30. kolo
08.04.2023 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Scott McTominay (© AFP)

Man Utd na Old Trafford opět úspěšný

Man Utd vyhrál ve 30. kole Premier League 2-0 nad Evertonem. Domácí tým v utkání naprosto dominoval a do vedení jej poslal McTominay, který se prosadil po krásné kombinaci ve 36. minutě. Po přestávce přidal druhý gól Martial a Rudí ďáblové si tak dokráčeli pro druhé ligové vítězství za sebou.

V 5. minutě domácí rozehráli nakrátko rohový kop, Fernandes nacentroval míč do vápna, kde se k následné dorážce dostal McTominay, ale svůj prudký pokus poslal vysoko nad bránu. V 8. minutě spálil obrovskou šanci Rashford, po krásné přihrávce postupoval sám na brankáře, následnou střelu však namířil jen doprostřed brány a Pickford si s ní poradil. Ve 12. minutě našel Fernandes přesným balónem z rohového kopu Antonyho, jenž pohotovým zakončením bez přípravy orazítkoval levou tyč.

V 19. minutě se nechala obrana United snadno vyšachovat, hostující Simms ovšem velkou příležitost ke skórování nevyužil a zamířil těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se ve 22. minutě ocitl v samostatném úniku Antony, nicméně ani on nevyzrál na Pickforda a svou střelu nasměroval pouze doprostřed brány. Ve 28. minutě zastavil další nebezpečný útok Manchesteru znovu hostující gólman, který brzo vyběhl a překazil Rashfordovo zakončení. Ve 36. minutě se Rudí ďáblové konečně dočkali, Sancho našel krásnou přihrávkou McTominaye a ten prudkou střelou z malého vápna otevřel skóre utkání. V nastaveném čase mohl přidat druhou branku Antony, ale Pickford již poněkolikáté brazilského křídelníka vychytal.

Úvod druhého poločasu už nebyl v takovém tempu a hráči obou týmů spíše vyčkávali a čekali na chybu soupeře. Do první vyložené šance se v druhém poločase dostali domácí, Fernandes zakončoval hlavičkou zblízka, ale jeho prudký pokus reflexivně vyrazil skvělý Pickford. V 71. minutě United vstřelili druhý gól, Keanovu chybu potrestal Rashford, který ještě přihrál lépe postavenému Martialovi a ten už jen doklepl míč do prázdné branky. V 85. minutě střílel z hranice vápna aktivní Fernandes, střela ovšem mířila jenom doprostřed, a tak si s ní anglický brankář bez problému poradil.

Man Utd si dokráčel pro další tři body a na Old Trafford zvítězil 2-0.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele