5. kolo
17.09.2023 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Arsenal ponechal Everton ve smyčce neúspěchů. Smolař Martinelli dostal ideální náhradu

Fotbalisté Arsenalu se v pátém kole Premier League proti Evertonu dlouho trápili, nakonec si však z Goodison Parku odvezli vítězství 1:0. Londýňané svého soupeře od úvodních minut přehrávali, jenže Gabriela Martinelliho obral o gólovou radost v první půli ofsajd, aby Brazilec o několik minut později hřiště z důvodu zranění předčasně opustil. Vynucené střídání však nakonec vicemistra tolik nemrzelo, jelikož náhradník Leandro Trossard duel v 69. minutě rozhodl. Karamelky tedy i třetí domácí střetnutí prohrály totožným výsledkem.

Everton zatím poměrně věrně kopíroval svůj loňský vstup do ročníku. Prohrál úvodní tři zápasy, v dalším remizoval a se ziskem jediného bodu okupoval první sestupovou příčku. Naproti tomu Arsenal dával znovu najevo, že i letos se nehodlá držet zpátky v boji o titul. Ve čtyřech zápasech získal 10 bodů a od úplného čela tabulky jej dělily pouhé dva, v posledním kole si navíc smlsnul na Manchesteru United v poměru 3:1.

Do duelu na Goodison Parku vstoupili Kanonýři aktivně a v 10. minutě si připsali úvodní střelecké zakončení. Fábio Vieira však mířidla neseřídil a z dobré pozice vypálil několik metrů nad branku Jordana Pickforda. Tým z Liverpoolu se na polovinu Londýňanů až na výjimky nedostával a většinu času trávil zformovaný v obranném bloku v blízkosti vlastního pokutového území. Blízko potrestání defenzivního přístupu Toffees byl v závěru druhé desetiminutovky Martinelli, trefa brazilského útočníka ale neplatila, neboť jí předcházel ofsajd. Domácí fotbalisté Davida Rayu poprvé výrazněji zaměstnali až po uplynutí půlhodiny hry, přízemní rána Idrissy Gueyeho ale španělskému gólmanovi problémy nenadělala.

Arsenal pokračoval v obléhání pokutového území soupeře i po změně stran, nebezpečnou ránu Martina Ödegaarda vyrazil brankář Pickford. Hosté se i nadále tlačili do zakončení, obětavě hrající Karamelky ale většinu pokusů Kanonýrů zablokovaly. Diváci v Liverpoolu čekali na další příležitost až do 67. minuty, kdy se k projektilu z hranice vápna dostal Arnaut Danjuma. Domácí útočník čekání na gól neukončil, neboť branku Raye o kousek přestřelil. A tak se vedení přece jen o chvilku později ujali Londýňané, když ranou o tyč otevřel skóre Trossard. Everton následně hru více otevřel, čehož mohli Gunners vzápětí využít. Naději domácích na bodový zisk ale udržel Pickford, jenž ránu Ödegaarda po rychlém přečíslení pohotově zneškodnil. Body to ale týmu z Merseyside nepřineslo, neboť příležitosti k vyrovnání si Toffees již nevytvořili.

Arsenal tak na půdě Karamelek nezaváhal a bral letošní čtvrtou výhru. V příštím kole vyzve 24. září doma ve velkém derby Tottenham, Everton se o den dříve představí v Brentfordu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele