23. kolo
04.02.2024 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Arsenal snížil manko na Liverpool. Vzývaní stopeři světové úrovně se předháněli v chybách

Hráči Arsenalu zvítězili ve 23. kole Premier League nad Liverpoolem 3:1. Kanonýři i díky gólu ze 14. minuty po celý první poločas dominovali. Hosté se však před pauzou dočkali šťastného vyrovnání, když si po nedorozumění celé domácí obrany srazil rukou míč do vlastní sítě Gabriel. Nevídaného kiksu se ale po změně stran dopustil i Virgil van Dijk ve spolupráci s Alissonem, z čehož vytěžil vítěznou branku Gabriel Martinelli. Reds tak přišli o pohodlný náskok na čele soutěže, Londýňané se jim totiž přiblížili na pouhé dva body.

Liverpool se sice už přes měsíc potýkal s absencí Mohameda Salaha, jeho vítězným tažením to však nikterak neotřáslo. Hvězdného Egypťana střídavě zastupovali jiní spoluhráči, a když Darwin Núňez proti Chelsea čtyřikrát trefil brankovou konstrukci, stal se hvězdou zápasu mladík Conor Bradley. Toho na pravém beku proti Arsenalu, který naposledy s obtížemi zdolal Nottingham, nahradil Trent Alexander-Arnold, jenž zářil v obou vzájemných kláních této sezony.

Anglický krajní obránce v 11. minutě zaspal při náběhu Martinelliho, který poslal do šestnáctky načechraný míč přímo na hlavu Bukaya Saky, jenž z nadějné pozice trestuhodně minul. Nejlepší střelec Arsenalu si napravil reputaci před čtvrthodinou hry, kdy uklidil odražený balon do odkryté sítě. Klidnou pasáž proložil ve 38. minutě přízemní ranou z dálky Gabriel, jeho krajan Alisson však předvedl jen rutinní zákrok. V nastaveném čase se brazilský obránce dostal vinou zbytečně váhajícího kolegy Williama Saliby do nešťastné situace, v níž si nástřel Luise Díaze srazil rukou do vlastní sítě.

Gabriel mohl minelu odčinit po změně stran, precizní volný kop Martina Ödegaarda ale zakončil hlavou vedle pravé tyče. Nepřesvědčivý výkon Liverpoolu stvrdil po hodině hry van Dijk, jenž překážel při zákroku Alissona na hranici vápna, a umožnil tak Martinellimu snadný gólový zápis. Tutovou příležitost měl v 84. minutě střídající Jakub Kiwior, z osamocené pozice v šestnáctce ovšem namířil jen do náruče Alissona. Na posledních několik minut se na hřišti objevil téměř po roční pauze uzdravený Thiago. Reds poté dohrávali duel v oslabení, když po druhém žlutém kartonku opustil trávník Ibrahima Konaté. Rozklad výběru Jürgena Kloppa završil v nastavení Leandro Trossard tečovanou ranou mezi nohy gólmana.

V posledních týdnech nepřesvědčivý Arsenal se tak vybičoval ke skalpu jednoho z největších konkurentů v boji o titul. V příštím kole se představí 11. února na půdě West Hamu, Liverpool o den dříve přivítá Burnley.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
pesky passer-by

8:0

Reagovat
Tuxedo

nefetuj radšej už ..

Reagovat
pesky passer-by

Vyjadril som želanie, upokoj sa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele