33. kolo
14.04.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Andreas Pereira (© AFP)

Pereirovy trefy ukončily 20leté čekání Fulhamu na venkovní výhru proti West Hamu

Fotbalisté Fulhamu porazili ve 33. kole Premier League West Ham 2:0, a poprvé od roku 2004 tak odjeli ze stadionu Kladivářů se třemi body. V zápase se výborně prezentoval český bek Vladimír Coufal, jenž měl dokonce dvě velké příležitosti ke skórování. Bývalému slávistovi ovšem stejně jako jeho spoluhráčům nepřálo štěstí v zakončení. Jediným úspěšným střelcem duelu tak byl hostující Andreas Pereira, jenž nejprve využil obrovské defenzivní chyby Konstantinose Mavropanose a po změně stran uklidil míč do sítě po bleskovém protiútoku. Tomáš Souček naskočil do utkání v 69. minutě.

West Ham si po sérii tří těžkých ligových zápasů, ze kterých dokázal uhrát pouze dva body, zlepšil náladu v minulém kole, když porazil Wolves 2:1. Kladiváři se i přesto, že od startu kalendářního roku moc výher neposbírali, stále drželi na skvělé sedmé příčce jen bod za Manchesterem United. Před domácím publikem je čekalo utkání proti Fulhamu, který čekal na vítězství tři duely po sobě.

Už po třech minutách mohli The Irons skórovat. Coufal se dobrým pohybem uvolnil na pravém kraji, následně se prosmýkl mezi beky, ale v blízkosti gólmana mu míč odskočil. Práci českého hráče tak měl zúročit dorážející Michail Antonio, bránu však trestuhodně přestřelil. Domácí dominovali i nadále, jenže v deváté minutě z ojedinělé akce Fulhamu inkasovali. Centr do vápna nešikovně pro soupeře zpracoval Mavropanos, a balon tak pro sebe ukořistil Pereira, který jej uklidil do poloodkryté sítě. Brazilský útočník mohl chvíli nato dokonce zvýšit náskok hostů, prudký pas Williana ale neusměrnil mezi tři tyče. Horko bylo před oběma brankáři i nadále. Krátce po sobě zahrozili aktivní Pereira s Coufalem. Zatímco ránu autora prvního gólu lapil Lukasz Fabiaňski, český bek netrefil z dobré pozice bránu. Před odchodem do šaten se ještě několikrát blýskl polský gólman, když zlikvidoval minimálně tři gólové šance Fulhamu.

Fabiaňski exceloval i po změně stran. V 57. minutě Willian přistrčil po individuálním sólu míč Alexi Iwobimu, jenž pokusem k tyči ztroskotal na 38letém brankáři. Poté se začala hra více přesouvat k vápnu The Cottagers. Šanci si vytvořil Danny Ings, z dobré pozice ale přestřelil. Záhy ofenzivní tápání West Hamu potrestal druhou trefou Pereira. Hvězda duelu tentokrát stála na konci rychlého kontru, když uklízela do sítě milimetrový pas od Iwobiho. V závěru duelu už jen stihla vyděsit všechny přítomné srážka spoluhráčů Edsona Álvareze a 19letého Georgeho Earthyho, jenž si odbýval premiéru mezi anglickou elitou. Pro nadějného záložníka debut trval jen pár minut, než byl v doprovodu lékařů odvezen z trávníku.

Fulham tak prolomil bídnou formu a odvezl si domů tři body. Oba celky odehrají další ligový zápas 21. dubna. Kladiváři vyzvou Crystal Palace, Chalupáři změří síly s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
oli9

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Mám jediný přání: aby byl George Earthy brzy zase na trávníku.

Jinak?

Přání mnoha fanoušků WHU vyslyšeno. Hráli jsme útočně, bez defenzivního balastu a s hráči širšího kádru.

No, samozřejmě nechci být příliš ironický. Fulham je to nejhorší, co nás mohlo (mimo týmů top7) potkat. Rychlá hra bez zbytečných kombinací s efektivním zakončením. Takhle si představuju hrát týmy z prostředku tabulky.

Z našich mě snad nikdo vysloveně nezklamal. Ale... opět nešťastný zákrok Mavra a stále neovadatelnější Paquetá. A flegmaticky působící Moyes i během strašidelný situace při zranění George. Derniéra?

K tomu skvělý, nedoceněný Fabi s několika poctivci, kteří to ještě nemají na háku. Modlím se k návratu Bowena.

A obávám se konce sezony... COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele