5. kolo
15.09.2018 16:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Leicester City 4:2

V předešlých dvou ligových kolech se zdálo, že Bournemouthu po výtečném vstupu do sezony mírně dochází dech, ovšem svěřenci Eddieho Howea po reprezentační pauze vlétli do Premier League jako uragán. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Leicester, který až dvěma slepenými góly v posledních minutách symbolicky korigoval původně čtyřbrankový debakl, který zvyšuje tlak na osobu manažera Clauda Puela.

Vše podstatné se událo již v prvním poločase. Přestože hosté do zápasu nevstoupili vůbec špatně, v devatenácté minutě překvapivě inkasovali. Rychlý protiútok Joshe Kinga skončil u Ryana Frasera, jenž si pohotovým zakončením připsal první gól odpoledne. Ani nepříznivý vývoj zápasu hráče Leicesteru nerozhodil a hned dvakrát měli blízko k brzkému vyrovnání. Samostatný únik Jamieho Vardyho však zneškodnil brankář Begović, jenž následně vyškrábl Maddisonovu dorážku na břevno.

To domácí byli v zakončení nekompromisní. Tentokráte se role asistenta zhostil další z útočníků Callum Wilson, jehož přesný pas zužitkoval opět nezastavitelný Fraser. A aby toho pro Leicester nebylo málo, za Pereirovo nešťastné zahrání rukou ve vlastní šestnáctce se Cherries dostali ještě k pokutovému kopu, který Joshua King bezpečně proměnil do Schmeichelova protipohybu.

Také po změně stran se leicesterští sympaticky snažili s hrubě nepovedeným výsledkem něco udělat a Begović se musel znova ohánět proti pokusu Maguira. Pak ale Maguirův stoperský kolega Wes Morgan uviděl druhou žlutou kartu za faul na Smithe a Bournemouth vzápětí přidal gól číslo čtyři. I tentokráte v něm měl prsty všudypřítomný Fraser, jenž si kraji hřiště poradil s Pereirou a přesným pasem vybídl ke gólovému zakončení volného Smithe.

Jediným skutečným pozitivem Foxes z jinak příšerného odpoledne je fakt, že se ani za stavu 4:0 nevzdali, a nakonec se skutečně dočkali alespoň kosmetické úpravy skóre. Nejprve se z pokutového kopu, nařízeného za faul Rica na Pereiru, prosadil James Maddison, jehož jen pár minut nato doplnil na střelecké listině střídající Marc Albrighton povedenou hlavičkou z Iheanachova centru. Víc toho už ale hosté nestihli, a tak zůstávají na devátém místě, zatímco Bournemouth drží skvělou pátou příčku.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele