34. kolo
30.04.2023 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Newcastle třemi góly otočil zápas se Southamptonem, střídající Wilson se trefil dvakrát

Newcastle ve 34. kole Premier League porazil poslední Southampton 3-1. Hosté šli ve 41. minutě z ojedinělé akce do vedení, ale domácí dokázali ve druhém poločase třemi góly utkání otočit. Výborný individuální výkon podal především anglický útočník Callum Wilson, který naskočil do zápasu ve 46. minutě a na obratu se podílel dvěma góly.

Již ve 4. minutě zbytečně zajel do protihráče hostující Bednarek a rozhodčí okamžitě tasil žlutou kartu. Newcastle si v úvodních minutách vypracoval několik příležitostí, Gordon a Guimarães však svými střelami mířili vedle. Ve 22. minutě rozehrál Newcastle rohový kop, na pěkný centr si naskočil Joelinton, ale mířil těsně vedle levé tyče. V dalších minutách se hrála spíše opatrná hra, která žádnou vyloženou šanci nepřinesla.

Ve 41. minutě se krásnou samostatnou akcí prezentoval Murphy, jeho následná střela z hranice vápna však o kousek minula břevno. Ve 41. minutě se trefili z ojedinělé šance hosté, Sulemana našel přesným centrem Stuarta Armstronga a ten přesným zakončením doprostřed brány poslal Southampton do vedení.

Eddie Howe reagoval v druhém poločase na nepříznivý stav střídáním. Ze hry stáhl Gordona a místo něj poslal Wilsona. Že to byl dobrý tah, se ukázalo v 55. minutě, kdy Isak našel právě Wilsona a ten střelou pod břevno vyrovnal na 1-1. V 56. minutě zajel Walker-Peters nešetrně do protihráče a za svůj zákrok viděl žlutou kartu. V dalších minutách poslali oba manažeři do hry několik nových tváří.

Newcastle po přestávce zvyšoval tlak a v 75. minutě Wilson vstřelil druhou branku, rozhodčí ale situaci zkoumal u videa a nakonec objevil, že gólu předcházel ofsajd. Magpies nemuseli smutnit, hned v 79. minutě si nešťastně srazil balón do vlastní brány Walcott a domácí šli do vedení 2-1. O dvě minuty později se navíc podruhé trefil Wilson a upravil skóre na 3-1. V 82. minutě sestřelil protihráče Joelinton a sudí tvrdý zákrok potrestal žlutou kartou.

Wilson mohl v úplném závěru zkompletoval hattrick, ale ke své smůle napálil v obrovské příležitosti břevno. Newcastle po výborném výkonu v druhém poločase otočil utkání a doma vyhrál 3-1. Domácí se po další výhře nachází na třetím místě, zatímco hosté jsou stále poslední. V dalším kole čeká Magpies souboj s Arsenalem, Southampton zavítá na hřiště Nottinghamu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele