16. kolo
10.12.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Everton už téměř umazal rekordní odpočet. Chelsea přivedla k prohře snaha vyhnout se kartě

Chelsea prohrála v 16. kole Premier League na půdě Evertonu 0:2. Karamelky v polovině listopadu zasáhla zpráva o 10bodovém odpočtu, od té doby však vyhrály třetí ze čtyř zápasů, a historicky nejtvrdší trest tohoto typu tak byl prakticky odmazán. Domácí rozhodli vyrovnaný souboj v 54. minutě, kdy se už ze svého šestého gólu v ročníku radoval Abdoulaye Doucouré. Produktivním záložníkem zakončený protiútok přitom měl možnost zastavit Conor Gallagher, anglický reprezentant, jenž se vrátil do sestavy po pauze způsobené vyloučením proti Brightonu, však podlehl hrozbě taxativní žluté karty a vpustil soupeře do šance.

Fanoušci fotbalu sice nemohli přehlédnout jednoznačný potenciál uvnitř kádru Chelsea, na trávníku to však povážlivě drhlo. Dokonalým příkladem byly dva poslední venkovní zápasy, když Blues nejprve vyhořeli na půdě Newcastlu a následně předvedli velmi pasivní výkon v souboji s Manchesterem United. Tentokrát je čekal další nepříjemný výjezd do Goodison Parku, kde z předešlých pěti představení hned čtyřikrát prohráli. Karamelky navíc byly povzbuzeny dvěma výhrami za sebou.

Aktivněji ovšem začali hosté. Cole Palmer se ve 14. minutě odhodlal ke střele zpoza šestnáctky. Jeho pokus mířil do horního rohu branky, fantasticky se však předvedl brankář Jordan Pickford. Chelsea nadále hrozila, nicméně další střelu mezi tři tyče do konce poločasu nezaznamenala. Udeřit tak mohl na druhé straně Dwight McNeil. Tomu se však při samostatném úniku na gólmana zamotal míč mezi nohama, a tak ani nezakončil.

Po změně stran pálil k tyči neúnavný McNeil, brankář Robert Sánchez však fantasticky zasáhl. V 54. minutě se už domácí radovali. Dominica Calverta-Lewina ještě při samostatném úniku zastavil Sánchez, dorážku však na zadní tyč nekompromisně trefil Doucouré. Na trefu Evertonu se snažil odpovědět Palmer ranou pod zdí z přímého kopu, připravený však byl Pickford. V 77. minutě střílel z hranice šestnáctky Marc Cucurella, anglická reprezentační jednička ale opět bez potíží zasáhla. Přestože hosté s blížícím se závěrečným hvizdem vystupňovali svůj tlak, vyrovnávací branky se už nedočkali. Naopak ještě v nastaveném čase poslal odražený míč do sítě Lewis Dobbin, pro mladíka se jednalo o premiérový zásah v Premier League.

Propad venkovní formy tak Chelsea demonstrovala už třetí porážkou na hřištích soupeřů v řadě. V příštím kole přivítá 16. prosince Sheffield, Everton se tentýž den představí na půdě Burnley.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele