6. kolo
24.09.2023 17:30 CET
0 : 8
(0:3)

Reportáž

Krutý debakl pro Sheffield United (© AFP)

Drtivý nálet Strak vyřídil Sheffield do poločasu, rekordní ofenzivní koncert dirigoval Trippier

Hráči Newcastlu vyhráli v šestém kole Premier League na půdě Sheffieldu United jednoznačně 8:0. Straky rozhodly o plném bodovém zisku už v prvním poločase, kdy si zajistili pohodlný třígólový náskok. U dvou gólů asistoval Kieran Trippier, který si další úspěšnou finální přihrávku připsal i po změně stran. Pro zkušeného Angličana se tak jednalo o premiérový zápis do ofenzivních statistik v sezoně ve velkém stylu. Zápas dal důvod také k přepisu ligových kronik, neboť na osmigólové demolici The Blades se podílelo hned osm různých střelců, což je historický rekord soutěže.

The Blades sahali v minulém kole po první výhře po návratu do Premier League, jenže dvě obdržené branky v dlouhém nastavení zapříčinily, že si ze zápasu s Tottenhamem neodnesli ani bod. Nijak však na začátku sezony nezářil ani Newcastle. Ten ke dvěma vítězstvím a třem porážkám v anglické soutěži přidal po nevýrazném výkonu bezbrankovou remízu s AC Milán v Lize mistrů, a to navíc jen díky skvělému výkonu brankáře Nicka Popea.

Začátek zápasu zdaleka neměl parametry nejlepší evropské soutěže. Oba týmy kupily nepřesnosti a hra se držela ve středu hřiště. Ve 21. minutě však Straky dokázaly udeřit ze své první vážné šance. Anthony Gordon, který nahradil zraněného Harveyho Barnese, ve vápně našel v dobré pozici Seana Longstaffa a ten měl snadnou práci uklidit míč do sítě. Stačilo jen 10 minut a hosté přidali další branku. Skvěle zahraný rohový kop Trippiera si na zadní tyči našel Dan Burn a hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Chvíli nato se domácí obrana dopustila hrubky, kterou však nedokázal potrestat Callum Wilson. Zadní řada Sheffieldu si nedokázala poradit ani s hlavičkujícím Svenem Botmanem, který ve 35. minutě zvýšil stav už na 3:0. V nastavení prvního poločasu ještě Gordon zkusil znovu prověřit gólmana Wese Foderinghama, ten však jeho ztečovaný pokus vyrazil nad branku.

V druhé části zápasu se gólu dočkal také Wilson, a to v 56. minutě po krásné týmové akci, kterou zakončil hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Foderingham neměl šanci zasáhnout. Ani tam se ale Straky nezastavily, v 61. minutě si z levé strany navedl míč na střed Gordon a skákavou střelou na zadní tyč přidal pátý gól. Tenisový kanár zakončil v 68. minutě Miguel Almiron, který dostal perfektní přihrávku za obranu od Bruna Guimaraese a naložil s ní na výbornou. Šanci snížit měl Anel Ahmedhodžič, ve slibné příležitosti ale netrefil balon ideálně a mířil vysoko nad branku soupeře. Domácí obrana nedokázala zastavit ani Guimaraese, který ve vápně nikým nehlídaný pohodlně přidal už sedmý gól. Osmou a poslední branku zápasu vstřelil střídající Alexander Isak.

Newcastle tak proti outsiderovi nezaváhal a připsal si druhou ligovou výhru v řadě. Příští víkend bude 30. září hostit Burnley, Sheffield zavítá ve stejný den na půdu West Hamu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (2)

Přidat komentář
kissak

Zvládnout tento zápas je povinnost v opačném případě to bude hodně špatné.

Reagovat
kissak

Tak uvidíme výsledek pěkný snad se začne blýskat na lepší časy. Přesně toto jsme potřebovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele