31. kolo
02.04.2024 21:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Michail Antonio (© AFP)

Rychlý nástup Tottenhamu v derby s West Hamem k vítězné oslavě Sonova jubilea nevedl

Hráči West Hamu vybojovali ve 31. kole Premier League před vlastními fanoušky remízu 1:1 s Tottenhamem. V úvodu utkání museli dohánět jednogólovou ztrátu, když už v páté minutě otevřel skóre Brennan Johnson střelou do odkryté brány. Ještě do konce první půle ale Kladiváři srovnali a družina okolo Heung-Min Sona, pro něhož se jednalo o 400. duel v dresu Spurs, už cestu ke druhému úspěchu nenašla. Dělbu bodů naopak mohla brát parta okolo Tomáše Součka a Vladimíra Coufala, jež bojuje o účast v Evropě v příští sezoně.

West Hamu se v programu nakupily souboje s týmy aspirujícími na umístění v nejlepší šestce a zatím se mu v nich nedařilo. Domácí remíza s Aston Villou by sama o sobě nebyla tragédií, za tu už se však dal považovat následný duel v Newcastlu, v němž se Kladiváři stali prvním týmem Premier League od ledna 2013, který v 77. minutě vedl o dva góly a nakonec prohrál. Tottenham naopak porazil Luton, přičemž už jeho 12. ligové utkání v řadě nabídlo minimálně tři branky.

Spurs nakročili za dalším tříbodovým ziskem od samého začátku. Už v páté minutě se totiž prosadil Johnson, když si naběhl na přihrávku od Tima Wernera. Němec nalezl Velšana nehlídaného před odkrytou bránou a ten nezaváhal. O rychlé zvýšení náskoku se pokusil po pár minutách Pedro Porro, jehož pumelice zpoza vápna proletěla těsně vedle levé tyče. Úspěšnější však už byl na druhé straně v 19. minutě Kurt Zouma, jenž skóroval hlavou po rohovém kopu. V závěru poločasu Kladiváři málem otočili skóre. James Ward-Prowse se postavil k balonu, aby rozehrál přímý kop. Při své oblíbené disciplíně ovšem nechal vyniknout brankáře Guglielma Vicaria.

Portugalský gólman musel řešit složitou situaci i na začátku druhé půle, kdy jeho schopnosti prověřil Michail Antonio. I s tvrdou ranou si Vicario poradil. Úvod závěrečné části duelu střelecky patřil Kladivářům, kteří několikrát zamířili směrem k italskému brankáři, jenže neuspěli. Postupně převahu získali hosté, avšak ani na jejich straně se nenašel hrdina, jenž by zvrátil remízový výsledek.

Hráči West Hamu tak odpověděli na zklamání z Newcastlu solidní remízou s městským rivalem. V příštím kole se představí 6. dubna ve Wolverhamptonu, Tottenham přivítá o den později Nottingham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (7)

Přidat komentář
OnlyWHU

Bod dobrej, mohli být i tři.

Klobouk dolů před Paquetou, Kudusem, Bowenem, Fabim, WP, Sukem, zachráncem Zoumou, Mavrosem, zoufale vyšťaveným Antoniem i Cufem s Emersonem.

Nechci používat u nás zprofanovanýho slova hrdinský výkon, ale dnes se nebojím. Všech jedenáct na hřišti se doslova rozdalo. I za neschopný vedení klubu, který je neuvěřitelně podrazilo, když neopatřili odpovídající náhradníky. Marně jsem hledal na naší lavičce někoho, koho bych chtěl poslat za vyždímanýho a asi už končícího Antonia, nebo k pošetření hlavních opor.

Ings? Cresswell? Ogbonna? Johnson?

Je to velká škoda, zákl. jedenáctka má i letos na nádherný pohárový umístění.

Obrovský zklamání na Newcastle je snad zapomenuto, teď na vadnoucí Wolves a pak k tomu pohárový kolotoč. COYI!!!!

Reagovat
JimBob

ja s tebou jednoduse nemuzu souhlasit ohledne tech nahradniku. sam si vyjmenoval ctyri velmi dobry jmena, minimalne z pozice nahradniku. osobne bych k nim pridal i mubamu. pouzivas tenhle argument casfo, pritom v jeden moment mel moyes na lavce krome tehle jeste fornalse, benrahmu, corneta a mavropanose a stejne nestridal. za me vycet, co by pulka klubu pl zavidela a brala i do zakladu. je jedno, jak ta lavka bude vypadat, kdyz ji neumi a nechce pouzivat. priznejme si, ze v tomhle je proste marnej a hodla hrat jen se svoji jedenactkou a kohokoliv dalsiho tim pristupem zabiji. nula stridani ve vlozenym kole je obrovskej fail. ale vykon jedenactky heroickej, o tom zadna...

Reagovat
kolouch

Souhlas. Fornalse a Benrahmu z klubu v podstate vystval. Cornet je taky jednou nohou pryc z klubu. Porad je tam par hracu, kteri muzou naskakovat na delsi usek hry nebo i do rotace od zacatku zapasu, ale proste je nevyuziva. A ze nemaji formu a herni praxi? Kde by ji nabrali, kdyz se na hriste podivaji maximalne na par minut nebo vubec?

Reagovat
JimBob

presne tak. porad se argumentuje tim, ze tenhle nema formu a tenhle nema praxi, ale ono je tezky ji mit, kdyz nad tebou je trener, co te odmita pouzit a kdyz uz te pouzije, tak jen jako takticky zdrzovani v 90. minute. kdo kdy hral fotbal, vi, ze je to strasne frustrujici na treninku makat a pak celej zapas odkoukat z lavicky a po case te to proste demotivuje, ztratis praxi a v nejhorsim pripade se jeste rozhadas s trenerem a neni to tvoje chyba... navic kdyz musel nastupovat ogbonna, byl solidni a spolehlivej. kdyz odpadla zaloha a musel se do ni zapojit johnson, vsichni najednou cumeli, jak se rychle adaptoval a ozvalo se nekolik zajemcu, ze ho pristi sezonu chteji oni. to stejny nedavno ings, jak do toho vlitl nazhavanej. a co z toho maji? nic, moyesovi se uzdravila jeho vysnena jedenactka a zase budou smutne koukat. cornet nikdy sanci nedostal. benrahma a fornals byli skvely, nez se rozhodl, ze u nej maj utrum. nechci trenerovi absolutne odpirat zasluhy, dotahl nas vysoko, ale pracovat dokola s 13 hraci je spatne. a to vubec nezminuju, ze jakykoliv mladiky z akademky, kterou mame vubec jednu z nejlepsich v anglii, nezvlada ani v nejmensim. pritom mubama by treba mohl byt druhej mainoo...

Reagovat
OnlyWHU

Z části určitě souhlas. Pokusím se vysvětlit, jak to teda vidím. Je to můj názor, tak mi ho ponechte, stejně jako respektuju názor váš.

Moyes se pragmaticky upnul na to nejlepší, co je k dispozici a co jemu (i nám) prokazatelně přináší výsledky. Lze jen souhlasit, že větší zapojení nejen jmenovaný čtyřky do hry by přineslo větší použitelnost těchto hráčů a určitě jejich větší spokojenost.

Největší problém ale vidím, že hrstka vybraných (asi právem) hráčů tak náročnou sezonu sama nedá. To nakonec uvidíme v příštích zápasech.

Cress je můj hodně oblíbený hráč a řadím ho mezi legendy WHU. Přiznejme si i my, že už má ale svůj skvělej zenit za sebou. On je se svoji rolí spokojen a do sezony tak šel. Sympaťák a obětavec Ogbonna doplatil na náhlej přetlak na jeho postu, kdy se nejspíš hledalo perspektivní řešení a nově příchozí tak dostávali větší příležitosti. Jo, i já bych ho rád viděl hrát víc. O Ingsovi lze napsat totéž jen s tím, že na svým postu je s Antoniem tragicky sám nebo tam musí zaskočit Bowen - tohle už tolik nechápu. Mubama měl dostat taky víc šancí i v PL, ale po ne zcela vydařených pohárech už k tomu asi chyběla odvaha. Věřím, že jeho čas přijde. Cornet je smolař, kterej většinu sezony promarodil. Přesně nevím, co si o něm myslet. Šancí až moc dostal CP z jehož příchodu asi nejen mě jde hlava šejdrem. Navíc je nekonečně drahej (s Paqu. snad i největší plat). Zbylí 4 mladíci by nás teď asi moc nevytrhli (viz jejich výkony v přípravě i domácích pohárech) a jejich šance opět přijde po návratu z hostování.

Co se týká zimních odchodů, podle mě ještě měli zůstat. Věřím, že zvláště Fornals by mohl teď pomoci. U Benrahmy si tak jistej nejsem a po skvělým letním posílení ofenzívy a pár zápasech v roli náhradníka dal jasně najevo, že chce pryč. Kehrer soutěžil Coufalem a měl smůlu, že se Cuf po určitým propadu v tu dobu skvěle chytil. Nejvíc asi lituju už staršího přestupu Dawsona. O Riseovi nemá smysl mluvit, to bylo předem daný. a mj. díky jeho přestupu jsme tam, kde teď jsme.

Co se týká současnýho stavu kádru, možná?? na to má vliv i finanční strop v celkový klubový bilanci a obava nedopadnout jako Evert. a Notts. Něco takovýho jsem zachytil v brit. tisku. Jinak současnej stav nepochopím a čekám jen na to, co se určitě mělo stát v zimě. V létě po přestupním období budeme určitě chytřejší.

Závěrem: do Moyese jsem se v minulosti moc nenavážel. Kdo sleduje WHU v horizontu desetiletích, tak ví, že jsme právě i díky jemu v jednom z nejúspěšnějších obdobích novodobý historie. Ovšem... taky mi vadí ta kovaná, nekoukatelná defenzivní strategie, která přichází i ve chvílích, kdy máme soupeře na lopatě. Proti TOP týmům jsme se často probránili až do neslavných konců. Kolo co kolo šílený nervy. K tomu zmíněný výhrady. Proto jsem už od cca začátku roku taky pro, aby Moyese vystřídal někdo novej. Někdo, kdo nás bude umět posunout dál a třeba i náhradníci budou spokojenější.

Další roky nám dají odpověď jak si povedou hráči, kteří u nás zatím tolik příležitosti nedostali a nebo rovnou odešli. A jak si povede náš klub.

COYI!!!!

Reagovat
JimBob

uplne v poradku, ten nesouhlas samozrejme nebyl myslen nijak spatne nebo agresivne :) stejne jako nechci moyesovi vubec ubirat opravneny zasluhy za tuhle uspesnou eru, v ktery jsme. jen mam proste posledni dva roky pocit, ze tenhle tym ma jeste navic, ale moyes uz ne. ale vime, jak to je... jinde ten pocit uz taky meli a ne vzdy novej manazer pomohl k lepsimu

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele