31. kolo
03.04.2024 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brentford Community Stadium (© AFP)

Brighton zakončí sezonu bez výhry z Londýna. Brentford doma remizoval potřetí v řadě

Fotbalisté Brentfordu pouze remizovali v duelu 31. kola Premier League s Brightonem 0:0 a již osm zápasů čekají na vítězství. Utkání vedoucí k jejich třetí domácí dělbě bodů za sebou příliš šancí nenabídlo, tou největší pohrdl v závěru úvodního dějství hostující Adam Lallana. Racci tak potvrdili, že jim střetnutí v hlavním městě nechutnají. Na jeho půdě už v letošní sezoně vyzvali všech sedm prvoligových zástupců Londýna a vybojovali pouhé tři body.

Hráči Brentfordu se sice zdárně etablovali mezi anglickou elitou, kam patřili už třetí sezonu v řadě, v aktuálním ročníku se však museli ohlížet přes rameno. Sedmizápasová série bez výhry je srazila až na 15. příčku, naposledy ale předvedli velmi povedený výkon, když opticky válcovali Manchester United. Brighton mohl rovněž obrat favorita, avšak brzký gól Dannyho Welbecka ze hřiště Liverpoolu nakonec k bodům nevedl.

Hned z prvního náznaku akce mohli domácí skórovat, Yoane Wissa ovšem nedokázal usměrnit mezi tři tyče míč, který mu byl z křídla naservírován na hranici malého vápna. Včely jako by se po velké šanci zasekly a nervózním výkonem přenechaly iniciativu hráčům Albionu. Ve 33. minutě se přesto dostal do obrovské šance Ivan Toney, z blízkosti ale dokázal vyslat pouze slabou střelu po zemi přímo na brankáře. Největší příležitost první půle zapsal až těsně před jejím koncem Lallana, který prudkou střelou z hranice vápna jen o chloupek minul levou tyč. V nastaveném čase byl ještě hlavní rozhodčí povolán k monitoru, aby posoudil potenciální penaltový faul, Andrew Madley ovšem Rackům pokutový kop nepřiřkl.

Tempo zápasu se po pauze zrychlilo, na gólové příležitosti byl ovšem nadále skoupý. Změnit to mohl Simon Adingra, nicméně ani on v dobré pozici nedokázal stlačit míč tak, aby mířil mezi tři tyče. Domácí zvyšovali s blížícím se koncem utkání aktivitu a poslali na trávník i nové tváře včetně Bryana Mbeuma, který se teprve nedávno vrátil po více než tříměsíční odmlce způsobené zraněním kotníku. Ani on však nedokázal najít recept na obranu The Seagulls, stejně jako na druhé straně hřiště Julio Enciso dalekonosným pokusem nevyzrál na Marka Flekkena. V nastavení měl vítězství na kopačce Welbeck, jeho pokus na vzdálenější tyč ale letěl těsně vedle.

Brighton tedy po čtyřech venkovních prohrách napříč soutěžemi v řadě získal alespoň bod. V příštím kole přivítá 6. dubna Arsenal, Brentford se představí tentýž den na půdě Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele