19. kolo
27.12.2023 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Zápas mezi Chelsea a Crystal Palace (© AFP)

Chelsea si po Štědrém dni spravila chuť. Negativní bilanci Crystal Palace prodloužil odchovanec

Fotbalisté Chelsea porazili v 19. kole Premier League na vlastním hřišti Crystal Palace 2:1. The Blues si vzali slovo už ve 13. minutě, kdy se po přesné pobídce prosadil Mychajlo Mudryk. Třetí ligový zásah ukrajinského rychlíka však stihl do poločasové pauzy smazat Michael Olise. Výhru tak domácím zařídil v úplném závěru proměněnou penaltou Noni Madueke, jenž v útlém věku začal kariéru právě v akademii Eagles. Hosté sice na rozdíl od čtyř posledních klání na Stamford Bridge konečně skórovali, prodloužili ale dlouhou sérii porážek ze vzájemných zápasů napříč soutěžemi už na 13 utkání.

Nejvyšší anglická liga nabídla po dlouhých 28 letech duel přímo na Štědrý den, fanoušci Chelsea z něj ale radost neměli. The Blues si totiž připsali už čtvrtou venkovní porážku v řadě, když nestačili na Wolves. Na Stamford Bridge se jim dařilo o poznání lépe, nicméně Crystal Palace při posledních dvou návštěvách stadionů soupeřů ukázalo kuráž a vydřelo dvě remízy navzdory tomu, že v obou případech bylo outsiderem. Na půdě Citizens vyrovnával z penalty Olise, který v létě odmítl lukrativní přestup do Chelsea.

Francouzský křídelník si hned na začátku vynutil přímý kop z palebné pozice za šestnáctkou. K exekuci se však postavil Eberechi Eze, jenž poslal míč vedle pravé tyče. Po odehrané desetiminutovce zachránil překonaného gólmana hostů pohotovým odkopem Tyrick Mitchell. Mohl především poděkovat slabému zakončení Iana Maatsena. O chvíli později se už The Blues radovali. Mudryk si naběhl na hranici malého vápna, odkud z první zakončil pobídku z levé strany od Mala Gusta. Ukrajinský rychlík mohl přidat další zásah ve 23. minutě, jeho dorážku však bravurně vykryl Dean Henderson. Crystal Palace dorovnalo krok v nastavení úvodního dějství, kdy se po nádherném centru do šestnáctky prosadil aktivní Olise.

Po změně stran se Eze odhodlal k tvrdé ráně z přímého kopu, balon ale zaplul vedle levé tyče. Hosté působili i nadále svižněji, Chelsea se dlouho ani nedokázala propracovat ke střele. Největší šance tak přišla až v 76. minutě, kdy se tváří v tvář brankáři zjevil Nicolas Jackson, v koncovce však trestuhodně minul. Chvíli nato byl už senegalský forvard úspěšnější, jeho milimetrovou dorážku ovšem odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Na druhé straně mohl rozhodnout Olise, gólman ovšem jeho razantní střelu vytěsnil na roh. Poslední slovo si nicméně vzal střídající Madueke, jenž sebevědomě proměnil vybojovaný pokutový kop.

Na třetí nečekaný venkovní zisk v řadě tak Crystal Palace nedosáhlo. V příštím kole přivítá 30. prosince Brentford, Chelsea bude hrát tentýž den v Lutonu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele