí trénovat

Kapitán reprezentace Tomáš Rosický se dnes odpoledne vrátil do Vratislavi za týmem poté, co v minulých dvou dnech léčil v Praze zraněnou Achillovu šlachu. Jednatřicetiletý záložník ve středu s mužstvem odjede do Varšavy, kde Češi o den později ve čtvrtfinále ME vyzvou Portugalsko. O Rosického startu se rozhodne během středy.

Giovinco patří jenom Juventusu, Parma prodej potvrdila

Sebastian Giovinco je znovu výhradně hráčem turínského Juventusu. Velký talent italského fotbalu se v turínském klubu kdysi nedokázal prosadit a poslední dva roky strávil v Parmě, která před rokem odkoupila polovinu jeho hráčských práv, těchto padesát procent se nyní stěhuje zpět do Juventusu...

Plašil věří, že po osmi letech opět zažije jízdu do semifinále ME

Před osmi lety zažil cestu evropským šampionátem až do semifinále, nyní záložník Jaroslav Plašil vzývá opakování historie. Už teď ale považuje postup ze skupiny do vyřazovacích bojů za největší úspěch kariéry, protože se na něm podílel jako hráč základní sestavy...

Irské fotbalisty mrzel nezdar na Euru kvůli fanouškům

Hlavně kvůli skvělým fanouškům mrzelo irské fotbalisty, že na mistrovství Evropy prohráli všechny tři zápasy a s jediným vstřeleným gólem skončili na dně skupiny C. Svěřenci trenéra Giovanniho Trapattoniho sice podlehli Chorvatsku, Španělsku i Itálii (0:2), ale diváci v zeleném ani na okamžik nepolevili v podpoře svých oblíbenců.

Tohle byla moje nejhorší sezona v životě, řekl Robben po vyřazení

Nizozemský fotbalista Arjen Robben připustil, že právě prožil nejhorší sezonu v kariéře. S Bayernem Mnichov prohrál finále Ligy mistrů a Německého poháru, v bundeslize skončil druhý a černý rok podtrhl s nizozemskou reprezentací vyřazením už po základní skupině evropského šampionátu...

Trenér Chorvatů Bilič nevidí Španěly jako hlavní favority ME

I když se odcházející kouč Slaven Bilič rozloučil s chorvatskou reprezentací už po základní skupině evropského šampionátu, byl na své svěřence za výkon proti obhájcům titulu Španělům pyšný. Je přesvědčený, že kdyby jeho tým proměnil některou ze šancí a otevřel skóre, postup by mu neunikl...

Rada: Slavia svou tradicí nepatří na dvanácté místo

O konkrétních cílech a umístění hovořit nechce, přesto nový kouč slávistických fotbalistů Petr Rada věří ve výrazné vylepšení konečné dvanácté příčky z uplynulé sezony. Červenobílí podle něj tradicí a historií patří v tabulce mnohem výše. Zároveň by si přál, aby pod jeho vedením Slavia hrála atraktivní fotbal.

Chovanec bude trénovat klub Bani Jas v Emirátech

Jozef Chovanec, který naposledy působil jako generální sportovní manažer ve Spartě Praha, povede klub Bani Jas ze Spojených arabských emirátů. Smlouvu podepsal na rok s možností další spolupráce. Informaci přinesl server tamní ligy.

Hodně jsme trpěli, připustili Španělé po postupu do čtvrtfinále

Obhájci titulu Španělé se na evropském šampionátu nečekaně nadřeli na postup a dokonce se v pondělí večer ocitli jediný gól od vyřazení. V posledním utkání skupiny C dlouho hráli s Chorvatskem bez branek a pokud by prohráli, s turnajem by se senzačně loučili. Španělé připustili, že hodně trpěli.

Granada našla náhradu za Resina, tým převezme Anquela

Juan Antonio Anquela letos s Alcorcónem nedosáhl na postup do Primera División, na španělskou nejvyšší soutěž se ale i tak může těšit. 54letý kouč se stal novým trenérem Granady, u jejíhož kormidla nahradí Abela Resina...

Italové po výhře nad Irskem ocenili přínos pátých rozhodčích

Trenéra italských fotbalistů Cesare Prandelliho těší postup do čtvrtfinále ME, ale stejně tak i to, že jeho svěřenci postoupili ze skupiny díky ofenzivnímu pojetí hry a ne díky defenzivě, jak tomu bylo v nedávné minulosti. Po rozhodujícím utkání s Irskem (2:0) rovněž ocenil přínos pátých rozhodčích za brankou.

Zraněný obránce Chiellini přijde o čtvrtfinále Eura

Italští fotbalisté se ve čtvrtfinále mistrovství Evropy budou muset obejít bez obránce Giorgia Chielliniho. Zkušený stoper italského mistra Juventusu si v pondělním vítězném zápase nad Iry (2:0) poranil stehenní sval a možná pro něj skončilo celé Euro.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele