26. kolo
27.02.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů WBA (© AFP)

West Brom vyzrál na Brighton navzdory rozhodcovskému trapasu i dvěma penaltám soupeře

Kdo by to byl řekl, že nejbláznivějším ze sobotních duelů anglické Premier League bude zrovna zápas West Bromwiche Albion s Brightonem? Konečné skóre 1:0 pro domácí sice nijak působivé není, ovšem nepochopitelné selhání rozhodčího Masona a pokračující trápení brightonské ofenzivy v čele s hned dvěma neproměněnými penaltami by vydalo na tisíc slov...

Domácí manažer Sam Allardyce si tak konečně mohl připsat první ligový triumf na stadionu Hawthorns, k němuž ale do značné míry přišel jako slepý k houslím. Po ideálním startu do utkání v podobě Bartleyho hlavičky z Gallagherova kopu v 11. minutě měl totiž Brighton víc než dost příležitostí ke srovnání, avšak naprosto bizarním způsobem se to hostům nepodařilo.

Jako první ztroskotal po ruce domácího Yokuslua Pascal Gross, jenž z nařízeného pokutového kopu napálil pouze břevno. Ještě neuvěřitelnější však byla situace z 30. minuty, kdy sudí Mason odpískal rozehrání přímého kopu Brightonu, přestože si brankář Johnstone stále ještě rovnal hráčskou zeď. Toho pohotově využil Lewis Dunk snadným nákopem míče do odkryté branky, avšak Mason v tu chvíli v panice zapískal podruhé, čímž vnesl do už tak neobvyklé situace ještě větší chaos. Následovalo nejprve neuznání Dunkova gólu, poté uznání Dunkova gólu a teprve s několikaminutovou prodlevou a spásnou pomocí videorozhodčího se Mason přece jen oklepal z této nebetyčné šlamastyky, gól nakonec skutečně neuznal a nařídil jen opakování přímého kopu, s nímž si už připravený Johnstone poradil.

Také po změně stran měli blíže ke gólu hosté, a to obzvláště čtvrthodinu před koncem, když O’Shea ve vlastní šestnáctce srazil k zemi Grosse a Mason nařídil druhou penaltu ve prospěch Brightonu. Tentokráte se exekuce ujal střídající Danny Welbeck, jenže stejně jako Gross před ním napálil pouze brankovou konstrukci - tentokráte Johnstoneovu pravou tyč. West Brom tak zázračně udržel čisté konto až do samého konce a přiživil své naděje na záchranu, zatímco Brighton jen potvrdil, že v této sezoně platí za největší smolaře či nejhorší zakončovatele v celé lize.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele