22. kolo
31.01.2024 21:15 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Conor Bradley a Jürgen Klopp (© AFP)

Jubilejní 200. Kloppovu výhru v Premier League ozdobil premiérový gól lednové komety

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ve 22. kole Premier League na domácím hřišti nad Chelsea 4:1. Aktivní svěřence Jürgena Kloppa nasměroval k tříbodovému zisku ve 23. minutě přesně zakončující Diogo Jota, jehož gólové střele předcházel povedený slalom mezi obránci Blues. Kromě Portugalce prožil povedený duel i Conor Bradley, který po křižné ráně na vzdálenější tyč zaznamenal premiérový zásah v dresu seniorského týmu Reds. Mladík ze Severního Irska navíc i dva góly pro své spoluhráče připravil. Smolný zápas naopak zažil Darwin Núňez, jenž jako první hráč v anglické nejvyšší soutěži čtyřikrát v utkání napálil brankovou konstrukci.

Oznámení Kloppa o jeho blížícím se odchodu sice zanechalo většinu fanoušků Liverpoolu v naprostém šoku, totéž se ale nedalo říct o hráčích. Ti totiž jako by svému trenérovi chtěli závěr kariéry na Ostrovech co nejvíce zpříjemnit a v FA Cupu po dominantním výkonu smetli Norwich 5:2. Velkou metu představovala případná výhra nad zvedající se Chelsea, která by zaokrouhlila počet triumfů legendárního Němce v nejvyšší anglické soutěži na rovných 200.

Jako první zahrozili domácí hráči, když nebezpečnou ránu zpoza vápna vyslal Núňez, gólman Djordje Petrovič však předvedl povedený zákrok. Ve 23. minutě pak vygradoval úvodní drtivý tlak Reds, během něhož se hráči Chelsea téměř nedostali s míčem z vlastní půle. Celou gólovou akci měl na svědomí Diogo Jota, jenž se prosmýkl obranou Blues jako lyžař mezi brankami a následnou přesnou střelou poslal Anfield do varu. Snový okamžik pak ještě před přestávkou prožil Bradley, který křižnou ranou na vzdálenější tyč zapsal svůj premiérový zásah v Premier League. V nastavení úvodní části pak ještě neproměnil pokutový kop Núňez, jenž tak završil smolný poločas, v němž ho hned třikrát zastavila branková konstrukce.

Po změně stran se do ojedinělého zakončení Chelsea dostal střídající Mychajlo Mudryk, rychlý protiútok však zazdil zpackanou střelou na tribunu. Na druhé straně to ale byla jiná píseň. Mladík Bradley korunoval skvostný výkon precizním centrem do vápna, kde si jej našel naběhnutý Dominik Szoboszlai, jenž důraznou gólovou hlavičkou oslavil svůj návrat do základní sestavy po zranění. Na povedeném výkonu Reds nic nezměnilo ani snížení, o něž se postaral Christopher Nkunku. Už poněkud komicky pak působilo zakončení Núňeze, jehož důrazná hlavička skončila již počtvrté v zápase na tyči, čímž stanovil nový rekord Premier League. Uruguayec se tak v 79. minutě musel převtělit do role nahrávače, když precizním pasem připravil gólovou radost pro Luise Díaze.

Liverpool tedy nad Chelsea doma po více než třech letech zvítězil. Také další duel sehrají Reds proti týmu z Londýna, neboť 4. února venku vyzvou Arsenal. Blues ve stejný den přivítají Wolves.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele