27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Everton vsadil při exekuci penalty na špatné jméno. Výhru West Hamu vystřelil Souček

Fotbalisté Evertonu prohráli ve 27. kole Premier League na vlastním hřišti s West Hamem 1:3. Výraznou stopu v utkání zanechal Portugalec Beto, který v prvním poločase nejdříve neproměnil jasnou gólovku a následně zahodil i pokutový kop. Svou reputaci sice částečně napravil po změně stran, když otevíral skóre utkání, na jeho hlavičku ovšem bleskově zareagoval stejným způsobem Kurt Zouma a na startu nastavení dokonal obrat ranou na zadní tyč Tomáš Souček. Ten stejně jako Vladimír Coufal odehrál celé utkání.

Toffees se po uplynulém víkendu stali zřejmě jediným týmem na světě, který vybojoval remízu a získal pět bodů. Vedení klubu totiž uspělo u odvolací komise Premier League a dříve udělený desetibodový odečet za porušení finančních pravidel se ztenčil na šest. West Hamu zase vlil energii do žil skvělý výkon Jarroda Bowena, jenž nasázel hattrick Brentfordu.

V úvodních minutách sice zaskočil Everton hosty svojí aktivitou, avšak větší příležitost si nevytvořil. Naopak nebezpečně vyhlíželo zakončení Edsona Álvareze daleko za hranou vápna, přízemní ránu ovšem zkrotil Jordan Pickford. Na druhé polovině hřiště měl obrovskou příležitost ve 25. minutě Beto, jenž nabíhal z levé strany na gólmana, svůj prudký pokus ale namířil přímo na Alphonsa Areolu. Komplikace přišla až ve 45. minutě, kdy si mohl postavit míč na pokutový puntík po předchozí ruce Beto, jeho ránu k tyči ale vystihl Areola.

I první šance druhé půle byla nebezpečná dělovka zpoza vápna, tentokrát si ji připsal domácí Dwight McNeil, jeho ránu ale opět zlikvidoval gólman. Nakonec však svá zaváhání z úvodního dějství napravil Beto, jenž si naběhl na vysoký centr Jamese Garnera a hlavičkou otevřel skóre. Záhy uchránil hosty před druhou brankou dobře chytající Areola, který se včas přesunul na střed branky, a vychytal tak zakončení McNeila z voleje. Brzy navíc přišlo vyrovnání, když po rohu hlavičkoval milimetrově přesně do horního růžku Zouma. Po jeho brance sice následovalo pár šancí Evertonu, dalším gólem ovšem navázal až v 91. minutě Souček, který dostal v pokutovém území příliš prostoru a fantastickou ranou na zadní tyč z druhého dotyku otočil stav utkání. Otevřenou hru domácích pak pro pojišťovací gól využil po protiútoku přes celé hřiště Álvarez.

Domácí celek tak padl a v lize nevyhrál již více než dva a půl měsíce. Everton se v dalším kole 9. března ukáže na Old Trafford proti Manchesteru United, West Ham o den později přivítá Burnley.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Promiňte. Slavím.

Aréola, Suk, Paquetá, Kudus, Álvarez, Mavrop, Zouma, Bowen, Cuf, Emerson, WP, prostě všichni. Zápas na vážkách jsme skvěle přetlačili na svoji stranu. Výhra navíc!

Obraz naší hry zpochybnil všechny malověrce, co jen znevažují Moyese.

Teď hlavně pohár a Burnley! COYI!!!!!!!!!

Reagovat
kolouch

Výkon bych si popravdě uměl představit jistější a ne nechávat tolik vyniknout Areolu, ten chytil tak 3 jasné gólovky + předvedl spoustu dalších skvělých zákroků. Počítají se ale tři body a vůle, díky které jsme k nim došli. Zápas s Burnley si užiju osobně na stadionu. Budu doufat v o něco dominantnější výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele