34. kolo
30.04.2023 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Jefferson Lerma (© AFP)

Bournemouth si s Leedsem hravě poradil

Bournemouth porazil v utkání 34. kola Premier League Leeds United 4:1. Dvě branky domácích si připsal Jefferson Lerma, po jedné přidali Dominic Solanke a Antoine Semenyo. Čestný úspěch hostí zajistil Patrick Bamford.

První větší závar utkání nastal ve třetí minutě. Hostující Crysencio Summerville vytáhl hru až před vápno, kde našel po pravici Patricka Bamforda, který zkusil šajtlí prostřelit obranný val, což se mu nepodařilo, ale hosté se dožadovali zapískání hry rukou, která byla vyslyšena a rozehrávali přímý kop. Toho se ujal Marc Roca a technickou střelou ke vzdálenější tyči donutil Neta k prvnímu úspěšnému zákroku.

Ve dvacáté minutě se však vedení ujali domácí. Philip Billing zpracoval na hranici vápna vysoký balón, posunul ho Dominicu Solankemu, který proběhl mezi obránci a nacentroval do ohně, odkud se míč odrazil příhodně k Jeffersonu Lermovi, jenž technickou ranou na zadní tyč nedal Meslierovi šanci.

Zanedlouho přidali Cherries druhý gól. Po rohovém kopu totiž šíleně chyboval gólman Meslier, který místo chycení míč pouze vyrazil. Toho využil Jefferson Lerma, který balon už jen doklepl do sítě.

Ve 32. minutě se hosté dočkali snížení. Rothwell chyboval a k meruně se dostal Gnonto. Poté načechral centr do pokutového území, kde přesně našel hlavu Patricka Bamforda, který střelou k pravé tyči nedal Netovi šanci. Po hodině hry mohli domácí své vedení navýšit. Dango Ouattara našel od čáry v pokutovém území Dominica Solankeho, který ještě hledal Philipa Billinga, jehož pokus o nůžky ze tří metrů neměl potřebnou razanci.

Ouattara se však za chvíli dostal po výkopu Neta opět do hry, jeho přihrávka se po teči dostala k Dominicu Solankemu a ten zakončil chladnokrevně na vzdálenější tyč. Bournemouth si vítězství ještě v závěru potvrdil čtvrtým gólem. Jaidon Anthony v 91. minutě vybojoval balon na polovině hřiště a vyslal do brejku Antoineho Semenyu, který postupoval dál k bráně a protlačil míč mezi tři tyče pod Meslierovou rukavicí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele