34. kolo
15.04.2018 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle si poradil i s Arsenalem a záchranu má v kapse

Souboj dvou celků s bilancí tří ligových výher za sebou vyzněl lépe pro domácí Newcastle, který obstál v souboji s favorizovaným Arsenalem a výhrou 2:1 překonal hranici čtyřiceti získaných bodů, tedy obvyklou záruku udržení v první lize. Hosté na cestách naopak ani na pátý pokus v roce 2018 nedokázali v Premier League bodovat, přestože se ujali brzkého vedení.

Arséne Wenger podle očekávání nasadil silně obměněnou základní jedenáctku oproti čtvrtečnímu vystoupení v Evropské lize, a tak se při absencích Koscielného, Bellerína, Ramseyho či Özila dostalo i na ligový debut osmnáctiletého odchovance Joea Willocka. Přestože sestava Kanonýrů byla v nezvyklém složení bez řady opor, výkon z první půle tomu vůbec nenasvědčoval.

Arsenal bez větších potíží kontroloval hru, a ještě před odehráním úvodní čtvrthodiny se dostal do vedení. Výtečný pas Shkodrana Mustafiho si na levé straně zpracoval ve sprintu Piérre-Emerick Aubameyang a pohotovým centrem před branku našel Alexandra Lacazetta, jenž zblízka suverénně uklidil míč do sítě.

Odpověď Newcastlu na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a již v devětadvacáté minutě bylo opět srovnáno. Shelveyho nákop na unikajícího Gaylea ještě sám o sobě nebezpečí nepřinesl, ovšem náběh Ayozeho Péreze z druhé vlny vystihl přesnou pobídkou Yedlin a španělský forvard excelentním zakončením z voleje propálil Petra Čecha na přední tyči. Když pak Diamého zaváhání v rozehrávce zbrkle prováhali Lacazette s Willockem, šlo se o přestávce do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Po změně stran se dlouhé minuty utkání odehrávalo výhradně ve středu pole bez jakékoli větší šance na jedné či druhé straně, což se ale změnilo s nástupem Islama Slimaniho. Útočník Newcastlu jen pár minut po nástupu na hřiště využil zmatků v obraně Arsenalu a posunul hlavičkou míč do volného prostoru, kam si po Pérezově přiťuknutí naběhl Matt Ritchie a tváří v tvář Čechovi nezaváhal.

Arsenal tak musel otevřít hru v honbě za vyrovnáním, což domácím plně vyhovovalo k podnikání rychlých protiútoků. Opět po dobré práci Slimaniho z jednoho takového brejku vzešla tečovaná rána Kenedyho, která skončila na břevně. Newcastle to však mrzet nemusí, neboť závěrečné minuty již obětavě ubránil a díky prestižní výhře 2:1 místo obávaného boje o záchranu může ve zbytku sezony směle útočit na horní polovinu tabulky - na osmý Leicester již tým Rafy Beníteze ztrácí jen pouhé dva body.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
Beros

Tak mohli bychom...

Reagovat
NuFc23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nevim. Bude to těžkej mač, ale verim klukům, ze to zvládnou a přivezou výhru. Budu rád i třeba za výhru 0:1, ale hlavne TŘI body prosím

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 welbeck auba

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragedi..... horsi sezonu nepamatuji

Reagovat
smazaný uživatel

wanker IN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele