13. kolo
25.11.2023 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Joelinton a Alexander Isak (© AFP)

Chelsea hrubě nezvládla druhou půli, gólová salva Newcastlu vrátila Blues tvrdě na zem

Hráči Newcastlu vyhráli ve 13. kole Premier League v St. James' Parku nad Chelsea 4:1. Duel nabídl atraktivní podívanou již od úvodního hvizdu. Lépe do zápasu vstoupili domácí, na trefu Alexandera Isaka ze 13. minuty však ještě hosté dokázali do poločasu zareagovat. Klíčová pasáž utkání tak nastala až po hodině hracího času, kdy nejprve Jamaal Lascelles poslal Straky podruhé v zápase do vedení, které krátce nato navýšil Joelinton. Londýňané tak přišli o solidní šňůru tří venkovních výher za sebou.

Newcastlu se hrozivým způsobem zaplnila marodka, na což doplatil těsně před reprezentační přestávkou v Bournemouthu. Jedním z mála navrátilců do sestavy Strak byl karetní hříšník Bruno Guimaraes. Situace tak hrála o něco více do karet Chelsea, které se začalo výrazně dařit v útoku, když nejprve nasázela čtyři branky Tottenhamu a následně stejný počet gólů vsítila i v jednom z dosavadně nejhezčích utkání sezony proti Manchesteru City.

Živé klání gólově načal Isak, jenž se v době přijetí povedené průnikovky od Lewise Mileyho nenacházel v ofsajdu kvůli zapomenutému Marcu Cucurellovi. Ve 23. minutě dostal Raheem Sterling příležitost pelášit vstříc brankáři, těžko pochopitelně si však počkal na faul. Vše vysvětlil z následného přímého kopu, který náramně uklidil přes zeď do šibenice. Strakám mohl vedení brzy vrátit Joelinton, rybičkou na zadní tyči ale trestuhodně minul. Ve 31. minutě několika chytrými přihrávkami dirigoval útok Blues Reece James, konečnou střelu Enza Fernándeze však gólman konečky prstů vytěsnil. Chybu Nicka Popea poté nedokázal ztrestat Conor Gallagher, jehož zápal do hry zastiňovala selhání v zakončení. V závěru půle se Sterlinga pokusil napodobit Kieran Trippier, z přímáku ale trefil břevno.

Oba celky se o převahu na hřišti přetahovaly i po výměně stran. Udeřit dokázal s uplynulou hodinou hry Lascelles hlavou, po přesném centru byl ve vápně úplně osamocen. Hororové momenty pro fanoušky Londýňanů navíc neskončily. Hned o minutu později chyboval nejzkušenější hráč na hřišti Thiago Silva a daroval Joelintonovi gól. Hloupostí v obraně Blues ale jen přibývalo, James se totiž rozhodl nechat se vyloučit po druhé žluté. Utkání již nabralo jiný spád a Magpies plně převzali otěže zápasu, což v 83. minutě stvrdil Anthony Gordon utaženou střelou na zadní tyč.

Odpolední šlágr nejvyšší anglické soutěže tak ovládl Newcastle. Ten v příštím kole 2. prosince přivítá Manchester United, na stadion Chelsea o den později přijede Brighton.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele