14. kolo
02.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Newcastle hodil křivdy za hlavu, Manchester usadil po zrušeném letu na zem také Gordon

Fotbalisté Newcastlu se po úterním zklamání ze hřiště PSG, kde je obrala o vítězství kontroverzní penalta, zmobilizovali a ve 14. kole Premier League porazili Manchester United 1:0. Hosté se už před výkopem museli vypořádat s nepříjemností v podobě zrušeného letu, kvůli němuž nakonec cestovali v den utkání na sever Anglie autobusem. Tento nekomfort se na nich zřejmě podepsal, v průběhu celého zápasu totiž působili unaveným dojmem a nechali soupeře dominovat. Straky tuto převahu zúročily v 56. minutě, kdy ranou do odkryté sítě zakončil pohlednou kombinační akci Anthony Gordon.

Manchester United sice v domácí soutěži dvakrát v řadě zvítězil, velké zklamání ovšem přišlo ve skupinové fázi Ligy mistrů. Tam totiž Rudí ďáblové pouze remizovali s Galatasarayem 3:3 a jejich šance na postup do osmifinále se ztenčily na minimum. Svěřenci Erika ten Haga navíc v této sezoně inkasovali 33 gólů v úvodních 20 zápasech ve všech soutěžích, což byl nejvyšší počet v této fázi od sezony 1962/1963. Ani tentokrát je nečekal jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavil Newcastle, jenž naposledy uhrál remízu s hvězdným PSG a předtím zvítězil nad Chelsea vysoko 4:1.

První větší šanci si však po 10 minutách hry připsali hosté. Alejandro Garnacho sice šikovně unikl na levém křídle za obranu, z úhlu ale namířil přímo do připraveného Nicka Popa. Na druhé straně se o chvíli později musel vytáhnout i jeho gólmanský protějšek André Onana, když na něj vyslal skrytou přízemní střelu Miguel Almirón. Kamerunského strážce zachránilo ke konci úvodní půle břevno, které z přímého kopu rozezvučel Kieran Trippier.

Převahu domácího celku zúročil v 56. minutě Gordon, jenž do malého vápna obdržel precizní přihrávku a s klidem zakončil do odkryté sítě. Rudí Ďáblové byli v ofenzivě naprosto bezradní a nedokázali si vytvořit kloudnou akci. Naopak Straky nepolevovaly v nátlaku a v 79. minutě překonaného Onanu zachránil od inkasované branky až obětavý Aaron Wan-Bissaka, jenž vytěsnil zakončení Lewise Mileyho na rohový kop. Stejný počin předvedl na druhé straně Fabian Schär, když na poslední chvíli nohou zablokoval razantní volej Sergia Reguilóna. Při tomto závaru United si navíc přivodil zranění brankář Pope a musel nuceně vystřídat.

Šlágr sobotního programu tak nakonec ovládl Newcastle. Straky se pokusí na vítězství navázat 7. prosince v utkání s Evertonem. Rudí ďáblové změří o den dříve síly s Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
factor

Vyhodiť Ten Haga, čo je nielen pseudotréner, ale už tam stojí ako Peaky fckn Blinders !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele