35. kolo
07.05.2023 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsenal v Newcastlu získal důležitou výhru

Newcastle United nestačil v utkání 35. kola Premier League na Arsenal a prohrál 0:2. První gól Gunners vstřelil Martin Ödegaard, poté si vlastní branku vsítil Fabian Schär.

Hned ve druhé minutě bylo živo před brankou Aarona Ramsdalea, centr z levé strany proskákal až do zadní části šestnáctky, kde se nacházel nikým nehlídaný Jacob Murphy. Jeho zakončení bylo velmi nebezpečné, ale skončilo na levé tyči. Domácí dál ve svém tlaku pokračovali, Bruno Guimaraes napřáhl zpoza vápna a Jakub Kiwior následně podle hlavního sudího zahrál rukou. Newcastle dostal možnost zahrávat pokutový kop, jenže do celé situace ještě vstoupil VAR a nakonec penaltu Magpies odvolal. Polský stoper měl totiž svou paži u těla.

Zanedlouho toho domácí litovali, Arsenal se totiž ve čtrnácté minutě prosadil. Saka na středu hřiště našel Jorginha, který ještě posunul na lépe postaveného Martina Ödegaarda. Ten napřáhl ke střele a skvěle se trefil přesně do dolního růžku. Gunners byli dál aktivnější, na krásnou kolmici si naběhl Gabriel Martinelli, jehož pokus vyrazil Nick Pope nohou. Poradil si i s následným pokusem Ödegaarda. Chvilku na to pálil Saka, avšak opět zasáhl připravený Pope.

Po necelé půlhodině hry se opět předvedli domácí, když na hranici vápna uvolnil Callum Wilson Joea Willocka, který se na levé straně vápna objevil sám před brankářem. Jenomže Aaron Ramsdale rychle proti soupeři vyběhnul a zachránil Kanonýry nohou. V první půli se nastavovalo sedm minut a v té poslední hosté odmítli jasnou tutovku. Martin Ödegaard se ocitl sám před domácím brankářem, ten ale na poslední chvíli zakročil nohou.

Newcastle zahrozil hned z kraje druhého poločasu. Na pravé straně vápna byl Jacob Murphy, jehož oblouček mířil na první tyčku. K hlavičce se probojoval Alexander Isak, jenž orazítkoval brankovou konstrukci. O minutu později hlavičkoval po rohovém kopu nikým nehlídaný Fabian Schär, kterého fantasticky vychytal Ramsdale. Poté se dopředu vydali Kanonýři, Schär jen ustupoval před Martinellim, a ten posléze orazítkoval břevno.

Fantastický fotbal se hrál i nadále a po hodině hry mohli Magpies opět vyrovnat. Alexander Isak posunul míč na Joea Willocka, který dlouho otálel se zakončením. To se mu stalo osudným, jelikož se zezadu skluzem vrátil Granit Xhaka a o míč jej obral.

V 71. minutě Gunners navýšili vedení. Martinelli rychle postupoval po levé straně. Poté musel zpomalit, aby počkal na spoluhráče, a stříleným centrem hledal na zadní tyči Saku. Balon si však do vlastní sítě srazil Fabian Schär. V závěru ještě musel Ramsdale vytáhnout jeden povedený zákrok, Arsenal si každopádně do Londýna odvezl tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele