7. kolo
30.09.2023 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal při snadném triumfu stihl myslet i na sebevědomí hráčů. Saka prodloužil rekordní sérii

Hráči Arsenalu zvládli venkovní utkání sedmého kola Premier League v Bournemouthu, kde vyhráli 4:0. Skóre otevřel nezvykle hlavou Bukayo Saka, který se navzdory předzápasovým spekulacím objevil v základní sestavě a opět vylepšil klubový rekord, když nastoupil již do 87. ligového klání v řadě. Úplný klid na kopačky favorita pak přinesl po změně stran Kai Havertz, jenž v čase dvougólového vedení proměnil pokutový kop.

Často kritizovaného Němce spoluhráči pustili k exekuci zejména proto, aby se zlepšilo jeho psychické rozpoložení, s nímž od začátku angažmá na severu Londýna zjevně bojoval.

Minulé střetnutí těchto týmů nabídlo dosud nejemotivnější moment, který kapitán hostů Martin Ödegaard za dobu působení na severu Londýna zažil. Těmito slovy popsal Nor pozdní gól Reisse Nelsona pro klubová média poté, co podepsal novou pětiletou smlouvu. Bournemouth do aktuálního ročníku vstoupil šesti duely bez výhry, přičemž horší start zaznamenal pouze v sezoně 1994/1995.

Gunners šli do vedení již v úvodní dvacetiminutovce, když po přihrávce Gabriela Jesuse odražené od tyče zakončila hlavou do prázdné brány superstar Saka. Po rohovém kopu hostí musel pohotově zakročit Neto, poněvadž rána z kopačky Oleksandra Zinčenka rozhodně měla gólové parametry. I ve zbytku prvního dějství dominoval londýnský celek a v závěru byl odměněn pokutovým kopem po faulu na Eddieho Nketiaha. Ten vzápětí s přehledem proměnil střelou do dolního rohu kapitán Ödegaard.

Svěřenci Andoniho Iraoly nezačali nejlépe ani po změně stran. Ve vápně byl totiž faulován Ödegaard, což znamenalo další penaltu. Tentokrát si k puntíku stoupl Havertz, jenž zakončil do stejného místa jako jeho norský spoluhráč. Německý záložník tak konečně otevřel svůj gólový účet na severu Londýna. Tříbrankové vedení pak družina Mikela Artety ještě navýšila, na přímý kop v nastaveném čase nejvýše vyskočil Benjamin White, jehož hlavička skončila za zády brankáře Neta.

Bournemouth se tak nedočkal výhry ani v sedmém ligovém klání a s jedním z favoritů celé soutěže prohrál. V příštím kole se 7. října představí na půdě Evertonu, Arsenal o den později přivítá Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele