12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mávající Mohamed Salah (© AFP)

Neomylný Salah využil služeb dvorního nahrávače. Brentford na Anfieldu zase ani neskóroval

Liverpool vyzrál ve 12. kole Premier League před vlastním publikem na Brentford 3:0. Vítězství zařídil svěřencům Jürgena Kloppa chvíli před poločasovým hvizdem svým devátým a posléze i 10. gólem v probíhající sezoně Mohamed Salah, jemuž na úvodní zásah přihrál Darwin Núňez. Uruguayec dosud v nejvyšší anglické soutěži neasistoval u branky žádného jiného spoluhráče.

Klub ze severozápadu Anglie tak napravil dojem z minulého kola, v němž jen remizoval na hřišti trápícího se Lutonu. Svěřencům Thomase Franka navíc ukončil šňůru tří zápasů bez ztráty bodu.

Po překvapivé dělbě bodů v Lutonu si toužil výběr trenéra Kloppa spravit chuť na evropské scéně. V Toulouse však senzačně prohrál a na vítěznou vlnu se tak potřeboval vrátit před vlastními fanoušky. Tentokrát se mu do cesty postavil Brentford, který ovšem třikrát v řadě neprohrál, čímž dal zapomenout na nevyrovnané výkony ze startu sezony. Na půdě Liverpoolu však Včely nikdy předtím nebodovaly, a dokonce zde nevstřelily ani jeden gól.

Jako první ohrozil branku soupeře ve čtvrté minutě Cody Gakpo. K jeho smůle však svůj pokus nasměroval pouze do míst, kde se nacházel připravený Mark Flekken. Po čtvrthodině hry měli Reds další šanci otevřít skóre. Salah skvěle uvolnil Darwina Núňeze, jenž však tváří v tvář gólmanovi nezakončil přesně. Po půlhodině se stoprocentní příležitosti dočkaly i Včely, jenže Bryan Mbeumo v samostatném úniku selhal a nechal vyniknout Allisona. Šest minut před koncem prvního poločasu rozradostnil většinu fanoušků na Anfield Road egyptský fenoomén Salah, který si v pokutovém území našel přihrávku a přesnou střelou na vzdálenější tyč poslal Liverpool do vedení.

Po startu druhého poločasu dostal Brentford šanci v podobě přímého volného kopu. Mathias Jensen ale svůj pokus nasměroval doprostřed branky a domácí gólman si s ním bez větších problémů poradil. Po hodině hry se do samostatného úniku řítil opět Mbeumo, ale jeho útočnou snahu překazil na poslední chvíli Virgil van Dijk. V 62. minutě navýšil vedení svého týmu druhou trefou v zápase Salah, když si na zadní tyči našel centrovaný balon a hlavičkou se nemýlil. O několik minut později pak pečetil vítězství domácího celku Diogo Jota.

Liverpool tak odčinil ztrátu s Lutonem a na Anfieldu zvítězil. V příštím kole se utká po reprezentační přestávce 25. listopadu s Manchesterem City. Brentford přivítá ve stejný den Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele