20. kolo
30.12.2023 13:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Chladné počasí v Lutonu Chelsea nezastavilo. Křeč venkovních zápasů zlomil rozjetý Palmer

Chelsea prolomila sérii čtyř venkovních proher v řadě, když ve 20. kole Premier League porazila domácí Luton 3:2. Londýňanům zajistil tři body ve skvělé formě hrající Cole Palmer, jenž vsítil dvě branky a na další nahrál. Mladý Angličan zaznamenal gól a asistenci již ve čtvrtém duelu od startu tohoto ročníku, což se žádnému jinému hráči v letošní sezoně nejvyšší anglické soutěže nepovedlo. The Hatters se i přes skvělý závěr utkání museli po dvou výhrách v řadě smířit s porážkou, kvůli které zakončí kalendářní rok v sestupovém pásmu.

Poslední vzájemné ligové střetnutí konané na Kenilworth Road se datovalo do roku 1991, kdy zvítězil domácí Luton. Podobný výsledek by nebyl zcela šokujícím ani tentokrát, Kloboučníci se totiž navzdory ztrátě kapitána Toma Lockyera rozehráli do slušné formy a Chelsea naopak venku ztrácela jeden zápas za druhým. Rostoucí nespokojenost s některými hráči dal před několika dny Mauricio Pochettino najevo nasazením nejmladší sestavy v klubové historii a Blues porazili Crystal Palace díky pozdní penaltě Noniho Maduekeho.

Nadějný křídelník byl vidět také na startu tohoto střetnutí. Madueke se rychlostí jemu vlastní prodral do vápna, kde posunul míč na Conora Gallaghera, jeho pokus ale reflexivně vykopl Thomas Kaminski. Ve 12. minutě rozehrál Issa Kaboré trestuhodně pouze na kopačku Palmera, který se dlouho nerozpakoval a z prvního doteku tvrdou ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Ve 37. minutě zrychlil hru nádhernou kolmicí Moisés Caicedo. Na konci rychlého protiútoku se na pravé straně zjevil aktivní Madueke, jenž si počkal na pohyb obránců a pohotovou střelou do šibenice navýšil vedení Blues.

Po hodině hry pronikl do otevřené obrany Nicolas Jackson, jeho slabý pokus doprostřed branky však skryl pohodlně do rukavic Kaminski. Skomírající hru Kloboučníků oživil střídající Tahith Chong, který se uvolnil na levé straně a křižným pasem napříč pokutovým územím hledal Elijaha Adebaya. Ten ovšem ve svém náběhu zaspal a k balonu se vůbec nepropracoval.

A tak se dostali ke slovu opět Londýňané. Jackson na polovině hřiště nejprve ustál těžký souboj a posléze vyslal na zteč Palmera. Nejlepší střelec Blues dostál své skvělé formě, pohrál si s defenzivou domácích a pohodlně rozvlnil síť. V 80. minutě se nováček ligy přece jen dočkal kýženého gólu. Na centr z rohového kopu si naskočil Ross Barkley a hlavou usměrnil míč na místo určení. Zápletku ještě v samotném závěru utkání nabídl Adebayo, jenž prokázal nejlepší orientaci v šestnáctce a doklepl odražený balon do prázdné brány.

Venkovní mizérie hostů tak skončila na malebném stadionu Kenilworth Road. V příštím kole přivítají 13. ledna Fulham, Luton se o dva dny později představí v Burnley.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele