23. kolo
04.02.2024 15:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Matheus Cunha (© AFP)

Minely obránců Chelsea nakrmily po 45 letech Vlky třemi body ze Stamford Bridge

Wolves zdolali ve 23. kole Premier League 4:2 Chelsea, kterou v tabulce vystřídali na 10. příčce. Z atraktivního úvodu vytěžil první branku domácí Cole Palmer, o tři minuty později však i s přispěním teče Thiaga Silvy srovnal Matheus Cunha. Krátce před pauzou si The Blues vybrali další smolnou chvíli, když si do vlastní sítě srazil balon Axel Disasi. Po změně stran pak Cunha dvěma zásahy zkompletoval hattrick, a The Wanderers tak na Stamford Bridge zvítězili poprvé od roku 1979.

Ani nevídaný comeback Vlků, kteří v nastaveném čase čtvrtečního duelu s Manchesterem United smazali původně dvoubrankové manko, jim nakonec k bodovému zisku nestačil. O poznání jasnější prohru za sebou měli domácí, kteří byli na hřišti Liverpoolu od úvodu horším týmem a předešlou sérii tří ligových výher utnuli čtyřgólovým debaklem.

Divoký úvod přinesl několik zajímavých situací před oběma bránami. V dresu Wolves nejprve Cunha prověřil přízemní střelou pozornost Djordjeho Petroviče, na druhé straně si zase šikovně obhodil gólmana Christopher Nkunku. Francouzský útočník však už nestačil zasunout míč do odkryté sítě. Skóre se tak měnilo až v 19. minutě, kdy skvělý průnikový pas Moisése Caiceda uklidil ke vzdálenější tyči Palmer.

Vedení ale domácím vydrželo jen krátce, neboť s bleskovou odpovědí přispěchal Cunha. Brazilcův pokus tečoval nešťastně do protipohybu vlastního brankáře Silva. Podobná situace se opakovala i v závěru poločasu. Zakončení Rayana Aït-Nouriho smolně zblokoval Disasi mimo dosah Petroviče.

Krátce po změně stran sklepl Ben Chilwell Palmerův centr na úplně volného Raheema Sterlinga, anglický reprezentant ovšem z ideální pozice trestuhodně minul. V 56. minutě mohl navýšit vedení Vlků Pablo Sarabia, z přímého kopu ale rozvlnil pouze boční síť.

The Blues po hodině hry přece jen potřetí inkasovali poté, co zpětnou přihrávku Pedra Neta napálil Cunha do horní poloviny brány. Hrdina The Wanderers zasadil Londýňanům i poslední ránu, když zkompletoval hattrick proměněnou penaltou. V 86. minutě alespoň kosmeticky upravil výsledek hlavičkující Silva.

Chelsea se tedy po nárazu v Liverpoolu nevzpamatovala a opět přenechala soupeři všechny body. Další měření sil ji čeká 12. února na hřišti Crystal Palace, Wolves o dva dny dříve přivítají Brentford.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele