32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

Bournemouth doma padl s West Hamem a zkomplikoval si boj o udržení

V neděli odpoledne se na Vitality Stadium utkal domácí Bournemouth s West Hamem v rámci důležitého záchranářského souboje. Statistikami vyrovnané utkání však skončilo jasným vítězstvím londýnského celku. Skóre zápasu otevřel už v páté minutě Michail Antonio, ještě do poločasu pak West Ham zvýšil vedení prostřednictvím Lucase Paquety a Declana Rice. Na konečných 4:0 v druhé půli upravil v 72. minutě Pablo Fornals.

West Ham, v jehož dresu se už od úvodního hvizdu představili dva čeští reprezentanti, vstoupil do utkání tou správnou nohou. Ve čtvrté minutě vybojoval roh Lucas Paquetá a právě z této standardní situace padla první branka zápasu. Aaron Cresswell poslal do vápna kroucený míč, který si našel Michail Antonio a prudkou hlavičkou nedal brankáři Netovi šanci zareagovat.

Netrvalo dlouho a West Ham se zásluhou Lucase Paquety dostal do dvoubrankového vedení. K míči z pravé strany hřiště se po přihrávce Declana Rice dostal Vladimír Coufal. Český reprezentační obránce přešel přes Lloyda Kellyho a centrem vyzval spoluhráče k hlavičce - nejvýše ve vápně vyskočil Lucas Paquetá a svým třetím gólem v sezóně rozveselil hostující fanoušky.

Ti nejprve přežili obrovské šance Bournemouthu, kdy na brankáři Fabiańském vyhořel jak Jefferson Lerma, tak Dominic Solanke, a následně se radovali z další vstřelené branky. Těsně před koncem první půle se totiž "Kladiváři" prosadili po další standardní situaci, tentokráte se do odraženého balonu opřel Declan Rice a pumelicí k bližší tyči zvýšil na rozdíl tří branek.

V druhé půli opět několikrát zahrozili domácí, nicméně když gólem neskončila ani střela Ouattary z bezprostřední blízkosti, došel Bornemouthu dech.

Hned z protiútoku totiž opět skórovali hosté, když se po centru Jarroda Bowena dostal k míči Pablo Fornals, kterému se podařilo poněkud krkolomným způsobem překonat Neta - 0:4.

V samém závěru se pak ještě prosadil také Maxwel Cornet, jeho branka však nebyla pro ofsajd uznána. West Ham se po výhře posunul na 13. místo a výrazně zvýšil šance na udržení, Bournemouth je po 32 odehraných kolech na 15. příčce.

Autor: Jakub Müller / sportsmole.co.uk, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
kolouch

Pral bych si, abychom od zacatku hrali s nasazenim jako proti Gentu nebo jako ve druhem polocase s Arsenalem. Pokud zase preventivne zalezeme a budeme nakopavat mice na osamoceneho utocnika, dalsi prvni obdrzeny gol v zapase bude jen otazkou casu

Reagovat
duloig

Tvoje prianie sa splnilo

C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

az prekvapive hladce

Reagovat
OnlyWHU

Zlatý body po střeleckým koncertu. Šlo to až nečekaně hladce, a když soupeř zahrozil, jistil to Fabi. A zase jsme se museli opřít především o naši old school a skvělýho Paquetu. Zápas jsme ale s přehledem zvládli a snad si i úplně nevybrali fotbalový štěstí. To nám v minulých zápasech často chybělo. Los je ale v závěru drsnej a do toho ještě náročný semi v KL. Jen tak dál!!! COYI!!!

Reagovat
Kuba94

Takže Moyes si zas zachránil zadek. Očekáváš v další sezóně lepší průběh, má Moyes na to udělat lepší výsledky nebo bys radši někoho jiného ?

Reagovat
Leon7

Přijde někdo jinej pár dobrých výsledků by ho nemělo zachránit styl, se kterým hraje se pro tento tým nehodí a měl celou sezonu na to aby něco změnil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele