16. kolo
09.12.2023 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Rudí ďáblové si s centry Taverniera nevěděli rady. Bournemouth zostudil United třemi góly

Bournemouth potvrdil v 16. kole Premier League vynikající formu z posledních týdnů, když na Old Trafford porazil Manchester United 3:0. O historicky třetí výhře The Cherries nad věhlasným soupeřem rozhodl už v páté minutě Dominic Solanke, jenž si připsal již osmý zásah v ročníku. Domácí inkasovali jako první už v šestém ligovém duelu sezony, přičemž vícekrát se to "povedlo" jen Sheffieldu. Tentokrát se navíc do zápasu nedokázali vrátit, na čemž měl výrazný podíl Marcus Tavernier, který po změně stran připravil hned dvě branky svého týmu.

Hosté se v posledním měsíci rozehráli do nečekané formy. Vše odstartoval skalp Newcastlu, po němž ještě Třešně posbíraly sedm z devíti dostupných bodů. Jedinou ztrátu v tomto období zaznamenaly doma s Aston Villou, tam je navíc o výhru obral gól z 90. minuty. Při historicky teprve sedmém ligovém vystoupení na Old Trafford je ovšem nečekalo nic snadného, v Divadle snů v rámci vloženého kola vyhořela Chelsea, jejíž pasivní výkon potrestal dvěma trefami Scott McTominay.

Začátek duelu s Bournemouthem však domácím hrubě nevyšel. Už v páté minutě Lewis Cook vystihl nepřesnou rozehrávku Rudých ďáblů a našel před bránou volného Solankeho, který nabídnutou možnost s přehledem využil. S rychlou reakcí krátce nato málem přispěchal Harry Maguire, proti hlavičce nejlepšího hráče Premier League měsíce listopadu ale skvěle zasáhl Neto. Jinak ovšem hosté soupeře do vyložených šancí nepouštěli a naopak sami mohli do poločasu svůj náskok navýšit. Ve 24. minutě nejprve nebyl vinou ofsajdu uznán zásah Taverniera a v závěru úvodního dějství pálil do tyče Solanke.

United po změně stran na The Cherries vlétli ve vysokém tempu a dostali se k několika nadějným zakončením. Většinu jejich pokusů však zblokovali obětaví obránci. Za skvělou defenzivní práci byl Bournemouth odměněn v 69. minutě, kdy se k přesnému centru Taverniera protlačil nechytatelně hlavičkující Philip Billing. Zmar Manchesteru o chvíli později podtrhl Marcos Senesi. Argentinský stoper se prosadil rovněž hlavou a i v tomto případě si asistenci zapsal Tavernier.

Manchester tak před klíčovým soubojem s Bayernem na svém stadionu senzačně prohrál. Po souboji v rámci Ligy mistrů se v domácí soutěži představí 17. prosince na Anfieldu proti Liverpoolu, Bournemouth o den dříve přivítá Luton.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele