Aktuality

UEFA rozděluje klubům miliony eur

UEFA očekává v příštích letech výrazně vyšší příjmy z Ligy mistrů a Evropské ligy a chce zmenšit finanční propast mezi oběma soutěžemi. Klubům také rozdělí 100 milionů eur jako kompenzaci za účast jejich hráčů na mistrovství Evropy. Informovala o tom po dnešním zasedání výkonného výboru v Kyjevě.

Blanc u francouzské reprezentace skončil

To, co někdejší kouč Bordeaux naznačoval už před šampionátem, se nyní skutečně děje. Na konci stávajícího kontraktu se Laurent Blanc nedohodl s prezidentem svazu Noëlem Le Graëtem na jeho prodloužení, takže dá možnost někomu jinému. Sám patrně podlehne avizovaným choutkům vrátit se do víru klubové kopané...

Euro by se za osm let mohlo konat po celé Evropě

Mistrovství Evropy by se za osm let mohlo hrát po celé Evropě. Revoluční myšlenku představil dnes v Kyjevě šéf UEFA Michel Platini. Sám to označil za skvělý nápad, kterému jsou členové výkonného výboru nakloněni. O pořádání šampionátu by se mohlo podělit až dvanáct měst a přípravy by podle Platiniho byly celkově snadnější a levnější.

Pirlo je hlavním kandidátem na cenu pro nejlepšího hráče ME

Hlavním favoritem na cenu pro nejlepšího hráče mistrovství Evropy je italský záložník Andrea Pirlo. Právě on má hlavní zásluhu na postupu Itálie do nedělního finále proti Španělsku. Zahraniční média dávají šanci ještě Španělovi Andrésovi Iniestovi. Direktoriát turnaje se definitivně rozhodne během finále.

Kanouté nakonec do Číny, bude hrát za Beijing Guoan

Nikoli do Íránu, jak to původně vypadalo, ale do Číny nakonec povedou další kroky Frédérica Kanoutého. 34letý africký útočník dal košem týmu Mes Kerman a jako volný hráč se upsal klubu Beijing Guoan...

Římské AS získalo z Fluminense Marquinha

Brazilský záložník Marquinho přestoupil z Fluminense do AS Řím, kde byl od ledna na půlročním hostování. Tým českého trenéra Zdeňka Zemana za pětadvacetiletého fotbalistu zaplatil 3,5 milionu eur a podle oficiálních stránek klubu s ním podepsal čtyřletou smlouvu.

Pirlo: Nevyhrát finále by bylo jako jet do Říma a nevidět papeže

Italové po čtvrtečním vítězství 2:1 v semifinále Eura nad Německem krotí euforii. Jejich sen prý teprve začíná a slavit budou moci až poté, pokud ho dotáhnou do úspěšného konce v nedělním finále proti obhájcům titulu Španělům.

Jsem připraven na nejlepší sezonu mé kariéry, hlásí Zárate

Jedno zklamání za druhým v posledních letech zažívá Mauro Zárate. Argentinský útočník po solidní první sezoně v Laziu nakonec nenaplnil velká očekávání a zklamal, podobně tomu pak bylo i během posledního roku, v němž hostoval v milánském Interu. Nyní má v plánu si všechno vynahradit...

Soldado by ve Valencii rád ukončil kariéru

Roberto Soldado v průběhu tohoto týdne prodloužil smlouvu s Valencií až do června 2017 a tento kontrakt by rád minimálně dodržel. 27letý útočník je na Mestalle spokojen a v dresu týmu z východu Španělska by rád jednou ukončil kariéru...

Gallas: Na Euru se ukázalo, jaký je Nasri ve skutečnosti

Bývalý reprezentant Francie William Gallas přispěl ke kritice svého bývalého spoluhráče z londýnského Arsenalu i národního týmu Samira Nasriho, který na mistrovství Evropy po vyřazení Francie vulgárně nadával novinářovi. Tento moment podle Gallase pouze dokládá opravdový charakter pětadvacetiletého záložníka.

Lúcio končí v Interu, s klubem se dohodl na ukončení smlouvy

Brazilský obránce Lúcio se po třech sezonách definitivně loučí s Interem Milán. 34letý fotbalista před několika týdny naznačil, že hledá novou výzvu, vedení klubu mu nyní vyšlo vstříc a dohodlo se s ním na rozvázání kontraktu...

Jankulovski: Pirlo? Žádné zmrtvýchvstání, jen ukázal svoji třídu

Bývalý obránce reprezentace Marek Jankulovski je nadšený z toho, jak si na evropském šampionátu vede jeho kamarád a bývalý spoluhráč z AC Milán Andrea Pirlo, který italskou reprezentaci dovedl do nedělního finále proti Španělsku. Pro Jankulovského Pirlovy výkony nejsou překvapením.

Werder dotáhl do úspěšného konce hostování Petersena

Nils Petersen se minimálně na rok loučí s Bayernem Mnichov, kde se v uplynulé sezoně nedokázal výrazně prosadit. 23letý německý útočník odchází na dvanáctiměsíční hostování do Werderu Brémy, dnes odpoledne bylo vše potvrzeno...

Eusébio na ME utrpěl mozkovou příhodu

Bývalý slavný fotbalista Eusébio během návštěvy mistrovství Evropy v Polsku utrpěl mozkovou příhodu. Uvedli to lékaři lisabonské nemocnice, kam byl sedmdesátiletý Portugalec po hospitalizaci v dějišti šampionátu ve středu převezen.

Sivok zvažuje další nabídky, nevylučuje návrat do Besiktase

Reprezentační obránce Tomáš Sivok se rozmýšlí nad nabídkami několika zahraničních klubů, které jej lákají do svých služeb. Osmadvacetiletý stoper nyní podle svého manažera Jiřího Müllera nevylučuje ani návrat do Besiktase Istanbul, kde strávil poslední čtyři roky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele