17. kolo
17.12.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

Kouzla brazilsko-ghanské kooperace vynesla West Hamu výhru. Vlci na cizích hřištích strádají

Fotbalisté West Hamu zvládli utkání 17. kola Premier League, když porazili na vlastní půdě Wolves 3:0. Zisk tří bodů se pro Kladiváře zrodil již v první půli, v níž kralovala dvojice Lucas Paquetá a Mohammed Kudus. Brazilský záložník připravil pro svého kolegu během 10 minut dvě gólové šance, jež ghanský křídelník proměnil. Vlci tak potvrdili trápení na hřištích soupeřů, kde prohráli již čtvrtý duel v řadě. Na jejich pádu se podíleli i čeští zástupci Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Kapitán české reprezentace odehrál celé střetnutí, druhý jmenovaný byl střídán 91. minutě.

Kladiváři si ve čtvrtek napravili reputaci, když po výprasku 0:5 na hřišti Fulhamu zvládli závěrečné utkání skupiny Evropské ligy proti Freiburgu a zajistili si přímý postup do osmifinále. Debakl s Chalupáři byl navíc jedinou porážkou West Hamu od začátku listopadu, díky čemuž se před začátkem sezony podceňovaný tým stále držel mezi nejlepšími 10 celky soutěže. Špatně si nevedli ani Vlci, v jejichž neprospěch však hrála bilance z minulých dvou ročníků. Poslední čtyři vzájemná klání totiž vždy ovládlo domácí družstvo.

The Hammers měli od začátku více ze hry a trpělivou kombinací se snažili propracovat skrz obranu Wolves. Chyběla však přesnost v zakončení, jelikož střelci West Hamu dlouho nedokázali ohrozit brankáře Daniela Bentleyho. Ve 22. minutě se už Kladiváři prosadili, paradoxně však po rohu soupeře. Odvrácený míč dobře vyvezl Paquetá, posunul ho na Kuduse a ten střelou po zemi z hranice vápna otevřel skóre utkání. A ačkoliv se hosté po obdržené brance trochu probrali, ve 32. minutě Kudus opět udeřil. Průnikovou přihrávkou ho znovu našel Paquetá a ghanský křídelník si s nájezdem na gólmana věděl rady. S koncem poločasu mohl vedení svého týmu ještě navýšit Jarrod Bowen, jeho střela mezi nohama Craiga Dawsona však skončila pouze na tyči.

West Ham vstoupil do druhého poločasu pasivně a pustil soupeře do zápasu. V 58. minutě se prosadil Pablo Sarabia a domácí zachránil před snížením jen milimetrový ofsajd španělského útočníka. O chvíli později z nadějné pozice jen těsně přestřelil Matheus Cunha. Wolves skórovat nedokázali a po chybě v rozehrávce naopak v 74. potřetí inkasovali. Svou třetí gólovou přihrávku si připsal Paquetá, který vyslal za obranu Bowena a ten si i přes pozornost dvou obránců dokázal poradit. V 81. minutě mohl vyrovnat rekord Davida Beckhama v počtu branek z přímého kopu James Ward-Prowse, z nadějné pozice ale těsně minul levou tyč.

West Ham na ostudnou porážku s Fulhamem zareagoval ziskem tří bodů. Další ligové klání ho čeká v sobotu 23. prosince proti Manchesteru United, Wolves přivítají přímo na Štědrý den Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

PAQETÁAAAAA, KUDUUUUS! Hezkej dárek pod stromeček jako výhra s nulou nad oblíbeným soupeřem. Nemuselo to být tak jednoduchý, jak se zdá, ale... Obrovský nasazení všech od první minuty a brilantní výkon jednotlivců ve všech řadách. A Fabi!!! Jemu moc přeju nádherný come back.

Kolik našich zápasů v posledních letech si člověk mohl takhle užít! Musí se uznat, že Moyes udělal všechno dobře.

Přežili jsme klinický moment při milimetrovým ofsajdu soupeře a já i komentář vynálezce fotbalu Bosáka, kterej ve svý velikosti už ani nehodlá opravit svý minely. Taky nechápu necitlivost Canal+, který ihned nám ihned utnul pozápasovou atmosféru a pustil reklamu na sušenky.

Ale co. Forma tady je, z posledních 9-ti zápasů to máme 7-1-1. To je fakt bomba!

Teď hustej program s hustými soupeři do konce roku, v nichž ale můžeme jen získat. Když budeme takhle pokračovat, nejsme bez šancí. Jo, a čekám na Antonia. Teď už jako skvělýho náhradníka.

A teď jdu půl hoďky čumět na tabulku.

COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele