28. kolo
09.03.2024 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu (© AFP)

Ani dvoubrankový náskok Sheffieldu nestačil. Dělbu bodů zařídil v závěru Ünal

Sheffield ve 28. kole Premier League pouze remizoval na hřišti Bournemouthu 2:2, a to i přesto, že ještě asi čtvrthodinu před koncem držel dvoubrankový náskok. "Třešně" však nadále tlačily a po gólu, který vsítil Dango Ouattara, rozhodl v nastaveném čase o dělbě bodů Enes Ünal. Domácí mohli i vyhrát, ale hned na počátku zápasu selhal při exekuci pokutového kopu kanonýr Dominic Solanke. The Blades tedy po třech potupných porážkách získali alespoň bod a minimálně do souboje Burnley s West Hamem se odpoutali od samého dna tabulky.

Některá média označila předchozí výkon Sheffieldu, který vyústil v domácí porážku 0:6 od Arsenalu, za vůbec nejhorší v historii Premier League. Ačkoliv by se o tomto tvrzení dalo polemizovat, nutnost zlepšit se byla vzhledem k poslední příčce v tabulce pro The Blades neoddiskutovatelná. Pokračující krize soupeře chtěl využít Bournemouth, jenž naposledy zdolal jiného nováčka z Burnley.

"Třešně" vstoupily do duelu velmi aktivně. Hostující Tom Davies tempo zpočátku nestíhal a ve 13. minutě se dopustil faulu, po kterém sudí nařídil pokutový kop. Solanke ale roli kanonýra nepotvrdil, neboť při rozběhu podklouzl a vysoko přestřelil. Po chvíli mohl zaváhání napravit jeho spoluhráč Antoine Semenyo, když se opřel do odraženého balonu. Proti prudkému pokusu k tyči se ovšem skvěle natáhl Ivo Grbič. Nakonec to byly Žiletky, které udeřily. Hamer se po zmatcích v defenzivě dostal k dorážce a otevřel skóre. O vyrovnání se snažil Semenyo prudkou hlavičkou, avšak Grbič jeho pokus znovu lapil.

Převahu ve druhé půli si opět rychle vypracovali domácí hráči, ovšem k mnoha střeleckým pokusům se nedostali. Krátce před uplynulou hodinou se hra vyrovnala a Žiletky se také začaly potkávat s míčem na kopačkách. To nakonec vedlo i k rohovému kopu, při němž Grbić špatně vyběhl a balon propadl až k Jackovi Robinsonovi, který před prázdnou bránou nezaváhal. Vzápětí Dango Ouattara napřáhl z dálky. Defenziva sice ránu zblokovala, nicméně k dorážce se dostal Solanke a snížil.

Při zpracování si ale pomohl rukou a videorozhodčí gól odvolal. Podle pravidel si ovšem vedl Ouattara při hlavičce v 74. minutě a zařídil snížení pro "Třešně". Útočník z Burkiny Faso mohl i vyrovnat, avšak jeho další pokus skončil těsně nad břevnem. To se následně přece jen povedlo Ünalovi, jenž si naběhl na prodloužený centr a překonal bezmocného Grbiće.

Bournemouth tak nevyhrál ani čtvrté domácí ligové utkání roku 2024 a získal jen bod. Další zápas ho čeká už 13. března, kdy bude dohrávat duel s Lutonem. Sheffield si naopak musí počkat na souboj s Fulhamem až do 30. března.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele