6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Tottenhamu odlepil smůlu z pat Son. Postecoglou zkazil Artetovi působivou domácí bilanci

Fotbalisté Arsenalu remizovali v šestém kole Premier League s Tottenhamem 2:2. Klíčovou postavou domácí strany se stal útočník Bukayo Saka, který v prvním poločase vyslal projektil, jenž si do vlastní sítě srazil Cristian Romero. Mladý Angličan navíc korunoval svůj skvělý výkon ve druhé půli, kdy dokonce sám skóroval. Kohouti se ale mohli spolehnout na Heung-Min Sona, díky němuž dokázali v obou případech gólově odpovědět. Ange Postecoglou tak poprvé dokázal obrat o body v severolondýnském derby na Emirates Stadium svého protějška Mikela Artetu.

Severolondýnské derby nabídlo souboj dosud neporažených týmů, které měly po pěti kolech na svých kontech shodně 13 bodů. Odpočatým Kohoutům nahrával do karet fakt, že jejich soupeř musel v týdnu absolvovat zápas Ligy mistrů proti nizozemskému PSV. Naopak Gunners mohli těžit z absence jednoho z klíčových hráčů Tottenhamu Ivana Perišiče, který si na tréninku přetrhl vazy v koleni.

Oba celky se od úvodu chtěly prezentovat hrou na držení míče. První velká šance přišla po lehkovážnosti Yvesa Bissoumy, ale zakončení Gabriela Jesuse reflexivně vyrazil Guglielmo Vicario. Italský brankář musel být v permanenci i o chvíli později, když mu nepřesně nahrál jeho krajan Destiny Udogie, načež se sám před bránou objevil Eddie Nketiah. Napotřetí už ale Gunners skórovali. Protiútok, který začal Oleksandr Zinčenko, zakončoval Saka, jehož kroucenou ránu na zadní tyč do protipohybu brankáře tečoval Romero. Obrovskou minelu ve vlastním vápně natropil James Maddison, nicméně Gabriel Jesus svou skvělou práci bez míče zazdil nepovedeným zakončením. Nakonec se ozvali i Kohouti, když skvěle sehraný protiútok zakončoval Brennan Johnson, ovšem David Raya se stihl z jedné strany přesunout dostatečně rychle, a tak obrovskou šanci na vyrovnání zneškodnil. V závěru poločasu přece jen hosté dokázali srovnat. Přihrávku pod sebe z kopačky Maddisona naslepo zakončil kapitán Son.

Smůla se Romerovi na paty lepila i ve druhé půli. Po rohovém kopu mu totiž ruku ve vápně nastřelil Ben White, což znamenalo výhodu pokutového kopu pro Kanonýry. Z puntíku se již tradiční exekutor Saka nemýlil, poslal Vicaria na stranu a míč uklidil doprostřed. Spurs ale záhy srovnali, protože po hrubce Jorginha opět udeřil po asistenci Maddisona Son. Jako dvorní nahrávač se následně ukázal Dejan Kulusevski, jenž famózní průnikovkou našel Korejce, tentokrát dvougólový střelec trefil pouze boční síť. Příznivci ani jednoho celku se nedočkali další gólové radosti, a tak se obě strany musely smířit s dělbou bodů.

Oba týmy si tak body rozdělily a dál kráčí Premier League neporaženi. Arsenal se v příštím kole představí 30. září na hřišti Bournemouthu. Tottenham se ve stejný den utká s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele