25. kolo
25.02.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsenal díky brance Martinelliho zdolal Leicester

V nepříliš pohledném zápase si nakonec Arsenal díky brance Martinelliho zajistil zisk všech tří bodů a zůstává na čele tabulky Premier League. Vítězství se ale nerodilo lehce, Gunners totiž v současnosti chybí v ofenzivní fázi potřebná lehkost, a tak houževnatě bránící Leicester City lámali jen s vypětím všech sil. Naproti tomu Lišky zase směrem do ofenzivy nepředvedly zhola nic a v utkání zaznamenaly jen jednu jedinou střelu.

Arsenal zápas začal velkým náporem a po dvaceti minutách mohl zlomit bezbrankový stav. Rohový kop brankář Ward vyboxoval jen na vápno, kde si míč našel osamocený Trossard, kulatý nesmysl si posunul na silnější nohu a parádní ranou do vzdálenější šibenice míč dopravil do sítě. Branka však nakonec uznána nebyla kvůli faulu Bena Whitea, který zcela nesmyslně přidržel brankáře Warda za ruku, a tak se pokraačovalo za stavu 0:0. Na druhé straně zase dopravil míč do sítě Iheneacho, ten se ovšem pro změnu nacházel v metrovém ofsajdu, a tak branka také platit nemohla.

Hned na začátku druhého dějství se ale Arsenal konečně dostal do vedení, Trossard našel pěknou uličkou rozeběhnutého Martinelliho, který zachoval chladnou hlavu a ranou podél Warda otevřel účet utkání. O chvilku později pálil z pokutového území nebezpečně Zinčenko, Ward byl ale připraven.

Leicester se sice snažil se zápasem něco udělat, co mu síly stačilo, k žádné vážnější příležitosti to ale nevedlo. Vrcholem snažení domácího celku byla rána Drewsbury-Halla ze střední vzdálenosti, která ale o metr minula bližší tyč branky Pickforda, a tak Arsenal pohodlně dokráčel k vítězství 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat
awa

Normálně nepíšu komentáře, ale teď musím. Nový design eurofotbalu je horší tragédie než chernobyl. Reálně se nedá vůbec nic najít.

Reagovat
zoca

Já taky normálně komentáře nepíšu, ale opravte, prosím, tu hovadinu ohledně posledního odstavce a zjistěte si, kdo opravdu chytá za Arsenal. Toto je na když tam napíšete Pickforda místo Ramsdalea...

Reagovat
zoca

Pan Víťa Srp by se měl stydět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele