Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
03.02.2022 17:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Al Džazíra na MS klubů očekávaně postoupila, v úvodním měření sil skolila Pirae

Úvodní duel MS klubů žádné překvapení nepřinesl. Al Džazíra bez větších problémů skolila amatéry z Tahiti, pro něž byla už jen samotná účast na turnaji možná tím největším úspěchem v historii. Pirae každopádně mohlo být rádo, že zaznamenalo alespoň jeden vstřelený gól, byť na konto si ho proti celku ze Spojených arabských emirátů nezapsal nikdo z jeho hráčů.

Jednalo se totiž o trefu vlastní, kterou z poměrně nepochopitelných důvodů vyprodukoval bek Rabii. Ten opravdu hodně mizerně vyhodnotil celou situaci, míč z pravé strany, který zasílal do šestnáctky Graglia, směřující na útočícího Tinirauariiho, odvrátil tak špatně a nešikovně, že v podstatě vystřelil pouze velmi přesně k tyčce za zkoprnělého brankáře Aliho Khaseifa.

Jinak však měl asijský výběr proti oceánskému protivníkovi tohle utkání pod kontrolou. Cokoli jiného než postup do další fáze úřadujícího šampiona nejvyšší soutěže ve Spojených arabských emirátech by byl brán jako velká senzace a tu zkrátka Al Džazíra nepřipustila. Už v průběhu prvního poločasu tak podnikala kroky k očekávanému vítězství a prosadila se třikrát.

Hned v 5. minutě poprvé měnil skóre tohoto klání Zayed Al Ameri. Ten těžil hlavně z dobré práce Mohammeda Jamala, jemuž se z levé strany zdařilo proběhnout hodně snadno do vápna soupeře, následně přihrál na hranici brankového území, odkud jeho spoluhráč pohotově cílil. Ve 25. minutě pak Pirae inkasovalo podruhé, z dorážky bez obtíží prorazil Ahmed Al Hashmi.

Pět minut před obrátkou pojišťoval průběžné vedení Kosanovič. Přímý volný kop zahrál levačkou parádně, vypálil kolem připravené zdi a nasměroval balón do spodního rohu brány. Ve druhé půli Al Džazíra přidala ještě jeden přesný zásah, Diaby přebíral pas zleva od Joãa Victora a poté zamířil levou nohou na zadní tyč, kam se gólman Durot již nestačil natáhnout.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele